- Konu Sahibi birdeliningunlugu
+12 çocuk annesi ben buyrun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
+12 çocuk annesi ben buyrun
Kreşte 10 15cocuk beraber uyuyor öğretmen tek çocuğun başında beklemiyor.Ev ortamı çok farklı bebeği yatağında uyutuyorsunuz zaten 1 yaşındaki cocuk da kalkıp kosmayacagina göre sürekli de kontrol edilebilir.Ayni evin içinde bakıcı bırakıp dışarı da çıkmıyor.Ben bakıcımin yapacağı yemeği bile yapıp dolaba koyup gidiyordum Sadece ısıtıp yiyordu.Eve geldiğimde evi b.k götürüyordu.Kizimin dağıttıklarini bile toplama ihtiyacı duymuyordu.Kizim için katlandim.Ama katlanmak lazım bu kadar özverili olmamak lazım diye düşünüyorum.Kreşte uyku saati diyerek çocukları yatırdıklarında hepsi uyuyor mu ?
Çocuklar uyuyor diye öğretmenler ve yardımcı öğretmenler ; çocukları yalnız bırakıp kreşi temizlemeye veya yemek yapmaya mı gidiyorlar ?
:) Ben de onu diyecektim aslında. Adamın haberi var mı ikinci bir anneden yani?Dikkatinizi çekerim , "çocuğun annesi" değil "evin annesi olacaksın" diyormuş.
"Bu tuhaf cümlenizden "evin babası"nın haberi var mı ?" diye sordum cevap vermedi.
bilmiyordum evet olmuştur.daha da artıyor maliyeti o zaman çalışanın.Bu arada sigorta 2500 TL oldu son asgari ücret artışı ile
kadının gidecek hiçbiryeri yok ki.kendisi talep etmeli önce yardımı bizlerden.etmezse bir şey yapmam.Şikayet edin aileyi.
:) Ben de onu diyecektim aslında. Adamın haberi var mı ikinci bir anneden yani?
Çok sıkıntılı durumlar ya.
Öncelikle bebeğiniz var mı ?? Siz evde bebeğinize bakarken hiç iş yapmıyor musunuz ??öncelik çocuk ama bahsettiğim gibi çocuğun bulunduğu odanın her gün süpürülüp silinmesi de çocuğun sağlığı için elzem. Çocuğumun oyun alanı var zaten orada oyun oynuyor ben odayı süpürüp silerken. Ben 7 ay tek başıma baktım bebeğime hem ev işlerinde yetiştirdim hem tek çeşit yemekte yaptım . Asgari ücret + sigorta verdiğim insandan da kendi yapabildiğim işleri talep etmem çok doğal. Siz iş yapmayan bir bakıcı bulursunuz kendinize, saygım sonsuz. Ama ufak işleri yapmayacak birisiyle anlaşsaydım mesajımda saydığım donanımı isterdim.Çocuğunuz bakıcıyla evde yalnızken , bakıcı da sizin talep ettiğiniz ufak ev işlerini yaparken; çocuğunuzun başına bir şey gelirse, bakıcıyı sorumlu tutacak mısınız, tutmayacak mısınız ? Allahın takdiri diyerek geçecek misiniz ?
Bu ayrımı, bakan da baktıran da anlarsa ; bakıcının, neden ev işine değil de çocuğa bakması gerektiği de anlaşılır.
Yani ben çocuğumun ikinci bir annesi olsun istemem şahsen. İsteyene de şaşarım yani, hakikaten başka bir yere gidiyor konu.Aynı cümleyi bir erkek ; evde çalıştıracağı bahçıvana ,şoföre (durumları denklemek için seçilmiş mesleklerdir) söylese konu çok başka yerlere giderdi.
kadının gidecek hiçbiryeri yok ki.kendisi talep etmeli önce yardımı bizlerden.etmezse bir şey yapmam.
Çocuğun annesi olmasını istemesi bile çok sakincalıyken evin annesi olmasını istemek.. Bilemedim Aklı başında bir kadin istemez bence ya. Çok sıkıntılı bir cümle.Yani ben çocuğumun ikinci bir annesi olsun istemem şahsen. İsteyene de şaşarım yani, hakikaten başka bir yere gidiyor konu.
