Bakıcı ikilemi

ifrit oluyorum şu siz anlamadınız olayına şu forumda. Yarım saatte fasulye girmez mi tencereye kurban olayım , sonra da altını kısıp gidiyoruz işte. Sizin stil nasıl? Yaş 15 mi?
He 15. Mutfakta geçirdiğim sene 15 ama evet doğru bildiniz. Anlamadınız çünkü en başında onu yazan kişi önceden hazırlıyorum zaten tencereye koymaya hazır hale getiriyorum dememiş onu bir başka üye bu sürede onlar olamaz diyince belirtmiş. Biz nereden bilelim yorum yazan kişinin önceden hazirladigini mesela. Önceden ayikliyorum demiş mesela orası hala muallak ayıkliyor ama kesmesini de yapıyor mu acaba. Ayıklanmış, kesilmiş pişmeye hazır fasulye evet soğan dogra vs tencerede pişmeye bırakılır. Ama bunu belirtmemiş ki ilk yorumunda bundan dolayı yazıldı mümkün degil diye. Yoksa bu şekilde arada bak karistir derken olur ama onu itiraz gelince sonradan yazmış. Yarım saatte oldu bitti şeklinde yazmış ilk mesajinda öyle olunca bubsekilde mümkün değil dedim bende başka bir üye gibi. Detaylı yazdım umarım anlamışsınızdır.

Sizinki asla normal değil. Kesinlikle degışmelisiniz. Bizim burda dünden beri yazmak istediğimiz para veriyoruz diye etinden sütünden yararlanmaya calışılmamasıyla ilgili. Sizinki tamamen iyi niyeti suistimal etmek sizinkinde de haksız bir taraf var ama o bakıcı mesela.

Çalışan birçok kadın önceden yemek hazırlığı yapmayı akıl eder. Ben buzdolabına pişmiş et kıyma, doğranmış pırasa gibi hazırlıkları akşamdan yapıyordum bakıcının işi kolaylaşsın. Bütün arkadaşlarım da bunu yapıyordu. Konu sahibi yapmayacaksa bile şimdi gördü öğrendi.

İste mesela bu şekilde sizin gibi dünden hazırlık yapıldığını belirtseydi ilk mesajinda o zaman yarım saatte hazır olur dendiğinde itiraz edilmez. Zaten en oyalayıcı kısım bitmiş diye.
O mesajı konu sahibi yazmamisti bu arada ama evet tabiki böyle pratiklikler hayatını kolaylaştırır bir sonraki gün kendisine hazır gelir. Yine bakıcınin yapmamasi gerek o ayrı.

söylemiştim.yirmi dakikada tencereyi doldurmak iş değil. Ka
Biri 30 dakikada hem fasulye kırıp pişiriyor hem pilavı koyuyor. Diğeri 20 dk da yemek yapıyor. Hanımlar madem bu kadar pratiksiniz neden akşamdan yapmıyorsunuz yemekleri? Çay demlenirken bile yapabilirsiniz siz bu hız ve marifetle. Ya da sabahları sadece 20 dk erken kalkarak yemeği yapın madem

Hayır öyle değil. Akşamdan camsili tüm camlara sıkın. Sabah kadın silsin çocuk uyurken. Ben hep öyle yapıyorum 7 dakikada bitiyor tüm evin camları.

Sonucta şartları söylüyorsunuz ve karşı taraf da kabul ediyor. Baştan ev iş yaptirmayacagim deyip sonradan buyursaniz hatalı olurdunuz. Kime ne anlamadim, ben de tabiki cocuk uyurken evi toparlasin isterim. Hangimizin gunde 2-3 saat dinlenme molasi var. Biz bakicimizla sadece cocuk bakımı için anlaştık oğlum 10 aylikti özellikle ev işi yapmasını istemedik sadece ogluma yemek hazirlayacakti. ama oğlum günde 3 saat uyuduğu için kendisi sıkıldı ufak tefek ev işlerine destek oldu biz de karşılığını verdik. Makul bir şekilde ev işlerine destek olabilir.
Bence daha yaşlı olan hanfendiye içiniz isinmamis, bu da önemli bir kriter çünkü cocuk emanet ediyorsunuz. Kendisine hemen bilgi verin, diğeriyle de mutlaka bir deneme süreciniz olsun en az 2-3 hafta evde kendisini gozlemleyin

Yengeç ben cocuk kıyafetini yıkayıp asan bakıcı da görmedim hiç.
Benim yengem 50 yaşında bankacı çiftin 1 yaşındaki bebeğine sabahtan akşama kadar yaklaşık 10 saat bakıcılık yapıyor. Vakti uzun olduğu için onlara yemek de yapıyormuş ama yengem kendi isteğiyle yapıyor kadın zorlamamış yemek vs yap diye. Çocuk uyurken dinleniyormuş kendisi de uyuyormuş. Ev kamera ile izleniyormuş, yani evde ne yaptığını bebeğin annesi babası görüyor. Yengem memnun, onlarda yengemden memnunmuş. Aylık 3000 tl alıyordu en son hatırladığım.

Ya komiğime gitti kusura bakmayın. Kıymayı pişir, malzemeyi doğra dolaba koy. Ee bunları birleştirsenize? Hem de 20 dk da

10 saatlik bakıcılıgın üstüne bir de ev işi yapıp 3000 almak
Çok az değil mi?

Üç bin mi 10 saate mi
En son dediğiniz olmuştur baya herhalde

Sigorta yapmak zorundasınız zaten kanunen, 6000 e de bu kadar işi yapıyor kadın neredeyse asgari ücrete 3 görev tanımı yapıyor. Bir de lütuf gibi paragraf döşemişsiniz pes!
Kadın balkonda çamaşır asarken bir anlık dikkatsizlikle çocuk balkondan düşse görürüm o zaman iş yaptırmayı, bakıcının görevlerini... Anne çocukla iş yapar ama bakıcıya o görev verilmemeli, bir çocuğun sorumluluğunu alıyor, başkasının çocuğuna gözü gibi bakıp korumalı, o çocuğa bakarken başka işlerle ilgilenecek bu sırada Allah korusun çocuğun başına bir iş gelirse olan bakıcıya ve çocuğa olur.

10 SAAT 3000 TL daha da mı memnun olmasınlar yanı.

10 SAAT 3000 TL daha da mı memnun olmasınlar yanı.
Sigorta da yapmışlar, yengem evde boş durmaktan sıkıldığı için yapıyordu, uzun süre kendi hasta annesine bakmıştı. Hem boş zamanım dolsun hem az da olsa para kazanayım derdindeydi. Öyle kabul etmiş. İstemese çalışmazdı.

Bu da boyle bı anınızdı herhlde:)Konuya yorum?
1- ev işi yapan bakıcılarda var.
2- ben olsam genç olan bakıcı tercih ederim
3- bebek için bakıcı alınacaksa eve kesinlikle kamera yerleştirilmeli.
Okuduğunu anlayamayanlarda bugün.

Yengenizin emeğini sömürüyor , hakkına giriyorlar. Yengeniz de , "evde boş duracağıma elime 3 bin tl geçiyor" diye hem bakıcılık hem de ev hizmeti yaparak; o civardaki diğer bakıcıların maaş haklarını almalarını olumsuz etkiliyor ve onların hakkına giriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…