Ben simdi ters davrandı gördüm diyemem ki. Görmediğim bir şeyi yazamam. Ne gördüysem onu yazıyorum. Arada ne oldu bitti bilmiyorum diye de belirtiyorum zaten. Duyduğumu gördüğümü olduğu gibi yazıyorum.Ama yumuşattığınız bariz belli. Yok çocuğun önce terli üstünü değiştirmiş, yok yemeği çocuk beğendiği için yapmış bazı şeyleri isteyerek yapıyormuş, kuzeniniz rica ediyormuş muş.
Kuzeninizin her yeri rica olsa ne olur?
Basbaya emeği sömürmüş sesi çıkmıyor diye semer vurup üstüne binmediği kalmış hatta binmiş.
Ya insan hiç mi utanmaz ingilizce öğreten, satranç öğreten ödevleri bitirten kadına bulaşık yıka, yemek yap, servis aç demekten?
Şu an kadına haksızlık yaptığı için değil hepsine ayrı ayrı para vereceği için pişman.
Emek hırsızı.
Kadın kabul etmiyor sordu tekrardan ama işi bırakıyormuşyeni ücret ve istenilen işle yeniden teklif sunmak lazım kadına onun dışında da bundan sonra böyle şeyler olmaması için yazılı bir sözleşme imzalayabilirler böylece ek iş yaptıramaz kadına kadın da kabul eder ve gelir
Bütün mesajlarınızdan anlaşılıyor ki kadının iliğini kemiğini kurutmuşlar yaAslında ben onların aralarını iyi biliyordum . Yani abla kardeş gibi . Mesela şekerli iciyorlardi çayı, kadin şeker aldırmamis eve aktardan böyle toz almış unuttum adını bilmemne özü doğal. Şeker yerine tatlıda bunu kullanalım demiş. Bizimkiler de tamam demiş azaltılmış önce şeker çayda sonra bırakmış kuzenim artık hiç kullanmıyor. Küçüğün kilo sorunu vardı sürekli meyve sebze aldırmış falan . Yani sözü geçiyordu evde diye biliyordum ama demek ki arada biseyler olmuş. Bi de kuzenin kaynana sorunları oluyordu falan arada x hanım ile dertlesiyorum sakinliyorum rahatlatti beni falan diyordu demek ki arada başka şekilde olaylar oluyormuş
Yani bilemiyorum kuzeniniz sonuçta kendisi yumuşatarak anlatıyordur ama satır aralarında belli oluyor mesela referans olmazsam bulamaz kısmı çok acımasızdı. Siz de yazarken linçleneceğini tahmin etmişsiniz zaten.Ben simdi ters davrandı gördüm diyemem ki. Görmediğim bir şeyi yazamam. Ne gördüysem onu yazıyorum. Arada ne oldu bitti bilmiyorum diye de belirtiyorum zaten. Duyduğumu gördüğümü olduğu gibi yazıyorum.
Yorumlarda yaklaşık 172829 kere de belirttiğim üzere isim ve numara veremeyeceğimi her sorana tekrar tekrar üşenmeden yorumlarda belirttiğim için özelden de soran olmadıBakıcının ne kadar mükemmel olduğundan bahsedilmiş sadece konuda..çocukların dersleri düzelmiş enfes yemekler vesaire. Özelden numarasını isteyen çok olmuştur ama eminim.
Bana bi gülme geldi. Ayıpın Allahını yapmış kuzenin hadsizbiraz ayıp edildi kadina
Kuzeniniz geçmiş 8 ay için ikramiye gibi bi şey teklif etsin telafi amaçlı ve böyle bi şeyin tekrarlanmayacağını ya da ona göre aylığının artacağını söylesin..Merhaba,
Konuyu sizlerden fikir almak için açıyorum. Aslında basit bir konu ama biz çözüm bulamadık. Bazı tatsız olaylar yaşandı. Ben de malesef dün akşam şahit oldum. Kuzenim de benden fikir istedi ama bugün çözümsüz kaldı.
