Herkese selamlar
O
Ocean1_7
Bende kendi yaptıklarımı yazayım belki fikir olur size :)
Beslenme : kızartma ve paketli gıda az tüketirim tamamen bırakmaya çalısıyorum. Her gün kefir iciyorum elma ve kayısı yemeye de dikkat ederim.
Saç : evigen ve zeytinyağı ile haftada bir maske yapıyorum. Saçlarım kıvırcık nemli ve parlak olmasını sağlıyor. Dusta da çıkmadan önce fısfıslı şişede elma sirkesi sıkıp duruluyorum. Çok parlatıyor. Dısarı cıkarkende saclarıma sıvı sac kremi sıkarım. Aslında işlevli olduklarını düsünmüyorum ama sırf güzel koksun diye :) hangisi indirimde ve güzel kokuyorsa onu alıyorum. Beyazım cok oldugu icin boyuyorum kendi rengim koyu kahveye. Diplerimin cıkmamasına dikkat ederim. Bebegim var her gün duş alıyorum desem yalan olur. Bazen kuru şampuan bazen de pudra kullanarak saçlarımın yağını alıyorum. Yağlı saç insanı direkt pis gösteriyor. Bir de bakımlı görünmek icin topuz bile yapsanız saçlarınızın düzgün toplanmış olması çok önemli bence.
Cilt :yağlı sivilceye meyilli bi cildim var. Sls icermeyen ph seviyesi ciltle uygun bi temizleyiciyle sabah aksam yıkıyorum. Ardından bioderma sebium tonikle siliyorum. Gözenek ve siyah noktalar icin. Siyah noktalar icin en iyi şey salisilik asit. Daha uygun fiyatlı seceneklerde var. Neutrogenanın sivilce karşıtı tonigi var turuncu olan veya rosmanda ziaja manuka tonik var bunlara bakabilirsiniz. Bir ara da gül suyuna birkac damla cay agacı yağı ekleyip tonik olarak kullanmıştım. Lavanta suyunu da tavsiye edebilirim.
Tonikten sonra la roche posay cicaplast baume 5 kremle nemlendiriyorum ve dısarı çıkacaksam günes kremi sürüyorum. Günes kremi çok önemli bence. En etkili yaşlanma karşıtı oldugu söyleniyor. Ben sürmedigim zaman yüzümde ben gibi lekeler cıkıyor. Daha güvenli bulduğum için ben mineral filtreli olanları tercih ediyorum.
Makyaj anlayışım göz altı kapatıcısı, aydınlatıcı ve renkli lipbalmdan ibaret. Bunları her gün sürerim. Insanı bir anda dinç ve sağlıklı gösteriyor. Malum emzirme ve uykusuzluk = mor göz altları :)
Akşam önce üzüm çekirdeği yağıyla yüzümü ovup günes kreminin cözülmesini sağlıyorum. Sonra jelle yıkama, tonik ve nemlendirici. Cumartesi ve pazar günleri nemlemdirici yerine azeleik asit sürüp yatıyorum. Emzirme bitince a vitaminine döneceğim yaşlanma karşıtı olarak :) Vaktim olursa haftada bir gün kil maskesi yapıyorum. Yine siyah noktalar icin birebir. Claderm markasının killerini tavsiye ederim. Hem uygun fiyatlı hemde icerigi cok guzel. Duzenli yaptıginızda siyah nokatalarınızı cok güzel temizliyor.
Vücut için fırça ve kese kullanıyorum. Vücuda kuru fırçalama yapmak selülitlere gercekten fayda sağlıyor. Kese de diz ve dirseklerdeki sertlesme ve kararmayı önlüyor. Bu sayede dizlerim hep bacaklarımla aynı renktir. En son cıkmadan topuklarımı ponza taşıyla ovuyorum. Bununda cok faydasını gördüm. Vücut nemlendiricisi olarak frei öl sıkılaştırıcı yağını kullanıyorum. Niveanın sıkılaştırıcı vücut losyonu, isanın ürelı vücut sütü, eczanelerde satılan urederm losyonda yine deneyip memnun kaldıklarımdan.
Dişlerimi günde 3 kere fırçalıyorum dilimle beraber.
Agız bakim suyuda kullanıyorum iki kez. yatagımın başucunda ve cantamda birkac tane karanfil taşırım. Dışarda kokan bir sey yediğiniz zaman ve sabah kalktıgınızdaki agız kokusuna birebir :)
Kıl tüy işleri de önemli. Imkaninız varsa lazer en iyisi. Yoksa ağda tavsiye ederim. Ben ayda bir kendim yapıyorum. Ağdadan sonra bugday yağı sürüyorum genital bolge de kararma olmaması için. İlık ağda kararma yapabiliyor. Kaş ve bıyığı 3 günde bir evde kendim alıyorum. Cıkmış kaş ve bıyık insanı direkt bakımsız gösteriyor. Iple almayı bilmiyorsanız ogrenebilirsiniz en ucuz yontem :)
Manikür pedikür yapmıyorum tırnaklarım hep kısa ve törpülüdür ama. Oje seviyorsaniz nude ojeler elleri çok bakımlı ve temiz gösteriyor. Pastelin nude oje serisine bakabilirsiniz mutlaka beğendiğiniz bir renk olur. Ellerimi nemlendirmek içinde ben gece yatarken vazelin kullanıyorum etkisi en uzun süren bu bence.
Kokuya hassasiyetim var demissiniz. Cok terleme sorununuz yoksa duştan sonra karbonat sürmek ter kokunuzu önler veya rosmanda dogal tas deodorantlar var onları deneyebilirsiniz. Parfüm kullanamıyorsanız esasn kullanabilirsiniz. Hani eskiden dedelerimiz sürerdi böyle:) simdi o tarz şişelere cok guzel esans kokuları koyuyorlar. Kokusunu siz almıyorsunuz ama gun boyu ustunuzde kalıyor.
Çok uzun yazmışım ama kullandıgım ürunleri de yazmak istedim ki belki aynı tarz ürün arayan olur fikir olur diye :)