- Konu Sahibi birdeliningunlugu
-
Ne kadarda hemen oldu bitti kendi kendine pişiyormus gibi yazıyorlar şaka gibi. Yok biz olaya dahil olmuyoruz yazmış sanki biz kendimizde giriyoruz tencereyeBiri 30 dakikada hem fasulye kırıp pişiriyor hem pilavı koyuyor. Diğeri 20 dk da yemek yapıyor. Hanımlar madem bu kadar pratiksiniz neden akşamdan yapmıyorsunuz yemekleri? Çay demlenirken bile yapabilirsiniz siz bu hız ve marifetle. Ya da sabahları sadece 20 dk erken kalkarak yemeği yapın madem
Kardeşimin yabancı uyruklu yatılı bakıcıları vardı, 2 çocuğa 2 bakıcı. Evin gündelik işlerine yardım ediyorlardı.
Ben geçen sene gündüzlü bakıcı ilanı verdim. Epey başvuran oldu. Kimisi ev işlerine yardım ederim dedi, kimisi etmem dedi. Ben genç bir kız tercih ettim. Ama daha sonra bebeğime kendim bakmaya karar verdim.
Ben bana ukelalık yaparlar endişesi ile 30 yaş üstü tercih etmem. Ve kesinlikle eve kamera yerleştiririm. Bebeğin dili yok ki, eziyet görse söylesin.
1- ev işi yapan bakıcılarda var.
2- ben olsam genç olan bakıcı tercih ederim
3- bebek için bakıcı alınacaksa eve kesinlikle kamera yerleştirilmeli.
Okuduğunu anlayamayanlarda bugün.
Benim iki bebekli dönemimde buzlukta her şeyim hazırdı.Ya komiğime gitti kusura bakmayın. Kıymayı pişir, malzemeyi doğra dolaba koy. Ee bunları birleştirsenize? Hem de 20 dk da
İyi hoş da hangi iş hayatında yatıp uyuma var, bir de bunu tartışalım…Yengenizin emeğini sömürüyor , hakkına giriyorlar. Yengeniz de , "evde boş duracağıma elime 3 bin tl geçiyor" diye hem bakıcılık hem de ev hizmeti yaparak; o civardaki diğer bakıcıların maaş haklarını almalarını olumsuz etkiliyor ve onların hakkına giriyor.
İyi hoş da hangi iş hayatında yatıp uyuma var, bir de bunu tartışalım…
Evet, çalışma süresinin 1 saati ve gün içerisinde iki kere olmak üzere 15 dk yanılmıyorsam.Benim mesajımda böyle bir ifadem yok. Yalnız iş hayatında , kanunla düzenlenmiş yemek molası ve dinlenme molası hakkı mevcut.
İşe ilk başladıklarında maaşları 800$ idi. Sonra döviz kurları artınca tl sabitlemişlerdi. Haftada bir gün izin günleri vardı. Şirket aracılığı ile gelmişlerdi.Bahsettiğiniz ev işi yapan bakıcılar ; 2 çocuk için , 2 yabancı uyruklu yatılı bakıcıymış. Kaç bin USD maaş alıyorlar , sigorta rakamları nedir ? İzin günleri ve varsa yan hakları nedir ? Haklarını koruyan bir şirket aracılığıyla mı tuttu kardeşiniz kendilerini ?
Eve kamera yerleştirilecekse , kamera hakkındaki tüm bilgiler bakıcıyla paylaşılmalı ; bunu da unutmayın..
Evet kendınce haklı ama bu suna sebep oluyor;yengenız fiyat kırdırıyor.Mesela cocuguna bakılan kısı,bırıne bız 10 saat 3 bın verıyorz dese,baska ev sahıpleri aa bız cok verıyormusuz,ya fıyat dusurelım ya da ev ısı de yapsın dıyorlar.Sigorta da yapmışlar, yengem evde boş durmaktan sıkıldığı için yapıyordu, uzun süre kendi hasta annesine bakmıştı. Hem boş zamanım dolsun hem az da olsa para kazanayım derdindeydi. Öyle kabul etmiş. İstemese çalışmazdı.
