Baldiz baldan tatli ama bana zehir

Selamlar hanimlar. Artik kafayi siyirma noktasindayim. Surekli basa dönüp durdugumuz bir konu var esimle. O da kız kardesimle ilgili. Esim 32 yasinda, kiz kardesim 24 yasinda.

Aralarinda cok iyi uyum var, arkadas gibiler veya kardes gibiler-di. Ama son zamanlarda artik bu yakinlik fazlalasti. Esimin agzindan "baldiz baldan tatlidir" lafi dusmuyor. Cok ciddiyim dalga gecmiyorum. Surekli bu cümleyi kuruyor. Mesela kız kardesim bir espri yapsın hemen bu laf, ya da bize gelirken elinde bir seyler olsun yine bu laf.

Esim kahveyi sever sık sık da yaparim ama kiz kardesim bizdeyken ona yaptiriyor, o da yapiyor. Ben kopuksuz yapiyormusum da bilmem ne bahane uretiyor o varken.Saka gibi ama resmen daha 3 gun önce bunun mevzusu oldu yine.

Kiz kardesim is cikisi bize geldi, ugradi diyelim ama yemek yemeden de gitmiyor. Neyse geldi yine. Yemekleri yedik, esim kahve istedi kız kardesim yapti hemen.
Hani sorariz ya nasil icersin diye esime bilmesine ragmen sordu, o da diyor ki "sen tuz koysan da seker gelir baldiz" deyip guldu gevrek gevrek. Hala sinirim tepemde. Bu nasil laftir? Artik iyi niyetli oldugunu da sanmiyorum. Hatta kiz kardesimin de ii niyetli oldugunu sanmiyorum. Bana bi akil verin lutfen isin icinden cikamiyorum bunaldim. Onlar kahveyi höpütdetip icerken ben sinirden aglama noktasina geldim.

baldız baldan tatlıdır derken :işsiz:

bir ara sosyal medyada çok dolaşan bir resim vardı eniştemle akşam akşam delirmeler:işsiz:konuyu okuyunca aklıma o gereksiz samimi pozlar geldi.
baldız baldan tatlıdır lafı bana hep itici gelmiştir zaten, annenizle konuşun durumu sanki haberiniz yokmuş gibi uyarsın kardeşinizi.

Bacanak baldız kelimelerinden nefret ederim çok itici kelimeler
Eşinizi uyarın annenize söyleyin kardeşiniz seviyesini korusun

Sakın annenize veya arkadaşlarınızdan birine anlatmayın bu şüphenizi.
Burada arkadaşlar gayet güzel öneriler verdiler onları deneyin önce..
Ben de kimseye anlatmadigimdan internette ariyorum devami. Birine soylesem olay olur. Evlatlıktan cikarirlar birimizden birini belki. Bunlar cocuk oyuncagi degil farkindayim.

Kardeşim evime "rahat"gelmeyi böyle algılayacaksa gelmesin,benimle buz gibi kardeşimle vıcık vıcık olan koca da olmaz olsun

Hayatta her insanla bir mesafe olmalı, ama her insanla,yaşanılan tüm problemler bu mesafesizlikten, takıntılı kv konularının temeli de bu, ana oğul mesafesi yok anne oğlunun nasıl korunacağına karışabiliyo, eşler arası mesafe kayboluyo birbirlerine ebeveyn oluyorlar izin aldım izin aldım izin vermedi gibi diyaloglar görüyoruz burda

Kişisel sınır korunmalı, herkes sınırını bilse durum böyle olmazdı,aralarında birşey yoksa bile şu saatten sonra tat verir mi, içi karardı konu sahibinin,milletçe samimiyeti çok yanlış anlıyoruz ne kadar avamlaşırsak o kadar samimiyiz sanıyoruz

Kardeşiniz o böyle söyleyince nasıl oluyo. Yani memnun gibi bi hali mi var yoksa gulumseyip geçiyo mu ? Yani enişte ya da baska biri benimle bu şekilde konuşmasını istemem ne o öyle cıvık cıvık
Kiz kardesim hep eglenceli bir tipti. Ama bu tarz eğreti cümlelere karsi bir tavri olmadi hic. Esimle ikisini evli sanacaklar yani bir ortamda gorseniz onlar dipdibe ben disarda. Bastan kondurmadim ama artik bazi seyler tak dedirtti.

