Bakıcı problemi

ayrıca bazı arkadaşlar kızabilir yadırgayabilir söylediğimi ama yabancı bakıcı böyle kaprisli olmuyor. Gerçekten iş tanımında ne varsa hepsini yerine getiriyor harfiyen. Tabiki istisnaları vardır.

ayrıca bazı arkadaşlar kızabilir yadırgayabilir söylediğimi ama yabancı bakıcı böyle kaprisli olmuyor. Gerçekten iş tanımında ne varsa hepsini yerine getiriyor harfiyen. Tabiki istisnaları vardır.
Çalışma izinleri olmadığından gık demeye korktukları için olabilir mi

900 liradan çok saatleriniz hiç makul gelmedi bana. Günde 9buçuk saat çok fazla. 900 lira olabilir ama daha az saat için olabilir. Ben de küçük bi yerde yaşıyorum sadece günlük temizliğe 8-9 saat için 150 lira veriliyor. Ki İstanbulda 180-200 veriyordum. Çocuk daha büyük sorumluluk ve tüm gün normal maaşlı bi işe girse en az asgari ücret alacak. O da bu şartlarda 900 liralık çalışacaktır çok bir beklentiniz olmasın. Ama yaptığı tabi ki yanlış beğenmiyorsa hiç vaktinizi alıp kabul etmemeliydi

Birak gitsin insan 6 aylik bebeğin hatrina işini düzgün yapar valla senin ki kadar bebeğim olmasa getir ben bakayım kızlarımla büyür gider diyecem

Esas mesele kendisinin maaşı belirtmesi. Konu sahibi 900 dediğinde az buldum deseydi kadına hak verirdim. Kendi istediği paraya tamam denmesinde sorun görmüyorum kendi emeğine bu kadar para biçmiş demek ki..

Yarım gün çalıştırma yı deneyeceğim tabi başkasını.ama ben para teklif etmedim.kendi ücreti istedi bende tamam dedim.ortada bir sömürü olsaydı kadın 900 dediğindr 700 e anlaşmaya çalışırdım mesela

Başka birisine bak mutlaka. Profesyonel hareket etmeyen ve çocuk sevmeyen birisiyle anlaşma. Benim de ilk anlaştığım kişi bebekle pek ilgilenmemiş, adam gibi temizlik yapmamış ama en önemlisi ben onu işe beklerken o emrivaki bir mesaj atmıştı. Doktordayım işim biterse gelirim diye. O hafta çalışamayacağımızı söyledim. Sonra anlaştığımız kadınla da temizlik dahil diye anlaştık (ben istememiştim aslında) ama çok pişman oldum. İkisi bir arada olmuyor.

Esas mesele kendisinin maaşı belirtmesi. Konu sahibi 900 dediğinde az buldum deseydi kadına hak verirdim. Kendi istediği paraya tamam denmesinde sorun görmüyorum kendi emeğine bu kadar para biçmiş demek ki..

Ben o kadin icin demedim. O kadinla calismasin zaten. Kim gelirse gelsin tam gun calisan insana 900 verilmez. Kendisi kabul etse bile. Yarim gun bakici bulup 900 vermeli.

Ben sömürü yaptiniz demedim. Yapmak istemediginizin de farkindayim. O yuzden emek somurusune ortak olmayin dedim zaten. Cevrenizdeki herkes bu bedeli vermis olabilir. Bu yuzden verdiginizi yeterli gorebilirsiniz ama gormeyin. Her yaptigimizdan sorumlu oldugumuzu dusunuyorum. Kul hakki da en onemlilerinden. Bu kadin veya baska kadin farketmez rizalari olmasi da farketmez. O emegin bedeli bu degil. Haftada 45 saatten fazla verilen zamanin bedeli 900 olamaz olmamali.

Ben o kadin icin demedim. O kadinla calismasin zaten. Kim gelirse gelsin tam gun calisan insana 900 verilmez. Kendisi kabul etse bile. Yarim gun bakici bulup 900 vermeli.
O kadın laubali zaten onunla olmaz.