Etik değil yaptiginiz. Anlasiyorsuniz ve kadın başka teklif olsa bile reddediyor sizinde dolayi. Sonrada yaklaşınca vazgectim diyorsunuz. Bir çok kişi bakıcı ayarlama işini halletti bile. Ve siz kadının simdi ortada kalmasına sebep oluyorsunuz.İstediğinizi düşünün sizi inandırmak mecburiyetinde değilim çpcuk direkt ona gülüp gitti kadın iş yapmasa da daha ılımlı geldi diğerine göre enerji meselesi anlamak zorunda değilsiniz ben zaten diğerini iptal etmek etik mi diye sordum neden gönüllü olarak iş yapmasına bu kadar yükseldiniz kimseyi zorlamıyorum
Ok dediğim kadınla 10 gün önce görüştüm üç gün önce de ok dedim bu aradaEtik değil yaptiginiz. Anlasiyorsuniz ve kadın başka teklif olsa bile reddediyor sizinde dolayi. Sonrada yaklaşınca vazgectim diyorsunuz. Bir çok kişi bakıcı ayarlama işini halletti bile. Ve siz kadının simdi ortada kalmasına sebep oluyorsunuz.
Evet, çalışma süresinin 1 saati ve gün içerisinde iki kere olmak üzere 15 dk yanılmıyorsam.
Sizin mesajınızda olmasa da cevap yazdığınız iletide canı isterse yatıyor uyuyor canı isterse yapıyor gibi ifadeler mevcut, her şeyde kural kaide diyorsak bir zahmet mola süresi hariç iş başında olmasını da dileyeceğiz.
Kaldı ki yatıp dinlenmesi benim için olası bir şey ama normal bir iş hayatıyla ev işlerini her anlamda dengeliymiş gibi kıyaslamak olmuyor işte.
Bu konuyu okumaktan diğer konulara bakamadım sabahtan beriRica ederim. Siz zaten kararınızı vermişsiniz. Bizim hiç görmediğimiz iki kişiden biri hakkında yazacağımız yorumun kararınızı değiştireceğini sanmam, hangisi işinize daha çok yarayacaksa ki burda kasıt ev işi yapması onu seçeceksiniz zaten. Yoksa bir yaşındaki çocuğunuzun 10 dakika oturduğu birine ilk görüşte ısınıp ısınmamasını baz aldığınızı düşünmüyorum
Ya 6 ay öncesi bebekler için odada gözetlemek gerekiyor da ben şu an 1 yaşında bebeğim uyurken yanında beklemiyorum ki korunaklı yatağı düşme riski yok dönebiliyor zaten siz çocuklar uyurken başında mı bekiiurosunuz 2 bazen 3 saat anlamadım cidden , ben o uyurken sessiz işleri yapıyorum zaten uyanınca da ağlıyor duyup gidiyorumKadının 10 saat çalıştırılmasında ve verilen ücrette bariz bir haksızlık ve sömürü var.
İşverenler bakıcının , bakıcı da mevcut piyasada adaletsizlik yarattığı için ; diğer bakıcıların hakkına giriyor.
Bakıcıları , neden birebir çocuklarınızın annesi olan kendinizle kıyasladığınızı da anlamıyorum.
Bakıcının tek işi ve görevi çocuğunuzla ilgilenmek , ona bakmak , korumak ve kollamak olmalı.
Bakıcı, çocuk uyuyor diye odayı terk edip , evin içinde iş yapmamalı.
Gün içinde uyuyan çocukların çoğunluğu 3 yaş ve altı çocuklar. Yaş büyüdükçe öğle uykusu vb istemiyor çocuklar.
Konuya yazan çoğunuz annesiniz. Ani bebek bölümü , uykuda tıkanma, yüzüstü dönme ve nefessiz kalma vb onlarca duruma karşı bakıcı bebeğinizin yanında oturmalı.
Bir çocuğun , size emanet bir canın sorumluluğu çok büyük. Mantıklı düşünen bir bakıcı , aldığı sorumluluğu bilir ve ek iş yapmaya kalkışmaz , kalkışmamalı da.
Bakımı altındayken çocuk zarar görürse ; bakıcı bundan sorumlu olur ve suçlanır.
Adana' da vefat eden çocuğa Allah rahmet eylesin. Araçta çocuğu bırakan kişi , bakıcı olsaydı ; şu an cezaevindeydi. Acılı baba ise evine gönderildi , dava süresince dışarda olacak. Ebeveynle bakıcı arasındaki farkları adli olaylara bakarak net bir şekilde görebilirsiniz. Olay aynı olsa da , cezalar aynı olmaz.
