• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ablamız...

Bizim de evimizde bakıyordu, maaşı 1000, 200 tl yol parası, 300 de sigorta veriyordum 1500 e mal oluyordu, (Ankara da) tamam çok güveniyordum ama savsaklıyorlar ,kreşe verince daha rahat ettim
savsaklama bizde de var canım
benim bebeğim 14 aylık daha bana kalsa 4 yaşa kadar vermeyi düşünmüyorum kreşe ama bakacağız artık

Bu ne lakaytlık canım,başka bakıcı bakın çok serbest bir konuşma tarzı insan utanır sıkılır azıcık,birde muhtemelen temizlik yapıyordu çocukta etrafında dönüyordu çamaşır suylu kova V.s. Çocuk düştü bellide azar işitti,eşofmanı bırakında çocuk o an ne yaşadı onu sorun
Konunun başından beri millet bir çamaşır mevzusuna takıldı. Oralara gelemedik daha. Hayır benim asıl canımı sıkan da bu oldu. Belki baya baya yere yapıştı yada bir yerini çarptı. Sabah konuştum akşam yine konuşacağım. Aşırı derecede canım sıkıldı ya.

Okudum okudum bende zannettim ki 1500 2000 veriyorsunuz,bu kadar talepkar olduğunuza göre.
Dogudayim ve burda 800 900 den aşağı mümkün degil bakmıyorlar ustelik buna cocugun detayli bakimi(camasir yikama utusu temizlik vs) dahil degil,bunlari dahil edince 1500den asagi kimse bakmıyor.
Ben sizin yerinizde olsam çocuğum verim alıyor mu ona bakarim iki parca kiyafetinin yıkanıp yikanmadigina değil.
Kizim krese gidiyor ve ustu basi boya icinde oluyor ve cogunlukla da iz kaliyor ama bunu hic belirtmedim çünkü kızım cok ama cok yol katetti orada,bu benim için cok daha önemli ,
Tabi sizin durum farklı evet hijyen acisindan haklisiniz ama bence bu kadar maddiyata dayandirmayin ve dedigim gibi cocugunuzun gelisimine bakın.
Kadin cocugunuzun kiyafetlerini elde yikasa utulese bunu da cocugunuzla gecirecegi kaliteli zamandan calarak yapsa iyi mi olur?
Kadina verdiğiniz para normal,ne az ne fazla.
Bu kısmı maasini cok vurguladiginiz icin detayladim.
Çocuğunuzu gezmeye götürmesi ,camasir suyuna maruz birakmasi vs gerçekten olmamasi gereken seyler.bunu duyurmak ya da ima etmek çözmez.karşınıza alıp net bir sekilde anlatmaniz lazim.
HA sunu da belirteyim 2 yasini bitirmis bir cocuk bence akranlariyla vakit geçirmeli.
Hasta olur vs diyorsunuz.
BU çocuk ömür boyu evde durmayacak degil mi? okula gidecek ve orda da hasta olacak.bu bir süreçtir .cocugunuzun direncinin gelismesi icin bu ortamlara da girmesi gerek .ki istemesenizde 3 4 yil sonra girecek.
Ha belki soyle yapabilirsiniz ki bu cok daha hesapli olur.yarim gun krese verin.ki bu ortalama 350 400 tl.bakıcı ablayla da diger yarim günü gecirsin.o alsın kresten.ona da 500 verin.böylece ortalama 850 900 tl hem çocuğunuzun sosyallesmesini hem de ev ortamında buyumesini saglarsiniz

Evet sorun tabi,çocuk ne tür muameleye maruz kaldı niye geçiştiriyor,o leke nasıl oldu düştümü bu çocuk diye ısrarla sor akıbeti,valla bende sinir oldum,çocuk kendini İfade edebilse anlatır tabide daha küçük

