• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ikilemi

Valla ben iç çamaşırı ayrı yüksek ısıya atarım ben donlar çok kirli olduğundan herhal. Sizin donlarınız temiz oluyor demekki. Tişört kot elbise kazak max 40 ta yıkarım.
İç çamaşırlarınızı da yıkıyor değil mi yani? Tek tek onları da seçiyordur kesin.
Bakıcı bebek bakar, temizlikçi temizlik yapar, aşçı da yemek yapar. Bakıcı don yıkamaz yani benim bildiğim.

2500 lira ile şu anda ne yapılabilir?Markete gidip kapsamlı bir alışveriş yaptığınızda cebinizden en az 1000 lira çıkar,paranın değeri giderek eriyor da o yüzden böyle bir açıklama yapmak zorunda hissettim.
Sigortadan bahsetmiş üye, maaşa ek olarak işverenden çıkan artı ücretten.
Yani 6 bin maaş alan bakıcının maliyeti 8500 tl dir.

Millet hahoo diyor 😁 bakıcı oturmasın iş yapsın insanı şeyler bunlar akşam önümüze hazır yemek koysun diyor siz bakıcıya yemek vermelisiniz diyorsunuz :) bakıcı için insani şartlar isteyen kim bakıcı ortalık süpürecek, akşam gelecek olan anne babaya yemek yapacak bide şey vardı "ne olacak o hafta giyilecekleri utuleyiversin" daha bunları yapacak! Çünkü sadece çocuk bakıcısı değil evdeki tüm bireylere+eve bakıcılık yapması gerek.
Bu kadar iş bekleyip o kadına insanı bir rakam vermeyeceğinden, sigorta zaten yapmayacağindan o kadar eminim ki konu sahibinin. Keşke bu kadar emin olmasaydim.
Kaç kişi sordu sigorta yapacak misin kaç TL maaş vereceksin bu beklentiye diye cevap vermedi. Neden acaba?

Hatta o yemeğin artan bir yemek değil , taze bir yemek olması gerektiğini de eklemek isterim. Dolapta yemek var diyerek 1- 2 gün önceden kalan yemeğinizi çalışanınıza vermemelisiniz.

Bakıcı konusunda daha ilginç ne söylenmiş olabilir diyenler için, bir başka bakıcı konusundan; Bakici sorunlari

elifeylul4250 üyesinin mesajı​

11 Ağustos 2022
Bu arada ev işi yapan bakıcı olmaz hizmetçi alıyorsunuz gibi yorumları saçma buluyorum. Bu gun asgari ücrete saatlerce ayakta duran bir çay molası bir yemek molasına çalışan nice erkek kadın var. Benim 4 çocugum var. Yemek de yapıyorum onlara da bakıyorum. Ben gelen kişiye evin annesi olacaksın diyorum. Burası iş yeri değil. Elbette önce çocuk vakit buldukça evin işlerini de halledeceksin, beceremiyorsan senin işin değil zaten başka iş yap.

Siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Bir işçi asgari ücretle herhangi bir işyerinde çalıştığında mola , yemek , çalışma süresi ve yapacağı iş bellidir.

Her çalışan da sağlıklı bir hayat sürebilmek için bu haklarını talep etmelidir.

"Ben gelen kişiye evin annesi olacaksın diyorum. Burası iş yeri değil." söyleminizi duyup evinizde çalışmayı kabul eden varsa da kendisinin tez vakitte haklarını söyleyecek insanlarla tanışmasını ve emeğinin sömürülmesine izin vermemesini dilerim.

Bu tuhaf cümlenizden "evin babası"nın haberi var mı ?

Sigortadan bahsetmiş üye, maaşa ek olarak işverenden çıkan artı ücretten.
Yani 6 bin maaş alan bakıcının maliyeti 8500 tl dir.
Toplam maliyeti 8500 civarı oluyor evet ama kendi geliri ne kadar ona bakmak lazım,yani şu andaki hayat koşullarına bakılırsa çok büyük rakamlar değil bunlar.Daha az bir ücret ödeyerek sadece çocuğuna baktirabilir.Sigorta bir lütuf değil,olması gereken aslında,çünkü bu insan bir emek veriyor,tüm gününü orada geçiriyor.

Hatta o yemeğin artan bir yemek değil , taze bir yemek olması gerektiğini de eklemek isterim. Dolapta yemek var diyerek 1- 2 gün önceden kalan yemeğinizi çalışanınıza vermemelisiniz.

