Bakımlı olmak

Ne güzel herkes çok bakımlı keşke ben de öyle olabilsem normal standartlardaki bakımları anca yapıyorum duş almak diş fırçalamak kıl tüy aldırmak temiz giyinmek 2 ay önce de hergün spor olarak yürüyüş yapardım 10bin adım olarak ama şuan canım hiçbir şey yapmak istemiyor hiçbir şeyden zevk almıyorum kızım var 2 yaşında ona bakayım kendi kişisel temizliğini yapayım da

Öncelikle bakımlı olmak makyaj yapmak, saç boyamak, oje sürmek şeklinde algılanıyor bu çok yanlış.Eskiden 2 haftada 1 kere duş alan pasaklıydım şimdi her gün duş alıyorum saçlarım kızıl renkte olduğundan saçımı 2 günde 1 yıkıyorum.Her gün argan yağıyla cildimi nemlendiriyorum saçımı yıkayacağımda saç bakım yağı sürüyorum.Tüylerimi 2 günde 1 tıraş ediyorum deodorant kullanmıyorum, tırnaklarım uzayınca kesiyorum, makyaj yapmak oje sürmek vs sadece kendini iyi hissettirir.Bir de temiz kıyafetler giyiyorum.Makyaj yapıp oje de sürüyorum ama bunları kullanmadığım zaman da oluyor.Bir de her gün dişlerimi fırçalıyorum karbonat sirke maskesi yapıyorum her gün yüzüme.

Ya hepinize teşekkür ederim🌷🌷 parfum ve deodorant benim için problemli bunun yerine dus alıp gün içinde kıyafet değiştirmeye çalışıyorum. Hassas bir bünyeye sahibim malesef :KK43: yumuşatıcı dahi alerjik reaksiyon verebiliyor ve bu beni deli ediyor :KK43: . En en önemlisi cildim. Çok beyazım ama aşırı kizariyorum. Misal geçen hafta iki üç saat disardaydim yüzüm kipkirmizi. Şimdi şöyle bir şeyi merak ediyorum? Cilt bakımı yapan yerler ne kadar güvenilir? Cildim için bir cildiye dr na gozuktum devletteydi ( bunu belirtmemin sebebi çok az bir sürede muayne etti ) cildimin hassas olduğunu ve bunu engellenemeyecegini söyledi. Acaba başka başka drlara gitsem mi özel ? Yoksa hepsinde sonuç aynı mı olur? Cilt bakımı için nereleri onerirsiniz İstanbul - izmit ?
Devlet hastanesinde muayene süreleri maalesef doktorun elinde olmadan kısa. Ama eminim gereken özeni göstermistir. Söylediklerinin aksi bir şey söylenmez fakat özel kliniklerde farklı uygulamalar mevcut olabilir. Özel kliniklere başvurabilirsiniz maddi gücünüz varsa. Lütfen özel klinikte dermatolog oldugundan emin olun. Bazı kliniklerde yalnızca estetisyenler müdahale ediyor.

Bakımlılıktan kasıt ne ben onu tam anlayamıyorum. Yani dişlerini fırçalamak, yüzünü temizlemek, deodorant kullanmak falan yazan olmuş bunu zaten normalde de yapmanız gerekiyor. Bir insan bakımlıyım deyip dişlerimi fırçalıyorum, yüzümü temizliyorum derse ben onu bakımlıdan saymam. Kadın erkek herkes yapmalı bunu.

Ben ayda 1 kez cilt bakımına giderim, cildimde nadiren sivilce çıkar, regl dönemleri öncesi. Onun dışında pürüzsüzdür. Nem maskesi ve peeling uygularım haftada bir, cildim karma çünkü. Yapmazsam alnımda pul pul dökülmeler oluyor, onu anca bu şekilde engelleyebiliyorum. 27 yaşına geldim artık göz kremi kullanıyorum. Günlük olarak yüzümü tonikliyor ve nemlendiriyorum. Vücudumu da düzenli nemlendiririm, her duş çıkışı vücut losyonu ve vücut spreyi kullanırım. Ayak bakımı da önemli, topukları çatlak çatlak ayaklar hiç güzel görünmüyor. Kıl tüy sorununuz varsa ağdayı bırakın, lazerle komple kurtulun. Ben buz lazere gittim, çok memnun kaldım. Ne acı ne ağrı çektim. İster ojeli ister ojesiz ama ne olursa olsun tırnaklarınız kısa ve temiz olsun. Saçlarınıza özen gösterin. Saçlarınızın canlı ve parlak durması için saç maskesi uygulayabilirsiniz. Saçları mahveden düzleştiricilerden uzak durun derim.