Kuzenimin iki evladı var. Biri ilkokulda erkek 11 yaşında diğeri kız daha küçük 3 yaşında. Kreşe giden kız için bakıcı ilanı verdi. Bir hanım geldi yaklaşık 40,45 yaşlarında. Daha önce böyle bir işte çalışmamış ama kendi çocuklarını büyütmüş, üniversite mezunu. Diplomalarını, sabıka kaydını kontrol ettirmiş e devletten herhangi bir sorun yok. İstanbul üniversitesi ingiliz dili edebiyatı okumuş. Yabancı dili var. Referans gösteremem malesef ama kamera koyabilirsiniz demiş. Acil olduğu için kuzenim kabul etti. Görevi tek çocuğa bakmak, temizlik ev işi yoktu. Ama oğlan çocuğu da okuldan gelince yemek istiyor ödevleri var derken, kadin da öğretmeye yetenekli bakti çocuğu anlıyor kuzenim ses etmemiş. Kadın da çocuğun ısrarı ile ödevlerini anne baba gelmeden bitirtmis. Üstüne bir de sadece ufak tefek atıştırmalık hazırlama yönünde anlasmislar ama kadın yeğenime biseyler yaparken çocuklar da sevince başka şeyler de istemiş. Beraber yapmışlar dondurma şekersiz kurabiyeler falan. Sakin ve guleryuzlu bir kadın. Ama ipin ucu burda kaçıyor. Tek çocuk bakan kadın diğer çocuk 4 gibi evde olunca iki saat için yemek vermen yeterli denmesine rağmen onun da ödevlerine yardım ediyor, çocuk terli geliyor üstünü değişiyor. Hatta iki çocuk da kadını istiyor öyle ucu çok iyi anlaşıyor. Kuzenim de akşam ödevden yana rahatlayın büyük oğlan ablanın yemeklerini isteyince ondan ricada bulunmaya başlıyor işte çorba yapar mısın falan diye falan. Ondan sonra da devamı geliyor. Kadın da hayır demiyor. Kadın eve geldiğinden beri çocuklar daha sakin daha mutlu odalarını kendi topluyorlar dedi kuzenim. Disiplinli bir kadın değil aslında ama oyunla falan kandiriyormus oda toplama yarışması vs. Bu arada iş yükü de artıyor. Dağılan evi toplama tarzı bunları kendi yapıyor çocuklarla oynarken dokulen olduğu için. Çocuk odasını supururken kuzenim mutfagi da alsana diye rica ediyor ise giderken mesela. Kadının yemekleri de güzel olunca bir kaç kere de misafir geleceği zaman rica etmiş. Bu ârada arada tartışma falan yok x hanım y hanım diye sohbetler. Biz dün akşam yemeğe çağrıldık. Kuzenim de rica etmiş yine yapar mısın diye. Kadın da sagolsun yapmış. Bu arada harikaydı cidden. Çocuklara da ayrı yemek yapmış firinda bize kızartma onlara fırında patates falan tarzı. Biz gelince kuzenim kadına çıkmadan servise yardımcı olmasını rica etti. Kadın da kalıp yardım etti. Saat bu arada 8,5. Normalde sanırım 6 gibi çıkması lazımdı. Sonra davet etti bizimle yemek yemesi için kadın da teşekkür edip geç kaldığını söyledi. Kapıdan çıkarken de kuzenime 2 hafta daha idare edeceğini ama bir bakıcı bulmasının iyi olacağını söylemiş. Yemekte durumu anlatınca da kadının haklı olduğunu söyledim. Bu ilk kez olmamış 4. defa olmuş. Bu sabah da kadın gelince özür dilemesini ve devam etmesini istediğini söyle dedim. Söylemiş