• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir komsu derdide benden

bi tane bende vardı. çalışırken sıkıntı yoktu kimseyi görmiyordum. hamile kalınca yolun uzun diye işten ayrıldım. hangi ara işten ayrıldığımı öğrendin kapın çalındı 7 8 aylık kızı var 10 dk bakabilir misin dedi. kusura bakma ev temizliyorum bütün camlar açık dedim biraz ısrar edince tamam ama bir daha bana bırakma dedim. çocuk durmuyor sürekli ağlıyor bağırıyor bende hamileyim en dikkatli olmam gereken zamanda kucağımda çocuk pışpışlıyorum. eşim de kızdı. dedim bi daha gelirse kapıyı açma. geçenlerde yine geldi çocuğu birakmaya. kusura bakma bakama ben hamileyim alamam dedim kızdım seni uyardım bana çocuk bırakma diye zorla verdi çocuğu ama ev çocuğun ağlamasından yıkılıyor sesi duydu herhalde geri geldi aldı. bak bir daha bana çocuk bırakma son olsun dedim. laftan anlamıyorlar malesef. geldiğinde kapıyı da açmıyorum artık başka kurtuluşu yok gibi

bi tane bende vardı. çalışırken sıkıntı yoktu kimseyi görmiyordum. hamile kalınca yolun uzun diye işten ayrıldım. hangi ara işten ayrıldığımı öğrendin kapın çalındı 7 8 aylık kızı var 10 dk bakabilir misin dedi. kusura bakma ev temizliyorum bütün camlar açık dedim biraz ısrar edince tamam ama bir daha bana bırakma dedim. çocuk durmuyor sürekli ağlıyor bağırıyor bende hamileyim en dikkatli olmam gereken zamanda kucağımda çocuk pışpışlıyorum. eşim de kızdı. dedim bi daha gelirse kapıyı açma. geçenlerde yine geldi çocuğu birakmaya. kusura bakma bakama ben hamileyim alamam dedim kızdım seni uyardım bana çocuk bırakma diye zorla verdi çocuğu ama ev çocuğun ağlamasından yıkılıyor sesi duydu herhalde geri geldi aldı. bak bir daha bana çocuk bırakma son olsun dedim. laftan anlamıyorlar malesef. geldiğinde kapıyı da açmıyorum artık başka kurtuluşu yok gibi

Zorla çocuğu nasıl veriyor anlamadım
Evden içeri bomba gibi atıp kaçıyor mu?
Ben olsam kucağıma tutturursa bende kapının önüne koyarım çocuğu. Orada bırakıp gidecek değil ya? Hamileyken kendi bebeğinize zarar ya.
Bir de başına bir şey gelse sizden bilir.

Böyle insan bağımlısı tiplerden pek çoğumuzun çevresinde var..Benim de böyle bir arkadaşım vardı çocuğuma ayırdığım zamandan daha fazlasını kendisine ayırmamı istiyordu ve hep benim evde oturuluyordu.Saatlerce onunla ve çocuklarıyla ilgileniyordum ama bir gün kafamın taşı attı bu bana geleceğim diye telefon açmıştı bende daha yeni görüştük ve bu görüşme bana uzun süre yeter dedim,benim bir çocuğum var ve ona zaman ayırmak istiyorum baskalarinin çocuklarına değil dedim.Daha bir sürü laf söyledim şu anda bana dargın o derecede yani ama kurtuldum.Maalesef bu tipler ağır konuşmadığını sürece anlamıyorlar,diğer bir çözümde kapıyı açmamak telefonlarına cevap vermemek..Inanin kibarliktan anlamıyorlar bağımlı gibi ne yaparsan yap devam ettiriyorlar gelis gidislerini bu yüzden en güzeli net bir şekilde söylemek bence

Bizimde boyle bir komsumuz var ama komsunun bilmedigi bisey var. Birinin gelmesini beklemiyorsak(davetli komsu, largo, akraba vs) kapiyi acmayiz. Annem disaridan eve gelecekse ve anahtari yoksa beni arar "geliyorum, kapiyi acar misin" der, bende oyle yaparim. Komsumuz artik davetsiz gelemiyor

