• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı problemi

Ben en çok bugün gelmeyeceğini ben arayınca öğrenmeme bozuldum.iki elin kanda olsa bir telefon etmek bu kadar güç olmasa gerek.insanlar bir acaip ya
Bunun bir üst versiyonu sen sabah hazırlanıp işe gideceğin zaman cep telefonuna gelen mesajla öğrenmen .tam kriz meselesi.bakıcıların havasından yanlarına yaklaşılmıyor

Finalde aspiratör temizledim. Kendimi gazozuna ilaç atılıp, kullanılmış gibi hissettim. Hala gülerim. Giderken kendisine göre fazla olan eşyalarımı almayı ihmal etmedi. Arar arada, ev ne durumda geleyim mi der 😊 Odalar tozlanırsa çağırırım dedim güldü 😊
Ya onuda unuttum boş olan iki saksımı aldı birde 😂 neyse helali hoş olsun yapacak birşey yok

Bunun bir üst versiyonu sen sabah hazırlanıp işe gideceğin zaman cep telefonuna gelen mesajla öğrenmen .tam kriz meselesi.bakıcıların havasından yanlarına yaklaşılmıyor
çok çok başıma geldi son bakıcımzda bu
sabah wifi yi açarım tak mesaj ya gece 1 de atılmış ya sabah 5,30 6 da
x hanım oğlum düştü
x hanım ben düştüm
x hanım teyzem öldü
vs vs vs
bende pat diye çıkardım onu işten birde çıldırdı

x hanım oğlum düştü
x hanım ben düştüm
x hanım teyzem öldü
vs vs vs
En güzelini yapmışsınız gerçekten hakedene hakettiği gibi davranmak lazım

x hanım oğlum düştü
x hanım ben düştüm
x hanım teyzem öldü
vs vs vs
ama bu saydıklarınız çok geçersiz değil.Kim olursa olsun ölüm ve hastalık farklı bir konu. Nihayetinde çalışanın da evladı evlat.

ama bu saydıklarınız çok geçersiz değil.Kim olursa olsun ölüm ve hastalık farklı bir konu. Nihayetinde çalışanın da evladı evlat.
işte olay öyle değil Seher hanım
5 ayda her ay en az 3 veya 5 işgünü bu olaylar oluyor
ve her zaman sabah körü veya gece 1 de yazılıyor
1 gün sonra gün içerisinde arıyorum ya kapalı ya da kesinlikle açmıyor
whatsapda çevrimiçi oluyor ama aynı zamanda :) Allah gösterdi resmen

mesela doğalgazı açtırmaya gideceğim ilk açtırma olduğu için uzun sürer diyip tam gün izin istedi
ve 3 gün habersiz bir şekilde gelmedi.. telefonuna da aynı şekilde ulaşılamadı veya açmadı

işte olay öyle değil Seher hanım
5 ayda her ay en az 3 veya 5 işgünü bu olaylar oluyor
ve her zaman sabah körü veya gece 1 de yazılıyor
1 gün sonra gün içerisinde arıyorum ya kapalı ya da kesinlikle açmıyor
whatsapda çevrimiçi oluyor ama aynı zamanda :) Allah gösterdi resmen

mesela doğalgazı açtırmaya gideceğim ilk açtırma olduğu için uzun sürer diyip tam gün izin istedi
ve 3 gün habersiz bir şekilde gelmedi.. telefonuna da aynı şekilde ulaşılamadı veya açmadı
Yok bunlardan bahsetmiyorum ben zatwn .Kendini bilen ama izne ihtiyacı olan kişiden bahsettim.
Ben hastane için 1 hafta onceden patrona söyleyip izin isteyip sabah erkene randevu alıp 9 30 da işe geldiğimde patron neden gitmedin dedi gittim geldim deyince bu mu izin demişti. İşimi bitirip koştura koştura geldim ki öyle yoğun bir işim de yok. Mühim olan suistimal etmemek

Yok bunlardan bahsetmiyorum ben zatwn .Kendini bilen ama izne ihtiyacı olan kişiden bahsettim.
Ben hastane için 1 hafta onceden patrona söyleyip izin isteyip sabah erkene randevu alıp 9 30 da işe geldiğimde patron neden gitmedin dedi gittim geldim deyince bu mu izin demişti. İşimi bitirip koştura koştura geldim ki öyle yoğun bir işim de yok. Mühim olan suistimal etmemek
işte siz sorumluluk sahibisiniz.. Onda o yoktu
aldırmıyordu çok perişan olduk o zamanlar
velhasılı o günler geçti çok şükür şimdi kreşe gidiyor kızım

Önce yorum yapmayayim hem temizlik hem bebek bakımı sabah 7.5 akşam 5 ..gerçekten normal bir ücret veriyorsunuz sandım .
Ama şuanda 9 da gelip 3 te çıkması bile 900 etmez..
Siz insanlara iki kuruş verip köle olarak almak istiyorsunuz ..iyi yapmış
O paraya yarım gün sadece çocuk bakılır .
İnsanları bide yargiliyorsunuz +normalden fazla para veriyorum diyorsunuz .900 mu ?
Niye paradan yaklaşıyorsunuz ki konuya? Konu sahibi 900 o istedi ben kabul ettim demiş, 1000 lira verecektim de diyor.
Köle de istememiş aslında çocukla yalnız kalacağı 1.5 saatse full time çocuğa bakmayacak zaten.

