- 13 Ocak 2018
- 3.507
- 5.647
- 158
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
-
Zorlamayın kendinizi fazla zarar verir.kendimi zorlasam mesela okudugumu en yanlis nasil anlarim veya carpitirim diye anca bu kadar yaparim herhalde. hatta yapamam bile belki.
Yav birinde evin hanımını ortadan kaldırmaya çalışıyordu bir hizmetli.O filmlerin finalini mecburen öyle bağlıyorlar. Yapımcı , yönetmen ve senaristler filmi , "hizmetli ve adam mutlu mesut yaşadılar" diye bitirirlerse gerçek korku /gerilimi yaşamaktan korkuyorlar.
Şu üsluba cevap bile verilmez.Zorlamayın kendinizi fazla zarar verir.Sabahtan beri yapılan yorumları okursanız kadınların yarısı ölümüne savundu vallahi bakiciyi.Zaten 4saat bakıyor.Yok dinlenmeyecek mi yok yemek yemeyecek mi yok hangimiz 4 saat çalışıp 2 saatini dinlenerek geçiriyoruz ki.24 saat nöbet tutuyorum.Yemek aramıza bile laf eden insanların bakıcıları bu kadar savunması hayret ettirdi.
ben sizin mesleginizi falan bilmiyorum. konu da bir sure sonra zaten 4 saat calisan bakici ozelinden cikip genel bir tartismaya dondu. insanlarin yazdigi seylerin cogu evde yemek yiyen, sabah gelip aksam giden bakiciyla ilgili. 4 saat calismasi da ev isi yapmasini gerektirmez ama mesela 4 saat calisan bakiciya ozel olarak yemek ucreti odenmez veya yemek hazirlanmaz.Zorlamayın kendinizi fazla zarar verir.Sabahtan beri yapılan yorumları okursanız kadınların yarısı ölümüne savundu vallahi bakiciyi.Zaten 4saat bakıyor.Yok dinlenmeyecek mi yok yemek yemeyecek mi yok hangimiz 4 saat çalışıp 2 saatini dinlenerek geçiriyoruz ki.24 saat nöbet tutuyorum.Yemek aramıza bile laf eden insanların bakıcıları bu kadar savunması hayret ettirdi.
iyi gunumdeyim bugunŞu üsluba cevap bile verilmez.
Benim de bugün fazla enerjim yokiyi gunumdeyim bugun
Üslubumda bir sıkıntı yok ama kendinizi yirttiniz illa birşey bulup yazacağım diye.Bu kadar zorlanmayin sizde yaraniz varsa başka yerlerde halledin.Gelip burada kusmayın yaşadıklarınızı.Şu üsluba cevap bile verilmez.
Gerçekten çok çirkin bir üslubunuz var,önce bunu bir gözden geçirin.Yarim gün bakacaksa part-time ücreti öder ver ve sigorta da onun üzerinden yapılır.Cocuk bakıcısı olarak aldığınız insan sizin şahsi köleniz değil,farzedelim bakıcı ev işi yaparken çocuğunuzun başına bir iş geldi,o hâlde bu insana hiçbir şekilde hesap soramazsınız.Uzatilacak bir mevzu yok ortada,çocuk bakıcısı sadece çocukla ilgilenmelidir o kadar,size veya başkasına kin kusmak beni yüceltmez hiçbir şekilde,gocunacak bir yaram da yok.Üslubumda bir sıkıntı yok ama kendinizi yirttiniz illa birşey bulup yazacağım diye.Bu kadar zorlanmayin sizde yaraniz varsa başka yerlerde halledin.Gelip burada kusmayın yaşadıklarınızı.
