- 16 Haziran 2011
- 14.973
- 63.300
- 798
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
İşte yine aynı kavram kargaşası.
Konuda bahsedilen ve birçok kadının bakıcı adı altında ev yardımcısı aradığını biliyoruz.
Bakıcı, sizin deyiminizle en basiti acil tıp eğitimli olmalı, pedagojik eğitimden söz etmiyorum bile.
Çocuğun dönemine göre bütün gereksinimlerini, motor becerilerini takip edip eğitim de verebilecek profesyonel bakıcılık mesleğini edinmiş kimselerle; mahallede, apartmanında ek gelir olsun diye çocuğa göz kulak olan kimseleri aynı denkleme koymamalısınız, koyamazsınız da.
Haksızlık burada.
Anlatmak istediğim sadece bu.
Bir işe girerken nitelikleriniz önceliklidir, bu hanımlar ise yevmiyeli gündelik işçi kategorisindedir.
Mesleğin ağırlığını tartışmıyorum, ev yardımcılığı da çocuk bakımı da en en ağır işlerdendir ama iş edinmek, bu alanda kariyer bambaşka bir olay.
Sapla samanı karıştırıyoruz, onu ayrıştırmaya çalışıyorum.
Siz evde yoksanız ve evde bıraktığınız çocuğunuzu koruyup kollamak üzere birisiyle anlaştıysanız; bu kişinin adı "bakıcı"dır. Ve tek görevi çocuğunuzu koruyup , gözetmek , onunla ilgilenmek olmalıdır.
İşin içinde çocuk, çocuğun güvenliği ve sorumluluğu varsa ; her 2 tarafta bu sorumluluğun ağırlığını net olarak anlamalı.
"Ev yardımcısı" , evde çocuğa bakan bir ebeveyn veya aile ferdi (abla/teyze/hala/anneanne /babaanne vb) varsa söz konusu olabilir ancak. Ki bu durumda da çocuğun korunması ve bakımından sorumlu tutulmamalı yardımcı.