- Konu Sahibi birdeliningunlugu
-
He 15. Mutfakta geçirdiğim sene 15 ama evet doğru bildiniz. Anlamadınız çünkü en başında onu yazan kişi önceden hazırlıyorum zaten tencereye koymaya hazır hale getiriyorum dememiş onu bir başka üye bu sürede onlar olamaz diyince belirtmiş. Biz nereden bilelim yorum yazan kişinin önceden hazirladigini mesela. Önceden ayikliyorum demiş mesela orası hala muallak ayıkliyor ama kesmesini de yapıyor mu acaba. Ayıklanmış, kesilmiş pişmeye hazır fasulye evet soğan dogra vs tencerede pişmeye bırakılır. Ama bunu belirtmemiş ki ilk yorumunda bundan dolayı yazıldı mümkün degil diye. Yoksa bu şekilde arada bak karistir derken olur ama onu itiraz gelince sonradan yazmış. Yarım saatte oldu bitti şeklinde yazmış ilk mesajinda öyle olunca bubsekilde mümkün değil dedim bende başka bir üye gibi. Detaylı yazdım umarım anlamışsınızdır.ifrit oluyorum şu siz anlamadınız olayına şu forumda. Yarım saatte fasulye girmez mi tencereye kurban olayım , sonra da altını kısıp gidiyoruz işte. Sizin stil nasıl? Yaş 15 mi?
Sizinki asla normal değil. Kesinlikle degışmelisiniz. Bizim burda dünden beri yazmak istediğimiz para veriyoruz diye etinden sütünden yararlanmaya calışılmamasıyla ilgili. Sizinki tamamen iyi niyeti suistimal etmek sizinkinde de haksız bir taraf var ama o bakıcı mesela.Bizimki de elinden telefon düşürmüyor bebek uyurken. Üstelik ben de evdeyim ve emen bebek olduğu için günün çoğunda benimle zaten. Kalan vakitte de uyurken tel bakıyor, uyanınca ütü yapmaya gidiyor. Değiştirmeyi düşünüyorum.
Buradaki arkadaşlar güzel yazmış da memlekette asgari ücret alanların bir taraflarından ter akıyor çalışırken. Bizimki 2 asgari ücret maaşına dizi izliyor telefondan. Normal mi bu?
Çalışan birçok kadın önceden yemek hazırlığı yapmayı akıl eder. Ben buzdolabına pişmiş et kıyma, doğranmış pırasa gibi hazırlıkları akşamdan yapıyordum bakıcının işi kolaylaşsın. Bütün arkadaşlarım da bunu yapıyordu. Konu sahibi yapmayacaksa bile şimdi gördü öğrendi.He 15. Mutfakta geçirdiğim sene 15 ama evet doğru bildiniz. Anlamadınız çünkü en başında onu yazan kişi önceden hazırlıyorum zaten tencereye koymaya hazır hale getiriyorum dememiş onu bir başka üye bu sürede onlar olamaz diyince belirtmiş. Biz nereden bilelim yorum yazan kişinin önceden hazirladigini mesela. Önceden ayikliyorum demiş mesela orası hala muallak ayıkliyor ama kesmesini de yapıyor mu acaba. Ayıklanmış, kesilmiş pişmeye hazır fasulye evet soğan dogra vs tencerede pişmeye bırakılır. Ama bunu belirtmemiş ki ilk yorumunda bundan dolayı yazıldı mümkün degil diye. Yoksa bu şekilde arada bak karistir derken olur ama onu itiraz gelince sonradan yazmış. Yarım saatte oldu bitti şeklinde yazmış ilk mesajinda öyle olunca bubsekilde mümkün değil dedim bende başka bir üye gibi. Detaylı yazdım umarım anlamışsınızdır.
İste mesela bu şekilde sizin gibi dünden hazırlık yapıldığını belirtseydi ilk mesajinda o zaman yarım saatte hazır olur dendiğinde itiraz edilmez. Zaten en oyalayıcı kısım bitmiş diye.Çalışan birçok kadın önceden yemek hazırlığı yapmayı akıl eder. Ben buzdolabına pişmiş et kıyma, doğranmış pırasa gibi hazırlıkları akşamdan yapıyordum bakıcının işi kolaylaşsın. Bütün arkadaşlarım da bunu yapıyordu. Konu sahibi yapmayacaksa bile şimdi gördü öğrendi.