Ev işine karşıyım ütü ne yahu hizmetçi mi bakıcısı arıyorsunuzSelamlar kızlar , 1 yaşında çocuğum için bakıcı arıyordum yaklaşık bir ay önce tavsiye üzerine bir bayana yazdım şehir dışındaydım ve sizinle gelince görüşelim dedim geldğimde görüştük kadın 55 yaşlarında bakıcılık tecrübesi ve iyi referansı var fakat sadece çocuğa bakarım başka şey yapmam dedi ben de zaten çocuk uyanıkken sadece ona baksın uyurken de ütü ya da bi çeşit yemek çamaşır katlama vs gibi şeyleri yapmasını isterdim çünkü ortalama 2 saat uyuyor bebeğim kadın bu sürede bunları rahatlıkla yapıp kendi de dinlenebilir , bir de o gün oğlum bu kadına hiç ısınmadı yanına gitmek istemedi falan ancak kadın iyi biri gibi bilmiyorum çocuğun tepkisi bir şey iadede etmeli mi ilk defa bakıcıyla çalışacağım, ben bu ekstra işler konusunda anlaşamasam da başka seçenek olmadığından bu kadına fiyat teklif ettim o da kabul etti ve telefonda anlaştık gibi bişi oldu. Dün daha önceden haber salmasını istediğim yerden haber geldi bir kadın var diye bu haberi de bakıcıyla görüşmeden önce saldırmıştım ancak yeni biri çıkmış onunla da bugün konuştum ve aynı ücrete okey ekstradan uyurken iş de yaparım dedi yaşı da 36 daha genç ve enerjik biri aklım tabi ki buna daha çok yattı ama diğerini mağdur etmiş mi olacağım hakka girmek de istemiyorum nasıl karar vermeliyim
Bir öğretmene dersin bitikten sonra teneffüste yerleri paspasla diyor musunuz?Tam olarak konu sahibine neden yüklenildi çünkü ben gerçekten kadının yazdıklarında yanlış birşey göremedim?! Aydınlatırmısınız
hicbir sey yapmayacak mi? o zaman niye ise aliyorsunuz hicbir sey yapmasin diye mi? cocuk bakmak ne zamandir hicbir sey yapmamak oldu sasirdimSonuçta hiçbir şey yapmayacak
Kocaları tüm gün napıyorsun sanki alt tarafı çocuk dese kızacak insanlar gelmiş sanki çocuk da ne var ver eline mandalı oynasın diyor. Gelişime de mandalın katkısı büyükmüş. Boşuna zeka oyuncağı alıyoruz bir kuru mandala yönerge komut öğrenecekmiş çocuk (!)hicbir sey yapmayacak mi? o zaman niye ise aliyorsunuz hicbir sey yapmasin diye mi? cocuk bakmak ne zamandir hicbir sey yapmamak oldu sasirdim
Ev işiyle ilgili hiçbir şey yapmayacak eee anlamında yazdım.Temizlik falan da değil beklentim,bi kap çorba olduğunda da bebeğin çamaşırlarını makineye atma.Ortalık çok batarsa bi süpürge.Bunları yapmak da atla deve değil.hicbir sey yapmayacak mi? o zaman niye ise aliyorsunuz hicbir sey yapmasin diye mi? cocuk bakmak ne zamandir hicbir sey yapmamak oldu sasirdim
bir de cidden sanki bakiciyi devlet herkese rastgele atiyor gibi eee ne yapacak bos bos vakit gecirecek yazmislarKocaları tüm gün napıyorsun sanki alt tarafı çocuk dese kızacak insanlar gelmiş sanki çocuk da ne var ver eline mandalı oynasın diyor. Gelişime de mandalın katkısı büyükmüş. Boşuna zeka oyuncağı alıyoruz bir kuru mandala yönerge komut öğrenecekmiş çocuk (!)
Canı isterse yapar para veriyon diye kadına ayar çekemezsinEv işiyle ilgili hiçbir şey yapmayacak eee anlamında yazdım.Temizlik falan da değil beklentim,bi kap çorba olduğunda da bebeğin çamaşırlarını makineye atma.Ortalık çok batarsa bi süpürge.Bunları yapmak da atla deve değil.
Yalnız bu laf bana olmasın.Çocuk bakmanın ne kadar zor olduğunu bilen bir eğitimciyim.Ama bakıcıların çoğu bunu yapmıyor.Sadece bakıyorlar(!)Kocaları tüm gün napıyorsun sanki alt tarafı çocuk dese kızacak insanlar gelmiş sanki çocuk da ne var ver eline mandalı oynasın diyor. Gelişime de mandalın katkısı büyükmüş. Boşuna zeka oyuncağı alıyoruz bir kuru mandala yönerge komut öğrenecekmiş çocuk (!)
Bunlar normal zaren. Ama çocuk uyuyunca ütü yap demek adil değil. Şu hayatta en zor ev işlerinden birini parasını veriyorum nasılsa diye birine kilitlemek denir bunaEv işiyle ilgili hiçbir şey yapmayacak eee anlamında yazdım.Temizlik falan da değil beklentim,bi kap çorba olduğunda da bebeğin çamaşırlarını makineye atma.Ortalık çok batarsa bi süpürge.Bunları yapmak da atla deve değil.
bebegin yemegini yedirip bulasiklari toplama konusunda herkes hemfikir zaten. biz burada ev ahalisinin camasirlarini yikamak, utulemek, isten gelecek kisilere yemek hazirlamak gibi seylerden bahsediyoruz.Ev işiyle ilgili hiçbir şey yapmayacak eee anlamında yazdım.Temizlik falan da değil beklentim,bi kap çorba olduğunda da bebeğin çamaşırlarını makineye atma.Ortalık çok batarsa bi süpürge.Bunları yapmak da atla deve değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?