Bakıcı konusunda daha ilginç ne söylenmiş olabilir diyenler için, bir başka bakıcı konusundan; Bakici sorunlari

11 Ağustos 2022
Bu arada ev işi yapan bakıcı olmaz hizmetçi alıyorsunuz gibi yorumları saçma buluyorum. Bu gun asgari ücrete saatlerce ayakta duran bir çay molası bir yemek molasına çalışan nice erkek kadın var. Benim 4 çocugum var. Yemek de yapıyorum onlara da bakıyorum. Ben gelen kişiye evin annesi olacaksın diyorum. Burası iş yeri değil. Elbette önce çocuk vakit buldukça evin işlerini de halledeceksin, beceremiyorsan senin işin değil zaten başka iş yap.
Yav durduk yere anası babası olan çocuğa niye anne olunacakmış? Bakıcı başka bir şey, anne başka bir şey.
Öğretmenlere de yakıştırılır bu, ben katılmıyorum. Ben öğretmenim, anneleri değilim. Her çocuğun ama ölü ama sağ bir annesi var. Kavram kargaşasına ne gerek var?
Bir şey derdim de ban alırım neyse...

Toplam maliyeti 8500 civarı oluyor evet ama kendi geliri ne kadar ona bakmak lazım,yani şu andaki hayat koşullarına bakılırsa çok büyük rakamlar değil bunlar.Daha az bir ücret ödeyerek sadece çocuğuna baktirabilir.Sigorta bir lütuf değil,olması gereken aslında,çünkü bu insan bir emek veriyor,tüm gününü orada geçiriyor.
Birçok bakıcıyla çalıştım, sigorta istemiyorlar, kendilerine istiyorlar:)
Bu şekilde deneme sürecini atlatınca, sigorta kendilerine gelmediği takdirde bırakıp gidiyorlar.
Şirketten de aldım, yabancı uyruklu da, yatılı ve gündüzlü de.

Ha bugüne kadar bakıcımdan bir su istememiş, çocuğuna yemek yedirtmemiş insanım, sadece biriyle ilgilenirken öbürünün yanında durmasıydı görevi, odasına ayağına meyveler götürürdüm kahveler götürürdüm bir tabağı bile kaldırdıklarını bilmem lakin, bir evde onlarca gün bu düzenin tutulması inanın abes.
O sebeple ev yardımcısına geçmiş, iş için sadece bir gün belirlemiş, o gün çocuklarla ben ilgilenirken ondan iş yapmasını istemiştim.

Gerçekten insan onca saat geçirdiği yerde, su bardağını bile kaldırmıyor ‘ben bakıcıyım’ deyip pis havluyu kirliye atmaya eriniyorsa burada da çok büyük bir sömürü var aslında.

11 Ağustos 2022
Az ye de kendine uşak tut denir böylelerine..

Birçok bakıcıyla çalıştım, sigorta istemiyorlar, kendilerine istiyorlar:)
Bu şekilde deneme sürecini atlatınca, sigorta kendilerine gelmediği takdirde bırakıp gidiyorlar.
Şirketten de aldım, yabancı uyruklu da, yatılı ve gündüzlü de.

Ha bugüne kadar bakıcımdan bir su istememiş, çocuğuna yemek yedirtmemiş insanım, odasına ayağına meyveler götürürdüm kahveler götürürdüm bir tabağı bile kaldırdıklarını bilmem lakin, bir evde onlarca gün bu düzenin tutulması inanın abes.
O sebeple ev yardımcısına geçmiş, iş için sadece bir gün belirlemiş, o gün çocuklarla ben ilgilenirken ondan iş yapmasını istemiştim.

Gerçekten insan onca saat geçirdiği yerde, su bardağını bile kaldırmıyor ‘ben bakıcıyım’ deyip pis havluyu kirliye atmaya eriniyorsa burada da çok büyük bir sömürü var aslında.
Aslında olması gereken devletin buna bir standart getirmesi,sigorta bir insanın gelecek teminatıdır,olması gereken birşey.Bakici çocukla ilgilenir,mesai saati içinde çocukla oynar,besler,oyuncağını toplar vb.,onun dışında yemek ve ev işi ekstra ücrete girer.

Valla burada herkes birşeyler demiş ama bu devirde iyi bakıcı yada ev işi yapan iyi birini bulmak piyango sana vurmuş gibi şans :)
bu arada bizim sitelerde türk bakıcı yok yatılı hepsi ve tüm gün parktalar.Hepsi dolarla maaş alıyor ve türk lirası ile çalışan bazı kişilere kızıyorlar birde .

Türklerle bende çalışmak istemiyorum kötü 2-3 tecrübem oldu.Ya çok cahiller hiç kendilerini yetiştirmemişler .Kafalarına eserse gelmiyorum etmiyorum demeler.
Valla ben müdürüme gelmiyorum hastayım,düğün var deme lüksüm yok onlar el kadar bebeği düşünmeden pat diye bırakırlar.

