Bakıcı ikilemi

İşimin tuhafı bu kadın zaten bunu kabul etti biliyor musunuz ben kabul etmiyorlar nasıl ikna ederim diye de sormadım ama işinize geliyor linçlemek ki asıl soruma tek bir cevap bile gelmemişken herkes ahlak timsali kesildi

Kadinin kabul ettigini yazmissiniz zaten okuduk da cevap verdi. Kadinin paraya ihtiyaci vardir kabul etmistir. Ama 2-3 ay sonra durumu duzelirse ilk yapacagi sey sizi birakip ev isi yapmayacagi bir is bulmak olacaktir. Siz de en basa doneceksiniz yana yakila yeni bir bakici arayacaksiniz ve bu kisir donguyu hep yasayacaksiniz. Bu forumda bununla ilgili bir suru sey yazilip cizildi hicbirine denk gelmediniz mi? "Bakici baslarda cok iyiydi sonradan isleri salmaya basladi, ne ev isi yapiyor ne cocuga tam bakiyor" diye bir suru kadin yazdi burda. Mesela siz ekstra is yapacak diye ekstra bir rakam veriyor musunuz? Diyorsaniz misal bakicilik ucreti piyasada 1 lira ama ekstra is yapacagi icin 1.5 veriyorum tamam o zaman eyvallah. Ama 1 lira verip hem bakicilik yapsin hem yemek yada temizlik yapsin kusura bakmayin linci yersiniz.

Ahahah koptum buna bakıcıyı da mağdur ilan ettik dağılabiliriz , küçük bir ilçede evde oturmak yerine ek bir gelir olsun diye gelecek kadın ne trafik sorunu var ne de yarım gün olması onun dezavantajı aksine kendime gün kalacak diye yarım güne onlar sıcak baktı, mola demişsiniz çocuk uyurken kendisi dinlenir isterse uyur isterse yarım saat bir çorba yapar da tv izler kendi tercihi kimse mağdur değil korkmayın

Millet hahoo diyor bakıcı oturmasın iş yapsın insanı şeyler bunlar akşam önümüze hazır yemek koysun diyor siz bakıcıya yemek vermelisiniz diyorsunuz :) bakıcı için insani şartlar isteyen kim bakıcı ortalık süpürecek, akşam gelecek olan anne babaya yemek yapacak bide şey vardı "ne olacak o hafta giyilecekleri utuleyiversin" daha bunları yapacak! Çünkü sadece çocuk bakıcısı değil evdeki tüm bireylere+eve bakıcılık yapması gerek.
Bu kadar iş bekleyip o kadına insanı bir rakam vermeyeceğinden, sigorta zaten yapmayacağindan o kadar eminim ki konu sahibinin. Keşke bu kadar emin olmasaydim.
Kaç kişi sordu sigorta yapacak misin kaç TL maaş vereceksin bu beklentiye diye cevap vermedi. Neden acaba?

Orası öyledir ben bunu savunmuyorum ama şlk girdiğinde 3000 tl ye anlaşmışlardı. Haftasonları hariç haftanın 5 günü gidiyordu. Şuan nasıl oldu ne yaptı bilmiyorum.

Dogru olan bu zaten.

Biz de size part-time ücreti ödeyin ve başka sorumluluk yüklemeyin dedik,haksız mıyız?

Burada anlaşılmayan ben ev işi yapmıyor diye sorun etmeyeceğim ama yaparsa avantajıma olur aslında eminim buradaki birçok kişiden daha iyi niyetliymdir ama at gözlüklerini kaldırmam mümkün değil neyse sorun değil aynı durumu yaşayanlar zaten beni anlayıp Öneri verdi diğerleri de ya bakıcı ya bakıcı yakını ya da bekar ki anlamaktan oldukça uzaklar merak ediyorsanız evet piyasanın bi tık üstünde teklif ettim haftada üç gün 12-4 arası çalışacak kimse taş taşıyıp mahvolmayacak korkmayın

Eltimle eşi doktor, ilk çocuklarından bu yana gelen bir kadın var, ikinci çocuklarına da bu kadın baktı. Şu an çocuklar büyüdü 10 sene oldu kadın hala geliyor hem çocuk bakıp hem iş yapıyor. Kadın aileden biri gibi. Çocuğun yaşına göre iş yapabiliyor bakıcılar. Uygun bir ücrete anlaşabilirsiniz.

Bana temizlik için gelen bayanın eli çok hızlı mesela 09. 30da başlar 16.00 gibi biter işi. Öyle biri gelirse belki yemek yapabilir. Çocuk büyüdükçe diğer ev işlerine vakit kalır belki

Hanimefendi o zaman konu basliginiza sadece bakici ile calismis kisiler cevap versin yazin. Aldiginiz cevaplar hosunuza gitmeyecekse bir daha konu acmak yerine caninizin istedigini yapin.

Sigorta yapmanız bir lütuf değil,lütufmuş gibi anlatmissiniz ayrıca tüm bunları yapan birine 6000 lira vermeniz çok büyük bir olay değil,bunu da belirtelim.
Ben büyük bir para verdiğim için yazmadım. Daha önce başka bir konuda ne verdiğimi sormuşlardı bu nedenle yazdım baştan. Yoksa lütfetmiyorum. İşini yapıyor maaşını alıyor herkes gibi.

Ben büyük bir para verdiğim için yazmadım. Daha önce başka bir konuda ne verdiğimi sormuşlardı bu nedenle yazdım baştan. Yoksa lütfetmiyorum. İşini yapıyor maaşını alıyor herkes gibi.
sizin cocuk kac yasinda? 1 yasindaki cocuk mandal verebiliyo mu? veya bakici kendisinin basinda durmadiginda sorunsuz vakit gecirebiliyo mu bilmedigim icin sordum.

sizin cocuk kac yasinda? 1 yasindaki cocuk mandal verebiliyo mu? veya bakici kendisinin basinda durmadiginda sorunsuz vakit gecirebiliyo mu bilmedigim icin sordum.
20 aylık ve evet 1 yaşında çocuk mandalla oynar. Bakıcı çamaşırlığa çamaşır asarken balkonda yanında mandal sepeti ile oynar. Bu şekilde al ve ver komutlarını öğrenir. Erken yürüdüğü içimde çamaşırlığın alt katındaki çamaşırlar çekebiliyordu

supermis valla benim kardesim diva gibi bakicisi oyun kurmadan yerinden kalkmaz o yuzden bakicidan da onu oynatmasi haric bir sey beklemeyiz. bence sizin cocugunuz ve bakiciniz istisna. bir suru bakici degistirdik turk, ozbek, filipinli her turlusu vardi hicbiri de kardesimin yiyecegi mamayi hazirlayip ondan cikan iki bulasigi makineye atmak haric is yapmadi istemedik de zaten cocugu yalniz birakmasin yeter. ha zaten kadinin yemegini kendisinin hazirlamasini da beklemedik cunku biz de is yerlerimizde kendimiz hazirlamiyoruz. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…