Kardeşim evime "rahat"gelmeyi böyle algılayacaksa gelmesin,benimle buz gibi kardeşimle vıcık vıcık olan koca da olmaz olsun

Hayatta her insanla bir mesafe olmalı, ama her insanla,yaşanılan tüm problemler bu mesafesizlikten, takıntılı kv konularının temeli de bu, ana oğul mesafesi yok anne oğlunun nasıl korunacağına karışabiliyo, eşler arası mesafe kayboluyo birbirlerine ebeveyn oluyorlar izin aldım izin aldım izin vermedi gibi diyaloglar görüyoruz burda

Kişisel sınır korunmalı, herkes sınırını bilse durum böyle olmazdı,aralarında birşey yoksa bile şu saatten sonra tat verir mi, içi karardı konu sahibinin,milletçe samimiyeti çok yanlış anlıyoruz ne kadar avamlaşırsak o kadar samimiyiz sanıyoruz
Son paragrafa imzami bile atabilirim. Nasil buradaki kadinlar "ne var bunda" modunda olabildi aklim almadi. Kiz kardesime hemen bilmem ne kadını sifati yüklemedim ki olay 1 yildir sündürülen bir durum yani var olan bir durum.

Bakin hanimlar. Son kez yazacagim bu konuya.

GERCEKTEN erkekleri tanimiyosunuz. Meyillerini bilmiyorsunuz. Iliskilerinde ne kadar sinirsiz oldugunu BILMIYORSUNUZ ya da BILMEK ISTEMIYORSUNUZ. Sizin attiginiz imza sizin icin gecerli, onlar icin hava hos.

Pamuk presense modunda cok saf pembe gozluklerle algiliyorsunuz. Ya da HIC algilamiyorsunuz. Ya da algilamamak ISINIZE GELIYOR.

Zannediyorsunuz ki o cok uyumlu mukemmel aile iliskileri gorundugu gibi. Hic de oyle degil. Erkeklerin "gorunmeyen" cinsel hayati hakkinda zerre fikriniz yok.

Zannediyorsunuz ki sizin cevreniz kendine hakim olabilen, tutarli, ahlakli insanlarla dolu. Oyle gormeyi yegliyorsunuz cunku bu duzeni bir imza ile koruyabileceginize kendinizi o kadar inandirmissiniz. Ya da ahlak/etik kurallarinin icgudulerin, hormonlarin ustune cikabildigini zannediyorsunuz.

Kendinizi garantiye aldiginizi , etrafinizda "oyle insanlar" olmadigini, "ancak birkac sanssiz insanin basina boyle seyler gelebilir, benim basima gelmez" diye telkin edip (ben buna "piskinlik" diyorum bence kendini kandirmadan ote birsey ) gozlerinizi hayatin gerceklerine kapatiyorsunuz. Neymis bilmemneyin aklin akarpuz kabugu getirmemeliymisiz... adamlarin motoru boyle ayarli, ne karpuz kabugu?

Bence iste en buyuk problem de bundan kaynaklaniyor. Basiniza gelmediyse, gelenleri dusunun biraz. Onlar da yuva kurmak hayata hayat katmak mutlu olmak istediler ama baslarina en kotusu geldi. Bir tane olmasi bile yeterlidir hayat gorusunuze ayar cekme gerektigini anlamalisiniz.

O yuzden bu kadar saf olmayin bence. Okuyun, ogrenin, zor duruma dusene yardim edin. Insanlign binbir turlu hali var. Gozlerinizden cikarin pembe gozlukleri. Hayat cok kisa, bazi kadinlar cok sanssiz ise, bari siz olan biteni gormemezlikten gelmeyin, hic olmazsa, "olabilir, bazi insanlarin dogasinda var" demeyi ogrenin.

bence kız kardesiniz uzak olmalı evinizden.konuş rahatsız oluyorum de...ve terslesin eşinizi.ben yapardım..eniştem byle birşey yapsa..mesela derdim ki ben değil ablam tatlıdır derdim.

Yalnızca size geldiğinde mi böyle mıç mıçlar yoksa aile ortamında da takılırlar mı birbirlerine? Yani diğer aile bireylerinin yanında da böyle rahatlar mı?

Bakin hanimlar. Son kez yazacagim bu konuya.