Okudum okudum bende zannettim ki 1500 2000 veriyorsunuz,bu kadar talepkar olduğunuza göre.
Dogudayim ve burda 800 900 den aşağı mümkün degil bakmıyorlar ustelik buna cocugun detayli bakimi(camasir yikama utusu temizlik vs) dahil degil,bunlari dahil edince 1500den asagi kimse bakmıyor.
Ben sizin yerinizde olsam çocuğum verim alıyor mu ona bakarim iki parca kiyafetinin yıkanıp yikanmadigina değil.
Kizim krese gidiyor ve ustu basi boya icinde oluyor ve cogunlukla da iz kaliyor ama bunu hic belirtmedim çünkü kızım cok ama cok yol katetti orada,bu benim için cok daha önemli ,
Tabi sizin durum farklı evet hijyen acisindan haklisiniz ama bence bu kadar maddiyata dayandirmayin ve dedigim gibi cocugunuzun gelisimine bakın.
Kadin cocugunuzun kiyafetlerini elde yikasa utulese bunu da cocugunuzla gecirecegi kaliteli zamandan calarak yapsa iyi mi olur?
Kadina verdiğiniz para normal,ne az ne fazla.
Bu kısmı maasini cok vurguladiginiz icin detayladim.
Çocuğunuzu gezmeye götürmesi ,camasir suyuna maruz birakmasi vs gerçekten olmamasi gereken seyler.bunu duyurmak ya da ima etmek çözmez.karşınıza alıp net bir sekilde anlatmaniz lazim.
HA sunu da belirteyim 2 yasini bitirmis bir cocuk bence akranlariyla vakit geçirmeli.
Hasta olur vs diyorsunuz.
BU çocuk ömür boyu evde durmayacak degil mi? okula gidecek ve orda da hasta olacak.bu bir süreçtir .cocugunuzun direncinin gelismesi icin bu ortamlara da girmesi gerek .ki istemesenizde 3 4 yil sonra girecek.
Ha belki soyle yapabilirsiniz ki bu cok daha hesapli olur.yarim gun krese verin.ki bu ortalama 350 400 tl.bakıcı ablayla da diger yarim günü gecirsin.o alsın kresten.ona da 500 verin.böylece ortalama 850 900 tl hem çocuğunuzun sosyallesmesini hem de ev ortamında buyumesini saglarsiniz

Normal mi? Siz okumadınız galiba yazdıklarımı. Bu kadının üst kat komşusu bir kadının evine çocuk bakmaya gidiyordu. Evde temizlik, yemek vs... yapıyordu ve yol parası dahil 400 tl alıyordu.

Ya bakıcının ne kadar aldığı neden bu kadar mesele olmuş anlamadım,bırakın Onuda bu çocuk nerde düştü çamaşır suyu nerdeydi ,düştükten sonra ne oldu bunları düşünün. Birde amaaan takılmam ben öyle şeylere cıvıtıklığı var işin içinde

çocuklu çalışan anne olmak ne kadar da zor.. siz yine şanslı sayılacak kısımdasınız en azından iyi maaş alıyorsunuz.. bence ister kreş ister farklı bir bakıcı, ne çare bulursanız bulun bu kadar umursamaz bir insana evladınızı emanet etmeyin.. az biraz daha fazla verin gerekirse evinizde düzgün bakabilecek birini bulun.. İstanbul'da yaşıyorum ben burda bakıcı fiyatları da kreş fiyatları da uçmuş durumda.. bırakın maaşın yarısını nerdeyse bazı maaşların tamamına denk geliyor ve insanlar o paraları vermek durumunda kalıyorlar.. çamaşır suyu mevzusu baya ekstrem bir durum.. Allah korusun

Ya bakıcının ne kadar aldığı neden bu kadar mesele olmuş anlamadım,bırakın Onuda bu çocuk nerde düştü çamaşır suyu nerdeydi ,düştükten sonra ne oldu bunları düşünün. Birde amaaan takılmam ben öyle şeylere cıvıtıklığı var işin içinde
Aynen. İnanamıyorum şu anda. Başka bir konuda sen nasıl annesin bilmem ne vs... yorum yapan kadınlar burada 40 yaşındaki kadının 2 yaşındaki bir çocuğun çamaşırını yıkamasına takılıp kadını mağdur ettiler. Üstelik şu anda ben yıkıyorum çamaşırları da.

Bekarım çocuk bakıcıları hakkında fikrim yok ama yanlış noktalar var. Üstünüze çok gelinmiş başta anlaşmanız nasılsa öyle yapmalı. Çamaşır, yemek nasıl anlaştıysanız artık.

Siz tanıdık diye yanlış yapma ihtimali düşük diyorsunuz da çok büyük yanlışları var bence. Çamaşır suyu, ev gezmeleri gibi.

Bakan kadın çocuk bakımı konusunda bilinçli mi? Çocuğunuzla gün içerisinde ne tür aktiviteler yapıyor? Yemekleri nasıl yapıyor titiz mi?

