- 9 Kasım 2013
- 4.369
- 4.375
- Konu Sahibi obiviyante
Bende ufanıp cebine gireyim ne ablası ya . Maşallah, sahiden üç çocuk olunca aramızda fark vardır sandım. Demek ki ben hayata geç başlamışım, neyse.31 yaşındayım,sorun olmaz diyebilirsin :)
ilk önce bakıcı olarak seçeceğin kişinin çocuğuna ilk davranışına dikkat et.sahipleniyor mu seviyor mu mesela.sonra evimde bakılsın diye ısrar et bu konuda taviz verme derim.ayrıca yemek ve temizlik olayını bakıcı ablaya bırakma onları yapayım derken çocuğa vakit ayıramayabilir,onunla oyun oynayacağı vakitleri ev işleirne harcayabilir.bir de onlar da insa dinlenmesi lazım ki verim alabilesin.yanında çocuğu olan insanlar da bana pek mantıklı gelmiyor.çocuğunla mı ilgilenecek kendi çocuğuyla mı? ayrıca yaş da önemli.çok tecrübesiz veya çok yaşlı olmamalı.
O zaman ben eşimin arkadaşının hanımıyla değilde diğeriyle anlaşmaya çalışayım. Çocuğu sevdi, indirmedi kucağından. Ev işinden kasıt teferruatlı şeyler değil, çocuk o dönemde emekleme çağında olacak. Yerlerin her gün silinip süpürülmesi gerekir bence. İşten kastım o mesela.