Baldiz baldan tatli ama bana zehir

:oha:En tiksindiğim söz ya baldız baldan tatlıdır.
Ya fazla gevşekler ya da dile getirmesi bile kötü. Kıskandığınızı belli etseniz sizi suçlarlar. Kızkardeşinize özel hayatınızın olduğu zırt pırt davetsiz gelemeyeceğini anlatın. Mesafe koyun anlayacaktır. Umarım yani

Kahve muhabbeti bizdede böyledir hep kız kardeşim yapar:) babam en iyi kardeşimin yaptığını söyler pohpohlar.. bizim evdeysek yemek sonrası bi bakarız kahveler hazır,oo süpersin x der eşim kardeşime. Aklımın ucundan geçmez böyle bişey,evet ben güzel yapamıyorum yapanında hakkını yemiyorum :)

"Ooo , süpersin , baldan tatlı baldız , tuz koysan bile bal olur " bile derse devam olarak, yine mi hakkını yemezsiniz ?
Arada fark var , gerçekten anlamadınız mi ?

Kizkardeslere asla guvenmeyin. Onlarin genlerinde sizinle yarismak var. Eger sizden genclerse ellerinde yarisma avanataji var ve emin olun, sizin aleyhinize kullanacaktir o karti. Evet durum bu kadar igrenclesebiliyor.

iyi anlasmanin bir adabi olmaz mi? bu bana asiri gelmeye basladi. agirbasli adam onun yaninda cocuk oluyor. benim yanimda uysal, öküz denen tiplere dönüyor.
Acilen olaya müdahale edin ,daha yenice yakın arkadaşım eşinin, kız kardeşini farklı bir numaradan arayıp sulandığını öğrendiği için boşanma davası açtı :KK57: Dikkat edin derim, hiç iyi bir zamanda yaşamıyoruz, olmaz olmuyor maalesef.

Ay tam boğmalık eş.
Eşine "bizim köylü bi Hatice teyze var kardeşimi oğluna düşünüyormuş kardeşime çıtlatcam, çocukta çok iyi biri evlenseler ne iyi olur" de ve tepkisini ölç.
Ek olarak kardeşine "gelmeden haber ver ablacım bazen müsait olamıyoruz anlarsın ya" de.
Bunlar önerilerimdi.
Tuhaflığa gelince kardeşin de tuhaf eşin über tuhaf.
Ben olsam eniştemi insan olarak huy olarak sevsem de bıcır bıcır olmam yani hep bi mesafe olmalı. Ablamın kahvesine köpüksüz diye laf söylese aa ablamın kahvesi harika olur enişte çok iddialıysan kalk sen yap biz içelim derim orda kırıtarak gidip kahvesini yapıp ablamı yermem. Ama kız kardeşinin eniştesine kendini kanıtlama çabasında gibi. Benim yorumum bu.

Nefret ettiğim nadir cümlelerden baldız baldan tatlıdır
Eşiniz ve kardeşiniz arasında bir yakınlaşma var mı bilemem, kimsenin günahını alamam
Ama sizin içinize böyle bir şüphe girmişse, bu ömür boyu kalacaktır, boşanmak en iyisi

Çok şükür kızkardeşim yok kocamın göz koyacağı potansiyel bir rakip daha eksik yazmışsınız.

Karısının kızkardeşine göz koyma kapasitesindeki adamlar mı yoksa sizin kafadaki kadınlar mı daha mide bulandirici emin değilim. Azalarak bitmenizi diliyorum.
Ay sonunda anlayanlardan biri :) yeri gelince ikinci kadına duyar kasanlar eşim kandırdıysa muhattabım odur diyenler kız kardeşi nerdeyse öldürcek kıvama gelmişler. Arkadaşlar o türk filmlerini dizilerini bir de çevrenizdekileri unutun herkes öyle olacak değil ya.

Bu baldız baldan tatlıdır lafı yüzünden eşimin kardeşlerime baldız demesi bile hoşuma gitmezdi sanırım. Eşiniz ve kardeşiniz le konuşmalısınız bence herkes sınırını haddini bilmeli! Öyle çat kapıda eve gelmemeli.

İyi de Nazan Öncel öyle yaptı diye hepimiz kız kardeşlerimize kocalarımıza o gözle bakıp tetikte mi kalalım anlamıyorum. Bir de kızın sözlü bir şeyini görmedik konu sahibi diyor gülüp eğleniyor tam bir şey dese ya da mesaj yakalasa neyse. Kız kardeşinden önce kocasından şüphelenmeli bunu diyorum ben de. Evden kovmaksa çözüm kovsun kızı ama bu adam başkalarına da sulanmaya başlarsa konu sahibesi benim dediğimi anlar.
Kovmasini demiyorum canım ama mesafe olmalı.Ateşle barut misali.Bende baldizim ama eniştemle aramız çok iyi çok severim de böyle de sirnaşık değiliz ama.Mesafe her zaman iyidir. Her zaman kardeşimin gelmesini istemem böyle eşimle özel zamanlarda yaşamak isterim. Her yemekte kardeşimlemi olicam

Selamlar hanimlar. Artik kafayi siyirma noktasindayim. Surekli basa dönüp durdugumuz bir konu var esimle. O da kız kardesimle ilgili. Esim 32 yasinda, kiz kardesim 24 yasinda.