GERCEKTEN erkekleri tanimiyosunuz. Meyillerini bilmiyorsunuz. Iliskilerinde ne kadar sinirsiz oldugunu BILMIYORSUNUZ ya da BILMEK ISTEMIYORSUNUZ. Sizin attiginiz imza sizin icin gecerli, onlar icin hava hos.

Pamuk presense modunda cok saf pembe gozluklerle algiliyorsunuz. Ya da HIC algilamiyorsunuz. Ya da algilamamak ISINIZE GELIYOR.

Zannediyorsunuz ki o cok uyumlu mukemmel aile iliskileri gorundugu gibi. Hic de oyle degil. Erkeklerin "gorunmeyen" cinsel hayati hakkinda zerre fikriniz yok.

Zannediyorsunuz ki sizin cevreniz kendine hakim olabilen, tutarli, ahlakli insanlarla dolu. Oyle gormeyi yegliyorsunuz cunku bu duzeni bir imza ile koruyabileceginize kendinizi o kadar inandirmissiniz. Ya da ahlak/etik kurallarinin icgudulerin, hormonlarin ustune cikabildigini zannediyorsunuz.

Kendinizi garantiye aldiginizi , etrafinizda "oyle insanlar" olmadigini, "ancak birkac sansiz insanin basina boyle seyler gelebilir, benim basima gelmez" diye telkin edip (ben buna "piskinlik" diyorum bence kendini kandirmadan ote birsey ) gozlerinizi hayatin gerceklerine kapatiyorsunuz. Neymis bilmemneyin aklin akarpuz kabugu getirmemeliyimizi... adamlarin motoru boyle ayarli, ne karpuz kabugu?

Bence iste en buyuk problem de bundan kaynaklaniyor. Basiniza gelmediyse, gelenleri dusunun biraz. Onlar da yuva kurmak hayata hayat katmak mutlu olmak istediler ama baslarina en kotusu geldi. Bir tane olmasi bile yeterlidir hayat gorusunuze ayar cekme gerektigi.

O yuzden bu kadar saf olmayin bence. Okuyun, ogrenin, zor duruma dusene yardim edein. Insnalign binbir turlu hali var. Gozlerinizden cikarin pembe gozlukleri. Hayat cok kisa, bazi insnalar cok sanssiz ise, bari siz olan biteni gormemezliketen gelmeyin, hic olmazsa, "olabilir, boyle insanlarin dogasinda var" demeyi ogrenin.

kesinlikle her kelimeniz doğru ..ve bayanlar benim kocam yapmaz demeyin..ben neleri gördüm neleri...adam karda yuruyor ızını belli etmiyor.hanımıda saf safff...ben güvenirim ederim vs vs vsss...

kesinlikle bu olayı çözmelisin içindeki kuşkun günden güne büyür ve seni yıpratır. Kardeşin size geldiğinde telefon ses kaydını aç ve onların yanına bırak mutfakta işlerini hallet gözlemle bakalım baş başa iken fısıldaşmalar var mı Eğer sonrasında ordan cıkan sonuc normalse kardesınle arana mesafe koy bu geldıgınde bu gece ıcın özel seyler planlıyorum :KK74:baska zaman gel de bı kac kez yada aramadan gelme fln de esıne de benımle neden kardesımle oldugun gbı degılsın artık bnmle eglenmıyormusun dıye sor bakalım ne dıyecek tepkisi ne olucak

Son paragrafa imzami bile atabilirim. Nasil buradaki kadinlar "ne var bunda" modunda olabildi aklim almadi. Kiz kardesime hemen bilmem ne kadını sifati yüklemedim ki olay 1 yildir sündürülen bir durum yani var olan bir durum.

Herkesin gözüne kendi kardeşi geliyo heralde kabullenmesi kondurması zor bişey, hiçbir kadın basit bir espriden gülüşmeden işkillenmez hele ki konu açmaz millet ne düşünür hakkımda der, sen açtı isen var demek ki bişey

Hayatta olmadık şeyler değil, ana oğul evlilikleri oldu bu dünyada kaldı ki enişte baldız ensest değil ya olabilir, neşe gülden karabiber, Nazan Öncel en bilindik örnekler

