Bakıcı Sorunsalı...

31 yaşındayım,sorun olmaz diyebilirsin :)

ilk önce bakıcı olarak seçeceğin kişinin çocuğuna ilk davranışına dikkat et.sahipleniyor mu seviyor mu mesela.sonra evimde bakılsın diye ısrar et bu konuda taviz verme derim.ayrıca yemek ve temizlik olayını bakıcı ablaya bırakma onları yapayım derken çocuğa vakit ayıramayabilir,onunla oyun oynayacağı vakitleri ev işleirne harcayabilir.bir de onlar da insa dinlenmesi lazım ki verim alabilesin.yanında çocuğu olan insanlar da bana pek mantıklı gelmiyor.çocuğunla mı ilgilenecek kendi çocuğuyla mı? ayrıca yaş da önemli.çok tecrübesiz veya çok yaşlı olmamalı.
Bende ufanıp cebine gireyim ne ablası ya :KK53:. Maşallah, sahiden üç çocuk olunca aramızda fark vardır sandım. Demek ki ben hayata geç başlamışım, neyse.

O zaman ben eşimin arkadaşının hanımıyla değilde diğeriyle anlaşmaya çalışayım. Çocuğu sevdi, indirmedi kucağından. Ev işinden kasıt teferruatlı şeyler değil, çocuk o dönemde emekleme çağında olacak. Yerlerin her gün silinip süpürülmesi gerekir bence. İşten kastım o mesela.

Kızlar birde bakıcıyla çocuğunuzu uzun süre yalnız bırakıyor musunuz? Oğlumda nelere dikkat etmem gerekir mesela?

Birde soyle dusunun cocuklar bebeginize arkadas gibi olabilirler. Ama kiskanclikta yapabilirler. Ve mutlaka kendi evinizde baktirin
Başta bende böyle düşündüm ama kızın davranışlarını görünce fikrim değişti. Çocuk annesinden ilgi bekledi çünkü.

Bugün gelen hanımla konuşurken bazı insanlar bakıcıyla arayı açmaktan çekinmiyorlar dedim, oda olur mu öyle olursa bakıcıda çocuğa soğuk davranır dedi. Belkide öylesine söylemiştir bilemiyorum. Şimdi bizim bir sorunumuz olursa benim çocuğuma serin mi davranacak? Gerçi oğlumu çok sevdi ama...

Arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi paylaşın. Bu konu benim için çok önemli. Yaşadıklarınızı, tecrübe ve önerilerinizi esirgemeyin ne olur...

Arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi paylaşın. Bu konu benim için çok önemli. Yaşadıklarınızı, tecrübe ve önerilerinizi esirgemeyin ne olur...
bence kimi sevdiysen onu sec.sen bakıcıyı seversen o da seniocugu sever. insan insanın aynadıdır. iş kesinlikle bekleme. cocugun yaninda kova süpürge vs ortalıkta güvensiz bence. evinizde olsun fiye ısrar et gerekirse 200 lira fazla ver. benim kızım iki yıldır nakıcıda cok şükür gerci bizimki tanıdık ama. ben olsam eşimin arkadsının hanımı ile üç bes kez görüşürdüm içim ısınor cocugu sever ikisi anlaşısa eve gelsin diye ikna ederdim. o arada üçüncü ile de görüşürdüm o cocukla daha samimi olduysa bu sefer ona yogunlaşırdım. kim iyi anlaştıysa ona yönel. çocuk belli eder.
bakıcı cocugu sevsin ilgilensin yeter. bir de akıllı omalı..

bence kimi sevdiysen onu sec.sen bakıcıyı seversen o da seniocugu sever. insan insanın aynadıdır. iş kesinlikle bekleme. cocugun yaninda kova süpürge vs ortalıkta güvensiz bence. evinizde olsun fiye ısrar et gerekirse 200 lira fazla ver. benim kızım iki yıldır nakıcıda cok şükür gerci bizimki tanıdık ama. ben olsam eşimin arkadsının hanımı ile üç bes kez görüşürdüm içim ısınor cocugu sever ikisi anlaşısa eve gelsin diye ikna ederdim. o arada üçüncü ile de görüşürdüm o cocukla daha samimi olduysa bu sefer ona yogunlaşırdım. kim iyi anlaştıysa ona yönel. çocuk belli eder.
bakıcı cocugu sevsin ilgilensin yeter. bir de akıllı omalı..
Canım paylaşımın için teşekkür ederim. Oğlum bugünkü hanıma iyi tepkiler verdi, gerçi diğer ablayı da sevdi ama. İş konusunda fazla bir beklentim yok ama siz böyle yazınca hiç mi istemesem acaba diyorum.