Öncelikle bakımlı olmak makyaj yapmak, saç boyamak, oje sürmek şeklinde algılanıyor bu çok yanlış.Eskiden 2 haftada 1 kere duş alan pasaklıydım şimdi her gün duş alıyorum saçlarım kızıl renkte olduğundan saçımı 2 günde 1 yıkıyorum.Her gün argan yağıyla cildimi nemlendiriyorum saçımı yıkayacağımda saç bakım yağı sürüyorum.Tüylerimi 2 günde 1 tıraş ediyorum deodorant kullanmıyorum, tırnaklarım uzayınca kesiyorum, makyaj yapmak oje sürmek vs sadece kendini iyi hissettirir.Bir de temiz kıyafetler giyiyorum.Makyaj yapıp oje de sürüyorum ama bunları kullanmadığım zaman da oluyor.Bir de her gün dişlerimi fırçalıyorum karbonat sirke maskesi yapıyorum her gün yüzüme.

Sizin veya sizin gibi kişisel temizligini sonradan yapmaya başlamayanlar, duş almayi bakimliliktan saymamizi gerektirmiyor bence.
Hergun duş almak bakimlilik degil zorunluluk, kendin rahatsiz olmuyorsan bile cevrendeki, ayni ortamda seninle bulunmak zorunda olan insanlar için yapmak gerekir en azindan herkee o kokuyu cekmek zorunda degil.
Tabi duş almayip ustune oje sürmeyin ama bakimli nasil olunur başliginin altinda da "duş almak" konuşulmasa keşke zira soylemeye bile gerek olmamali.

Hergun duş almak bakimlilik degil zorunluluk,

zorunluluk mu? :KK64:

Alanya'da falan yaşıyorsa insan sabah akşam duş alınca rahat eder de, karasal iklimin göbeğinde, yılın yarısı soğuk havada geçiyorken her gün duş almak zor bence

zorunluluk mu? :KK64:

Alanya'da falan yaşıyorsa insan sabah akşam duş alınca rahat eder de, karasal iklimin göbeğinde, yılın yarısı soğuk havada geçiyorken her gün duş almak zor bence

Her gün olmuyorsa da 2 gun de bir alir insan. Hangi iklimde olursa olsun 2 hafta duş almamak normal degil ortacagda yasamiyoruz. İnternet hepimizin evinde varsa eminim evlerinizde sicak su da vardir. Bu kadar da olmamali.
Yok benim evinde isinma sorunum var, sicak suyum da yok diyorsan ona birsey diyemem

Her gün olmuyorsa da 2 gun de bir alir insan. Hangi iklimde olursa olsun 2 hafta duş almamak normal degil ortacagda yasamiyoruz. İnternet hepimizin evinde varsa eminim evlerinizde sicak su da vardir. Bu kadar da olmamali.
Yok benim evinde isinma sorunum var, sicak suyum da yok diyorsan ona birsey diyemem
Kim iki hafta dus almiyormus?

yani 2 hafta almamak normal değil tabi ki.. her gün alınmalı die bir zorunlulukta yok yani

Kim iki hafta dus almiyormus?

Biti Zdrava Biti Zdrava eskiden 2 haftada 1 kere duş aldigini yazmiş.

yani 2 hafta almamak normal değil tabi ki.. her gün alınmalı die bir zorunlulukta yok yani

Zaten duş almak diye bir kanun da yok. Zorla kimseyi banyoya sokamiyoruz, herkesin kendi temizlik anlayişi.
Benim fikrim hergun alinmali disariya da gidiliyorsa hele, en geçte 2 gunde bir. Bazilari kendi kokusunu duymayabilir ama disardan duyuluyor o koku, yatip kalkip duş almadan 3-4 gun gecirmişler.

Biti Zdrava Biti Zdrava eskiden 2 haftada 1 kere duş aldigini yazmiş.

Zaten duş almak diye bir kanun da yok. Zorla kimseyi banyoya sokamiyoruz, herkesin kendi temizlik anlayişi.
Benim fikrim hergun alinmali disariya da gidiliyorsa hele, en geçte 2 gunde bir. Bazilari kendi kokusunu duymayabilir ama disardan duyuluyor o koku, yatip kalkip duş almadan 3-4 gun gecirmişler.
Evet her gün almak da zararlı diye bir yazı okumuştum ama dışarı çıkınca deli gibi terlediğimden her gün yıkanıyorum.

Evet her gün almak da zararlı diye bir yazı okumuştum ama dışarı çıkınca deli gibi terlediğimden her gün yıkanıyorum.

