• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ablamız...

Bunlar lüks istekler değil ki. Yemegini hazirlamak ve yedirmek, kiyafetlerini yikayip utulemek zaten onun isi. Sanki kendi kiyafetlerini yikatiyormussun kendine yemek hazirlamasini istemissin gibi tepki vermis herkes. Bence yollarinizi ayirin. Isini ciddiye alan biriyle devam edin. Çocugu size sormadan komsu gezmesne goturemez + camasir suyu temasi hadi oldu diyelim piskin piskin cevap veremez. O esofmanlarin parasini da son maasindan kes. Insani enayi yerine koymasinlar.

Bunlar lüks istekler değil ki. Yemegini hazirlamak ve yedirmek, kiyafetlerini yikayip utulemek zaten onun isi. Sanki kendi kiyafetlerini yikatiyormussun kendine yemek hazirlamasini istemissin gibi tepki vermis herkes. Bence yollarinizi ayirin. Isini ciddiye alan biriyle devam edin. Çocugu size sormadan komsu gezmesne goturemez + camasir suyu temasi hadi oldu diyelim piskin piskin cevap veremez. O esofmanlarin parasini da son maasindan kes. Insani enayi yerine koymasinlar.
Bende buna şaşırdım ya. Herkes patronuna kızmış hıncını benden çıkartıyor şu anda.

çamaşır konusu hariç haklısınız fakat şunuda düşündünüz mü acaba sonuçta bu kişi bu çocuğun sorumluluğunu alıyor ve bu yüzden söylediğiniz meblağ abartılacak bir meblağ değil. her ne olursa olsun gününü ona ayırmış oluyor ayrıca sigortasını ödüyor musunuz ? biliyorsunuz temizlik ve çocuk bakıcılığı içinde sigortasını yatırmanız gerekiyor. eğer sigortasını yatırıyorsanız bu kadar hassas düşünmeye hakkınız var fakat eğer bunu görmezden geliyorsanız hizmetide o kadar alırsınız. bir tanıdığımız gündüz ve gece ayrı bakıcı kullanıyor ve ikisine 4,500 tl ödüyordu. gündüzcü 2,250 gececide aynı sekilde..
Ama sizde şöyle düşünün, her hayat farklı.
Benim oturduğum çevrede asgari ücret ile geçinen insanlar var. Gelire gore ve şehre gore değişiyor. Konu sahibide demiş zaten benim yaşadığım şehre gore iki katı diye.
Burada 400 tl ye bakanlar bile var.

Bence gayet iyi maaş veriyorsunuz. Çamaşır yıkama konusu dışında size hak verdim ben. Benimde kızıma benim okulum olduğu için kuzenimin eşi baktı bir dönem bende benzer sıkıntıları yaşadım. Tanıdık olunca insan bir şey diyemiyor malesef...

Bence gayet iyi maaş veriyorsunuz. Çamaşır yıkama konusu dışında size hak verdim ben. Benimde kızıma benim okulum olduğu için kuzenimin eşi baktı bir dönem bende benzer sıkıntıları yaşadım. Tanıdık olunca insan bir şey diyemiyor malesef...
Teşekkür ederim.

Buarada maaşınız ıyımıs
Bence daha fazlasını vererek daha guzel bakan bırını bulabılırsınız
Ya da kendı evınızde baktıracaksınız her haftada yarım gun veya tam gun temızlıkcı gelecek hem camasırlar yıkanacak hem bebek mıs gıbı bakılacak hemde evdekı yukunuz azalacak

Ama sizde şöyle düşünün, her hayat farklı.
Benim oturduğum çevrede asgari ücret ile geçinen insanlar var. Gelire gore ve şehre gore değişiyor. Konu sahibide demiş zaten benim yaşadığım şehre gore iki katı diye.
Burada 400 tl ye bakanlar bile var.
benim eşimde memurdu ve bizde ailemizden tam 30 saat uzakta yaşıyorduk bende temizlik için kadın alıyordum ve piyasa orda 80 olmasına rağmen ben 120 veriyordum çünkü piyasadan ziyade bu işinvicdanı var kadın devamlı çalıştığı için sigortasını ödemek zorunda. çocuğuna gösterdiği hassasiyeti kadına da gösterirse ve yine aynı şekilde kadın devam ederse o zaman tamam ama burda kendini de sorgulaması lazım..

Anladım,Allah daha çok versin..
Kişisel performansa göre artan gelir..
Bakıcı da büyüyen çocuklar..
Düşünmekteyim kara karao_O
Siz çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız ve çocuğunuz bakıcıda büyümüyorsa bence bu konuda fazla kafa yormayın. Bırakın bunu bizim gibiler düşünsün.