ancak kadin ben dışarıda hastalık olur Çocuklara bulaştırırim diye maske ile gidip geliyorum. Saatlerime çok dikkat ediyorum, evde oyunlar arastiriyorum, sağlıklı tarifler öğreniyorum ama siz benim işime saygı duymuyorsunuz demiş. Kadının aldığı ücret 15 bin aylık. Yaklaşık 8 aydır beraber calisiyorlardi. Çocuklar onu çok seviyor. Evde tv telefon ellenmiyor falan. Kuzenim de başka birini bulurum diye düşünmüş ama iş arkadaşları da zor bulmak deyince konuşma dışında napsa ikna edebilir? Ekstra ev süpürme yemek ütü servisi derken biraz ayıp edildi kadina
İşte bakis acısı. Mesela siz kuzeni yumuşatır hakli çıkarır gibi yazdı demişsiniz bazı kişiler de öyle demişler üstteki üye de sadece bakıcı ovmussunuz demiş. Ben anlatilani gördüğümü duyduğumu yazıyorum sadece. Olayın içinde başka şeyler var mı bilmiyorum. Az önce baktim mesela aynı siteye bir çift bakıcı arıyor iki bebek biri kreşe gidiyor. Onu diğer bebekle kreşe bırakıp kreşten alma, temizlik yemek iki çocuk yürüyerek okula bırakıp alma adamlar 23 bin teklif etmişler. Oda çok az ki. Yani bu işlerin yarısını yapsam üç gün belim ağrır benim. Sabah sekizde akşam sekize kadar iki bebeği hazırla bebek arabasıyla diğerini okula bırak falan. Eve gel yemek yap ütü temizlik 1 yaş bebekle diğerini almaya git geri gel doyur ödev yaptır. Bunu bekleyen insanlar var demekYani bilemiyorum kuzeniniz sonuçta kendisi yumuşatarak anlatıyordur ama satır aralarında belli oluyor mesela referans olmazsam bulamaz kısmı çok acımasızdı. Siz de yazarken linçleneceğini tahmin etmişsiniz zaten.
Ben ilk mesajınızdan hep kadın istedi yaptı, kuzenim istememesine rağmen kadın yaptı tarzında mesajlar sezdim. Böyle bir şey yok.
Kuzeniniz buyurmuş emretmiş sömürmüş. Vampir gibi. Kim ikinci çocuğa bakıp ödevlerine yardım etmek ister, çorba pişirmeyi kabul eder..
Teklif ettik kabul edilmedi malesefKuzeniniz geçmiş 8 ay için ikramiye gibi bi şey teklif etsin telafi amaçlı ve böyle bi şeyin tekrarlanmayacağını ya da ona göre aylığının artacağını söylesin..
Bence bu konu uydurma, iyice abartmaya başladınız tepkilere göre.Kadın Türkiye satranç dereceleri olan biriymis eskiden kadınlar ayrı oynuyormuş ufak kıza da öğretmeye başlamış bu arada ne kadar pahalı oyle
Kesinlikle çok haklısınız.Bu konudaki "yaşlı" nitelemesine ilk itirazı eden kişi olarak benim artk kompleksim var kk sayesinde...orada 33 ve 40 yaşları geçiyordu direkt bizim yaşlar olduğu için aklımda kalmış
üstüme alındığımdan deil ama kadın "yaşlı" olmasa enişteniz yürüyebilirmiş gibi bir cvp olduğu için tuhafıma gitmişti yaşı gerekçe göstermeniz (konu o olmadığı için yazmamıştım), ki yaş da her zaman bir bariyer olmuyor yani yürüyebilek kişi her türlü yürür.
40lı yaşlardaki insanlara yaşlı dememek yine de en iyisi, benim kompleksim meselesi de değil bu 40tan başlarsak 80e ne diycez yani...