Zarar dedigi ciltte kuruluk ve yararli bakterilerin de yok olmasi. Bunu dert ediniyorsaniz sadece kokacak bolgeleri duşta yikayin ve sonrasinda vucudunuzu nemlendirin ama her gun zararliymiş diye 2 hafta yikanmamak diye birsey olamaz😣

Ben deli gibi terlemiyorum ki spor salonunda bile hoca "sen neden terlemiyorsun" diye sormuştur terliyorum ama eb fazla nemli olacak şekilde ona rağmen yikanmadan durmam. İnsanin yikanmasi için illa saçından yağ damlamasi ve asiri kotu kokmasi mi gerekiyor bilemedim. Yani terlenmese bile bir vucut kokusu oluşur.

Ben asiri sicak olunca her gün ama bu aralar iki güne bir aliyorum. Kisin cok soguk oldugunda ev tam isinmadiginda üc güne bir:) koktugumuda düsünmüyorum

Vücuduna her gün su değecek, bu sadece terleme ile ilgili değil ki, dışarı çıkıyorsun toz toprak, günde kaç kere tuvalete gidiyor insan, saçımı bir gün yıkayıp bir gün yıkamıyorum ama vücudumu her gün mutlaka yıkıyorum yazı kışı fark etmez kalorifersiz buz gibi evimdeyken bile böyleydi olmaz yıkanmadan

Vaktim var yazayım şimdi. :)
Kendimden bahsedecek olursam bakım full ancak makyaj sıfır. Makyaj yapmayı sevmiyorum. Bir insanın makyajsız da çok mükemmel göründüğünü düşünüyorum.
Sabah ağız bakım, günlük peeling yapıyorum. Neutrogenanın ürünlerini kullanıyorum genelde, mükemmel bir etkisi var cilt üzerinde. Sabah günlük temizleme jeliyle bir yüzümü güzelce temizliyorum, bunun için yüz temizleme fırçası var, arkasında peeling yapan bir silikon var gratiste satılıyor. Onunla peeling yapıyorum. Biraz bekleyip yüzüme yine Neutrogenanın nemlendiricisini sürüyorum. Gün içinde de sürekli elime krem sürüyorum.
Akşam da duştan önce ayaklarımı ayak bakım tuzunda bekletip duş alıyorum. Ardından lapitak un ayak bakım kremini sürüyorum. Duştan sonra da tüm vucüduma yine neutrogenın vücut losyonunu sürüyorum.
Haftada bir de kil maskesiyle pirinç unu maskesi yapıyorum. Eğer sivilcelerin varsa yeşil kil maskesi tavsiye ederim.
Ha bayağıdır kullandığım bir de dermarollerım var, haftada ya da 2 haftada bir dermarollerım yapıp besleyici kremini sürüyorum. Aslında cildini güzelleştiren en büyük ürün dermarollerım. İğneli ama acıtmıyor, hani şu profesyonellerin kullandığı ürüne benziyor. Şiddetle tavsiye ederim. Ha bir de akşamları yatmadan yüzüme kendi yaptığım gül suyuyla siliyorum, öyle yatıyorum. Bu kadar. Aklıma geldikçe yazarım. :) umarım faydalı olmuştur.

Dermaroller ne kullanıyorsunuz acaba ben ufak çaplı bir araştırma yaptım ama karar veremedim.

Herkese selamlar
O Ocean1_7 Bende kendi yaptıklarımı yazayım belki fikir olur size :)
Beslenme : kızartma ve paketli gıda az tüketirim tamamen bırakmaya çalısıyorum. Her gün kefir iciyorum elma ve kayısı yemeye de dikkat ederim.

Saç : evigen ve zeytinyağı ile haftada bir maske yapıyorum. Saçlarım kıvırcık nemli ve parlak olmasını sağlıyor. Dusta da çıkmadan önce fısfıslı şişede elma sirkesi sıkıp duruluyorum. Çok parlatıyor. Dısarı cıkarkende saclarıma sıvı sac kremi sıkarım. Aslında işlevli olduklarını düsünmüyorum ama sırf güzel koksun diye :) hangisi indirimde ve güzel kokuyorsa onu alıyorum. Beyazım cok oldugu icin boyuyorum kendi rengim koyu kahveye. Diplerimin cıkmamasına dikkat ederim. Bebegim var her gün duş alıyorum desem yalan olur. Bazen kuru şampuan bazen de pudra kullanarak saçlarımın yağını alıyorum. Yağlı saç insanı direkt pis gösteriyor. Bir de bakımlı görünmek icin topuz bile yapsanız saçlarınızın düzgün toplanmış olması çok önemli bence.

