• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakici ucreti vs

Can emanet ediyorsunuz. Sizce?
Ozmn dsarda çalışanlar neyapsin .tüm gün. Sonuçta herzmm 4 saat olmayacak kısmet olursa ilerde artacağız.saatle birlikte.

Sonuçta bi gerçek var asgari ucret gbi piyasa gbi.ve ben de bebeğini bırakıp işe gitmeye çalışan bir anneyim.cok aşırı bi kazancım da yok .4 saate tam gün ucret verecek.karsilikli kişilerin işine gelirse anlaşılacak Sonuçta.zorla gel bak demiyoruz kimseye...

Bide bnm açımdan düşünülürse daha uygun olur

Benim bebeğim yok ancak çevremde bebeğini bakıcıya bırakan neredeyse herkes var. Bakıcıların sorumluluğu yalnızca bebek ve bebekle alakalı şeylerdir. Hatta şöyle bir bizzat hastanede yakarışlara şahit olduğum olayı anlatayım, bebek uyurken ev işine boğulup verilenleri yetiştirmeye çalışan bakıcı yüzünden bebek mama sonrası kusmuğunda boğulup öldü.
Bebek bir can, onun sorumluluğu ayrı. 3 kuruş verip hem bebek baktırayım hem evimi temizleteyim olamaz benim gözümde. Siz taştan su çıkarmaya tamam olabilirsiniz ama benim için Ya o ya o

Yok kendiniz yaşamadığını için etraftan duyduklarınıza yorum yapıyorsunuz şu an.

Konu öyle değil. 2 yaşında bebeğim var. 7 aylıktan beri evimizde bakıcı var. Yemek yapıyor. Hem bebeğe hem bize. Evimizi de süpürüyor. Hatta bu ay yüklü bir zam istedi altından kalkamayacağımı söyledim. Temizlikçiyi 15te bire düşür ben çocuğun ütülerini yaparken sizinkileri de sıkıştırırım ev işlerine biraz daha destek olurum dedi. Ama ben de açıkçası 2 saat ütü yapmasını vs istemem kabul etmedim.
Basit ev işleri çocuğu da katarak ona da bir şeyler öğreterek yapılabilir.
Yemek yaparken de öğrenme kulesine koyuyor beraber doğruyorlar sebzeleri. Çocuğun ev işlerini görmesi ve dahil olması da öğrenme sürecinin parçası.
Kimse yapamayacağı işin sorumluluğuna girmez.
Kimse kimseyi de zorla çalıştırmıyor.
Konu sahibi de ev işi istemiyorum demiş.
Süpürge açmak evde bebek olduğu için bakıcının görevidir çocuğun olduğu alanlarda. Konu sahibi onu da istememiş.

Yanlış anlamayın. Şimdi kulaktan dolma bakıcıya iş yaptırılmaz diye genel bilginiz var haklısınız. Cam sildirilmez mutfak dolabı sildirilmez. ama iş özelinde daha farklı. Toz alması lazım bebek olan yerde. Evi derli toplu tutması lazım. Mutfağı toplaması lazım.
Ve konu sahibi ihiçbirini yaptırmayacak.

Onları zaten ayrı bir kişiye yaptırmanız gerekiyor. Lütfetmiyorsunuz yani. Can emanet edip bir de ev işlerine sürüp 4 bin lira mı verecektiniz bir de?
Muhtemelen mecbur oldukları için çok az paralara hem bebek bakımı hemde ev işi yapan kişiler var. Ev işi istemiyorum deyince lutfediyor gibi olmuş.

Ozmn dsarda çalışanlar neyapsin .tüm gün. Sonuçta herzmm 4 saat olmayacak kısmet olursa ilerde artacağız.saatle birlikte.

Sonuçta bi gerçek var asgari ucret gbi piyasa gbi.ve ben de bebeğini bırakıp işe gitmeye çalışan bir anneyim.cok aşırı bi kazancım da yok .4 saate tam gün ucret verecek.karsilikli kişilerin işine gelirse anlaşılacak Sonuçta.zorla gel bak demiyoruz kimseye...

Yanlış anlamayın ama dışarı çalışanların sigorta vs gibi bir çok yan hakkı oluyor. Ayrıca iyi bir yerde çalışsa asgari ücretin belki üstü + mesai falan imkani var.

Sizin dışarıda asgari ücrete çalıştığınızı sanmıyorum. Öğretmen misiniz?

Yazdığımı nasıl anlıyorsunuz benmi anlatamıyorum..sadece derken ev işi yemek vs istemiyoruz hicbi iş dedim

Bn sadece bebekle ilgilenilecek 4 saat diye ücreti 4 bucuk yada 5 düşündüm. Bisey lutfetmiyorum..

Muhtemelen mecbur oldukları için çok az paralara hem bebek bakımı hemde ev işi yapan kişiler var. Ev işi istemiyorum deyince lutfediyor gibi olmuş.

Kizlar merhaba. Uzun zamandır buralardayım.ise başladığımda Allah nasip ederse bebeğim 2,5-3aylik olacak.

Dün biriyle görüştüm 8-12 arası ücret asgari ücretin yarısı olsun dedi.bn dedimki sadece sut yada mamasını verilecek bide bezi değiştirilecek başka hicbisey istemiyoruz ev işi vs dedim..Evi yürüme mesafesi bize.

