Bakımlı mısınız?

aynen bende sırf skıldım diye belime kadar olan kıvırcık saçlarımı zevk için kestirdim keşke kestirmeseydim şimdi eskisi gibi uzatamıyorum uzasın bir daha asla ddemiyim ama kestirmem

benim saçım çabuk uzar o yuzden kestırdım yoksa kıyamazdım bende suan bile uzamış durumda

Teşekkür ederim en kısa zamanda alıp denicem

Beni dışarıda gören son derece bakımlı zanneder, evdeki halimi gören ise "kaçıııııın" diye bağırır sanırım. :)

Evde tek başıma olduğum zamanlar kendime pek bakasım gelmiyor açıkçası, salıyorum.

Neyse,

Temizlik, kıl-tüy, kişisel bakım bir yana bence şık görünmek için makyaj son derece önemli.
Benim dışarı makyajsız çıktığım çok nadir olmuştur.

Soluk beniz kadar bakımsız bir şey daha yoktur diye düşünüyorum.

Tabii yüzümüz solgun diye allığı ruju boca edelim demiyorum. Makyaj kusurlarımızı kapatmak için vardır. Kendimden örnek verecek olursam, çok küçük gözlere sahibim. Kirpik denen güzel şey de bende pek bulunmadığından gözlerim çok arka planda kalıyor ve sıfır makyaj olduğum zamanlar hasta gibi görünüyorum.

Bu yüzden asla göz altı kapatıcımı, göz kalemimi ve eyelinerımı eksik etmem.
Kirpik diplerime kalem çekiyorum, eyelineri de biraz kalın çekiyorum gözlerim müsait çünkü.
Yani gözlerimi iri gösterecek makyaj yapıyorum ve inanın full makyaj yapmışım gibi görünüyor.

Kendinizde begenmediğiniz ne varsa onu kapatmaya çalışın.
Yani neye ihtiyacınız varsa o.
Yüzünüz pürüzlü ise fondoten ve pudra, dudaklarınız ince ise dolgunlaştırıcı ruj ya da benim gibi gözlerini küçükse göz makyajı vs.

Doğru giyinmenin yolu vücudumuzu tanımaktan, doğru makyajın ve bakımın ise cildimizi tanımaktan geçer.

Yani her şeyden önce her ayrıntımızı tanımalıyız ki ona göre müdahale edelim. :)

bu ürünü nerede bulabilirim tweety?
Şampuan?u
Belki de şampuanında sorun vardır tatlım?
Dove kullanıyorum ben çok memnunum.

ben elidor kullanıyorum. watsonun ballı cilasını da sürüp misler gibi kokuyorum. her hafta bemiks, badem yağı, yılan yağı ve buğday

yağını karıştırıp maske yapıyorum. dökülmesi baya azaldı, parlaklıkta iyi de işte şu elektriklenme yok mu.... sanki biri saçımı yolmuş

bırakmış:2: yoksa saçımın dalgası da, rengi de güzeldove saçlarımı uçuşturuyor ama başka bi önerin varsa seve seve dinlerim

teşekkür ederim lirik güzel. kırmızıyı sürdüm fena değildi. bir de pembeyi deneyeyim

Son düzenleme:

Aşırı bakımlıyımdır..normal falan değil aşırı yani:))
hergün mutlaka duşumu alırım,makyajımı yaparım saçlarımı şekiillendiririm..evde dahi olsam benim meşhuuuur pembe rujumu sürerimsonrada evde olursam yazın şortla vede güzel bi askılıyla dolanırım rahat takılırım..ama dışarı çıkarken çok özen gösteririm şıkır şıkır çıkarım dışarı...her akşamda yatmadan dişimi fırçalar,yüzümü sabunlar temizler gül suyumu sürerim tabiki makyajda çıkar...öyle yani..kiloma dikkat ederim...doğum yaptıktan sonra bile 34-36 beden giyinirim...vücudum sıkıdır allahıma şükür bunu spora borçluyum ama...bi ara hergün 45 dakka yapıyodum+plates yapıyodum..şu ara sadece fazla yapmıyorum spor ama yinede kilomu koruyorum..
haa kişisel temizliğime zaten dikkat ediyorum...hergün elimde cımbız tek tük çıkan kaş+bıyığı asla affetmembaşka tüylerimide alırım koltul altım her daim temizdir bacaklarda öylesine...takıya bayılırım...her gün kıyafetime uygun ya küpe ya kolye olur..ayakkabılar mı?:)onlarda tabiki topuklu..düz ayyakkabım yok ki..almadım..giymiyorum çünkü..bakkala bile kalın toupk terlikle gidiyorum düşününn boyumda öyle kısa değil hani 1.65..ama ben topukluyu seviyorum:..haa çanta ise her renkte her ayakkabıma uygun vardır..ayakkabıma uygun takarım her gün:)
öyle işte..bunlar benim için rutin...bakım bile sayılmaz.ç.uyumak gibi yemek yemek gibi...adımıda burda kokoşa çıkarmışlar.çıkarsınlar ben kendimi seviyorumher zaman böyleydim bu arada..bekraken okurkende evlendim hala aynıydım..çocuk doğurdum hala aynıyım..huylu huyundan vazgeçmedi yani

