• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ablamız...

Çok kırıcı oluyorsunuz. Bakın ben son iki aya kadar her sabah 06:00' da kalkıp çocuğumun yemeklerini yaptım götürdüm. Bir gün önceden bile yapmadım taze taze yesin diye. Yapacağı ne biliyor musunuz? Benim götürdüğüm kıymadan bir miktar kavuracak. Haşladığı pirincin içine katıp yoğurt ekleyecek. Bunu yapmayacaksa ne için para alıyor bu kadın? Haksızlık ediyorsunuz.
Madem öyle, neden ısrarla bu kadın anlamadım. Değiştir o zaman bakıcını.bu soylediklerini bakicina söyle yolları ayırıp kendi.evinizde bakacak birini bulursunuz

sizin de iyi bi işveren olmadığınızı düşünüyorum. o zaman diyeceğiniz şu. ben yemek ve çamaşır için size iki kat ücret veriyodum. bunlar yoksa ücreti düşürüyorum. ya da işten çıkarıyorum. gibi.
İyi bir anne olmadığınızı düşünüyorum demediniz buna da şükür. Teşekkür ederim.

Madem öyle, neden ısrarla bu kadın anlamadım. Değiştir o zaman bakıcını.bu soylediklerini bakicina söyle yolları ayırıp kendi.evinizde bakacak birini bulursunuz
Önceki sayfalarda yazdım. Eşimin iş yerinden arkadaşının hanımı. Lojmanlarda oturuyorlar ve herkes birbirini tanıyor. Hata yapma şansı yok diye düşünüyorum.

İyi bir anne olmadığınızı düşünüyorum demediniz buna da şükür. Teşekkür ederim.

anneliğinize laf söylemek bana düşmez. ama işveren konusunda başarısızlık yaşamışsınız. gerçekten başta anlaştığınız durumdan yan çiziyorsa ya maaşı düşürün ya kovun.

ayrıca çamaşır ve yemekten önce daha büyük problemler var. çocukla gezmeye gitmesi gibi.

En sevmedigim isveren tipi siz işi aldiktan sonra kendince eklemeler yapan işverendir :)
Ona fazladan yemek hazirlama gorevi vermissiniz. Peki bu yüzden maaşini arttirdiniz mi?
Çamaşirini yikayiver mi dediniz yoksa ' istersen camasirlari yika, maaşinda da biraz arttirima gidelim . zor oluyo hergun eve kirli camasir getirmek' mi dediniz?
Abla hassasiyeti bekliyomussunuz.
Pardon da ablaniz bakiyor mu çocuğa??
Tabii ki bakmiyor.
O zaman ondan bakici hassasiyeti bekleyin de köle gibi kullanmayin,baştan nasil anlaştiysaniz o.
İyi ki de yüz vermemiş çünkü bugün isi kaybetmemek icin dediklerine tamam deseydi siz yeni yeni seyler cikartacaktiniz.
Bence biraz başinizi öne eğip düşünün.
Kimse de sizin bebeginizin kiyafetini yikamak zorunda degil,ki kiyafet yikamak zahmetli ve rahatsiz edici bir is. Benim annem bile yillardir bi çift corap yikamamistir elde,atar makinaya.
Misafirlik konusuna gelirsek evet sizden habersiz gitmemesi kötü olmuş,sonuçta cocugun basina birsey gelse kendi basi yanacak,bunu dusunmesi lazim.
Esortman konusuna gelirsek de sizinki sey gibi olmus biraz. Anne evde cocugunu iter kakar okulda öğretmen bağirsa kiyameti koparir ya. Hangimizin kiyaferi camasir suyu olmamis bugune kadar? Sizin evde olunca gözünüz bile görmez ama para verip baktirdiginiz kadinda bu dikkatinizi cekmis. Kadin 'ben onem vermem boyle seylere' deyince muhtemelen sunu demek istemistir 'kardes,manyak misin? Ne bileyim bu esortmanin su minik dizi ne zaman camasir suyu oldu,bardaga koyup içirmedim ya, benim sildiğim yerde düşmüstür,insanlik hali-iki yasinda el kadar bebe'
Hem belki mutfakta sizin sonradan itelediginiz sekilde kiymalari kavururken düştü çocuğunuz. Bunun sorumlusu o mu,yoksa bakiciya bebek bakmadan baska görevler veren sizde mi??