Geçen bir konu vardı bir kadının çocuğu arkadaşlarını getiriyordu. Yemekti bilmem neyiydi bıktım gibisinden. Orada denilmişti bir yemek yapmak zor mu diye. Bu KK kadınları gerçekten ilginç. Kimisi anlamak için beynini kullanmıyor sanırım.
Çocuğun yemeğini yapmasin , çamaşırı yikamasin. Birde evine kiymasini yumurtasını ben alayim. Ee bu kadına 1000 lira niye verilir?
Kadın keyfince yaşıyor zaten.
Birde demişler ki bunları talebi ediyorsan maaşı artır? Daha nasıl artsın?
Ben olsam baktirmam kadına, başka birini bulun. Kadın keyfince 1000 lira alıyor. Bana bırak 500 tl ye bakarım. Sabah öğlen akşam yemek yiyoruz zaten orada bi servis açarım olur biter.

Teşekkür ederim. Sizden böyle bir yorum beklerdim diğeri biraz sert geldi. Doğrudur. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum işte. Elin memleketindeyiz. Biraz büyüsün kreş düşünüyorum.
ben anlıyorum sizi konu sahibi benim de küçük kızıma şuan bakıcı bakıyor
maalesef şımarıklıkları çok oluyor bakıcıların bazılarında
mesela çocuğu sabah çok uyutma öğlen uykusuna çok yatırma abla diyorum ama kime diyorum
bikaç gün dinlese yine bozuyor.. insan istiyor ki biraz anlayışlı olsunlar.. gece uyumuyor bu seferde
bazı şeyler zor geliyor onlara da bize de ama sizin bu evde bakma ve gezmeye götürme konuları çok farklı
bunların hiç olmaması gerekiyor
siz bazı şeylerden dolup taştığınızdan bazı şeyleride çok büyütüyorsunuz kafanızda anlıyorum

bu arada benim de 1000 tl İstanbul.. neredeyse 12 saat benim evimde bakıyor

1000 tl bizim buralarda fazla öncelikle onu belirteyim, 750 ye bakıyorlar (benim çocuğum yok iş arkadaşlarımın sohbetlerinden aşinayım duruma) fiyat iyi ama siz fiyatı önce sadece çocuk bakmak için söylemişsiniz, şöyle deseniz 750 çocuk bakımı için, 250 de yemeğini yapma ve üstünü de yıkama için. o zaman sorun çıkmazdı sanırım.

benim de temizlik işinde yaşadığım bir sorun bu. sadece saat olarak anlaştık başta, yarım gün şu fiyat ama iş konuşmadık. kadınsa silip süpürüp 1 de gelip 4 te çıkıyor. en son ben 3 parça kıyafet vardı ütülenecek vaktin olursa onları da ütüler misin? dedim. vaktim olmaz ancak yetiştiriyorum dedi ve yine 4 te çıktı(4 de aradım bir ihtiyacın var mı nasıl gidiyor diye ben işte oluyorum o evdeyken çünkü, o da ben çıktım şimdi , işim bitti dedii) eve bir geldim ütü duruyor. be kadın hani yetişmez diye yapmıyorsun niye erken çıkıyorsun o zaman... bir daha almadım. kendim temizliyorum bu aralar.

başka birini bulabilirseniz bulun yada bu abla ile bütn şartları baştan konuşun fiyatı da...

Geçen bir konu vardı bir kadının çocuğu arkadaşlarını getiriyordu. Yemekti bilmem neyiydi bıktım gibisinden. Orada denilmişti bir yemek yapmak zor mu diye. Bu KK kadınları gerçekten ilginç. Kimisi anlamak için beynini kullanmıyor sanırım.
Çocuğun yemeğini yapmasin , çamaşırı yikamasin. Birde evine kiymasini yumurtasını ben alayim. Ee bu kadına 1000 lira niye verilir?
Kadın keyfince yaşıyor zaten.
Birde demişler ki bunları talebi ediyorsan maaşı artır? Daha nasıl artsın?
Ben olsam baktirmam kadına, başka birini bulun. Kadın keyfince 1000 lira alıyor. Bana bırak 500 tl ye bakarım. Sabah öğlen akşam yemek yiyoruz zaten orada bi servis açarım olur biter.
Yani. Anlamadım kardeşim.