Böyle insan bağımlısı tiplerden pek çoğumuzun çevresinde var..Benim de böyle bir arkadaşım vardı çocuğuma ayırdığım zamandan daha fazlasını kendisine ayırmamı istiyordu ve hep benim evde oturuluyordu.Saatlerce onunla ve çocuklarıyla ilgileniyordum ama bir gün kafamın taşı attı bu bana geleceğim diye telefon açmıştı bende daha yeni görüştük ve bu görüşme bana uzun süre yeter dedim,benim bir çocuğum var ve ona zaman ayırmak istiyorum baskalarinin çocuklarına değil dedim.Daha bir sürü laf söyledim şu anda bana dargın o derecede yani ama kurtuldum.Maalesef bu tipler ağır konuşmadığını sürece anlamıyorlar,diğer bir çözümde kapıyı açmamak telefonlarına cevap vermemek..Inanin kibarliktan anlamıyorlar bağımlı gibi ne yaparsan yap devam ettiriyorlar gelis gidislerini bu yüzden en güzeli net bir şekilde söylemek bence
insan bagimlisi demissiniz ya bu kelime çok hoşuma gitti bende nefret ederim kendini oyalamayi bilmeyen ona buna saran tiplerden

Ahahaha burada en enayi bizdiriz sanirim cocuklari buyudukten sonra tum iletisimini bahane bulup kesti ama buyuyene kadar 10 yil ne cektik ne temizlik bilir ne misafir bilir ne saat bilir ne hastalik bilirdi yuzyuze bakiyoruz diye seste edemiyorduk sonra kendi kendine tuhaflasti Tavirli falan davrandi biz pek gitmezdik hem cocuklu belki uyuyordur belki evinin isi vardir vs diye o gelirdi bi gun anahtar unutmaktan mecbur yarin saat evinde bekledim surat yapti bilerek asabi gibi bir hallere girdi nasil moralim bozuldu bise demedim anahtar gelince gectim evime odur budur karsilasmamaya bile ozen gosteriyoruz karsilasirsak yalandan nasilsin diyip geciyoruz
Sonra farkettik cocuklar kucukken basindan atma stres atma vs kullanilmisiz buyuyunce ihtiyaci kalmadi bize
Enayiligimize doymayalim :halay:

Simdi kimseyle muhatap olmuyoruz gayettt mesafeliyiz kadin ope epe egitti bizi :olamaz:
siz egitilmeden onlemini alin derim konu sahibi

Zorla çocuğu nasıl veriyor anlamadım
Evden içeri bomba gibi atıp kaçıyor mu?
Ben olsam kucağıma tutturursa bende kapının önüne koyarım çocuğu. Orada bırakıp gidecek değil ya? Hamileyken kendi bebeğinize zarar ya.
Bir de başına bir şey gelse sizden bilir.
Aynen. 5 dk hemen gelicem dedi. Kapıya kadar gelmiş çevirmeyeyim dedim ama çevirmek lazımmış.

Sen elinden geldigince
merhaba arkadaslar.1 sene olacak tasinali.Gorevimden dolayi bulundugum ilceye geldim.Burali degilim yani.komsuluk iliskilerini gereksiz gorenlerden degilim.lojman ortamlarindada cok fazla bulundugum icin komsu komsunun kulune muhtactir diye dusunup kalp kirmak istemem.Ama seviyenin korunmasi gerektigini savunurum her zaman.

Simdiye kadarda gercekten cok guzel komsuluklar biraktim arkamda.Hala gorusurum bir coguyla.Ama budefa durum farkli kurtulamiyorum,boguluyorum.

