Bakımlı olmak

annem çok bakımlıdır , bakımı içinde çok cuzi bir masrafı vardır...bir ruj, bir siyah kalem ve oje ...toplam 15 tl tutuyor...
kendisi çok titizdir...hergün öğlene kadar ev işleri ile uğraşır...hergün banyosunu yapar, yaz-kış değişmez bu..
banyodan sonra gözüne kalem çeker, dudağına rujunu sürer...kıyafetlerini, iç çamaşırlarını hergün temiz giyer...tırnakları
her daim ojelidir..bu arada annemin yaşı 66 dır...annemi her gören, kadın olsun erkek olsun her zaman iltifat ederler, çok bakımlı olduğunu söylerler...bu dediklerimi hastada olsa aksatmaz kesinlikle....ama şu var, annem görünüş olarak gayet kendinden emin, dik duruşlu, konuşması, sohbeti
harika bir insandır...hükümet gibi kadın derlerya, o şekildedir kendisi..
 
Siyah noktalardan bahsetmişsiniz şimdi gördüm. Süslü sözlük te görüp burun kıvırmıştım. Bim de (evet bildiğimiz BİM ) satılan siyah nokta bantlarını övmüşlerdi. Ne kadar iyi olabilirler ki diye söylene söylene attım birgün sepete. O gün bugündür o maskeler benim için mucizenin diğer adı burnunuzu ıslatıp bandı yapıştırıyorsunuz yirmi dakika sonra burnunuzun son hali ve bantta kalan minik noktalar ve tüyler sizi şoklardan şoklara sürüklüyor
 
Hemen aliym cikiym kombinlerinden neyi kastettiniz anlamadim?
 


Hangi marka dermaroller kullanıyorsun acaba? Bir süredir ben de almayı düşünüyorum ama bir türlü cesaret edemedim. Benim cildimde sivilce çukurları var ne yazık ki (roaccutene dan kaldı..), onun için kullanmayı düşünüyorum. Bir de kaç numara kullanıyorsun?

Ek: sonradan gördüm mesajları. Teşekkürler.

O Ocean1_7 arkadaşlar yazmış hep ama benim de dikkat ettiğim belli başlı şeyler var:

-deodorant/parfüm kullanamıyorum pek, başım ağrıyor kokusundan. Geçen eşimle rossmandan doğal taş roll on aldık, çok memnun kaldık. Tavsiye ederim.

Saçlar yağlı olmadığı, kıyafetler temiz ve ütülü olduğu, el ayak ve yüz temizliğine özen gösterildiği sürece bakımlısındır bence. Bu aralar kaş/bıyık olayını biraz aksatıyorum ama bıyıklarımı düzenli almaya özen gösteririm. Bence çirkin duruyor, alınca insanın yüzü gözü aydınlanıyor. En büyük etken o diye düşünüyorum. Bir de saçlar dağınık durdu mu çok paspal bir görünüm oluyor. O da önemli.

Ben pek makyaj yapmıyorum, çocuktan önce yapardım ama çocuktan sonra daha çok boşladım. Daha doğrusu makyajsız halimi de eskisinden çok beğenmeye başladım..
 
Son düzenleme:

Önce temizlik her gün duşunu alacaksın
En az günde iki kez dişlerini fırçalayacaksın
Koltukaltlarına banyodan sonra karbonat süreceksin
Cildin hassas ise dışarı çıkmadan önce yaz kış güneş kremini süreceksin
Her akşam kaliteli bir sabunla yüzünü yıkayıp nemlendiricini süreceksin
Haftada bir kil maskesi ve bir günde gül suyuyla tonik yapacaksın
Ilık suyla duş alacaksın
Saç kesimin düzgün, kaş şeklin düzgün olacak
Bol su içeceksin
Kendi adıma makyaj yapmıyorum bu bir tercih meselesi ömrüm boyu sevmedim, zaten cildim çok hassas
Ellerin ayakların bakımlı olacak, asla tırnak uzatmam ve oje kullanmam ama bu da tercih işidir.
Vücuduna uygun çok kalabalık olmayan ama düzgün bir dolabın olacak ve uygun ayakkabılar
Haftada en az üç kez yürüyüş yapacaksın
42 yaşındayım kozmetikten ve vücudumla gereksiz uğraşmaktan uzak durmanın ödülünü yaşıyorum cildimi eskitmedim, kimyasalları olmadık bakımları, lazerleri , makyaj malzemelerini uzak tutuyorum kendimden. Kaliteli bir parfüm kullanırım tek fıs elbisemin üzerine sıkarım onu bile değdirmem tenime. Bakım benim için temizlik ve sadelik
 
Çok güzel anlatmışsın:) nemlendirici olarak hangi marka kullanıyorsun merak ettim
 
Siyah noktalar icin sigir jelatini maskesi oneririm cok guzel temzliyor
markası nedir acaba ?