23 ay 28 gunluk oglum (kimse bana 2 yasinda dedirtemez) yaklasik 1 saat 15 dk’dir uyuyor ve ben 1 mug cay ve 2 fincan kahve icerek KK’da takiliyorum. Kalkip su almaya bile eriniyorum cunku oglum surahiye ne varsa doldurmus. Tum enerjimi cay ve kahve icin harcadim.

Sabahtan beri yaptigimiz etkinlikler, oyunlar vb saysam sayfalar yetmez. Pestilim cikti. Ve yemegi disaridan soyleyecegim. Ve temizlik hak getire. Bir de mandal meselesi var ki, oglum mandali bir verse ikincisinde ya pipisine takar, ya klozete atar. Masallah ne diyeyim. Oglumun anlayacagi dilden konusmanin vakti gelmis. Uyansin diye bekliyorum, cok bilendim.

Adi ustunde bakici, hizmetci degil. Sigorta da lutuf degil. Lutuf olmadigini anlamak icin dava edilmeyi beklemeyin.

Hanimefendi o zaman konu basliginiza sadece bakici ile calismis kisiler cevap versin yazin. Aldiginiz cevaplar hosunuza gitmeyecekse bir daha konu acmak yerine caninizin istedigini yapin.

Ben bu tür konularda, ihtiyaçtan "sigortasız da olsa çocuk bakarım" diyen ve üstlendiği sorumluluğun ne kadar ağır olduğunu bilmeyenler için yazıyorum.

Bu tür işlerde genellikle ortada bir sözleşme yok ve bir başkasının evinde çalışanlar, aldıkları risklerin farkında değiller.

23 ay 28 gunluk oglum (kimse bana 2 yasinda dedirtemez) yaklasik 1 saat 15 dk’dir uyuyor ve ben 1 mug cay ve 2 fincan kahve icerek KK’da takiliyorum. Kalkip su almaya bile eriniyorum cunku oglum surahiye ne varsa doldurmus. Tum enerjimi cay ve kahve icin harcadim.

Sabahtan beri yaptigimiz etkinlikler, oyunlar vb saysam sayfalar yetmez. Pestilim cikti. Ve yemegi disaridan soyleyecegim. Ve temizlik hak getire. Bir de mandal meselesi var ki, oglum mandali bir verse ikincisinde ya pipisine takar, ya klozete atar. Masallah ne diyeyim. Oglumun anlayacagi dilden konusmanin vakti gelmis. Uyansin diye bekliyorum, cok bilendim.

Adi ustunde bakici, hizmetci degil. Sigorta da lutuf degil. Lutuf olmadigini anlamak icin dava edilmeyi beklemeyin.
sen oglani uyardiktan sonra ben de kardesimle konusayim o mandali eline bile almaz bakici her seyi hazirlamadan oyun icin yere tesrif etmez bile :D millette ne akilli cocuk ve marifetli bakici var.

20 aylık ve evet 1 yaşında çocuk mandalla oynar. Bakıcı çamaşırlığa çamaşır asarken balkonda yanında mandal sepeti ile oynar. Bu şekilde al ve ver komutlarını öğrenir. Erken yürüdüğü içimde çamaşırlığın alt katındaki çamaşırlar çekebiliyordu

Ve siz de bu durumdan mutluluk duyuyorsunuz. Bakıcınız da tehlikelerden habersiz çocukla beraber iş yapıyor.

😂
Konu sahibi gelince sizi soyle konudan disari alayim der. Kendi uslubu farkli olur Ama 😂

Benim oglum 3-4 saat uyurdu. Birak temizligi bende gider yatardim 😂

Neyse bakici yapmali..bosuna mi Maas aliyor 😏

sen oglani uyardiktan sonra ben de kardesimle konusayim o mandali eline bile almaz bakici her seyi hazirlamadan oyun icin yere tesrif etmez bile :KK70: millette ne akilli cocuk ve marifetli bakici var.

Bizimki nerede hirtlik, serserilik, haylazlik var orada. Arkami donmeye gelmiyor. 🤪

Son düzenleme:

Normal bir isyerinde çalışıyorsun ve patronun sana gelip,senin maliyetin bana şu kadar,sigortanı bile yapıyorum bilmem ne diyebilir mi😄?

Yav durduk yere anası babası olan çocuğa niye anne olunacakmış? Bakıcı başka bir şey, anne başka bir şey.
Öğretmenlere de yakıştırılır bu, ben katılmıyorum. Ben öğretmenim, anneleri değilim. Her çocuğun ama ölü ama sağ bir annesi var. Kavram kargaşasına ne gerek var?
Bir şey derdim de ban alırım neyse...

Dikkatinizi çekerim , "çocuğun annesi" değil "evin annesi olacaksın" diyormuş.😂

"Bu tuhaf cümlenizden "evin babası"nın haberi var mı ?" diye sordum cevap vermedi. 😂😂

Back