Eşimle konuşayım ücreti dedim ama sizce ekstra bi ev işi vs istemediğimiz için 4 buçuk ucret az mı sizce..8-12 arası için.il ankara
Çocuk bakıcısına 4.5 bin tl verip bir de eksta ev işi mi isteyeceksiniz?
Çocuk bakımı ayrıdır, ev yardımcılığı ayrıdır.
Ben evime haftada bir yarım gün ev yardımcısı alıyorum. Yarım gün 500 tl. Arti sigorta yapıyorum. Aylık 1 gün de tam geliyor bana aylık maliyet 2500 tl. Sadece ayda 4 gün geliyor. Size bir ayda hafta içi her gün gelecek 4.500 tl diyorsunuz. Çok ama çok az. Bir de aylık bebek bakımı yanında ev işi istiyorsunuz.Ben olsam çocuğuma bakacak en az 10 bin verirdim. Ben yardımcımı bile memnun etmeye çalışıyorum. Evin işini iyi yapsın yalap şap yapmasın diye. Çocuğumu emanet edecek olsam az para vermezdim. Ev işi beklemezdim. Yeter ki çocuğuma iyi baksın diye.
Kadıncağız 5.500 tl istemiş bi de. Kadincagiz az söyledi diye hakkini yemeyin. Sanırım piyasayı bilmediği icin öyle dedi. Bu arada ne olursa olsun sigorta yaptırın. Ev işi istemeyin. Çocuk bakıcısı ise sadece çocuk bakmalı. Çocuğun biberonu, üstünü başını yıkar paklar o ayrı. İş tanımı sadece çocuk bakımıdır.

Son düzenleme:
4.5 bin tl verip bir de iş mi isteyeceksiniz?
Çocuk bakımı ayrıdır, ev yardımcılığı ayrıdır.
Ben evime haftada bir yarım gün ev yardımcısı alıyorum. Yarım gün 500 tl. Arti sigorta yapıyorum. Aylık 1 gün de tam geliyor bana aylık maliyet 2500 tl. Sadece ayda 4 gün geliyor. Size bir ayda hafta içi her gün gelecek 4.500 tl diyorsunuz. Çok ama çok az. Bir de aylık bebek bakımı yanında ev işi istiyorsunuz.Ben olsam çocuğuma bakacak en az 10 bin verirdim. Ben yardımcımı bile memnun etmeye çalışıyorum. Evin işini iyi yapsın yalap şap yapmasın diye. Çocuğumu emanet edecek olsam az para vermezdim. Ev işi beklemezdim. Yeter ki çocuğuma iyi baksın diye.
Kadıncağız 5.500 tl istemiş bi de. Sanırım piyasayı bilmiyor. Bu arada ne olursa olsun sigorta yaptırın. Yoksa ileride dava açılabilir size.
Yazdığımı nasıl anlıyorsunuz benmi anlatamıyorum..sadece derken ev işi yemek vs istemiyoruz hicbi
Bn sadece bebekle ilgilenilecek 4 saat diye ücreti 4 bucuk yada 5 düşündüm. Bisey lutfetmiyorum..

Siz öğretmen misiniz? En önemlisi eşiniz de mi öğretmen?

Eg anlamadım ; bakıcı yarım gün gelecek tamam ok ,eg yarım güne asgarinin yarışı.normal deil mi,ben mi anlamadım🙄

2.5 aylık bebek emanet ediyorsunuz hanımefendi. Sizin bebeğinizin hiç mi değeri yok. Çok saçma düşünüyorsunuz. Ne alaka dışarda çalışan ile bebek bakan?

Asgari ücret kazanan, günde 7.5 saat mesaide olan bir çalışan üzerinden hesaplanan saatlik ücret, 59.62 liraya geliyor. Günde 4 saat, haftada beş gün çalışması halinde kişinin, aylık 80 saat çalışma karşılığı an itibariyle asgari koşulda "4769 tl + sigorta" ya tekabül ediyor.

İşveren olduğunuza göre size nasıl maliyet olacağını çıkartalım.

Asgari ücret net : 11 bin 400 lira
İşveren maliyeti : 15 bin 760 lira

Sigorta meselesi ciddi, bakıcı bir şikayet ederse çok büyük tazminat ödersiniz.

Yani nasıl anlaştınız bilemiyorum ama 5 bin istediyse aslında tam günün 3 te biri kadar para istemiş.

Çocuk bakacak başka işe bakmayacak diyoruz da hem çocuk hem ev işi istenince açıkçası çocuk ihmal ediliyor. Allah korusun çocuk koltukta unutulunca kazalar çıkabiliyor.

Herkes nekadar da bonkör maşallah herkes bukadar bonkörse çevredeki bunca sineğin yağını hesaplayanlar kim çok merak ettim. Bayan zaten ev işi yaptırmayacağım diye sormamamız için belirtmiş mesajda lütuf ediyorum yaptirmayacagim dememiş

birkaç mesaj yukarıda bir arkadaşımız hakkaniyetiyle hesaplamış olması gerekeni asgari ücret üzerinden .. ama bizim insanımıza o hesabı da anlatamazsın kırpmaya çalışıyor der

siz direk asgari ücretin yarısını kabul edin oda gönlü kırık kabul etmemiş olur güzel baksın diye olur deyin .. 500 600 lirayı düşünmeyin. verin gitsin asgari ucretin yarısını derim ben şahsen.

Back