Bence tanıdık olmasını boşverin daha iyi, bilinçli bi bakıcı bulun ayrıca kendi evinizde baktırın mümkünse.

1000 lira az bir rakam değil. Yukarıda da yazdım birde buraya yazayım. Çocuğun çamaşırını yikama, yemeğini yapma , bir de gez. Birde kiymasini yumurtasını ben alayim. Bi binlira kime? Hak edene verilir herşey.
Vicdan ne demek birde böyle düşünmek lazım.
Ki sizinki hak ediyor. Ev temizliğine ben 200 de veririm.
dediğim gibi isterse hiçbişey yapmasın o gününü bağlıyor sonuçta sigorta yapılması şart bahanesi yok. bakıcı şikayet ederse o zaman sıkıntı olur asıl

Vereceğim kreşe daha önce tanıdıklarımız da yolladı. Aylık ücreti 1500 lira. Yemek konusunda sıkıntı yok. Drama ve ingilizce öğretmenleri var. Fiyat yükseldikçe ilgi de aynı şekilde artıyor :)

Çocuğun kreşte hastalanması çok doğal. Eğer kreş yaşında o hastalıklarla tanışmazsa ilkokulda tanışıp okuldan geri kalıyor.

yok zaten verin vermeyin diyemem ki haddimde değil. sadece bunları yaşadığınız zaman anlayacaksınız malesef. benim yolladığım kreşte ildeki en iyi kreşti. masal nineleri bile ayrıydı. psikolog, ingilizce öğretmeni, sanat öğretmenleri, seminerleri, villa tipi şehrin en iyi yerinde , bahçeli. hatta kreşin yerine güç yetmez öyle deyim yani. işte ağzı yananlara bakıcı daha mantıklı geliyor sanırım. inş bütün çocuklarımız iyilerle karşılaşır.

Selam hanımlar;

Hepinize güzel bir gün geçirmenizi dilerim öncelikle.

İki yaşını yeni bitirmiş bir oğlum var. Çalışan bir anne olduğum için bir ablamızdan yardım alıyoruz. Her sabah evine bırakıyorum oğlumu. Piyasanın üzerinde bir maaş alıyor bizden. Elimizden geleni de yapmaya çalışıyoruz onu memnun etmek için. Oda iyidir Allah' ı var. İki yıldır bakıyor oğluma.

İlk etapta çocuğun yemeklerini de ben götürüyordum ama artık yemeklerini değilde mesela yoğurdunu, kıymasını, meyve ve yumurtasını vs... götürüyorum. Yemekleri benim yapmam konusunda bir dönem üzerimde baskı kurmaya çalıştı ama yumuşak adımlarla bu işten uzaklaştım.

Oğlumun çamaşırlarını yıkamasını istemiştim onuda kabul etmedi. Üzüldüm açıkçası o dönem. Nedir yani? İki yaşında bir çocuğun yediği içitiği ne olacak ki? Birde çamaşırını elinde bile yıkayabilir ama o dönem ısrarla elime tutuşturuyordu her akşam. Yani insan ablalık bekliyor ama yok işte.

Konuyu uzatmak istemiyorum bunlar sadece birkaç örnek. Çocukla birlikte başkalarının evine oturmaya gitti bir kaç kez. Ben bu durumu kabul etmeyince bu koşullarda bakamayacağım falan demişliği var. Biraz rahatına düşkün yani...

Son olayı anlatmak istiyorum esasen.

Çocuk bu hızlı büyüyor tabi. Geçen yıl aldığımız kıyafetler yetersiz kalınca oğluma birkaç eşofman takımı aldım, giydirdim. Bu hafta sonu fark ettim ki çocuğun dizi çamaşır suyu olmuş. Aşırı derecede canım sıkıldı.

1. ve en önemlisi o çocuğun çamaşır suyu olan bir zeminde ne işi var? O ortam muhtemelen kaygan, çamaşır suyu ağır bir kimyasal. Çocuk belkide düştü benim haberim yok.

2. si o eşofman takımı sadece bir kez yıkandı ve 55 liraydı. Yazık günah değil mi?

