• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakici ucreti vs

bebek2020

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
538
628
53
25
Kizlar merhaba. Uzun zamandır buralardayım.ise başladığımda Allah nasip ederse bebeğim 2,5-3aylik olacak.

Dün biriyle görüştüm 8-12 arası ücret asgari ücretin yarısı olsun dedi.bn dedimki sadece sut yada mamasını verilecek bide bezi değiştirilecek başka hicbisey istemiyoruz ev işi vs dedim..Evi yürüme mesafesi bize.

Eşimle konuşayım ücreti dedim ama sizce ekstra bi ev işi vs istemediğimiz için 4 buçuk ucret az mı sizce..8-12 arası için.il ankara

Kizlar merhaba. Uzun zamandır buralardayım.ise başladığımda Allah nasip ederse bebeğim 2,5-3aylik olacak.

Dün biriyle görüştüm 8-12 arası ücret asgari ücretin yarısı olsun dedi.bn dedimki sadece sut yada mamasını verilecek bide bezi değiştirilecek başka hicbisey istemiyoruz ev işi vs dedim..Evi yürüme mesafesi bize.

Eşimle konuşayım ücreti dedim ama sizce ekstra bi ev işi vs istemediğimiz için 4 buçuk ucret az mı sizce..8-12 arası için.il ankara
Bence o fiyatı istemesi gayet normal.

Az tabi ki. Bir can emanet alıyor. Buna maddi bir değer biçilemez bile. Güvenilir biriyse istediği fiyat gayet makul

En az 8den aşağı çalışmaz. Hafta içi beş gün, tam zamanlı çalışmaya hiçkimse artık 4 bine çalışmaz. 3 aylık bebekte bakmakta çok zor. Bunun mamasını yedirmesi zor, üstü başı değişecek, kucakla, oyun oyna, bezi, pişik kremi vs.

Sonucta yarım gününü aloke edeceksiniz. İstediği maaşta makul bence siz bir de istanbulu duyun :)

Bu arada bebeğin kıyafetleri eşyaları temizlenmesi tıkanması gibi şeyleri bekleyecek misiniz?

En az 8den aşağı çalışmaz. Hafta içi beş gün, tam zamanlı çalışmaya hiçkimse artık 4 bine çalışmaz. 3 aylık bebekte bakmakta çok zor. Bunun mamasını yedirmesi zor, üstü başı değişecek, kucakla, oyun oyna, bezi, pişik kremi vs.
Tam zamanlı değil 4saat. 8 den 12 ye kadar

Ücret gayet az.

Şöyle düşünün asgari ücretle çalışan birisi için ayrıca işveren sigorta bedelini ödüyor ki gayet yüksek. Bu anlamda avantajınız var.

Yarı zamanlı işlerde saatlik ücret maaştan daha yüksek olur zira kişi günün diğer saatlerinde çalışamaz. Evler için bile bu geçerlidir.

Örnek vereyim bir evi günü birlik kiralama ile aylık kiralama arasında fark olur zira hergün her saat birine kiraya veremezsiniz arada mutlaka boşluklar olur.

Yarım asgari ücrete kabul etmesinin tek sebebi ya öğleden sonra meşgul (okul vb) ya da part time çalışacağı başka bir yer var.

Bu fırsatı kaçırmayın derim.

Bebek süt içiyor uyuyor diye düşünmeyin sonuçta işe başlamanızı sağlayacak. Öbür türlü evde kalacaksınız veya ailenin size destek olması gerekecek.

Back