• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı problemi

Küçük şehirde yaşıyorum burada piyasa çok yüksek değil ve kendisi 900 istedi ben 1000 verecektim.inanın kimseyi sömürecek bir insan değilim
Bence piyasayı öğrenince yan çizdi. Küçük şehir bile olsa en az 1500 vermeniz gerekirdi. Benim yaşadığım ilçede yarım gün 1000 liraya bakıyorlar. Siz ev işlerini de yapsın istiyorsunz bir de çalışma saati fazla

Az da az diyip duruluyor da küçük bir şehirde, çok da zor olmayan bir iş için kadının kendisinin de istediğine göre çok az değil.
Ankarada araştırdım 1 yaş altı kreş 1500 tl
Bakıcı 2000 diyor.
Ne yapıyor sanki oturup montessori eğitim mi verecek. Bıraktığım yemeği yedirecek altını değiştirip uyutacak. Sonuçta bu büyük bir çoğunluğu bu işin eğitimini almış değil. Etkinlik falan yapmıyor. Üniversite mezunu insanlar asgari ücret alıyor.
Annemin hastalığında hasta bakanlarla yeterince tecrübem oldu. Belki 10 bakıcı değiştirdik, bir gün işim var geç geleyim der tamam dersin artık hep o saatte gelir. Seni evde görse erken çıkayım der. Bizden kredi kartımızla memleketine uçak bileti almamızı isteyen bile oldu. Gelecek ayın maaşından kesersiniz dedi. sonra bir daha gelmedi
Valla bu işi öylesine değil gerçekten çocuk severek yapacak olan yapmalı. Baştan dese ki ben x paraya şu saatlerde şu işleri yapabilirim tamam. Ama bu tür hareketleri tatlı su kurnazlığı olarak görüyorum.
En kısa zamanda başkasını bulun. Ona mecbur olduğunuzu hissederse iyice abartır.

Bir de hani bir laf var ya her seyi devletten bekleme diye.

Yani biz istiyoruz ki bize hakkimiz tam verilsin. Ne bilim ek ders ücreti 20 tl olsun. Maas su olsun bu olsun..

Ama kendimiz hak teslim etmeye gelince hak teslim etmiyoruz. Ama piyasa boyle diyerek vicdan rahatlatiyor cogu kisi.

Dersane piyasasi da oyle yeni mezun ogretmeni yari maasa calistiriyorlar. Ona sayip dokuyoruz . Sistem degismeli diyoruz ama kendimiz sistemi degistirmiyoruz. Hemen carka uyum saglayan bahanelere inaniyoruz. Çünkü piyasa boyle, cunku kendi böyle istedi. Bu bahaneleri kabul eden vicdanen rahat olmasin. Elestirdigi seyleri kendi de yapan kisi haline gelmis oluyor.
Çok güzel empati kurmuşsunuz👏👏👏

Az da az diyip duruluyor da küçük bir şehirde, çok da zor olmayan bir iş için kadının kendisinin de istediğine göre çok az değil.
Bakıcı 2000 diyor.
Ne yapıyor sanki oturup montessori eğitim mi verecek. Bıraktığım yemeği yedirecek altını değiştirip uyutacak. Sonuçta bu büyük bir çoğunluğu bu işin eğitimini almış değil. Etkinlik falan yapmıyor. Üniversite mezunu insanlar asgari ücret alıyor.
Annemin hastalığında hasta bakanlarla yeterince tecrübem oldu. Belki 10 bakıcı değiştirdik, bir gün işim var geç geleyim der tamam dersin artık hep o saatte gelir. Seni evde görse erken çıkayım der. Bizden kredi kartımızla memleketine uçak bileti almamızı isteyen bile oldu. Gelecek ayın maaşından kesersiniz dedi. sonra bir daha gelmedi
Valla bu işi öylesine değil gerçekten çocuk severek yapacak olan yapmalı. Baştan dese ki ben x paraya şu saatlerde şu işleri yapabilirim tamam. Ama bu tür hareketleri tatlı su kurnazlığı olarak görüyorum.
En kısa zamanda başkasını bulun. Ona mecbur olduğunuzu hissederse iyice abartır.
Kreş ve bakıcıyı ücret bakımındam kıyaslamanız tuhaf olmuş. Kreşte bir sürü bekek çocuk var ama bakıcı 1 çocukla bire bir ilgileniyor. Mesela devlette kurs 30 35 tl en az 20 öğrenci oluyor ama özel dersi 80 den aşağı kimse vermez.