Bende buna şaşırdım ya. Herkes patronuna kızmış hıncını benden çıkartıyor şu anda.
Yoo gayet haklisin. Hic de patronluk yapmiyorsun. Insanlar bu temizlik bakicilik gibi islerde fazla hassas oluyor, fazla fakir edebiyati yapiyor ama gerek yok. Herkes bir sekilde birilerine hizmet ediyor, herkesin sorumluluklari var. Bi doktor nasil ameliyati yaparim ama geri dikemem diyemezse bi bakici da bebegin yemegini hazirlayamam diyemez :) Daha napacaksin ki. Cocugu al gez diye mi para veriyorum sana derler. Hic ugrasma bence. Senin evinde isini daha ciddiye alan, daha ozenli birini ara.

1000 tl bizim buralarda fazla öncelikle onu belirteyim, 750 ye bakıyorlar (benim çocuğum yok iş arkadaşlarımın sohbetlerinden aşinayım duruma) fiyat iyi ama siz fiyatı önce sadece çocuk bakmak için söylemişsiniz, şöyle deseniz 750 çocuk bakımı için, 250 de yemeğini yapma ve üstünü de yıkama için. o zaman sorun çıkmazdı sanırım.

benim de temizlik işinde yaşadığım bir sorun bu. sadece saat olarak anlaştık başta, yarım gün şu fiyat ama iş konuşmadık. kadınsa silip süpürüp 1 de gelip 4 te çıkıyor. en son ben 3 parça kıyafet vardı ütülenecek vaktin olursa onları da ütüler misin? dedim. vaktim olmaz ancak yetiştiriyorum dedi ve yine 4 te çıktı(4 de aradım bir ihtiyacın var mı nasıl gidiyor diye ben işte oluyorum o evdeyken çünkü, o da ben çıktım şimdi , işim bitti dedii) eve bir geldim ütü duruyor. be kadın hani yetişmez diye yapmıyorsun niye erken çıkıyorsun o zaman... bir daha almadım. kendim temizliyorum bu aralar.

başka birini bulabilirseniz bulun yada bu abla ile bütn şartları baştan konuşun fiyatı da...
Normalde 4 saat calısıyorlar yarım gun olunca dıye bılıyorum , tab, bunun ıcınde molalarıda var , öğlen yemegıde var.
Bende saatlık anlastım artık saatlıgı 15 tl

benim eşimde memurdu ve bizde ailemizden tam 30 saat uzakta yaşıyorduk bende temizlik için kadın alıyordum ve piyasa orda 80 olmasına rağmen ben 120 veriyordum çünkü piyasadan ziyade bu işinvicdanı var kadın devamlı çalıştığı için sigortasını ödemek zorunda. çocuğuna gösterdiği hassasiyeti kadına da gösterirse ve yine aynı şekilde kadın devam ederse o zaman tamam ama burda kendini de sorgulaması lazım..
1000 lira az bir rakam değil. Yukarıda da yazdım birde buraya yazayım. Çocuğun çamaşırını yikama, yemeğini yapma , bir de gez. Birde kiymasini yumurtasını ben alayim. Bi binlira kime? Hak edene verilir herşey.
Vicdan ne demek birde böyle düşünmek lazım.
Ki sizinki hak ediyor. Ev temizliğine ben 200 de veririm.

ben anlıyorum sizi konu sahibi benim de küçük kızıma şuan bakıcı bakıyor
maalesef şımarıklıkları çok oluyor bakıcıların bazılarında
mesela çocuğu sabah çok uyutma öğlen uykusuna çok yatırma abla diyorum ama kime diyorum
bikaç gün dinlese yine bozuyor.. insan istiyor ki biraz anlayışlı olsunlar.. gece uyumuyor bu seferde
bazı şeyler zor geliyor onlara da bize de ama sizin bu evde bakma ve gezmeye götürme konuları çok farklı
bunların hiç olmaması gerekiyor
siz bazı şeylerden dolup taştığınızdan bazı şeyleride çok büyütüyorsunuz kafanızda anlıyorum

bu arada benim de 1000 tl İstanbul.. neredeyse 12 saat benim evimde bakıyor
Bizim de evimizde bakıyordu, maaşı 1000, 200 tl yol parası, 300 de sigorta veriyordum 1500 e mal oluyordu, (Ankara da) tamam çok güveniyordum ama savsaklıyorlar ,kreşe verince daha rahat ettim

Bu ne lakaytlık canım,başka bakıcı bakın çok serbest bir konuşma tarzı insan utanır sıkılır azıcık,birde muhtemelen temizlik yapıyordu çocukta etrafında dönüyordu çamaşır suylu kova V.s. Çocuk düştü bellide azar işitti,eşofmanı bırakında çocuk o an ne yaşadı onu sorun

Back