- 16 Haziran 2011
- 14.976
- 63.328
- 798
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
-
İşte yine aynı kavram kargaşası.
Konuda bahsedilen ve birçok kadının bakıcı adı altında ev yardımcısı aradığını biliyoruz.
Bakıcı, sizin deyiminizle en basiti acil tıp eğitimli olmalı, pedagojik eğitimden söz etmiyorum bile.
Çocuğun dönemine göre bütün gereksinimlerini, motor becerilerini takip edip eğitim de verebilecek profesyonel bakıcılık mesleğini edinmiş kimselerle; mahallede, apartmanında ek gelir olsun diye çocuğa göz kulak olan kimseleri aynı denkleme koymamalısınız, koyamazsınız da.
Haksızlık burada.
Anlatmak istediğim sadece bu.
Bir işe girerken nitelikleriniz önceliklidir, bu hanımlar ise yevmiyeli gündelik işçi kategorisindedir.
Mesleğin ağırlığını tartışmıyorum, ev yardımcılığı da çocuk bakımı da en en ağır işlerdendir ama iş edinmek, bu alanda kariyer bambaşka bir olay.
Sapla samanı karıştırıyoruz, onu ayrıştırmaya çalışıyorum.
Hah aynı şekilde yatıp uyurken de aynı riskler geçerli değil mi?
Aksine daha tehlikeli küçücük bir bebek, ne yapacağı bilinmez ve uyanık, sürünüyor geziyor.
Neden bunları görmek yerine bir bebeğe bakan insanın yatıp uyuması değil de çorba yapması tehlikeli olabiliyor?
Yiğidi öldürelim, hakkını verelim lütfen ama!!
Bu tercih için hesap mı vereceğim. Akşam zaten çocuğuma bakıyor ve yoruluyorum, yedir içir oynat uyut… zamanım yok. Yani şu akıl dolu yorumları çalışanların yapması da ayrı enteresan. Artı evdeki mevcut yemekleri öğlende yeme ihtimalleri var, iki çocuk bir bakıcı var bende ve her gün yemek pişmesi gerekiyor1 gece önce yatmadan yapınca tazeliği gidiyorsa size bizim buzdolabını öneririm?
çocuğuma bakıyor ve yoruluyorum, yedir içir oynat uyut
Yıllarca işimize iş eklendi zaten. Yaşın kaç bilmiyorum ama eskiden eokula not girmiyorduk artık giriyoruz mesela… iş hayatında dinamiklere ayak uydurmak şart. Dediğim gibi bizim evde her öğlen üç kişi yemek yiyor. Akşamdan kalan bitebiliyor vs… kadın söylemiş bakıcı yaparım demişse daha bunu eleştirmenin manası yok. İstemeyen bakıcı yapamam demiş zaten.Hah işte... bu cümleyi bir kaç kez de bakıcı açısından okuyun olur mu?
Ben de çalışan kadın olduğum için evimde çalışanın halinden anlıyorum zaten.
Öğretmendin sanırım. Öğretmen yok diye sanq branş dışı derse bir dönem girmeni isteseler canın sıkılır.
Sorma ya, bir dönem öğretmen yok diye beden eğitimini verdilerdi bana da. Yok böyle bir dert, arkadaş ne yapacağını şaşırıyorsun. Ne var ki beden dersinde demeyin, branş dışı ise elin ayağına dolaşıyor.Hah işte... bu cümleyi bir kaç kez de bakıcı açısından okuyun olur mu?
Öğretmendin sanırım. Öğretmen yok diye sanq branş dışı derse bir dönem girmeni isteseler canın sıkılır.
Bu konuda gördüğüm en mantıklı yorum.İşte yine aynı kavram kargaşası.
Konuda bahsedilen ve birçok kadının bakıcı adı altında ev yardımcısı aradığını biliyoruz.
Bakıcı, sizin deyiminizle en basiti acil tıp eğitimli olmalı, pedagojik eğitimden söz etmiyorum bile.