Ama cok memnun degilseniz baska bir calisan tutabilirsiniz tabii ki
Ve onunla 'yemek arti camasir' diye anlasirsinz,mesele kalmaz

anneliğinize laf söylemek bana düşmez. ama işveren konusunda başarısızlık yaşamışsınız. gerçekten başta anlaştığınız durumdan yan çiziyorsa ya maaşı düşürün ya kovun.

ayrıca çamaşır ve yemekten önce daha büyük problemler var. çocukla gezmeye gitmesi gibi.
Şu anda gezmiyor çocukla. O dönem bu şekilde devam ederse çocuğu alacağımı söyledim. Bir daha tekrarlanmadı. Neden bu kadar öfkelisiniz? Bence yazdıklarımı bir daha okuyun.

En sevmedigim isveren tipi siz işi aldiktan sonra kendince eklemeler yapan işverendir :)
Ona fazladan yemek hazirlama gorevi vermissiniz. Peki bu yüzden maaşini arttirdiniz mi?
Çamaşirini yikayiver mi dediniz yoksa ' istersen camasirlari yika, maaşinda da biraz arttirima gidelim . zor oluyo hergun eve kirli camasir getirmek' mi dediniz?
Tabii ki bakmiyor.
O zaman ondan bakici hassasiyeti bekleyin de köle gibi kullanmayin,baştan nasil anlaştiysaniz o.
İyi ki de yüz vermemiş çünkü bugün isi kaybetmemek icin dediklerine tamam deseydi siz yeni yeni seyler cikartacaktiniz.
Kimse de sizin bebeginizin kiyafetini yikamak zorunda degil,ki kiyafet yikamak zahmetli ve rahatsiz edici bir is. Benim annem bile yillardir bi çift corap yikamamistir elde,atar makinaya.
Misafirlik konusuna gelirsek evet sizden habersiz gitmemesi kötü olmuş,sonuçta cocugun basina birsey gelse kendi basi yanacak,bunu dusunmesi lazim.
Esortman konusuna gelirsek de sizinki sey gibi olmus biraz. Anne evde cocugunu iter kakar okulda öğretmen bağirsa kiyameti koparir ya. Hangimizin kiyaferi camasir suyu olmamis bugune kadar? Sizin evde olunca gözünüz bile görmez ama para verip baktirdiginiz kadinda bu dikkatinizi cekmis. Kadin 'ben onem vermem boyle seylere' deyince muhtemelen sunu demek istemistir 'kardes,manyak misin? Ne bileyim bu esortmanin su minik dizi ne zaman camasir suyu oldu,bardaga koyup içirmedim ya, benim sildiğim yerde düşmüstür,insanlik hali-iki yasinda el kadar bebe'
Hem belki mutfakta sizin sonradan itelediginiz sekilde kiymalari kavururken düştü çocuğunuz. Bunun sorumlusu o mu,yoksa bakiciya bebek bakmadan baska görevler veren sizde mi??

+1000

çamaşır konusu hariç haklısınız fakat şunuda düşündünüz mü acaba sonuçta bu kişi bu çocuğun sorumluluğunu alıyor ve bu yüzden söylediğiniz meblağ abartılacak bir meblağ değil. her ne olursa olsun gününü ona ayırmış oluyor ayrıca sigortasını ödüyor musunuz ? biliyorsunuz temizlik ve çocuk bakıcılığı içinde sigortasını yatırmanız gerekiyor. eğer sigortasını yatırıyorsanız bu kadar hassas düşünmeye hakkınız var fakat eğer bunu görmezden geliyorsanız hizmetide o kadar alırsınız. bir tanıdığımız gündüz ve gece ayrı bakıcı kullanıyor ve ikisine 4,500 tl ödüyordu. gündüzcü 2,250 gececide aynı sekilde..