saçlarımın şeklini sevdiğim için hiç fön çekmem düzletmem hep kendi halindedir fondoten tarzı şeyler kullanmam yalnızca hafif bir allık göz kalemi ve rimel kullanırım kıyafetlere çok önem veririm fakat topuklu ayakkabılara bayılırım her gün duş alırım saçlarımı iki günde bir yıkarım dökülmesin diye kıla tahamülüm yoktur ojesiz duramam dişler benim için çok önemlidir günde 4 kez fırçalarım dişlerimi.

Ekleyecek bişiyim yok

benimkide günlük rutinimdir. sabah kalkarım dişimi fırçaları yüzümü güzel yüz yıkama jeliyle yıkar nemlendiricimi sürerim. 15 dakika sonra filan güneş kremimi sürerim evde olsam bile ve mutlaka parfüm sıkarım . saçlarımı gün aşırı yıkarım . fön filan sadece özel zamanlarda çektiririm saçımın doğal halinden memnunum. bir tek önlerini düzelştryorum. makyajdan hoşlanmıyorum sadce gözümün üsütne kalem ve rimel uygularım. özel bir yere gidiceksek eğer renkli güneş kremi kullanırım. gece yatmadan da makyajm olmasa daha yüzümğ yıkar gene kremimi sürerim saçlarımın uçlarına saç serumu sürerim ohh miss gibi kokulu =)
ay bide unutmuşum mutlaka haftada 2 kez maske yaparım yüzüme=)

Son düzenleme:
Ben de çok bakımlıyımdır hatta önceden kokoştum ama durulmuş halim

Öncelikle her gün kesinle duş alırım özellikle sabahtan hatta sabahın köründe alıyorum. Gece aldığımda sabaha kadar kendimi kirlenmiş hissediyorum :26:
Duştan sonra cildime mis gibi kokan kremler, spreyler.. Saçlarım hafif dalgalı zaten ya doğal bırakıyorum ya da örüyorum daha yoğun dalgalar için..
Kıl tür konusunda malesef çok sanssızım çok hızlı çıkıyorlar elimde cımbız aynı saniye imha ediyorum ama
Ojelere, takılara bayılıyorum her kıyafetime uygun ojem ve takılarım vardır onlar benim bebeklerimm
Topuklu pek giyinmeyi sevmem zaten uzun inceyim kazulet gibi oluyorum :44:
Kıyafet konusunda ise o an ki ruh halime göre cicili bicili ya da asi kız her şey olabilir, ama bir giyindiğimi ertesi gün asla giyinmem
Makyaja gelince eşek gözlerim ve up uzun kirpiklerim var genelde eyeliner çekip rimel sürerim Dudaklarım dolgun olduğu için dudak kalemi ve dudak balsamı yeterli oluyor
Evden çıkmadan parfüm banyosu yapmazsam olmaz Bülent Ersoy ile yarışabilirim bu konuda
Maleseffff sivilcelerim çıkıyor arada onlar içinde gül suyunu kullanıyorum..

bende evde sürekli her an misafir gelebilir ya da dışarı çıkabilir gibi hazır duranlardanım:) ama normal hayatımda da hiç makyaj yapmıyorum çünkü yapamıyorum:2:

Son düzenleme:

şöyle anlatayım zayıfken inanılmaz bakımlıydım insanlardan iltifat almak için değil kendimi mutlu hissettiğim için bakımlıydım ama sonra hamilelik döneminde doğal bıraktım kendimi sadece genel temizlik ve tertipli giyinirdim sonra doğumdan sonra gene kendime bakmaya başladım saçlarımı boyatıp lenslerimi takmaya başladım ama ne kadar bakımlı olsamda kilolardan hiç yakışmıyor hissi gelmeye başladı saçlarımı toplu hafif bir makyaj tunik ve tayt giymeye başladım babet kilolardan topuklu ayakabı rahatsızlık vermeye başladı rahatıma iyice alıştım sadece hafif makyaj yapıyorum kilolarım yüzünden kendime güvenimde gitti önceden ama şimdi gene zayıflamaya başladım bakımsız duramam ama gene yapıyorum ama zayıflamayı eskisi gibi olmayı bekliyorum saçlarımı boyarım düzenli makyaj yaparım çıt çıt takarım dışarı çıkarken yerine göre topuklu arada giyerim ama gene tayt ve tunik giymekten sıkıldım iki yıldır kot giymiyorum kilolardan ya elbise ya tayt tunik sıkıldım ama eskisi gibi olmak istiyorum

benim aklima bakim diyince temizlik gelir.bi bayan kesinlikle tuysuz temiz manikur pedikur sart.dis ve cilt temizligi gayet ozenli olmalidir.ben saci fonlu yuzunde iki kilo makyaj olup bacaginda killar masallah disleride tuvalet taşı gibi olan bayanlar goruyorum.