Cilt :yağlı sivilceye meyilli bi cildim var. Sls icermeyen ph seviyesi ciltle uygun bi temizleyiciyle sabah aksam yıkıyorum. Ardından bioderma sebium tonikle siliyorum. Gözenek ve siyah noktalar icin. Siyah noktalar icin en iyi şey salisilik asit. Daha uygun fiyatlı seceneklerde var. Neutrogenanın sivilce karşıtı tonigi var turuncu olan veya rosmanda ziaja manuka tonik var bunlara bakabilirsiniz. Bir ara da gül suyuna birkac damla cay agacı yağı ekleyip tonik olarak kullanmıştım. Lavanta suyunu da tavsiye edebilirim.
Tonikten sonra la roche posay cicaplast baume 5 kremle nemlendiriyorum ve dısarı çıkacaksam günes kremi sürüyorum. Günes kremi çok önemli bence. En etkili yaşlanma karşıtı oldugu söyleniyor. Ben sürmedigim zaman yüzümde ben gibi lekeler cıkıyor. Daha güvenli bulduğum için ben mineral filtreli olanları tercih ediyorum.

Makyaj anlayışım göz altı kapatıcısı, aydınlatıcı ve renkli lipbalmdan ibaret. Bunları her gün sürerim. Insanı bir anda dinç ve sağlıklı gösteriyor. Malum emzirme ve uykusuzluk = mor göz altları :)

Akşam önce üzüm çekirdeği yağıyla yüzümü ovup günes kreminin cözülmesini sağlıyorum. Sonra jelle yıkama, tonik ve nemlendirici. Cumartesi ve pazar günleri nemlemdirici yerine azeleik asit sürüp yatıyorum. Emzirme bitince a vitaminine döneceğim yaşlanma karşıtı olarak :) Vaktim olursa haftada bir gün kil maskesi yapıyorum. Yine siyah noktalar icin birebir. Claderm markasının killerini tavsiye ederim. Hem uygun fiyatlı hemde icerigi cok guzel. Duzenli yaptıginızda siyah nokatalarınızı cok güzel temizliyor.

Vücut için fırça ve kese kullanıyorum. Vücuda kuru fırçalama yapmak selülitlere gercekten fayda sağlıyor. Kese de diz ve dirseklerdeki sertlesme ve kararmayı önlüyor. Bu sayede dizlerim hep bacaklarımla aynı renktir. En son cıkmadan topuklarımı ponza taşıyla ovuyorum. Bununda cok faydasını gördüm. Vücut nemlendiricisi olarak frei öl sıkılaştırıcı yağını kullanıyorum. Niveanın sıkılaştırıcı vücut losyonu, isanın ürelı vücut sütü, eczanelerde satılan urederm losyonda yine deneyip memnun kaldıklarımdan.
Dişlerimi günde 3 kere fırçalıyorum dilimle beraber.
Agız bakim suyuda kullanıyorum iki kez. yatagımın başucunda ve cantamda birkac tane karanfil taşırım. Dışarda kokan bir sey yediğiniz zaman ve sabah kalktıgınızdaki agız kokusuna birebir :)

Kıl tüy işleri de önemli. Imkaninız varsa lazer en iyisi. Yoksa ağda tavsiye ederim. Ben ayda bir kendim yapıyorum. Ağdadan sonra bugday yağı sürüyorum genital bolge de kararma olmaması için. İlık ağda kararma yapabiliyor. Kaş ve bıyığı 3 günde bir evde kendim alıyorum. Cıkmış kaş ve bıyık insanı direkt bakımsız gösteriyor. Iple almayı bilmiyorsanız ogrenebilirsiniz en ucuz yontem :)
Manikür pedikür yapmıyorum tırnaklarım hep kısa ve törpülüdür ama. Oje seviyorsaniz nude ojeler elleri çok bakımlı ve temiz gösteriyor. Pastelin nude oje serisine bakabilirsiniz mutlaka beğendiğiniz bir renk olur. Ellerimi nemlendirmek içinde ben gece yatarken vazelin kullanıyorum etkisi en uzun süren bu bence.

Kokuya hassasiyetim var demissiniz. Cok terleme sorununuz yoksa duştan sonra karbonat sürmek ter kokunuzu önler veya rosmanda dogal tas deodorantlar var onları deneyebilirsiniz. Parfüm kullanamıyorsanız esasn kullanabilirsiniz. Hani eskiden dedelerimiz sürerdi böyle:) simdi o tarz şişelere cok guzel esans kokuları koyuyorlar. Kokusunu siz almıyorsunuz ama gun boyu ustunuzde kalıyor.

Çok uzun yazmışım ama kullandıgım ürunleri de yazmak istedim ki belki aynı tarz ürün arayan olur fikir olur diye :)

Kararmalar icin bugday yağı demissiniz . Sadece önluyor mu önceden oluşan kararmayı da alıyor mu?

Back
X