Hangi şehirdesiniz bilemem ama evi size yakın olup sizin evde bakacak bakıcı bulun

Ben şirket aracılığı ike bulmuştum ve memnundum

Bir de küçük çocuğu olmaması hatta ilkokuldan büyük olmasını istemiştim zira okuldan mikrop vs taşınır diye düşünmüştüm

Bîr de ilk günkü kınuşmalara çok aldanmayın işe başlamadan alın yanınızda gözlemleyin bir kaç saat başlayıp sonra artırın

Kolay gelsin

çocuklar asla evden çıkmamalı ben 2 yıl bakan bakıcıma cok güvenmeme rağmen bir yere gidecek olsak bile 1 saatliğine bırakmazdım. kim gelir kim gider sapık mıdır nedir bilinmez

evinizde mutlaka sesli kamera sistemi olmalı , ve sizin onu izlediğinizi bilmeli (tv açmadığından, çocuğunuza sesini yükseltmediğinden, zamanını onunla oynarak, kitap okuyarak geçirdiğinden emin olmalısınız)

çocuklu biri de olmaz maalesef, hem çocuk kıskanır hem de sizin cocugunuzla ilgilenemez

benim bakıcım bebek uyurken yemeğimizi ve bebeğimizin yemeğini yapardı fazlasına gerek yok

Bir de bakıcıdan iş bekleme diyorlar da benim bakıcım 11 saat evde idi yarım saat sürecek işi de yapıyordu

Süpürüp siliyor çamaşır yıkıyor çocuğa yemek yapıyordu bebek küçükken bize de yemek yapıyordu

Arada eşim ya da halası eve giderse işleri ve yemekleri toplu yapıyor çocuk uyurken de tv izliyordu

Ama cam kapı vs değil günlük basit işler onlara da kendisi karar veriyordu canı istemiyorsa hasta ya da yorgun hissediyorsa bize yemek vs de yapmıyordu

Bir de bakıcıdan iş bekleme diyorlar da benim bakıcım 11 saat evde idi yarım saat sürecek işi de yapıyordu

Süpürüp siliyor çamaşır yıkıyor çocuğa yemek yapıyordu bebek küçükken bize de yemek yapıyordu

Arada eşim ya da halası eve giderse işleri ve yemekleri toplu yapıyor çocuk uyurken de tv izliyordu

Ama cam kapı vs değil günlük basit işler onlara da kendisi karar veriyordu canı istemiyorsa hasta ya da yorgun hissediyorsa bize yemek vs de yapmıyordu

ben dedim iş yaptırma diye kendi adıma çocuğuma bakmak için görev verdiğim birinin sadece çocuğumla ilgilenmesini ona vakit ayırmasnı isterim.

Konunuzu görünce hemen daldım son 2 haftadır gündemim bu çünkü... Benimde kızıma akraba bakıyodu aynı binada oturuyoduk çok rahattım lakin şimdi hamileliği ilerleyince mecbur değiştirdik ama zor bu işler.. Kızım şimdi 16 aylık aklı herşeye eriyor alıştırmak için bi haftadır bende gidiyorum yeni bakıcıya... Ben eşimin nöbetli çalışmasından dolayı eve alamadım ama imkanınız varsa evinize alın. Evladınız kaç aylık bilemem ama düzenli bi bakıcı günlük 1 saat temizlik yapabilir. Bide ben hergün bakıcıya arabayla bırakıcam evinize gelmesi çok daha iyi olur. Allah kolaylık versin banada dua edin...

Bence evde bakacak birini bul bakıcının evine götürme sonuçta o kişinin misafirleri gelecek evine yemek yapacak çocuklarıyla ilgilenecek sein bebegınle ilgilenmez ayrıca evine aldığın bakıcının çocuğu da olmasın 10 11 yaş bile olsa emin ol ki kıskaniyorlar ben olsam başkasının evine güvenip bırakmam çocuğumu evime de bakıcı alirsam dışarı çıkarma çocuğu diye tembihlerim ve kamera sistemi kurdururrum

Konunuzu görünce hemen daldım son 2 haftadır gündemim bu çünkü... Benimde kızıma akraba bakıyodu aynı binada oturuyoduk çok rahattım lakin şimdi hamileliği ilerleyince mecbur değiştirdik ama zor bu işler.. Kızım şimdi 16 aylık aklı herşeye eriyor alıştırmak için bi haftadır bende gidiyorum yeni bakıcıya... Ben eşimin nöbetli çalışmasından dolayı eve alamadım ama imkanınız varsa evinize alın. Evladınız kaç aylık bilemem ama düzenli bi bakıcı günlük 1 saat temizlik yapabilir. Bide ben hergün bakıcıya arabayla bırakıcam evinize gelmesi çok daha iyi olur. Allah kolaylık versin banada dua edin...
Canım hakkımızda hayırlısı. Allah bize ablalık evlatlarımıza merhametle büyüklük yapacak insanlarla karşılaşmayı nasip etsin.

X