Sizin bir günde yaptığınız bakımı ben yılda yapmıyorum , çok özendim ama imkansız
 
Erkekler kendine baksın tüy yumağı hepsi geneli götü göbeği salmış sakal bırakır düzeltmez pis kokar temizi nadir
Kimse için bişey yapmam kendim rahatsız olurum günlük duşumu almazsam saçımı fönlemezsem ağdamı yaptırmazsam kıyafetimi yıkamazsan ikinci kezde rahat edemem hepsi kendim için
 
Bırsey sormak istiyorum bu saçları nasıl şekil verebiliriz bende kızım için yapmak istiyorum hiç yapamıyorum
Ben çocuk olmadan önce her sabah ya kendim maşayla falan şekillendirirdim yada kuaföre uğrar öyle işe giderdim. Çocuktan sonra işi pratikliğe dökme vaktinin geldiğini anlayınca keratin bakımı keşfettim. Yaklaşık 3 ayda bir yapılıyor saçınızı kendi şampuanlarıyla yıkayıp sadece kurutmanız yeterli en yıpranmış saç bile sanki fönlenmiş gibi dümdüz ve şekilli olabiliyor. Çok büyük rahatlık.
 

Bakımlı olmak tabiki öncelikle arkadaşların dediği gibi maksimum 2 günde 1 duş, ağız, saç ve beden temizliği ile başlıyor. Sonrasında güzellik merkezlerine gerek yok. Hafif makyajlar ve güzel sade giyim tarzı ile çok da güzel bakımlı olabilirsiniz. Mesela biz evli kadınlar için tabi hayat her ne kadar zor ve sorumluluk dolu olsa da en azından evde pijama ile dolaşmamak da bakımlı olmanın ilk basamağı bence :)
 
Arkadaşlar ,

Siyah noktalar için deneyip sonuç aldığınız kesin bir Yöntem var mı ?
 
Duş almak, diş fircalamak, kıl tüy almak elbette bakim ama her gun duş alirim "bakimliyim" adi altinda sayilacak seyler degil yani bence. Her insanin asgari duzeyde yapmasi gereken vucut temizligi bu, onu da yapmayan insan içine cikmasin zaten.

Neyse ekstra olarak her sabah ve aksam yüz temizleme, tonik, nemlendirme
Haftada 1-2 maske+peeling (vucut icin de peeling ve nemlendirme)
Manikür+pedikür şart (oje şart degil ama ben ojesiz durmam bence daha güzel gosteriyor)
Saclar için de krem, serum, yağ, maskelerden ihtiyac olani kullanmak.
Güzel kokmak
Kiyafetler uyumlu, kaliteli, özenli olmasi (Evde de dahil.)
Makyaj makyaj da şart degil ama bence tamamlayici illa agir olmasina gerek yok
 
Herkese selamlar
O Ocean1_7 Bende kendi yaptıklarımı yazayım belki fikir olur size :)
Beslenme : kızartma ve paketli gıda az tüketirim tamamen bırakmaya çalısıyorum. Her gün kefir iciyorum elma ve kayısı yemeye de dikkat ederim.

Saç : evigen ve zeytinyağı ile haftada bir maske yapıyorum. Saçlarım kıvırcık nemli ve parlak olmasını sağlıyor. Dusta da çıkmadan önce fısfıslı şişede elma sirkesi sıkıp duruluyorum. Çok parlatıyor. Dısarı cıkarkende saclarıma sıvı sac kremi sıkarım. Aslında işlevli olduklarını düsünmüyorum ama sırf güzel koksun diye :) hangisi indirimde ve güzel kokuyorsa onu alıyorum. Beyazım cok oldugu icin boyuyorum kendi rengim koyu kahveye. Diplerimin cıkmamasına dikkat ederim. Bebegim var her gün duş alıyorum desem yalan olur. Bazen kuru şampuan bazen de pudra kullanarak saçlarımın yağını alıyorum. Yağlı saç insanı direkt pis gösteriyor. Bir de bakımlı görünmek icin topuz bile yapsanız saçlarınızın düzgün toplanmış olması çok önemli bence.

