Benim bebeğim yok ancak çevremde bebeğini bakıcıya bırakan neredeyse herkes var. Bakıcıların sorumluluğu yalnızca bebek ve bebekle alakalı şeylerdir. Hatta şöyle bir bizzat hastanede yakarışlara şahit olduğum olayı anlatayım, bebek uyurken ev işine boğulup verilenleri yetiştirmeye çalışan bakıcı yüzünden bebek mama sonrası kusmuğunda boğulup öldü.
Bebek bir can, onun sorumluluğu ayrı. 3 kuruş verip hem bebek baktırayım hem evimi temizleteyim olamaz benim gözümde. Siz taştan su çıkarmaya tamam olabilirsiniz ama benim için Ya o ya o
Yok kendiniz yaşamadığını için etraftan duyduklarınıza yorum yapıyorsunuz şu an.
Konu öyle değil. 2 yaşında bebeğim var. 7 aylıktan beri evimizde bakıcı var. Yemek yapıyor. Hem bebeğe hem bize. Evimizi de süpürüyor. Hatta bu ay yüklü bir zam istedi altından kalkamayacağımı söyledim. Temizlikçiyi 15te bire düşür ben çocuğun ütülerini yaparken sizinkileri de sıkıştırırım ev işlerine biraz daha destek olurum dedi. Ama ben de açıkçası 2 saat ütü yapmasını vs istemem kabul etmedim.
Basit ev işleri çocuğu da katarak ona da bir şeyler öğreterek yapılabilir.
Yemek yaparken de öğrenme kulesine koyuyor beraber doğruyorlar sebzeleri. Çocuğun ev işlerini görmesi ve dahil olması da öğrenme sürecinin parçası.
Kimse yapamayacağı işin sorumluluğuna girmez.
Kimse kimseyi de zorla çalıştırmıyor.
Konu sahibi de ev işi istemiyorum demiş.
Süpürge açmak evde bebek olduğu için bakıcının görevidir çocuğun olduğu alanlarda. Konu sahibi onu da istememiş.
Yanlış anlamayın. Şimdi kulaktan dolma bakıcıya iş yaptırılmaz diye genel bilginiz var haklısınız. Cam sildirilmez mutfak dolabı sildirilmez. ama iş özelinde daha farklı. Toz alması lazım bebek olan yerde. Evi derli toplu tutması lazım. Mutfağı toplaması lazım.
Ve konu sahibi ihiçbirini yaptırmayacak.