Biri 30 dakikada hem fasulye kırıp pişiriyor hem pilavı koyuyor. Diğeri 20 dk da yemek yapıyor. Hanımlar madem bu kadar pratiksiniz neden akşamdan yapmıyorsunuz yemekleri? Çay demlenirken bile yapabilirsiniz siz bu hız ve marifetle. Ya da sabahları sadece 20 dk erken kalkarak yemeği yapın mademsöylemiştim.yirmi dakikada tencereyi doldurmak iş değil. Ka
Hayır öyle değil. Akşamdan camsili tüm camlara sıkın. Sabah kadın silsin çocuk uyurken. Ben hep öyle yapıyorum 7 dakikada bitiyor tüm evin camları.Evet ya haklısınız hatta fasulyeler kendi kendine pişiyor biliyor musunuz bence pişme süresince başka bir iş daha yapabilir. Akşamdan toz beziyle camsili de bir kenara koyalım o pişme süresinde onu da yapmalı bence bakıcı.
Sonucta şartları söylüyorsunuz ve karşı taraf da kabul ediyor. Baştan ev iş yaptirmayacagim deyip sonradan buyursaniz hatalı olurdunuz. Kime ne anlamadim, ben de tabiki cocuk uyurken evi toparlasin isterim. Hangimizin gunde 2-3 saat dinlenme molasi var. Biz bakicimizla sadece cocuk bakımı için anlaştık oğlum 10 aylikti özellikle ev işi yapmasını istemedik sadece ogluma yemek hazirlayacakti. ama oğlum günde 3 saat uyuduğu için kendisi sıkıldı ufak tefek ev işlerine destek oldu biz de karşılığını verdik. Makul bir şekilde ev işlerine destek olabilir.Ev işi yapan kadına kurulmanız çok ilginç öncelikle bundan ayrı olarak kadın daha genç ve sevecen geldi fakat bu detayı önemsememişsiniz , madem karar vermeniz görmeden zor neden yargı dağıtmak için uzun uzun yazıyorsunuz görmeden bilemeyiz demek yerine , ev işi önceliğim değildi diğer herşey aynı iken ev işi de yapan kadını eminim siz de seçerdiniz herkes ahlak timsali oldu da burada vicdani bir yük alır mıyım diye soru açan ben mi vicdansız oldum öyleyse çevremde her gün gördüğüm rezillikleri kimler yapıyor , insanlar işten adam çıkarıyor açıklama yapmıyor ben daha iki gün önce iş bağladım diye ayıp mı olur iptal etmek demişim keşke herkes benim kadar naif düşünse
Benim yengem 50 yaşında bankacı çiftin 1 yaşındaki bebeğine sabahtan akşama kadar yaklaşık 10 saat bakıcılık yapıyor. Vakti uzun olduğu için onlara yemek de yapıyormuş ama yengem kendi isteğiyle yapıyor kadın zorlamamış yemek vs yap diye. Çocuk uyurken dinleniyormuş kendisi de uyuyormuş. Ev kamera ile izleniyormuş, yani evde ne yaptığını bebeğin annesi babası görüyor. Yengem memnun, onlarda yengemden memnunmuş. Aylık 3000 tl alıyordu en son hatırladığım.Yengeç ben cocuk kıyafetini yıkayıp asan bakıcı da görmedim hiç.
Ya komiğime gitti kusura bakmayın. Kıymayı pişir, malzemeyi doğra dolaba koy. Ee bunları birleştirsenize? Hem de 20 dk daÇalışan birçok kadın önceden yemek hazırlığı yapmayı akıl eder. Ben buzdolabına pişmiş et kıyma, doğranmış pırasa gibi hazırlıkları akşamdan yapıyordum bakıcının işi kolaylaşsın. Bütün arkadaşlarım da bunu yapıyordu. Konu sahibi yapmayacaksa bile şimdi gördü öğrendi.
10 saatlik bakıcılıgın üstüne bir de ev işi yapıp 3000 almakBenim yengem 50 yaşında bankacı çiftin 1 yaşındaki bebeğine sabahtan akşama kadar yaklaşık 10 saat bakıcılık yapıyor. Vakti uzun olduğu için onlara yemek de yapıyormuş ama yengem kendi isteğiyle yapıyor kadın zorlamamış yemek vs yap diye. Çocuk uyurken dinleniyormuş kendisi de uyuyormuş. Ev kamera ile izleniyormuş, yani evde ne yaptığını bebeğin annesi babası görüyor. Yengem memnun, onlarda yengemden memnunmuş. Aylık 3000 tl alıyordu en son hatırladığım.