Çocuğun dönemine göre bütün gereksinimlerini, motor becerilerini takip edip eğitim de verebilecek profesyonel bakıcılık mesleğini edinmiş kimselerle; mahallede, apartmanında ek gelir olsun diye çocuğa göz kulak olan kimseleri aynı denkleme koymamalısınız, koyamazsınız da.
Haksızlık burada.
Anlatmak istediğim sadece bu.
Bir işe girerken nitelikleriniz önceliklidir, bu hanımlar ise yevmiyeli gündelik işçi kategorisindedir.
Mesleğin ağırlığını tartışmıyorum, ev yardımcılığı da çocuk bakımı da en en ağır işlerdendir ama iş edinmek, bu alanda kariyer bambaşka bir olay.
Sapla samanı karıştırıyoruz, onu ayrıştırmaya çalışıyorum.
Evi de üstüne yapalım bakıcının? Bakıcı tutmuş insnalar yapmıyor bu yorumları çok belliAdı üstünde “bakıcı”.
Bebeğiniz iki saat uyuyormuş bırakın da o sürede de kadın yemeğini yesin , dinlensin.
Bütün gün isyerinde çalışıp eve gelip hem çocuğuyla hem evisleriyle uğraşıp yorulan kadinla, sadece işi bebek bakmak olan birinin yorulması aynı sey mi Allah aşkına, azıcık mantık yahuHah işte... bu cümleyi bir kaç kez de bakıcı açısından okuyun olur mu?
Tabi bakıcı da tüm gün bebek baktıktan sonra hizmetçi bulunan eve gidiyordur. O da evine gidip ev işi varsa çocuğu vs uğraşıyor. Şartlar eşit yani. Kısacası azıcık mantık yahuBütün gün isyerinde çalışıp eve gelip hem çocuğuyla hem evisleriyle uğraşıp yorulan kadinla, sadece işi bebek bakmak olan birinin yorulması aynı sey mi Allah aşkına, azıcık mantık yahu
Ayıklanmış fasülyeyi tencereye koy üzerine soğan, konserve domates, salça, zeytinyağı ekle. Altını kıs kendi kendine çok güzel pişiyor. Sizin evde masterchef yemekleri pişiyor herhaldeTaze fasulye nasıl yarım saatte hazır oluyor bende onu anlamadım aynı şekilde senelerin ev hanımıyım elim pratiktir. Pilavda olacak bide yanında. Fasulyeyi tencereye koyup sen burda usul usul piş bakalım diycez herhalde :)
Bir bakici lobisi var ama anlamadım ben de bu işi. Her iki taraf karşılıklı anlaşmış diğerlerini ne ilgilendiriyor, eğer konu sahibi cocuk bakımı dışında ek iş yaptırdığı için mağdur olursa da bu onu ilgilendirir. Ev işi yapmak istemeyen bakici da kabul etmesin, zorla mı çalıştıriliyor. Zaten yarım gün çalışacak bir bakicidan bahsediyoruz, şartları konuşmuşlar anlaşmışlar. Her gün evi baştan aşağı süpürüp cam silmeli gibi bir beklentisi de yok. 1 saat mola yapıp 1 saat de ufak tefek ev işleri yapabilir bu gayet insani bi durumEvi de üstüne yapalım bakıcının? Bakıcı tutmuş insnalar yapmıyor bu yorumları çok belli
Haftada 1 gelen temizlikçi var. Ne yazmışım kendi yediği öğlen yemeğini fazla yapıyor bizde akşam yiyoruz. Elbet tüm gün yediklerini makineye atacak. Mutfağı dikey süpürge yapacak. Fazladan akşamdan yıkadığım çamaşırı aşıyor. Siz evi kendiniz temizleyip yemeği kendiniz yapıyorsanız kocanızla ortak bile yapsanız, akşam eve gelince çocukla ilgilenmiyorsınuzdur zaten.Kendi temizliğimi kendim yapıyorum. Ayda bir gelen kadına bebek baktırmadığım gibi gelen bakıcıya da ütümü yaptırıp pisliğimi temizletmem. Akşamdan yemekler de yapılır evde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?