Biraz önce ablayla konuştum. Yukarıda yazdığım endişelerimi dile getirdim birde iki arada şu yeni kıyafet mevzusunu da söyledim. Amaaaan ablam ben hiç takılmam öyle şeylere demesin mi? Yani sen takılmazsın bellide benim takılıp takılmamam da mı önemli değil senin için?

Ne biliyim yahu? Ben olsam kendimi kötü hissederdim mesela.

Abartmışmıyım sizce?

Az bile yapmışsın...
Başka bir bakıcı bak mümkün ise

Kac para verdigini acayip merak ettim ben
Hakli olabilirsin herkesin dogrusu kendine ama o cocuk bir ev hanimiyla otura otura ne ogrenecek sence?
Siz yikasaniz ne olacak niye bunu bu kadar buyuttunuz anlamadim.
Üç kuruş değil canım. Buradaki piyasa fiyatının iki katını alıyor. İki parça çamaşırı makinaya atsa neyi eksilecek ki? Bir yudum yavru yani.
Siz kendi cocugunuzun camasirini yikasaniz neyiniz eksilecek? Yikama zorunlulugu yok. Bunu okuyunca kalanlarina gerek gormedim bile...

Siz yikasaniz ne olacak niye bunu bu kadar buyuttunuz anlamadim.

Siz kendi cocugunuzun camasirini yikasaniz neyiniz eksilecek? Yikama zorunlulugu yok. Bunu okuyunca kalanlarina gerek gormedim bile...
İşte gerek görmediğiniz bazı şeyler sizi konudan koparabiliyor hanımefendi. Biz baştan böyle anlaşmıştık. Anlatabildim mi?

Yurt disinda yemegini siz veriyorsunuz yada yemek parasi veriyorsunuz, saat ucretmli çalisiyor , sigortali oluyor bakan kisi .. çamasir tabiki yikamaz, bez sut hersey sizden
uyku saati yemegi yaptigi oyunlar, kaka çis sayisina kadr hersey aksam verdigi bi defterde yazilidir .. du$se sizi aramak zorunda, sigortali oldugu için o çocugun ona emanet oldugunu devlet biliyor ve çocugun tirnagina zarar gelse devlet biner tepesine ..

vede maximum bi saat ucreti var onu a$amiyolar atiyorum saati 4 euro gibi .. artik temizlik ve yiyecek parasi oluyor
en sondevlet yardim ediyor bakcii parasina anne nin toplam gelirine gore

konuna yardimi olurmu bilmem ama yazmak istedim bunlari

son oalrak memnun deilsen vede baska seçenegin varsa degistir istersen bu kdr kafana takdigina gore yaptigi isle seni tatmin etmiyor kadi, neden paranla rezil oalcaksinki

Fazla talepkar mı? Hiç sanmıyorum. Burada evine gelen bakıcıyı hunharca kullanıp benim verdiğim paranın yarısını veren insanlar var. İnsanın içinde biraz merhamet olmalı.
Merhamet konusunda size katılıyorum ama siz taleplerinizi belirtmemişsiniz ki şaşırıyorsunuz. Verdiğiniz paraya Ankara'da bakıcı bile gelmiyor.

Yurt disinda yemegini siz veriyorsunuz yada yemek parasi veriyorsunuz, saat ucretmli çalisiyor , sigortali oluyor bakan kisi .. çamasir tabiki yikamaz, bez sut hersey sizden
uyku saati yemegi yaptigi oyunlar, kaka çis sayisina kadr hersey aksam verdigi bi defterde yazilidir .. du$se sizi aramak zorunda, sigortali oldugu için o çocugun ona emanet oldugunu devlet biliyor ve çocugun tirnagina zarar gelse devlet biner tepesine ..

vede maximum bi saat ucreti var onu a$amiyolar atiyorum saati 4 euro gibi .. artik temizlik ve yiyecek parasi oluyor
en sondevlet yardim ediyor bakcii parasina anne nin toplam gelirine gore

konuna yardimi olurmu bilmem ama yazmak istedim bunlari

son oalrak memnun deilsen vede baska seçenegin varsa degistir istersen bu kdr kafana takdigina gore yaptigi isle seni tatmin etmiyor kadi, neden paranla rezil oalcaksinki
Yurt dışında öyledir. Doğrudur. Ama ben kendim yurt dışı standartlarında çalışmıyorum o yüzden aynı imkanları sağlayamam maalesef. İnanın bu koşullarda dengi birçok kişiden daha iyi durumda bakıcımız.

Back