Üç bin mi 10 saate miBenim yengem 50 yaşında bankacı çiftin 1 yaşındaki bebeğine sabahtan akşama kadar yaklaşık 10 saat bakıcılık yapıyor. Vakti uzun olduğu için onlara yemek de yapıyormuş ama yengem kendi isteğiyle yapıyor kadın zorlamamış yemek vs yap diye. Çocuk uyurken dinleniyormuş kendisi de uyuyormuş. Ev kamera ile izleniyormuş, yani evde ne yaptığını bebeğin annesi babası görüyor. Yengem memnun, onlarda yengemden memnunmuş. Aylık 3000 tl alıyordu en son hatırladığım.
Kadın balkonda çamaşır asarken bir anlık dikkatsizlikle çocuk balkondan düşse görürüm o zaman iş yaptırmayı, bakıcının görevlerini... Anne çocukla iş yapar ama bakıcıya o görev verilmemeli, bir çocuğun sorumluluğunu alıyor, başkasının çocuğuna gözü gibi bakıp korumalı, o çocuğa bakarken başka işlerle ilgilenecek bu sırada Allah korusun çocuğun başına bir iş gelirse olan bakıcıya ve çocuğa olur.Sigorta yapmak zorundasınız zaten kanunen, 6000 e de bu kadar işi yapıyor kadın neredeyse asgari ücrete 3 görev tanımı yapıyor. Bir de lütuf gibi paragraf döşemişsiniz pes!
Geçen sene o fiyattaydı bu sene ne kadar olmuştur bilmiyorum. Sadece yemek yapıyordu yengem. Yemek varsa dolapta yapmıyor, yoksa yapıyor çocuk uyurken.10 saatlik bakıcılıgın üstüne bir de ev işi yapıp 3000 almak
Çok az değil mi?
10 SAAT 3000 TL daha da mı memnun olmasınlar yanı.Benim yengem 50 yaşında bankacı çiftin 1 yaşındaki bebeğine sabahtan akşama kadar yaklaşık 10 saat bakıcılık yapıyor. Vakti uzun olduğu için onlara yemek de yapıyormuş ama yengem kendi isteğiyle yapıyor kadın zorlamamış yemek vs yap diye. Çocuk uyurken dinleniyormuş kendisi de uyuyormuş. Ev kamera ile izleniyormuş, yani evde ne yaptığını bebeğin annesi babası görüyor. Yengem memnun, onlarda yengemden memnunmuş. Aylık 3000 tl alıyordu en son hatırladığım.
Geçen sene başlamıştı 3000'e bu sene ne kadar olmuştur bilmiyorum ama yengem rahatım iyi bebek de zorlamıyor diyordu.Üç bin mi 10 saate mi
En son dediğiniz olmuştur baya herhalde
Sigorta da yapmışlar, yengem evde boş durmaktan sıkıldığı için yapıyordu, uzun süre kendi hasta annesine bakmıştı. Hem boş zamanım dolsun hem az da olsa para kazanayım derdindeydi. Öyle kabul etmiş. İstemese çalışmazdı.10 SAAT 3000 TL daha da mı memnun olmasınlar yanı.
Birde düdüklü tencere patladımı çocuğun yanında ohh gelsin yıllar süren yanık tedavileri cart curt...Evet suda pişiyorlar, ben dahil olmuyorum olaya. Hatta düdüklü tencerede gayet kısa sürede… tek tek pişiriyorsunuz galiba
Ya hahahhahahahhaha ahahahahhaa haykırdımHayır öyle değil. Akşamdan camsili tüm camlara sıkın. Sabah kadın silsin çocuk uyurken. Ben hep öyle yapıyorum 7 dakikada bitiyor tüm evin camları.
1- ev işi yapan bakıcılarda var.Bu da boyle bı anınızdı herhlde:)Konuya yorum?
Benim yengem 50 yaşında bankacı çiftin 1 yaşındaki bebeğine sabahtan akşama kadar yaklaşık 10 saat bakıcılık yapıyor. Vakti uzun olduğu için onlara yemek de yapıyormuş ama yengem kendi isteğiyle yapıyor kadın zorlamamış yemek vs yap diye. Çocuk uyurken dinleniyormuş kendisi de uyuyormuş. Ev kamera ile izleniyormuş, yani evde ne yaptığını bebeğin annesi babası görüyor. Yengem memnun, onlarda yengemden memnunmuş. Aylık 3000 tl alıyordu en son hatırladığım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?