Bakici ile yasanan tatsızlık

Bence bu konu uydurma, iyice abartmaya başladınız tepkilere göre.
Bana da nedense bir bakıcının iş arayışı gibi geldi özelden teklifler gidiyor olmalı anlaşamazsanız bize yönlendirin diye . Ayrıntılar çok albenili ödev yaptırıyor , lezzetli sağlıklı yemekler yapıyor, evi temizliyor , yabancı dili var ünv mezunu ve çookk düşük bir maaşa çalışıyor
Herkese nasip olsa keşke böyle iyi bakıcı

O da çok pişman oldu kadın bisey demeyince üstüne gitmişim diyor. Ütü falan da yaptırmış
Kuzenine o kadar iyi olmus ki böyle bakıcı 1000/1 bulunur denk gelmiş memnun etmek için uğraşacağına kadına yapmadığı kalmamış 3 kuruş veriyorum diye. Böyle emek somuruculerine harika olmuş umarım kadın ikna olmaz. O kadın çok daha iyi evler bulabilir ama kuzeniniz o maaşa bu işlerin yarısını yapacak olanı bile bulamaz.

Boyle bir bakici bulmus kuzeniniz binmis tepesine. Simdi 25 binden asagi gelmiyorlar aylik ida bulabilirse. Vallahi bakici boşa cikacaksa ne olur bilgilerini verin istanbuldaysa cok ciddiyim .ablam ariyor aylik 25 bin verir boyle bakiciya. Sadece ablamin oglunun cenesi cok dusuk onu sustursa ablam bakiciya yemek bile kendi elleriyle hazirlar

Başta anlaşılan iş ve ücretin üzerine bir sürü şey istemiş kuzeniniz. Para arttırsa daha da fazlasını isteyecek muhtemelen ve kadın da bunun farkında. Ben olsam bakıcı bul bile demeden ayrılırım. İşverenin yaptıklarından sonra sonuna kadar hakkı çünkü

Bir aile dostumunuzun eşi annemin yakın arkadaşı belki 10 yıl olmuştur aile ilk önce 1.5 yaşında ki çocuk bakımı için anlaştılar,küçük çocuğun yemeği,oyunu dagittiklarini toplamasi vs sonra araya okuldan gelen çocuk girdi,diğerine yemek yaparken onada bir tabak ver, kadından daha sonra yavaş yavaş ev işi istemeye başlamış yattığı yatağı bile toplamiyormus bütün evin işini yemeğini ütü vs kadının üstünde bıraktı,heralde 1 sene çalıştı annem filan hep uyardı sen sadece çocuk için anlaştın neden kendini bu kadar ezdiriyorsun diye 1 senenin sonunda çıktı kadın,birde yabancı değildi baktiran kişi komsuydu maddi durumu çok iyi annemede şey demiş sizin yüzünüzden çıktı neymiş diğer insanların yardımcılari her işi yapıyormuş bir daha bakıcı buldumu desen hayır bulamadı çünkü verdiği ücrete kimse çalışmaz .

Bu konuyu okuyunca aklıma geldi.

Kadın sekiz ay boyunca iyi sömürülmüş,belki de ihtiyacı vardı da katlandı bilinmez.Büyük terbiyesizlik kuzeninizin yaptığı,muhtemelen başka bir iş buldu kadın.Kuzeniniz başka bakıcı aramaya başlasın ama önce kimsenin emeğini sömürmemeyi öğrensin.

Maaşın 2,5 katini teklif etmek istiyorum tlf numarasi alabilir miyim? Onca emeğe bu bile az kalır aslında
Kadın hala kuzenimin yanında çalışıyor üstelik konu actigimi bilmiyor onun dışında zaten telefonu yok bende alsam yine kuzenden almam lazım. O da şimdi bakiciyi geri isterken bunu yapsam kötü olur. O yüzden kimseye veremiyorum ama işsiz kalacağını sanmiyorum

Kendini kullandirmamis ne güzel en temizi bu helal olsun

Yani kadini hizmetci gibi kullanmis. Elini vermis kadincagiz, kolunu kapmis kuzen.