En nefret ettiğim cümledir baldız baldan tatlıdır !
İçinde Bi sapıklık barındırdığı hissettiğim çok pis anlamlara geldiğini düşündüğüm cümle . Sırf bu yüzden ablamın eşine enişte demem ya da ben baldızıyım demem. Okadar tiksindirici benim için!
Eşiniz kız kardeşinize bu kadar vıcık olmamalı! Eşiniz sırf bu cümleyi çok Kullandığı için bile benim gözümde iğrenç.
Kız kardeşe gelince bana ablamın eşi böyle cümle kuracak ve ben Hareketlerime,tavırlarına dikkat etmeyeceğim ha ! Dur bakalım, noluyruz derim!
Ada'm laçkalaşıyor mu , daha gitmem o eve. Anlamdır canımdır ailede görüşülür . Dışarda görüşülür .
Ne kadar iyi niyet olursa olsun ! Herkes haddini bilecek .
Çok zor bir durum ve ben konu sahibinin yerinde olsam çekerim kocamı kenara konuşma tarzın hiç hoşuma gitmiyor Çek'i düzen ver kendine derim . Kardeşimle de o eve gelmeden dışarda görüşürüm . Ya da mutfakta muyum gel kardeşim yanıma,enişten de işten geldi yorgunmuş dinlensin biraz , bana da enerjisi kalsın derim.yok mu senin hayatında biri , iş yerinde falan diye ağzından laf almaya çalışırım.
Gidişat kötü , ne bu kız kardeşe güvenilir ne de sendeki kocaya!

Çok ince bi çizgi.. Yani 'nasıl yakıştırırsın' ile 'bu zamanda kimseye güvenme' arasında bir konu..
Elle tutulur somut bi gerekçeniz yok. Fakat 'sinek küçüktür ama mide bulandırır' diye de bi laf var..
Bi kere eşinizin kötü bi niyeti olmasa dahi bu 'baldız baldan tatlıdır' lafı iğrenç bi söylem.. Hiç sevimli bir anlam çağrıştırmıyor.. Bu konuyu eşinizle konuşabilirsiniz. Fakat yerinizde olsam şüphelerimden asla söz etmem. Çok büyük bi tepki almanız kaçınılmaz olacak.. İkisi de çok büyük bi zan altında kalacaklar.. Bence gözlemleyin gerekirse yem atın..

Arada birşey olmasa bile hasbelkader evde yanlız kalabilirler, iki taraftan biri şeytana uyabilir, insanlık hali oluyor bunlar, evinize yakın çalışıyormuş kardeşiniz, tesadüfen siz evde yokken gelse, birşey olmasa bile evde yanlız bulsanız ikisini aklınızda bir sürü soru işareti olacak, huzurunuz bozulacak, o yüzden konuşun kardeşinizle direkt olmasa da üstü kapalı ima edin..

Bence tadınızı kaçırmayın, ama dikkatli olun..

Çok ince bi çizgi.. Yani 'nasıl yakıştırırsın' ile 'bu zamanda kimseye güvenme' arasında bir konu..
Elle tutulur somut bi gerekçeniz yok. Fakat 'sinek küçüktür ama mide bulandırır' diye de bi laf var..
Bi kere eşinizin kötü bi niyeti olmasa dahi bu 'baldız baldan tatlıdır' lafı iğrenç bi söylem.. Hiç sevimli bir anlam çağrıştırmıyor.. Bu konuyu eşinizle konuşabilirsiniz. Fakat yerinizde olsam şüphelerimden asla söz etmem. Çok büyük bi tepki almanız kaçınılmaz olacak.. İkisi de çok büyük bi zan altında kalacaklar.. Bence gözlemleyin gerekirse yem atın..
Yok asla dile getirmedim kimseye ama kadin hisseder diye bi olay da var. gercekten hissel anlamda fazlasiyla anormal bir durum olarak görüyorum ki, esim normalde baldiz diyecek veya kahve isteyecek biri degildi. Kiz kardesim yakinlarda ise baslayinca samimiyetleri fazla fazla artti. Normal sinir asildi bana göre zaten.

Gerçekten bende konu sahibini haksız bulanları anlamıyorum vay efendim sen kıskançsın yok nasıl yakıştırırısın sanki absürt ve hiç olmayan bir şey baldız enişte vakası kadın 1 yıldır içkilleniyorum diyor onun için kolaymı kardeşine ve eşine böyle bir şey yakıştırmak elind ekanıt yok diyenlere nasıl yok adam değişmiş daha ne olsun baldız ve enişte her ikiside suçlu bana göre ama öncelik muhattap koca bozuntusu.

Back