Aralarinda cok iyi uyum var, arkadas gibiler veya kardes gibiler-di. Ama son zamanlarda artik bu yakinlik fazlalasti. Esimin agzindan "baldiz baldan tatlidir" lafi dusmuyor. Cok ciddiyim dalga gecmiyorum. Surekli bu cümleyi kuruyor. Mesela kız kardesim bir espri yapsın hemen bu laf, ya da bize gelirken elinde bir seyler olsun yine bu laf.

Esim kahveyi sever sık sık da yaparim ama kiz kardesim bizdeyken ona yaptiriyor, o da yapiyor. Ben kopuksuz yapiyormusum da bilmem ne bahane uretiyor o varken.Saka gibi ama resmen daha 3 gun önce bunun mevzusu oldu yine.

Kiz kardesim is cikisi bize geldi, ugradi diyelim ama yemek yemeden de gitmiyor. Neyse geldi yine. Yemekleri yedik, esim kahve istedi kız kardesim yapti hemen.
Hani sorariz ya nasil icersin diye esime bilmesine ragmen sordu, o da diyor ki "sen tuz koysan da seker gelir baldiz" deyip guldu gevrek gevrek. Hala sinirim tepemde. Bu nasil laftir? Artik iyi niyetli oldugunu da sanmiyorum. Hatta kiz kardesimin de ii niyetli oldugunu sanmiyorum. Bana bi akil verin lutfen isin icinden cikamiyorum bunaldim. Onlar kahveyi höpütdetip icerken ben sinirden aglama noktasina geldim.
ben de sizinle aynı hissiyata sahip oldum şu yazdıklarınıza bakarak... dediğiniz kadarsa, evet ciddi bi sorun var gibi

Kizkardeslere asla guvenmeyin. Onlarin genlerinde sizinle yarismak var. Eger sizden genclerse ellerinde yarisma avanataji var ve emin olun, sizin aleyhinize kullanacaktir o karti. Evet durum bu kadar igrenclesebiliyor.
Bu nasıl bir düşünce tarzı bu söylediklerinizde ciddi misiniz. Fikir zikir olayı. Abartmayın o kadar. Herkes bir olamaz.

Eşiniz de kardeşiniz de suçlu. Eşiniz bu samimiyeti nereden buluyor. Kardeşiniz eşinize bu rahatlığı nasıl veriyor da eşiniz onunla bu şekilde konuşma cearetini gösteriyor. Ne olursa olsun arada mesafe olmalı diye düşünüyorum.

Ay sonunda anlayanlardan biri :) yeri gelince ikinci kadına duyar kasanlar eşim kandırdıysa muhattabım odur diyenler kız kardeşi nerdeyse öldürcek kıvama gelmişler. Arkadaşlar o türk filmlerini dizilerini bir de çevrenizdekileri unutun herkes öyle olacak değil ya.
Onlar herhangi bir kadin ama bu kardes

Bir ara bu saçma olay vardı. Bana gereğinden fazla baldız enişte ilişkisi hep itici gelmiştir.

Eklentiler

• SmartSelectImage_2017-04-11-14-24-50.png
    SmartSelectImage_2017-04-11-14-24-50.png
    291 KB · Görüntüleme: 355
Nefret ettiğim nadir cümlelerden baldız baldan tatlıdır
Eşiniz ve kardeşiniz arasında bir yakınlaşma var mı bilemem, kimsenin günahını alamam
Ama sizin içinize böyle bir şüphe girmişse, bu ömür boyu kalacaktır, boşanmak en iyisi
Erkek hegemonyasinin soylemlerindendir . Ensest Anadolu geleneklerinde yuz bulmustur..
Anadolu'nun her gelenegini 21. yuzyila tasirsak sonuc budur.
Ama probleme gelenek /ahlakla bile ilgili degil.
Kizkardesler gen bazinda birbirinin gelir kayanaklari icin yarisirlar cunku kendileri cocuk yapmak isteyecekler ve sizin couklarinzin olmesini isteyecekler. Insanlarda kural budur aslinda.
Elinizdeki avucunuzdaki herseyi, sectiginiz adam dahil, alip goturmekte bir sakinca gormezler.
Sisterhoodmus , simdi bir sey soyleyecegim, kurallara uymayacak.

Back