Bakıcı ikilemi

kendimi zorlasam mesela okudugumu en yanlis nasil anlarim veya carpitirim diye anca bu kadar yaparim herhalde. hatta yapamam bile belki.
Zorlamayın kendinizi fazla zarar verir.Sabahtan beri yapılan yorumları okursanız kadınların yarısı ölümüne savundu vallahi bakiciyi.Zaten 4saat bakıyor.Yok dinlenmeyecek mi yok yemek yemeyecek mi yok hangimiz 4 saat çalışıp 2 saatini dinlenerek geçiriyoruz ki.24 saat nöbet tutuyorum.Yemek aramıza bile laf eden insanların bakıcıları bu kadar savunması hayret ettirdi.

O filmlerin finalini mecburen öyle bağlıyorlar. Yapımcı , yönetmen ve senaristler filmi , "hizmetli ve adam mutlu mesut yaşadılar" diye bitirirlerse gerçek korku /gerilimi yaşamaktan korkuyorlar.
Yav birinde evin hanımını ortadan kaldırmaya çalışıyordu bir hizmetli. Gerilim kısmı buradaydı. Ölsün diye neler etti neler.

Şu üsluba cevap bile verilmez.

ben sizin mesleginizi falan bilmiyorum. konu da bir sure sonra zaten 4 saat calisan bakici ozelinden cikip genel bir tartismaya dondu. insanlarin yazdigi seylerin cogu evde yemek yiyen, sabah gelip aksam giden bakiciyla ilgili. 4 saat calismasi da ev isi yapmasini gerektirmez ama mesela 4 saat calisan bakiciya ozel olarak yemek ucreti odenmez veya yemek hazirlanmaz.

Üslubumda bir sıkıntı yok ama kendinizi yirttiniz illa birşey bulup yazacağım diye.Bu kadar zorlanmayin sizde yaraniz varsa başka yerlerde halledin.Gelip burada kusmayın yaşadıklarınızı.
Gerçekten çok çirkin bir üslubunuz var,önce bunu bir gözden geçirin.Yarim gün bakacaksa part-time ücreti öder ver ve sigorta da onun üzerinden yapılır.Cocuk bakıcısı olarak aldığınız insan sizin şahsi köleniz değil,farzedelim bakıcı ev işi yaparken çocuğunuzun başına bir iş geldi,o hâlde bu insana hiçbir şekilde hesap soramazsınız.Uzatilacak bir mevzu yok ortada,çocuk bakıcısı sadece çocukla ilgilenmelidir o kadar,size veya başkasına kin kusmak beni yüceltmez hiçbir şekilde,gocunacak bir yaram da yok.

1 yaşında bir oğlum var.Asla yerinde durmaz.İşleri birlikte yaparız.Uyuyunca ben de dinlenirim.
İşe döndüğümde bakıcımdan net ekstra şeyler beklerim.Sonuçta hiçbir şey yapmayacak,eee sanki bebekle profesyonel eğitici zamanlar mı geçirecek sürekli.Kalkıp temizlik yapmasın ama bebeğin yiyeceği bir kap çorbayı yapmayacaksa,eğer makinedeki çamaşırı kurutmaya atmayacaksa ya da bebeğin çamaşırlarını bi makineye atıp düğmesine basmayacaksa ne yapacak tüm gün?Eminim çok kaliteli vakit geçirecektir(!)Benim de iş hayatımda ekstra çok şeyler geliyor bazen görevim dışı.Aaaa yapamam mı diyoruz.Bakıcılık bir işse ve eğer talep ediliyorsa kabul edilir edilmez o herkesin kendi tercihi ama niye böyle şeyler isteniyor diye kimse yadırganmamalı.İş hayatımızda da işverenlerin istekleri farklıdır.Kimi kabul eder kimi etmez.Ama aaa nasıl böyle bir şey ister deyip linçlemiyoruz heralde.

Ev işine karşıyım ütü ne yahu hizmetçi mi bakıcısı arıyorsunuz
Nasıl olsa sigortada yatırmıyacaksın
Senin istediğin modern kölelik
Nede olsa ortadoğu ülkesiyiz hissediliyor hak yok, adalet yok sömürü sistemi fakirsen öl yada köle ol

Tam olarak konu sahibine neden yüklenildi çünkü ben gerçekten kadının yazdıklarında yanlış birşey göremedim?! Aydınlatırmısınız
Bir öğretmene dersin bitikten sonra teneffüste yerleri paspasla diyor musunuz?
Çocuk balsın diye alınan bir insana ütü yaptırılmaz. Ütü ve temizlik için gündelikçi çağıracak. Hem çocuk baksın hem ütü yapsın demek bana çirkin geliyor. Bebeğin yemeği, bulaşığı evet yapılır. Oda dağıtılırsa toplanır. Ama milletin ütüsüyle neden uğraşsın.

hicbir sey yapmayacak mi? o zaman niye ise aliyorsunuz hicbir sey yapmasin diye mi? cocuk bakmak ne zamandir hicbir sey yapmamak oldu sasirdim
Kocaları tüm gün napıyorsun sanki alt tarafı çocuk dese kızacak insanlar gelmiş sanki çocuk da ne var ver eline mandalı oynasın diyor. Gelişime de mandalın katkısı büyükmüş. Boşuna zeka oyuncağı alıyoruz bir kuru mandala yönerge komut öğrenecekmiş çocuk (!)

hicbir sey yapmayacak mi? o zaman niye ise aliyorsunuz hicbir sey yapmasin diye mi? cocuk bakmak ne zamandir hicbir sey yapmamak oldu sasirdim
Ev işiyle ilgili hiçbir şey yapmayacak eee anlamında yazdım.Temizlik falan da değil beklentim,bi kap çorba olduğunda da bebeğin çamaşırlarını makineye atma.Ortalık çok batarsa bi süpürge.Bunları yapmak da atla deve değil.

bir de cidden sanki bakiciyi devlet herkese rastgele atiyor gibi eee ne yapacak bos bos vakit gecirecek yazmislar cocugun basinda bos bekcilik yapacak insana para verip bakici diye tutmamak gibi bir secenekleri de var halbuki. insan bu kadar hor gordugu birine niye cocugunu emanet eder anlamadim.

Canı isterse yapar para veriyon diye kadına ayar çekemezsin

Yalnız bu laf bana olmasın.Çocuk bakmanın ne kadar zor olduğunu bilen bir eğitimciyim.Ama bakıcıların çoğu bunu yapmıyor.Sadece bakıyorlar(!)

Bunlar normal zaren. Ama çocuk uyuyunca ütü yap demek adil değil. Şu hayatta en zor ev işlerinden birini parasını veriyorum nasılsa diye birine kilitlemek denir buna

bebegin yemegini yedirip bulasiklari toplama konusunda herkes hemfikir zaten. biz burada ev ahalisinin camasirlarini yikamak, utulemek, isten gelecek kisilere yemek hazirlamak gibi seylerden bahsediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…