Bakin hanimlar. Son kez yazacagim bu konuya.
GERCEKTEN erkekleri tanimiyosunuz. Meyillerini bilmiyorsunuz. Iliskilerinde ne kadar sinirsiz oldugunu BILMIYORSUNUZ ya da BILMEK ISTEMIYORSUNUZ. Sizin attiginiz imza sizin icin gecerli, onlar icin hava hos.
Pamuk presense modunda cok saf pembe gozluklerle algiliyorsunuz. Ya da HIC algilamiyorsunuz. Ya da algilamamak ISINIZE GELIYOR.
Zannediyorsunuz ki o cok uyumlu mukemmel aile iliskileri gorundugu gibi. Hic de oyle degil. Erkeklerin "gorunmeyen" cinsel hayati hakkinda zerre fikriniz yok.
Zannediyorsunuz ki sizin cevreniz kendine hakim olabilen, tutarli, ahlakli insanlarla dolu. Oyle gormeyi yegliyorsunuz cunku bu duzeni bir imza ile koruyabileceginize kendinizi o kadar inandirmissiniz. Ya da ahlak/etik kurallarinin icgudulerin, hormonlarin ustune cikabildigini zannediyorsunuz.
Kendinizi garantiye aldiginizi , etrafinizda "oyle insanlar" olmadigini, "ancak birkac sanssiz insanin basina boyle seyler gelebilir, benim basima gelmez" diye telkin edip (ben buna "piskinlik" diyorum bence kendini kandirmadan ote birsey ) gozlerinizi hayatin gerceklerine kapatiyorsunuz. Neymis bilmemneyin aklin akarpuz kabugu getirmemeliymisiz... adamlarin motoru boyle ayarli, ne karpuz kabugu?
Bence iste en buyuk problem de bundan kaynaklaniyor. Basiniza gelmediyse, gelenleri dusunun biraz. Onlar da yuva kurmak hayata hayat katmak mutlu olmak istediler ama baslarina en kotusu geldi. Bir tane olmasi bile yeterlidir hayat gorusunuze ayar cekme gerektigini anlamalisiniz.
O yuzden bu kadar saf olmayin bence. Okuyun, ogrenin, zor duruma dusene yardim edin. Insanlign binbir turlu hali var. Gozlerinizden cikarin pembe gozlukleri. Hayat cok kisa, bazi kadinlar cok sanssiz ise, bari siz olan biteni gormemezlikten gelmeyin, hic olmazsa, "olabilir, bazi insanlarin dogasinda var" demeyi ogrenin.