O kadar veremem canım. O dediğin benim maaşımın yarısı. Olsa dükkan senin yani.
Bende buna takıldım şimdi..2500 maaşınızın yarısıysa durun bi hesap ediyim bakim tamami nekadar:KK48:
Mesleğinizi öğrenebilirmiyim acaba? Anadoluda kücül bir yerde 5000 tl maaşla ne iş yapıyor olabilirsiniz merak ettim doğrusu:KK51:

Anlıyorum hepimiz inankı aynı kosullarda calısıyoruz.
Bende sabah 6'da kalkıyorum. Varsa bulasıkları makıneye koyuyorum, yıkandıysa yerıne kaldırıyorum, camasır serilecekse seriyorum ki eminim bir çok kadında bu tempoda hayatına devam ediyor.
7 'de evden cıkmıs oluyorum.
Ama ben kısısel gorusum herkesın yaptıgı yemegı ogluma yedırmem , yag tencere hıjyenık acıdan huyalnıyorum, dedıgım gıbı camasırlarda benım ıcın ozel, onlarıda ayrı yıkıyorum.Buarada daha 2 yasında olan bır cocuk ıcın bende 55 tl fazla, hem daha kucuk hem daha anlamıyor hemde ıste ıcınıze oturmus. Kotonda 10 tl esofman altları var, uzerınde 10 tl alsan tamam. en azından bundan sonra bu sekılde yaparsın.
Benım annem oglene kadar bakıyor ogluma ben cogunlukla beslenmesını bıle hazırlamıs oluyorum , kı anneme guvenırım nıye guvenmıyım ama kendım hazırlıyor olmak baska bısey. Ve camasırda ozellıkle yıkatmıyorum sonucta benım bır duzenım var bozulmasını ıstemıyorum

ve sız hangı sehırdesınız bılmıyorum ama 1000 tl yuksek bır tutar degıl

Tabii ki bakmiyor.

Teşekkür ederim. Zaman ayırmış düşüncelerinizi paylaşmışsınız. Ama tüm yazılanları okumamışsınız. Biz bunların tamamını baştan konuştuk, anlaştık. Sonradan yan çizdi kadın. Sabah 08:00 akşam 18:00 anlaşmıştık. Süt iznimin olduğu dönemde çocuğu erken aldığım için hep öyle olmasını bekledi mesela. Katılmıyorum üzgünüm.

Bende buna takıldım şimdi..2500 maaşınızın yarısıysa durun bi hesap ediyim bakim tamami nekadar:KK48:
Mesleğinizi öğrenebilirmiyim acaba? Anadoluda kücül bir yerde 5000 tl maaşla ne iş yapıyor olabilirsiniz merak ettim doğrusu:KK51:
1000 tl maasımın yarısı demek ıstemıs aslında

Anlıyorum hepimiz inankı aynı kosullarda calısıyoruz.
Bende sabah 6'da kalkıyorum. Varsa bulasıkları makıneye koyuyorum, yıkandıysa yerıne kaldırıyorum, camasır serilecekse seriyorum ki eminim bir çok kadında bu tempoda hayatına devam ediyor.
7 'de evden cıkmıs oluyorum.
Ama ben kısısel gorusum herkesın yaptıgı yemegı ogluma yedırmem , yag tencere hıjyenık acıdan huyalnıyorum, dedıgım gıbı camasırlarda benım ıcın ozel, onlarıda ayrı yıkıyorum.Buarada daha 2 yasında olan bır cocuk ıcın bende 55 tl fazla, hem daha kucuk hem daha anlamıyor hemde ıste ıcınıze oturmus. Kotonda 10 tl esofman altları var, uzerınde 10 tl alsan tamam. en azından bundan sonra bu sekılde yaparsın.
Benım annem oglene kadar bakıyor ogluma ben cogunlukla beslenmesını bıle hazırlamıs oluyorum , kı anneme guvenırım nıye guvenmıyım ama kendım hazırlıyor olmak baska bısey. Ve camasırda ozellıkle yıkatmıyorum sonucta benım bır duzenım var bozulmasını ıstemıyorum

ve sız hangı sehırdesınız bılmıyorum ama 1000 tl yuksek bır tutar degıl
Teşekkür ederim. Sizden böyle bir yorum beklerdim diğeri biraz sert geldi. Doğrudur. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum işte. Elin memleketindeyiz. Biraz büyüsün kreş düşünüyorum.

5000 tl özel sektörde para değil ki. Ben kişisel performansa göre geliri artan bir iş yapıyorum.

Ay kızlar bağımlılık yapıyorsunuz çok fena bişekilde..
Bikaçgündür aktifim burda telefon elimden düşmez oldu,neymiş bu böyle :)

Back