Kreş ve bakıcıyı ücret bakımındam kıyaslamanız tuhaf olmuş. Kreşte bir sürü bekek çocuk var ama bakıcı 1 çocukla bire bir ilgileniyor. Mesela devlette kurs 30 35 tl en az 20 öğrenci oluyor ama özel dersi 80 den aşağı kimse vermez.
2 bebeğe 1 bakıcı dediler sorduğum yerde. Fena da bir yer değildi. Gerçi ben iki türlü de bırakamayacağımı anlayınca ücretsiz izin alıyorum

Arkadaşlara katılıyorum daha şimdiden böyle olursa ileride daha zor durumda kalirsiniz.

EsiniZde siz de yarim gun calisiyormussunuz biriniz oglen digeriniz sabah bakıcı yerine donusumlu bakamazmisiniz hem sizinde sut izniniz vardir.
Malesef çok zorladık ama saatleri uyduramadık

7:30- 17:00 900 lira 😯

Size veya annenize bu iş teklif edilse kabul eder miydiniz? Tamam öğretmen maaşı çok değil ama siz de eldeyken bile gidiyor diye yakınıyorsunuz.

Bence o bayanda farkında çok ucuza çalıştığının ama başta kabul etmiş oldu şartlarınızı. Belki de çaresizlik. Ama kölelikten başka bir şey değil
Hanım efendi bu maaşı ben teklif etmedim.iş tanımını yaptım ve o istediği rakamı söyledi.ben hiç.ikiletmeden kabul ettim ve fazlasınıda verecektim.

Başka birisine bak mutlaka. Profesyonel hareket etmeyen ve çocuk sevmeyen birisiyle anlaşma. Benim de ilk anlaştığım kişi bebekle pek ilgilenmemiş, adam gibi temizlik yapmamış ama en önemlisi ben onu işe beklerken o emrivaki bir mesaj atmıştı. Doktordayım işim biterse gelirim diye. O hafta çalışamayacağımızı söyledim. Sonra anlaştığımız kadınla da temizlik dahil diye anlaştık (ben istememiştim aslında) ama çok pişman oldum. İkisi bir arada olmuyor.
Kesinlikle profesyonellik şartmış.

Ben sömürü yaptiniz demedim. Yapmak istemediginizin de farkindayim. O yuzden emek somurusune ortak olmayin dedim zaten. Cevrenizdeki herkes bu bedeli vermis olabilir. Bu yuzden verdiginizi yeterli gorebilirsiniz ama gormeyin. Her yaptigimizdan sorumlu oldugumuzu dusunuyorum. Kul hakki da en onemlilerinden. Bu kadin veya baska kadin farketmez rizalari olmasi da farketmez. O emegin bedeli bu degil. Haftada 45 saatten fazla verilen zamanin bedeli 900 olamaz olmamali.
Evet çok haklısınız bakış açınız çok güzel teşekkür ederim

Bakıcı 2000 diyor.
Muhtemelen tamda bu oldu.Yaşadığım şehirdr kimsem olmadığını ve ona mecbur olduğumu fazlasıyla hissettirdim

Muhtemelen tamda bu oldu.Yaşadığım şehirdr kimsem olmadığını ve ona mecbur olduğumu fazlasıyla hissettirdim

Size tavsiyem yeni biriyle anlaşırsanız sizli bizli konuşun. Kim patronuna bi kahveye gelirim diyebiliyor ki?
Siz sanırım öğretmensiniz. Velilerle bile böyle konuşmuyorsunuzdur. Ben de yumuşak yüzlüyümdür beni çok güzel kullanırlar. Ev işi istememek daha iyi olur. Genel olarak bebekle ilgilenip bebeğin kıyafetlerinin yıkanıp ütülenmesi, yemeğinin hazırlanması ve etraf toplama falan olabilir. Saatleriniz biraz uzun gibi. Biraz daha geç saatte başlarsa ücret karşılığı açısından iyi olabilir. Hem o kadar erken saatte gelebilirim dese bile sonradan gelmez diye düşünüyorum

