- 18 Kasım 2020
- 2.664
- 3.247
- 83
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
-
Eş boşayan bekarlarda bugün
Ütü diyince bana bir titreme geliyor zaten ki çocuğun yanında asla kimseye ütü yaptırtmam. Bir süre sonra da bakıcı çocuğumun ütü ile yanmasına sebep oldu diye konu gelir.Millet hahoo diyorbakıcı oturmasın iş yapsın insanı şeyler bunlar akşam önümüze hazır yemek koysun diyor siz bakıcıya yemek vermelisiniz diyorsunuz :) bakıcı için insani şartlar isteyen kim bakıcı ortalık süpürecek, akşam gelecek olan anne babaya yemek yapacak bide şey vardı "ne olacak o hafta giyilecekleri utuleyiversin" daha bunları yapacak! Çünkü sadece çocuk bakıcısı değil evdeki tüm bireylere+eve bakıcılık yapması gerek.
Bu kadar iş bekleyip o kadına insanı bir rakam vermeyeceğinden, sigorta zaten yapmayacağindan o kadar eminim ki konu sahibinin. Keşke bu kadar emin olmasaydim.
Kaç kişi sordu sigorta yapacak misin kaç TL maaş vereceksin bu beklentiye diye cevap vermedi. Neden acaba?
Her gün kendisine taze yemek pişirebilen çalışan anne varsa tebrik ederim. Siz bizi Aslı şen falan sandınız galibaKöylerimizde akşam herkes yemek yedikten sonra , kalan yemek dolaplara tıkıştırılmazdı eskiden. İçine ekmek doğranır , bahçedeki kedi ve köpeklerin kaplarına pay edilirdi.
Ertesi güne de taze yemek pişirilirdi.
Şehirde yaşıyoruz ve artan ev yemeklerimiz sokak hayvanlarına uygun değil diye kalanı dolaba koyuyorsak ; o yemeği ertesi gün yiyecek biri varsa o da yine ev ahalisidir, bakıcı değil.
Hangi işyerinin yemekhanesinde , hangi lokantada önceki günden kalan yemeğin ısıtılıp verildiği görülmüş , söyleyin bilelim.
Her gün kendisine taze yemek pişirebilen çalışan anne varsa tebrik ederim. Siz bizi Aslı şen falan sandınız galiba
Her gün kendisine taze yemek pişirebilen çalışan anne varsa tebrik ederim. Siz bizi Aslı şen falan sandınız galiba
O yuzden diyorum ya bu kafayla giderlerse kalifiye bakici bulamayacaklar. Onune her gelen bakiciyim diyor mesela. Cocugun kaninkaynadi, ya da ekstra yemek de yapacaktan ziyade mesela egitim durumlarinkiyaslanabilir, tecrubeleri kiyaslanabilir, hangi bakici cocuga daha fazla sey katabilir o kiyaslanabilir. Ama goruyorum ki her iki tarafta su durumdan memnun. E napalim o zaman.Ben bu tür konularda, ihtiyaçtan "sigortasız da olsa çocuk bakarım" diyen ve üstlendiği sorumluluğun ne kadar ağır olduğunu bilmeyenler için yazıyorum.
Bu tür işlerde genellikle ortada bir sözleşme yok ve bir başkasının evinde çalışanlar, aldıkları risklerin farkında değiller.
zaten siz yemeyin dememis mesaji yazan kisi. kendiniz bir gun onceden yediginiz seyin kalanini bakiciya vermeniz uygun degil demis. yoksa siz ayni yemegi 3 gun yiyin bize ne.Her gün kendisine taze yemek pişirebilen çalışan anne varsa tebrik ederim. Siz bizi Aslı şen falan sandınız galiba
1 yaşındaki çocuk mandalla oynamamalı. Komutları başka birçok türlü vererek ogretebiliriz bazı şeyleri ama Allah korusun daha geçen senelerde haberlere çıkmıştı bebek mandalla oynarken o klipsli yerini yutmuş maalesef sonrası ne olmuştu hatırlamıyorum. Sağlıklı bilgiler verelim bilmeyen insan verir Allah korusun. S sassyassyy çok tehlikeli sassy aman diyim yarın oburgun çocuğun olunca vermemeni tavsiye ederim. Başka bir sürü şekilde ogretebiliriz.20 aylık ve evet 1 yaşında çocuk mandalla oynar. Bakıcı çamaşırlığa çamaşır asarken balkonda yanında mandal sepeti ile oynar. Bu şekilde al ve ver komutlarını öğrenir. Erken yürüdüğü içimde çamaşırlığın alt katındaki çamaşırlar çekebiliyordu
O her gün olamıyor işte. Neyse evlenip çocuk sahibi olduğunuzda açtığınız konuları görürüz inşallahArka sayfalarda yarım saatte taze fasulye ve pilav yapabilen bir üye vardı gerçi.
Bak nasıl düşünemedim bunu. Çok akıllıca.zaten siz yemeyin dememis mesaji yazan kisi. kendiniz bir gun onceden yediginiz seyin kalanini bakiciya vermeniz uygun degil demis. yoksa siz ayni yemegi 3 gun yiyin bize ne.
ters yorum yapicam diye bazen heyecanlaniyosun ondan gozunden kaciyodur :) daha dikkatli oku.Bak nasıl düşünemedim bunu. Çok akıllıca.
ortalama 7-8 istiyorlarNe kadar istiyorlar tek çocuk için şu anda?Yani bu işin piyasası ne tam olarak?
İnanılmazlar gerçekten.Bakıcılığı bilmem de haftada iki gün 6 saat özel derse, aylık 400 tl teklif eden vardı.Demek ki bulabileceklerine inançları tam ve bulabiliyorlar da. Vay kabul edenin haline, acıyan Allah ona acısın diyorum. Nasıl zordaysa insanlar, kabul ediyorlar demek ki.
Beni alıntılamasaydın okuyamazdım yorumunuters yorum yapicam diye bazen heyecanlaniyosun ondan gozunden kaciyodur :) daha dikkatli oku.
valla yeminle bakın size yeni 1000 tl maaşı olmuş yatılı çalışan tanıyorum Türk uyruklu olmayan.o kadar üzüldüm ki.sen ailedensin deyip bu maaşı veriyorlar sigorta falan da yok.
bak hala anlamiyor ahajahajahaBeni alıntılamasaydın okuyamazdım yorumunu
mesaj sahibi ustteki cumleyi yazmis, yani sen ust uste bin gun de ayni yemegi yesen bizi ilgilendirmez ama bakiciya vermen uygun degil. calisan anne her gun yemek yapar yapmaz vs onu konusmuyoruz. bakiciya verilecek yemegi konusuyoruz. her gun yemek yapacak vaktin olmuyorsa yemegi icin ekstra ucret odeyeceksin yani bayat pilavini yedirmek yerine.o yemeği ertesi gün yiyecek biri varsa o da yine ev ahalisidir, bakıcı değil.
O yuzden diyorum ya bu kafayla giderlerse kalifiye bakici bulamayacaklar. Onune her gelen bakiciyim diyor mesela. Cocugun kaninkaynadi, ya da ekstra yemek de yapacaktan ziyade mesela egitim durumlarinkiyaslanabilir, tecrubeleri kiyaslanabilir, hangi bakici cocuga daha fazla sey katabilir o kiyaslanabilir. Ama goruyorum ki her iki tarafta su durumdan memnun. E napalim o zaman.
2 çocuk annesi ben buyrunO her gün olamıyor işte. Neyse evlenip çocuk sahibi olduğunuzda açtığınız konuları görürüz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?