Esinizle ikiniz de ogretmen misiniz. Dönüşümlu bakan ciftler oluyor aslinda. Okul idare edemez mi aradaki zamani.

Ek olarak lütfen piyasa diyerek emek sömürüsüne ortak olmayin. En buyuk emek zamandir. Hicbirsey yapmasa bile bir insanin her gun tam vaktini alip yarim ucret vermeyin. Asgari ucretle calisan bir kadin bunu yapabilir. Vicdani olarak sorumlulugu da bana gore yoktur.

Ama siz zaten yarim gun calisiyorsunuz. Maaşınızdan evet bir asgari ucret vermek cok gelebilir ama en azindan yarim.gun calistirabilirsiniz.

Bu kadinla çalışmayin ben bu kadina guvenmem çalışmam. Baska birini illa bulursunuz. Yarim gun daha kolay bulursunuz. Cocugu okula gidip tam gun calisamayan ama ihtiyaci olan bir suru kadin var.

Haber vermemesi büyük ayıp. Sorumsuz belliki. Hemde kendini ihtiyacı yokmuş gibi gösteriyor. İhtiyacı yokmuş madem, bebeğinizi sevecek sorumluluk sahibi paraya ihtiyacı olan birini bulun derim. Bina görevlisine bir iki komşuya bakkala manava haber bıraksanız elbet bi tanıdığı olan çıkar. Ayrıca haksızlık falanda olmaz yaptığı terbiyesizlik. Net.

saatli bakıcı başvuruları olan bir site var ben ordan bulmuştum ünv öğrencileri falanda var site adı vermek yasakmı bilmiyorum bakıcıbul.com güvenilir bir site .. sanki sizin çocuğunuza bakmak lütuf gibi hareket ediyor bu hanım birini bulup direkt kibarca kapıyı gösterin ezik gibi davranmanıza gerek yok parayı az bulan çalışmaz zorla da değil..

Teşekkür ederim çok sağolun amin
Arkadaşlara katılıyorum daha şimdiden böyle olursa ileride daha zor durumda kalirsiniz.

EsiniZde siz de yarim gun calisiyormussunuz biriniz oglen digeriniz sabah bakıcı yerine donusumlu bakamazmisiniz hem sizinde sut izniniz vardir.

7:30- 17:00 900 lira 😯

Size veya annenize bu iş teklif edilse kabul eder miydiniz? Tamam öğretmen maaşı çok değil ama siz de eldeyken bile gidiyor diye yakınıyorsunuz.

Bence o bayanda farkında çok ucuza çalıştığının ama başta kabul etmiş oldu şartlarınızı. Belki de çaresizlik. Ama kölelikten başka bir şey değil

Niye paradan yaklaşıyorsunuz ki konuya? Konu sahibi 900 o istedi ben kabul ettim demiş, 1000 lira verecektim de diyor.
Köle de istememiş aslında çocukla yalnız kalacağı 1.5 saatse full time çocuğa bakmayacak zaten.

Saat 7.5 dan aksam 5 e kadar o kadini sirf evinizde otursun tv izlesin ve cekirdek citlesin diye cagirsaniz bile bedelini odemek zorundasiniz. O kadinin zamanini aliyorsunuz cunku. Ev isi az is mi. Full time cocuga bakip bakmamak mevzu degil ki. Ayni mantikla gece bekcileri de az almali tum gece oturuyorlar. Veya pek cok meslekte bunu orneklendirebilirsiniz. 900 cok az . 9.5 saat icin.

İşe ihtiyacı yoksa, bekleme yapmasın, hızlıca uzasın. Yahu bu bakıcıların da çoğunda bir afra tafra. Şimdi hepsini karalamak istemem ama çevremde bakıcısı olan insanların çoğu benzer tip sorunlar yaşıyorlar. Böyle bir burnu havadalık, sanki parasıyla değil de hayrına çalışıyormuş gibi bir haller. Yol verin gitsin. Biraz daha uğraşmanız gerekecek ama elbette kendi işine saygı duyup, hakkıyla yapan birini bulursunuz.

Back