Esim farkli bir ilde gorevde.gorevide oldukca sorunlu ilerliyor.2 kizim var 4.5 ve 2 yaslarinda.yanimda kimsem yok,kizlarimla evle disardaki islerle her seyle bizzat kendim ilgileniyorum maalesef.
ilk tasindigimda bu komsum 2 gunde biR kizini gonderip durdu musaitseniz annem kahveye gelecek diye,kabul edemedim cunku 2 kizimda cok hastaydi surekli kusuyorlar ev les gibi.her defasinda cocuklar hasta ben.musait olunca haber vericem dememe ragmen ertesi gun yine ayni kizini gonderiyor annem.gelemk istiyor diye.iste tamda o noktada kadinin notunu verdim zaten.gorusmek istemiyorum.bu arada evdede mobilyalarimi boyama isine girismistim firsat buldukca boyayip stres atiyorum ama daha bitirmemistim.komsuma durumu anlattim mobilyalarim yarim duruyor,cocugum hasta ama cok israr ettigin icin samimiyetine inaniyorum kusuruma bakma ama gel buyur aksaMa dedim.pastaneden hazir birseyler aldim.sayiyla aldim genelde cunku bizde hazie birsey tuketilmez zaten kimsemde yok cocuklarimada yedirmiyorum.aksam geldi kahveleri yaptim icerken kapi calDi baska komsuyada soylemis.benim hic haberim yok.o gunu atlattim.numaralarimizi aldik tabii bu arada.o gunden sonra gunde 30 kere canim ne yapiyorsun nasilsin ne var ne yok.. yahu daha 2 saat once sordun ne yapabilirim ki ne yaptigimdan sanane.surekli ama surekli kahveye geliYorum yada sen gel.her defasinda bahane buldum olmadi.sonra sen cok iyi niyetlisin seni kirmak istemiyorum ama bu kadar komsuluk iliskileri bana gore degil ben gorusmek istemiYorum yanlis anlama lutfen dedim.tamam komsum anladim ben seni dedi.ohh tam kurtuldum derken aksamina kizi geldi annem gelmek istiyor diye.asansorden inerim hemen kapisini acar.alisveristen gelirim hemen kapisini acar ,cok bunaldim artik insan gibi anlatiyorum anlamiYor.sinavlarim var ders calisacam diyorum anlamiyor.watsapptan yaziyor cevap vermiyorum,ariyor acmiyorum kapiya geliyor bu defa.sabah ariyor mesela sirf gelmek istemesin diye cocuklar yeni uyandi kahvalti yaptiricam diyorum saat 9 bu arada.oo super senin cay sicaktir simdi bende geliyorum diyor.yok ben kizlarima gore haZirladim caY demlemiyorum baska zaman ins birlikte kahvalti yapariz musait degilim diyorum.anlamiyor.

Dedikodusu vs yoktur.geldiginde su isim var yapalim desem hic usenmez yardimci olur.evimde olmayan birsey istesem fazlasiyla doldurur gonderir.marketten birsey alacak olayim sen nereye gidiyorsun ben kizi gondereyim 2 cocukla ugrasma sen der.gercekten cok iyi niyetli ama dusuncesiz maalesef.geldiginde oyle hizmet cay pasta borek vs beklemez bir kahve icip gider yarim saatligine ama ben surekli komsum gelecek simdi gelir simdi arar stresiyle yasamak istemiyorum.evimde rahatca oturmak istiyorum.kalp kirmak kolay ben kalbini kirmadan halletmek istiyorum.

mesela dun gece saat 1 de mesaj atmis ikimizde memleketlerdeyiz komsum ne yapiyorsun diye.yahu ben ablama bile saat 10 dan sonra mesaj vs atmam yazmam hayirdir onemli birseymi oldu bir sorunmu var dedim yok seni ozledim yazmis bende saat 1 olunca merak ettim dedim yok ben gec yatiyorum zaten demis.onun gec saatte yatmasi her istediginde beni arayabilecegi anlamina geliyor maalesef.cok uzun oldu kusura bakmayim icimi doktum.okudugunuz ve cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Sen elinden geldigince kirmamak icin cabalamissin canim.Komsunun acil ise girmesi lazim.kesin evini de b.k goturuyodur.

Back