Senede 1 kuaföre gidip kırıklarımı kestirmek dışında bütün bakımımı kendim evde yaparım.

Saçlarım dümdüz olduğu ve hiç şekillenmediği için her gün düzenli olarak yıkar hafifçe kuruturum,bakım falan yapmam(zaten çok hacimsizler,azıcık saçımla oynamaya kalksam hemen yağlı gibi duruyor )

Kıl tüy konusunda yine her şeyimi kendim evde yaparım,epilasyon aletiyle yeni kıllar başını gösterir göstermez hepsini ortadan kaldırırım.(Ben sadece bacak,bikini ve koltuk altı bölgesine değil aynı zamanda kollara da önem veriyorum,kılsız kollar kesinlikle daha çekici),epilasyon aletine ya da ağdaya gelmeyen ufacık tüycükleri de sarartıyorum.

Fondöten,allık,göz kalemi ve rimelsiz dışarı çıkmam.

Bakım deyince ilk aklıma gelen dişlerimdir,her zaman bembeyaz olmak zorundalar(bu yüzden yanımda sürekli diş fırçası ve macunu taşırım)

Manikür ve pedikürümü de kendim evde yaparım,ellerimi sürekli nemlendiririm(tıpkı diş fırçası ve macunu gibi el kremim de eksik olmaz çantamdan)

Kalıcı parfümleri seçerim ve 2 fıs fıs yeter de artar bile,bir esinti yeter

Düzenli olarak sporumu yaparım yarım saat her gece (kilom 60,boyum 1.78)

Hiçbir zaman kilomu problem etmedim ama görüntümü problem ettim,bu yüzden spor yaparım daha sıkı görünmek için yani.(Senede 2 kez tartılırım o kadar)

Her şeyiyle örnek aldığım tek ünlü Monica Bellucci'dir(kendisi gayet de etli butlu bir hatundur fakat ölçüleri hep orantılıdır,bel daima incedir mesela)

Yediklerime dikkat ederim,zaten bir çölyak hastasıyım ister istemez dikkat etmek zorundayım.Özellikle sivilce yapıcı şeylerden uzak dururum.

Saçlarım her zaman açıktır,arada bir topladığımda da farklı at kuyrukları ya da basit topuz modelleri olur.

Ha bu arada kaşlarımı da kendim alırım hep,kuaförler kedi tüyü gibi alıyorlar ve ince kaşlar yaşlı gösteriyor hanımlarımızı.

Dolabımda her türlü kıyafet elbise vardır,o gün hangi bordo_ruj'sam o kıyafetleri giyerim.Böylece monotonluktan kurtulduğumu hissediyorum,hem herkes de söyler zaten bugün masum bordo_ruj'sun,bugün cimcime bordo_ruj'sun ya da seksi bordo_ruj'sun diye

Seçtiğim kıyafetler ister istemez marka oluyor ama hiçbir zaman pazardan giymem demedim,üstüme yakışan her şeyi alır giyerim.

Fazla takı toka sevmiyorum,o gün küpe taktıysam sadece küpe takmışımdır ya da kolye.Kolye,küp,bilezik,yüzük vs hepsini takıp takıştırmam bizim oralarda bir laf vardır "çerçi eşeği" diye

burcun nedır cok merak ettım konuşma tarzın bana cok benzıyo ve dengesizim falan demişsin dusunce tarzınıda kendime benzettım .hadi bu sefer tutturcam ınsallah terazımıssııın

bakımın ılk sartı elbette temızlıktır.en cok ozenı saclarıma gosterırım aldıgım yagların maskelerın haddı hesabı yok.haftada bır nemlendırıcı veya onarıcı maske bır gunde hındıstan cevızı ve shea yaglarıyla bakım yaparım kesınlıklede tavsıye ederım

sanırım değilim fazla...ama cildime bakmayı,saçlarımı düzleştirmeden,maşa yapmadan dışarı çıkmamayı,kıyafetlerimi belli bir düzenle giymeyi,kaşımı almayı ihmal etmem...çevrem de süslü değilsin,ah bir makyaj yapsan şu gözlere v.s. der

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…