Ya 6 ay öncesi bebekler için odada gözetlemek gerekiyor da ben şu an 1 yaşında bebeğim uyurken yanında beklemiyorum ki korunaklı yatağı düşme riski yok dönebiliyor zaten siz çocuklar uyurken başında mı bekiiurosunuz 2 bazen 3 saat anlamadım cidden , ben o uyurken sessiz işleri yapıyorum zaten uyanınca da ağlıyor duyup gidiyorum
Taze yemek?Ya komiğime gitti kusura bakmayın. Kıymayı pişir, malzemeyi doğra dolaba koy. Ee bunları birleştirsenize? Hem de 20 dk da
Kadının fiziks durumu nasıl çünkü siz yokken tv açıp izletebilir. 55 yaşında gücü olmaz pek çocuk bakmaya gibi ama okeylesmissiniz artıkSelamlar kızlar , 1 yaşında çocuğum için bakıcı arıyordum yaklaşık bir ay önce tavsiye üzerine bir bayana yazdım şehir dışındaydım ve sizinle gelince görüşelim dedim geldğimde görüştük kadın 55 yaşlarında bakıcılık tecrübesi ve iyi referansı var fakat sadece çocuğa bakarım başka şey yapmam dedi ben de zaten çocuk uyanıkken sadece ona baksın uyurken de ütü ya da bi çeşit yemek çamaşır katlama vs gibi şeyleri yapmasını isterdim çünkü ortalama 2 saat uyuyor bebeğim kadın bu sürede bunları rahatlıkla yapıp kendi de dinlenebilir , bir de o gün oğlum bu kadına hiç ısınmadı yanına gitmek istemedi falan ancak kadın iyi biri gibi bilmiyorum çocuğun tepkisi bir şey iadede etmeli mi ilk defa bakıcıyla çalışacağım, ben bu ekstra işler konusunda anlaşamasam da başka seçenek olmadığından bu kadına fiyat teklif ettim o da kabul etti ve telefonda anlaştık gibi bişi oldu. Dün daha önceden haber salmasını istediğim yerden haber geldi bir kadın var diye bu haberi de bakıcıyla görüşmeden önce saldırmıştım ancak yeni biri çıkmış onunla da bugün konuştum ve aynı ücrete okey ekstradan uyurken iş de yaparım dedi yaşı da 36 daha genç ve enerjik biri aklım tabi ki buna daha çok yattı ama diğerini mağdur etmiş mi olacağım hakka girmek de istemiyorum nasıl karar vermeliyim
Ertesi güne taze olması içinBiri 30 dakikada hem fasulye kırıp pişiriyor hem pilavı koyuyor. Diğeri 20 dk da yemek yapıyor. Hanımlar madem bu kadar pratiksiniz neden akşamdan yapmıyorsunuz yemekleri? Çay demlenirken bile yapabilirsiniz siz bu hız ve marifetle. Ya da sabahları sadece 20 dk erken kalkarak yemeği yapın madem
İşte yine aynı kavram kargaşası.Kadının 10 saat çalıştırılmasında ve verilen ücrette bariz bir haksızlık ve sömürü var.
İşverenler bakıcının , bakıcı da mevcut piyasada adaletsizlik yarattığı için ; diğer bakıcıların hakkına giriyor.
Bakıcıları , neden birebir çocuklarınızın annesi olan kendinizle kıyasladığınızı da anlamıyorum.
Bakıcının tek işi ve görevi çocuğunuzla ilgilenmek , ona bakmak , korumak ve kollamak olmalı.
Bakıcı, çocuk uyuyor diye odayı terk edip , evin içinde iş yapmamalı.
Gün içinde uyuyan çocukların çoğunluğu 3 yaş ve altı çocuklar. Yaş büyüdükçe öğle uykusu vb istemiyor çocuklar.
Konuya yazan çoğunuz annesiniz. Ani bebek bölümü , uykuda tıkanma, yüzüstü dönme ve nefessiz kalma vb onlarca duruma karşı bakıcı bebeğinizin yanında oturmalı.
Bir çocuğun , size emanet bir canın sorumluluğu çok büyük. Mantıklı düşünen bir bakıcı , aldığı sorumluluğu bilir ve ek iş yapmaya kalkışmaz , kalkışmamalı da.
Bakımı altındayken çocuk zarar görürse ; bakıcı bundan sorumlu olur ve suçlanır.
Adana' da vefat eden çocuğa Allah rahmet eylesin. Araçta çocuğu bırakan kişi , bakıcı olsaydı ; şu an cezaevindeydi. Acılı baba ise evine gönderildi , dava süresince dışarda olacak. Ebeveynle bakıcı arasındaki farkları adli olaylara bakarak net bir şekilde görebilirsiniz. Olay aynı olsa da , cezalar aynı olmaz.
Hah aynı şekilde yatıp uyurken de aynı riskler geçerli değil mi?Siz o bebeğin annesisiniz. Bakıcının yasal sorumluluğu anne ve babadan farklı.
Allah korusun , bakıcınız çocuk uyuyor diye mutfakta yemek yapmaya gitse; çocuk içerde uyanıp kendini yaralasa ne yaparsınız ?
1 gece önce yatmadan yapınca tazeliği gidiyorsa size bizim buzdolabını öneririm?Taze yemek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?