Hangi şehirdesiniz
Üniversite varsa çocuk gelişimi ve öğretmenlik bölümlerine ilan verin
Oyun ablası gelsin 1.5 saat için

Ben ünideyken çok yapıyorduk. Saati o zamanlar 30 tlydi. Şimdi tabi çoook daha fazladır

Bence bakıcı da sizin ona yol vermenizi bekliyor gibi. Çocuk bakımı konusunda gönülsüz iş olmaz, emanet edilen sizin canınız kanınız neticede. Bir de balık baştan kokar, asla o insandan verim alamazsınız. Hem gönülsüz, hem kaytarmaya meyilli ve çalışkan değil hem de çocuğa yaklaşımı sevgi dolu değil? E daha ne gerekecek yolları ayırmak için? Hemen yol verin gitsin. Ben olsam başka birini aramaya başlar, bulup anlaştığımda da, mevcut bakıcıya telefon açar sen yarın gelme derdim. Hatta ben böyle bir insana çocuk da emanet edemezdim. İzin ya da rapor alabiliyorsanız işe dönüş sürenizi erteleyip acilen yeni birini bulun bence.

Yapmayın Allah aşkına. Sanki özel ilgileniyor çocukla. Altı aylık çocuk yemeğini yedirip oyalayip uyuyacak. Uyuyunca zaten vakti olacak. Ne eğitimi verecek de özel öğretmenle kiyasliyorsunuz. Burada tam günü 900 veriyorlar. Hiç de az değil.

Yapmayın Allah aşkına. Sanki özel ilgileniyor çocukla. Altı aylık çocuk yemeğini yedirip oyalayip uyuyacak. Uyuyunca zaten vakti olacak. Ne eğitimi verecek de özel öğretmenle kiyasliyorsunuz. Burada tam günü 900 veriyorlar. Hiç de az değil.
Ha şöyle olsa . Gerçekten yemek uyku vsden sonra onunla oturup boyama yapma hamur oynasa eğitici bir şeyler yapsa tamam ama benim gördüğüm bakıcıların çoğu robot gibi yedir içir uyut. Hatta uyuması için gözünün içine bakıyorlar. Sonra hoooop televizyon açılıyor.sanki her saat iş yapılıyor da asgari ücret isteniyor

Bu işi o kadar basit bir iş gibi anlatmışsınız ki. Eğer öyleyse 900 bile çok. Siz o paraya gidin bir canın sorumluluğunu alın o zaman.

Ha şöyle olsa . Gerçekten yemek uyku vsden sonra onunla oturup boyama yapma hamur oynasa eğitici bir şeyler yapsa tamam ama benim gördüğüm bakıcıların çoğu robot gibi yedir içir uyut. Hatta uyuması için gözünün içine bakıyorlar. Sonra hoooop televizyon açılıyor.sanki her saat iş yapılıyor da asgari ücret isteniyor
Özel ders veren öğretmen olarak söylüyorum. Boyama ve hamur oynayacak yaşta olan çocuga bakmak daha kolay. Bebekle nasıl bir tuttunuz. Eğer konu sahibinin bebeği laf dinleyen olgun (!) bebekse bilemem tabi

Bu işi o kadar basit bir iş gibi anlatmışsınız ki. Eğer öyleyse 900 bile çok. Siz o paraya gidin bir canın sorumluluğunu alın o zaman.
Ben başıma gelenlerden yola çıkarak anlatıyorum. İşi tabiki tam sorumluluğuyla yapanlar var ama buradaki teyzeler genelde aman zaman geçsin çocuk uyusun derdindeler. Tabiki işi hakkıyla yapanlar için az

Ben başıma gelenlerden yola çıkarak anlatıyorum. İşi tabiki tam sorumluluğuyla yapanlar var ama buradaki teyzeler genelde aman zaman geçsin çocuk uyusun derdindeler. Tabiki işi hakkıyla yapanlar için az
Ben burda konu sahibinin isteklerini yerine getirebilecek bakıcı için 900 ü az buldum. Onun dışında işini hakkıyla yapmayan bakıcıyı burda savunacak değilim

Back