Ben genel olarak söylüyorum. Kendimi konu sahibi yerine koyarak, bakıcı arasam biri gelse şartları anlatsam ve kadın bana deseki hanımefendi şartlarınıza göre ben 700 istiyorum tamam derim :)

900-1000-2000 ne isteyeceği ona bağlı olan bir konuda benim bir suçum yok. Aa olur mu sen 700 istiyosun ben sana 2000 vereceğim demem.

6 aylık bebeğiniz varken iş beklemeyin asla. Işleri yetiştireceğim diye ihmal edecektir.

Hem bakıcı hem temizlik almamalı anneler , çok riskli.

Ve bu kişiye güvenmeyin derim. Is olsun diye geliyor.

Eve kamera sistemi kurmadiysaniz kurmak zorundasınız. Bebeğiniz çok küçük , sakın emanet etmeyin.

700 verdiğiniz birini 9 saat calistirmayin. Ben yapmam bunu mesela. Calisma saatim 6 saatse o kadar gelmesini isterim. Komsum gelecekti temizlik icin. Ne verirsen yeter dedi. Sen ne istiyorsun dedim 50 dedi. 50 olmaz yarim gunler o donem 65 ti 65 verdim. Aksine vicdanim rahat etmez ki. Kadinin ihtiyaci var ve sirf ihtiyaci gorulsun diye emegindeb asagi soyledigini bile bile vicdanim rahat olmaz. Ki maddi durumum da iyi degil denilebilecek düzeyde.

Bir de hani bir laf var ya her seyi devletten bekleme diye.

Yani biz istiyoruz ki bize hakkimiz tam verilsin. Ne bilim ek ders ücreti 20 tl olsun. Maas su olsun bu olsun..

Ama kendimiz hak teslim etmeye gelince hak teslim etmiyoruz. Ama piyasa boyle diyerek vicdan rahatlatiyor cogu kisi.

Dersane piyasasi da oyle yeni mezun ogretmeni yari maasa calistiriyorlar. Ona sayip dokuyoruz . Sistem degismeli diyoruz ama kendimiz sistemi degistirmiyoruz. Hemen carka uyum saglayan bahanelere inaniyoruz. Çünkü piyasa boyle, cunku kendi böyle istedi. Bu bahaneleri kabul eden vicdanen rahat olmasin. Elestirdigi seyleri kendi de yapan kisi haline gelmis oluyor.

Herkes kendi emeğini belirlemiyor mu? Serbest piyasa bu değil mi? Bir kadın 150 ister diğer kadın 100 ister daha çok kişi çağırsın diye düşünür. Ben neden 150yi baz almak zorundayım?
Şartlar belli ücret belli. Anlaştık mı anlaştık. Niye vicdan yapayım?
Markette 30 liralık zeytinyağı 15 olunca vicdan yapmıyorum hiç? Olur mu canım her yer de zeytinyağı 30 lira ben size en kötü 25 vereyim demiyorum. Aynı mantık bence. Olaylara duygusal bakmayın.
Sizin dediğiniz gibi sömürü olsaydı fiyatı zaten ben belirlerdim, ihtiyacın varsa çalışırsın derdim şirketlerin yaptığı gibi. İster çalış ister çalışma der, sömürmeye devam ederdim.
Burada onun belirlediği, onun istediği fiyat kabul ediliyor.

Yatili sadece karin tokluguna calisacak insanlar da bulursunuz. Nasil olsa kabul ediyor siz de kabul edersiniz sasirmam bu zihniyete.

Çünkü gerçekten bir çok kişi çok düşük fiyatlara tapıyor bu işi. Para da tatmin etmeyince kaybedilmeyecek iş gibi görmüyorlar bence. Kaldı ki emekçilerin hakkı var deriz ama kendimiz haklarını vermeyiz.

Bakıcı da senin çalıştırdığın biri oluyor aslında . Hatta sigortasını yatırmalılar. O evde bir kaza geçirse dava etse kazanır. İş verenin işlediği suç yani

Konuyu okurken dahil olmak istedim.Benim de 8 aylık bebeğime ablam bakacak 9.30 15.00 arası o para istemedi ama ben 1000 tl veririm dedim.Sizce fiyat nasıl? Bu arada konu sahibi araya girmiş gibi oldum ama fikir almak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…