- 4 Mayıs 2015
- 2.258
- 3.734
- 133
- 38
Çalışma izinleri olmadığından gık demeye korktukları için olabilir miayrıca bazı arkadaşlar kızabilir yadırgayabilir söylediğimi ama yabancı bakıcı böyle kaprisli olmuyor. Gerçekten iş tanımında ne varsa hepsini yerine getiriyor harfiyen. Tabiki istisnaları vardır.
Bazıları da muhakkak ondandır.Çalışma izinleri olmadığından gık demeye korktukları için olabilir mi
Esas mesele kendisinin maaşı belirtmesi. Konu sahibi 900 dediğinde az buldum deseydi kadına hak verirdim. Kendi istediği paraya tamam denmesinde sorun görmüyorum kendi emeğine bu kadar para biçmiş demek ki..Saat 7.5 dan aksam 5 e kadar o kadini sirf evinizde otursun tv izlesin ve cekirdek citlesin diye cagirsaniz bile bedelini odemek zorundasiniz. O kadinin zamanini aliyorsunuz cunku. Ev isi az is mi. Full time cocuga bakip bakmamak mevzu degil ki. Ayni mantikla gece bekcileri de az almali tum gece oturuyorlar. Veya pek cok meslekte bunu orneklendirebilirsiniz. 900 cok az . 9.5 saat icin.
Yarım gün çalıştırma yı deneyeceğim tabi başkasını.ama ben para teklif etmedim.kendi ücreti istedi bende tamam dedim.ortada bir sömürü olsaydı kadın 900 dediğindr 700 e anlaşmaya çalışırdım meselaEsinizle ikiniz de ogretmen misiniz. Dönüşümlu bakan ciftler oluyor aslinda. Okul idare edemez mi aradaki zamani.
Ek olarak lütfen piyasa diyerek emek sömürüsüne ortak olmayin. En buyuk emek zamandir. Hicbirsey yapmasa bile bir insanin her gun tam vaktini alip yarim ucret vermeyin. Asgari ucretle calisan bir kadin bunu yapabilir. Vicdani olarak sorumlulugu da bana gore yoktur.
Ama siz zaten yarim gun calisiyorsunuz. Maaşınızdan evet bir asgari ucret vermek cok gelebilir ama en azindan yarim.gun calistirabilirsiniz.
Bu kadinla çalışmayin ben bu kadina guvenmem çalışmam. Baska birini illa bulursunuz. Yarim gun daha kolay bulursunuz. Cocugu okula gidip tam gun calisamayan ama ihtiyaci olan bir suru kadin var.
Esas mesele kendisinin maaşı belirtmesi. Konu sahibi 900 dediğinde az buldum deseydi kadına hak verirdim. Kendi istediği paraya tamam denmesinde sorun görmüyorum kendi emeğine bu kadar para biçmiş demek ki..
Çok sağolun imce düşünceniz içinBirak gitsin insan 6 aylik bebeğin hatrina işini düzgün yapar valla senin ki kadar bebeğim olmasa getir ben bakayım kızlarımla büyür gider diyecem
Yarım gün çalıştırma yı deneyeceğim tabi başkasını.ama ben para teklif etmedim.kendi ücreti istedi bende tamam dedim.ortada bir sömürü olsaydı kadın 900 dediğindr 700 e anlaşmaya çalışırdım mesela
O kadın laubali zaten onunla olmaz.Ben o kadin icin demedim. O kadinla calismasin zaten. Kim gelirse gelsin tam gun calisan insana 900 verilmez. Kendisi kabul etse bile. Yarim gun bakici bulup 900 vermeli.
700 verdiğiniz birini 9 saat calistirmayin. Ben yapmam bunu mesela. Calisma saatim 6 saatse o kadar gelmesini isterim. Komsum gelecekti temizlik icin. Ne verirsen yeter dedi. Sen ne istiyorsun dedim 50 dedi. 50 olmaz yarim gunler o donem 65 ti 65 verdim. Aksine vicdanim rahat etmez ki. Kadinin ihtiyaci var ve sirf ihtiyaci gorulsun diye emegindeb asagi soyledigini bile bile vicdanim rahat olmaz. Ki maddi durumum da iyi degil denilebilecek düzeyde.O kadın laubali zaten onunla olmaz.
Ben genel olarak söylüyorum. Kendimi konu sahibi yerine koyarak, bakıcı arasam biri gelse şartları anlatsam ve kadın bana deseki hanımefendi şartlarınıza göre ben 700 istiyorum tamam derim :)
900-1000-2000 ne isteyeceği ona bağlı olan bir konuda benim bir suçum yok. Aa olur mu sen 700 istiyosun ben sana 2000 vereceğim demem.
Herkes kendi emeğini belirlemiyor mu? Serbest piyasa bu değil mi? Bir kadın 150 ister diğer kadın 100 ister daha çok kişi çağırsın diye düşünür. Ben neden 150yi baz almak zorundayım?700 verdiğiniz birini 9 saat calistirmayin. Ben yapmam bunu mesela. Calisma saatim 6 saatse o kadar gelmesini isterim. Komsum gelecekti temizlik icin. Ne verirsen yeter dedi. Sen ne istiyorsun dedim 50 dedi. 50 olmaz yarim gunler o donem 65 ti 65 verdim. Aksine vicdanim rahat etmez ki. Kadinin ihtiyaci var ve sirf ihtiyaci gorulsun diye emegindeb asagi soyledigini bile bile vicdanim rahat olmaz. Ki maddi durumum da iyi degil denilebilecek düzeyde.
Herkes kendi emeğini belirlemiyor mu? Serbest piyasa bu değil mi? Bir kadın 150 ister diğer kadın 100 ister daha çok kişi çağırsın diye düşünür. Ben neden 150yi baz almak zorundayım?
Şartlar belli ücret belli. Anlaştık mı anlaştık. Niye vicdan yapayım?
Markette 30 liralık zeytinyağı 15 olunca vicdan yapmıyorum hiç? Olur mu canım her yer de zeytinyağı 30 lira ben size en kötü 25 vereyim demiyorum. Aynı mantık bence. Olaylara duygusal bakmayın.
Sizin dediğiniz gibi sömürü olsaydı fiyatı zaten ben belirlerdim, ihtiyacın varsa çalışırsın derdim şirketlerin yaptığı gibi. İster çalış ister çalışma der, sömürmeye devam ederdim.
Burada onun belirlediği, onun istediği fiyat kabul ediliyor.
Çünkü gerçekten bir çok kişi çok düşük fiyatlara tapıyor bu işi. Para da tatmin etmeyince kaybedilmeyecek iş gibi görmüyorlar bence. Kaldı ki emekçilerin hakkı var deriz ama kendimiz haklarını vermeyiz.İşe ihtiyacı yoksa, bekleme yapmasın, hızlıca uzasın. Yahu bu bakıcıların da çoğunda bir afra tafra. Şimdi hepsini karalamak istemem ama çevremde bakıcısı olan insanların çoğu benzer tip sorunlar yaşıyorlar. Böyle bir burnu havadalık, sanki parasıyla değil de hayrına çalışıyormuş gibi bir haller. Yol verin gitsin. Biraz daha uğraşmanız gerekecek ama elbette kendi işine saygı duyup, hakkıyla yapan birini bulursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?