Öncelikle bebeğiniz var mı ?? Siz evde bebeğinize bakarken hiç iş yapmıyor musunuz ??öncelik çocuk ama bahsettiğim gibi çocuğun bulunduğu odanın her gün süpürülüp silinmesi de çocuğun sağlığı için elzem. Çocuğumun oyun alanı var zaten orada oyun oynuyor ben odayı süpürüp silerken. Ben 7 ay tek başıma baktım bebeğime hem ev işlerinde yetiştirdim hem tek çeşit yemekte yaptım . Asgari ücret + sigorta verdiğim insandan da kendi yapabildiğim işleri talep etmem çok doğal. Siz iş yapmayan bir bakıcı bulursunuz kendinize, saygım sonsuz. Ama ufak işleri yapmayacak birisiyle anlaşsaydım mesajımda saydığım donanımı isterdim.
Çocuğunuz bakıcıyla evde yalnızken , bakıcı da sizin talep ettiğiniz ufak ev işlerini yaparken; çocuğunuzun başına bir şey gelirse, bakıcıyı sorumlu tutacak mısınız, tutmayacak mısınız ? Allahın takdiri diyerek geçecek misiniz ?
Bu ayrımı, bakan da baktıran da anlarsa ; bakıcının, neden ev işine değil de çocuğa bakması gerektiği de anlaşılır.
Demeyin öyle şimdi gelecek hepsiBurada bir çok kişi bakıcıları savunmuş bence o kişiler daha önce bakıcı deneyimlememiş kişiler. Bakıcıların evde olduğu sürece telefona bakması yasak mesela ve bebek uyurken iş yapması çok mantıklı öyle de olması gerekiyor zaten. Eğer yüz verirseniz direk tepenize çıkarlar, en az şekilde muhattap olucaksınız. Eşimin ailesinin bakıcısı ev işlerini bitirdikten sonra görümcelerimle tv izlerdi, dedikodu yapardı sonra noldu? Ajansta iftira attı bana kötü davranıyolar diye yerlere attı kendisini. Şimdi onlar da akıllandı katı davranıyolar şimdikine telefon kesinlikle yasak, kendi yemeklerini de kendileri yapmak zorundalar yada evde ne varsa onu yicekler.
olması gereken bu ama ben yanlış birşey yazmadım, gerçi konu sahibine 4 saat gelicekmiş bakıcı 4 saat için mükemmel bir ücret ödüyor bence.Demeyin öyle şimdi gelecek hepsi
Ama yetmez o ona özel yemek yapılacak.Hic bir işe elini sürmeyecek.Cocuk uyudugunda bakıcı da onunla artık kaç saat se dinlenecek.Kesinlikle dokunulmayacak.Ev de üstüne yapılacak anca öyle olur.olması gereken bu ama ben yanlış birşey yazmadım, gerçi konu sahibine 4 saat gelicekmiş bakıcı 4 saat için mükemmel bir ücret ödüyor bence.
4 saatcik gelicek bi zahmet eve gittiğinde dinlensin valla insanları anlamıyorum, kadın maaşını ödüyor yahu niye istemesin extra iş ha kadına uymaz kabul etmez orası ayrı ama bebek uyurken napıcak dinlerek mi geçiricek kadın vaktini? O zaman maaş niye alıcak?Ama yetmez o ona özel yemek yapılacak.Hic bir işe elini sürmeyecek.Cocuk uyudugunda bakıcı da onunla artık kaç saat se dinlenecek.Kesinlikle dokunulmayacak.Ev de üstüne yapılacak anca öyle olur.
Evin babası için demiştim ben de zaten.Çocuğun annesi olmasını istemesi bile çok sakincalıyken evin annesi olmasını istemek.. Bilemedim Aklı başında bir kadin istemez bence ya. Çok sıkıntılı bir cümle.
-Evin babası bunu beğendi
Evin 2.annesi olmak bunu gerektirirEvin babası için demiştim ben de zaten.
Hani yabancı filmler vardır ya, bir bakıcı ya da hizmetli girer hayatlarına. Kadın aşırı pozitiftir, her şeyle ilgilenir ama içten içe psikopattır. Sonra yavaş yavaş tüm hayatlarını ele geçirir.
kendimi zorlasam mesela okudugumu en yanlis nasil anlarim veya carpitirim diye anca bu kadar yaparim herhalde. hatta yapamam bile belki.Ama yetmez o ona özel yemek yapılacak.Hic bir işe elini sürmeyecek.Cocuk uyudugunda bakıcı da onunla artık kaç saat se dinlenecek.Kesinlikle dokunulmayacak.Ev de üstüne yapılacak anca öyle olur.
Evin babası için demiştim ben de zaten.
Hani yabancı filmler vardır ya, bir bakıcı ya da hizmetli girer hayatlarına. Kadın aşırı pozitiftir, her şeyle ilgilenir ama içten içe psikopattır. Sonra yavaş yavaş tüm hayatlarını ele geçirir.