Muhtemelen bu konudaki bakıcı da çevresiyle bu haksız durumu paylaşıyordu. Çevresi tarafından destek görmüştür ayrılması yönünde. Kadının da özel hayatı var ailesi sormuyor mu saat 8.30 a kadar neden durdun naptın. Gururuna yedirmiş midir servis açtım demeye.. Bir tanıdığım da böyle başka bir sektörde sonradan yüklenen ağır iş yüküne maruz kaldı. Hepsini de güler yüzle yaptı. Sorsalar çok memnun derlerdi. Ama işin aslı o işe ihtiyacı vardı sadece. Aklıma, masada güler yüzle servis yapan bakıcı kadını okurken bu tanıdığım geldi. Ama işte sonra rızası vardı oluyo sanki başka seçenek bırakmışlar gibi. İşte kölemen gibi çalışanlar evde böyle patronculuk oynuyor, üç kuruş veriyor diye.

Yani gerçekten de bu özelliklere sahip biri hani yabancı dil yemek üniversite mezunu biri bin tane amacına yönelik bakıcı ilan sayfasına ilan verip ki bunun için siteler var ordan istedikleri arasından bulmak yerinde kkda konu açıp bin tane yorumun arasından yazacak beş altı kişi arasından mi seçim yapar? Çok mantıklı. He bunlara sahip değilse zaten orda da bulamaz burda da. Ayrıca ödev yaptırma yabancı dil falan bulunmaz şeyler değil. Bugün de dedim öylesine baktım kadının biri daha genç, 20 yıl öğretmenlik yapmış bakıcılık işi arıyor çok az ücrete. Çok iyi İngilizcem var ve çok iyi yemek yaparım demiş. Siz nasıl çevrelerde yaşıyorsunuz ki anlamiyorum. Bakicilik işi arasam kendime güzel bir insta sayfası açarım orda reklam yaparım. Çok tuhafsiniz cidden:)) inşallah size nasip olur. Benim en son bakicim efsane biriydi adanaliydi. Bir yemekler yapardı. Haftada bir kadın gelmesine rağmen yapma desem de yemekler yapar çocuğun utusunu falan yapardı uyurken. Ben yorulmadın mı derdim dinlenmezdi. O çalışınca ben de calisirdim utanip o eline bez alirdi ben alirdim mecbur.. o ev oyle temizlik gormedi . En son konustum bos duramiyorum napim dedi. Sadece çocuğa çorba yapsan yeter dememe rağmen akşam kaç çeşit yemek yapardı eve gelince beraber yerdik. Ben de hediyeler alırdım kabul bile zorla ederdi. Öyle güzel insandı ki ben saygıda cekinirdim. Sigortasını da maaşını da oderdim ikimizde memnunduk. Ama bi oturup kahve icemezdik cunku durmuyordu kadin bu sekilde iki ay sonunda ikna ettim de oturmaya basladi cocuk uyurken. Dünyanın en tatlı dilli en saygılı en iyi insaniydi. Lise mezunuydu ama bilgi seviyesi kat kat iyiydi benden. Üstelik kadını eve temizliğe geldiğinde görüp ikna etmiştim.

Siz de kuzeninizden farklı değilsiniz. Öyle olmasa kadın için üzülür, ne kadar yakınınız da olsa böyle bir emek sömürüsünün devam etmesi için akıl aramazdınız. Bir de utanmadan 3k artış teklif etti diyorsunuz.

Kadının naifliğini iş ahlakını anlayamaz kuzeniniz, çünkü onda ikisi de yok çok belli.

Kadının evinde eşi vardır muhtemelen acele acele çıktı çünkü oturmak istemedi bekleyeni vardır illa

Haftada 2 gün sadece temizliğe gelen yardımcıma 15bin veriyorum. Diyeceklerim bu kadar!
O kadının numarasını alabilirim İstanbul mu şehir? :)
sizinki de iyiymiş ya. benim arkadaş haftada iki gün yarım şekilde gelen yardımcı için 1200 tl veriyor. aylık 4800 tl. kadin düzenli temizlik ve yemek yapıyor. 15 bin tl müthiş rakam. bana gelen yardımcı da yarım güne 650 tl alıyor. haftada iki gelse 1300 ayda 8 kere gelse 5200 yapar. kolaylık dilerim (maddi anlamda)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…