Cilt :yağlı sivilceye meyilli bi cildim var. Sls icermeyen ph seviyesi ciltle uygun bi temizleyiciyle sabah aksam yıkıyorum. Ardından bioderma sebium tonikle siliyorum. Gözenek ve siyah noktalar icin. Siyah noktalar icin en iyi şey salisilik asit. Daha uygun fiyatlı seceneklerde var. Neutrogenanın sivilce karşıtı tonigi var turuncu olan veya rosmanda ziaja manuka tonik var bunlara bakabilirsiniz. Bir ara da gül suyuna birkac damla cay agacı yağı ekleyip tonik olarak kullanmıştım. Lavanta suyunu da tavsiye edebilirim.
Tonikten sonra la roche posay cicaplast baume 5 kremle nemlendiriyorum ve dısarı çıkacaksam günes kremi sürüyorum. Günes kremi çok önemli bence. En etkili yaşlanma karşıtı oldugu söyleniyor. Ben sürmedigim zaman yüzümde ben gibi lekeler cıkıyor. Daha güvenli bulduğum için ben mineral filtreli olanları tercih ediyorum.

Makyaj anlayışım göz altı kapatıcısı, aydınlatıcı ve renkli lipbalmdan ibaret. Bunları her gün sürerim. Insanı bir anda dinç ve sağlıklı gösteriyor. Malum emzirme ve uykusuzluk = mor göz altları :)

Akşam önce üzüm çekirdeği yağıyla yüzümü ovup günes kreminin cözülmesini sağlıyorum. Sonra jelle yıkama, tonik ve nemlendirici. Cumartesi ve pazar günleri nemlemdirici yerine azeleik asit sürüp yatıyorum. Emzirme bitince a vitaminine döneceğim yaşlanma karşıtı olarak :) Vaktim olursa haftada bir gün kil maskesi yapıyorum. Yine siyah noktalar icin birebir. Claderm markasının killerini tavsiye ederim. Hem uygun fiyatlı hemde icerigi cok guzel. Duzenli yaptıginızda siyah nokatalarınızı cok güzel temizliyor.

Vücut için fırça ve kese kullanıyorum. Vücuda kuru fırçalama yapmak selülitlere gercekten fayda sağlıyor. Kese de diz ve dirseklerdeki sertlesme ve kararmayı önlüyor. Bu sayede dizlerim hep bacaklarımla aynı renktir. En son cıkmadan topuklarımı ponza taşıyla ovuyorum. Bununda cok faydasını gördüm. Vücut nemlendiricisi olarak frei öl sıkılaştırıcı yağını kullanıyorum. Niveanın sıkılaştırıcı vücut losyonu, isanın ürelı vücut sütü, eczanelerde satılan urederm losyonda yine deneyip memnun kaldıklarımdan.
Dişlerimi günde 3 kere fırçalıyorum dilimle beraber.
Agız bakim suyuda kullanıyorum iki kez. yatagımın başucunda ve cantamda birkac tane karanfil taşırım. Dışarda kokan bir sey yediğiniz zaman ve sabah kalktıgınızdaki agız kokusuna birebir :)

Kıl tüy işleri de önemli. Imkaninız varsa lazer en iyisi. Yoksa ağda tavsiye ederim. Ben ayda bir kendim yapıyorum. Ağdadan sonra bugday yağı sürüyorum genital bolge de kararma olmaması için. İlık ağda kararma yapabiliyor. Kaş ve bıyığı 3 günde bir evde kendim alıyorum. Cıkmış kaş ve bıyık insanı direkt bakımsız gösteriyor. Iple almayı bilmiyorsanız ogrenebilirsiniz en ucuz yontem :)
Manikür pedikür yapmıyorum tırnaklarım hep kısa ve törpülüdür ama. Oje seviyorsaniz nude ojeler elleri çok bakımlı ve temiz gösteriyor. Pastelin nude oje serisine bakabilirsiniz mutlaka beğendiğiniz bir renk olur. Ellerimi nemlendirmek içinde ben gece yatarken vazelin kullanıyorum etkisi en uzun süren bu bence.

Kokuya hassasiyetim var demissiniz. Cok terleme sorununuz yoksa duştan sonra karbonat sürmek ter kokunuzu önler veya rosmanda dogal tas deodorantlar var onları deneyebilirsiniz. Parfüm kullanamıyorsanız esasn kullanabilirsiniz. Hani eskiden dedelerimiz sürerdi böyle:) simdi o tarz şişelere cok guzel esans kokuları koyuyorlar. Kokusunu siz almıyorsunuz ama gun boyu ustunuzde kalıyor.

Çok uzun yazmışım ama kullandıgım ürunleri de yazmak istedim ki belki aynı tarz ürün arayan olur fikir olur diye :)
 
O Arastırıyım dedıgınızı tesekkur ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…