Tamam da o şartları baştan belirtmiş ücreti de söylemiş beğenmeyen çalışmazİşte bakis acısı. Mesela siz kuzeni yumuşatır hakli çıkarır gibi yazdı demişsiniz bazı kişiler de öyle demişler üstteki üye de sadece bakıcı ovmussunuz demiş. Ben anlatilani gördüğümü duyduğumu yazıyorum sadece. Olayın içinde başka şeyler var mı bilmiyorum. Az önce baktim mesela aynı siteye bir çift bakıcı arıyor iki bebek biri kreşe gidiyor. Onu diğer bebekle kreşe bırakıp kreşten alma, temizlik yemek iki çocuk yürüyerek okula bırakıp alma adamlar 23 bin teklif etmişler. Oda çok az ki. Yani bu işlerin yarısını yapsam üç gün belim ağrır benim. Sabah sekizde akşam sekize kadar iki bebeği hazırla bebek arabasıyla diğerini okula bırak falan. Eve gel yemek yap ütü temizlik 1 yaş bebekle diğerini almaya git geri gel doyur ödev yaptır. Bunu bekleyen insanlar var demek
Abartma derken? Nasıl ütopik bir konu bu merak ettim? Bakıcı kuzenimin altını çalmış mi? Enişte ile meğerse aralarında bisey varmis mi? Ya da bakıcı yegenimin hayatını kurtarmış. Çocuklardan biri otistik imis ama bakıcı öyle ilgilenmiş ki bir anda düzelmiş. Altı üstü çocuğun dersleri ile ilgilenmiş dersleri düzelmiş. Bu kadar onun dışında çocuğa süper ingilizce öğretmiş çocuk 3 yaşında şakır şakır ingilizce konuşmuş gibi bir cümle mi var? Kadın satranç oynamış gençliğinde ve derece almış bu nasıl anormal bisi olabilir onu anlamadım. Bunu da baktığı çocuğa öğretmiş. Ayrıca üniversite mezunu olan her kadın bakıcılığı yapsa gitar biliyorsa gitar da öğretir resim çıkıyorsa resim de öğretir. Neye yeteneği varsa onu öğretmeye çalışır.Bence bu konu uydurma, iyice abartmaya başladınız tepkilere göre.
Kız ben naptim .Tamam da o şartları baştan belirtmiş ücreti de söylemiş beğenmeyen çalışmaz
Sizdeki sorun sadece bebek için bakıma anlaşıp sonra hizmetçi muamelesi yapmanız
Bana inandırıcı gelmedi o yüzden. Satranç şampiyonluğu olan birisi gayet bulurdu özel ders verecek çocuk.Birde merak ettim bu kadın niye özel ders vermemiş ki... elalemin eviyle egosuyla uğraşacağına özel ders verseymiş en ucuz 30 saatte 15 bin alırmş zaten...ki 500 e istanbulda özel ingilizce dersi bulunmaz.
Siz de kuzeninize benziyorsunuz. Kadının görevi değil öğretmek, iyi niyetine verilen karşılığı bak. Biliyor, tabi öğretecek!Abartma derken? Nasıl ütopik bir konu bu merak ettim? Bakıcı kuzenimin altını çalmış mi? Enişte ile meğerse aralarında bisey varmis mi? Ya da bakıcı yegenimin hayatını kurtarmış. Çocuklardan biri otistik imis ama bakıcı öyle ilgilenmiş ki bir anda düzelmiş. Altı üstü çocuğun dersleri ile ilgilenmiş dersleri düzelmiş. Bu kadar onun dışında çocuğa süper ingilizce öğretmiş çocuk 3 yaşında şakır şakır ingilizce konuşmuş gibi bir cümle mi var? Kadın satranç oynamış gençliğinde ve derece almış bu nasıl anormal bisi olabilir onu anlamadım. Bunu da baktığı çocuğa öğretmiş. Ayrıca üniversite mezunu olan her kadın bakıcılığı yapsa gitar biliyorsa gitar da öğretir resim çıkıyorsa resim de öğretir. Neye yeteneği varsa onu öğretmeye çalışır.
Onu hiç bilmiyorum kadınla özel bir sohbetim olmadı zaten. Sadece öğretmen değil onu bilmiyorum . Bu da ilk bakıcılığıBirde merak ettim bu kadın niye özel ders vermemiş ki... elalemin eviyle egosuyla uğraşacağına özel ders verseymiş en ucuz 30 saatte 15 bin alırmş zaten...ki 500 e istanbulda özel ingilizce dersi bulunmaz.