- 24 Ekim 2019
- 1.388
- 7.594
- 158
- Konu Sahibi streshanim
-
Bilmiyorum vallahi yastık çerezi derler hatta..ılk gece kız tarafı tatlı yemek mı gonderırbır yasıma daha gırdım
bızde de tam aksıne erkek tarafı gonderır tatlı falan agzınızın tadı bozulmasın dıye
evlenen nıye kendısı yemek hazırlayamıyor kı sızın tarafta :)
Valla bi tanıdık damat da istemedi kız söyledi ailesine yapmayın öyle şeyler diye onlar da yapmadı . Kavga edilecek bişey değil sevmeyebilir herkes şakayı sevecek diye bir durum yok o günlere bir gelin önce dereyi görmeden paça sıvamak buSevgilimle nişan düğün planları yapıyorduk. Şu damattan para koparma muhabbetine geldi konu. Hani nişanlanırken makas kesmiyor derler, gelini almaya geldiğinde kapıyı tutup para isterler ya, benimki bana bunları yapmasınlar sinirlenirim diyo. Ya dedim ben insanlara nasıl müdahale edebilirim. Konuşursun yapmazlar diyor. Kapıyı tutmayın eşimden para istemeyin mi dicem ben dedim ya millete. Gelin halimle o duruma mi düşüreceksin beni dedim 50 100 lira icin. Ben sevmiyorum yapmasınlar diyor yapan olursa da bozarsam şaşırma diyor. Bu arada sevgilim cimriliginden söylemiyor aksine eli çok acıktır. Akrabandan para isteyen olursa söyle ben sana vereyim ama bana bunu yapmasınlar diyor. Yani bu olayları saçma bulduğu için tepki gösteriyor. Şakayla karışık bak ısrar ederlerse döner giderim bile dedi. Iyice sinirlerim bozuldu. Dedim böyle biseyde beni yarı yolda bırakıp gideceksen hiç evlenmeyelim zaten. Iyice gerildim ya o günlerde başıma neler gelecek acaba diye. Her damadın başına gelen bi olayı neden bu kadar abartıyor anlamıyorum. Böyle durumlarda ters tepki veren eşi olanlar var mı aramızda? Ben bu olayda ne yapabilirim?
Pazarlık mıBenim kardeşim çeyizimde sandığın üstünden inmemişti. Eşim 100 mü 200 mü artık ne verdiyse indi. Kardeşim sonra da gelip o parayı benim çantama attı. Aynı şekilde abim evlenirken kızı evden almaya gittiğimizde gelinin kardeşi abimden iyi bir miktar “kopardı”. Takı töreninde baktım o da altınıyla birlikte parayı geri verdi. “Pazarlık” aşamasında gırgır oluyor. Maksat muhabbet olsun. İnsanlar maalesef işi abartıyorlar. O yüzden erkek arkadaşını çok haksız görmedim.
ılk gece kız tarafı tatlı yemek mı gonderırbır yasıma daha gırdım
bızde de tam aksıne erkek tarafı gonderır tatlı falan agzınızın tadı bozulmasın dıye
evlenen nıye kendısı yemek hazırlayamıyor kı sızın tarafta :)
tovbeler olsunYa işleri varken zahmet etmesinler diye bizde de cetnevir kızarmış tavuk baklava gider kız evinden çiftin evine önceden birde küçük tüp alınırdı kv kp evine evlenince o halde odadan çıkılmasın diye
Bizim köyde damadın arkadaşları damadı gerdeğe kattıktan yarım saat felan sonra tatlı yemeye geliyormuş gelen tatlıdan birde kahve istiyormuş kapının önünde içiyorlarmış şok olmuştum ben
Kız hemde nasıl kardeşim köye gelin gitti pencerelerine taş atmışlar abla sabaha karşı durdular diyor istekleri anca bitmiştovbeler olsun
baya terbıyesızlık yaKız hemde nasıl kardeşim köye gelin gitti pencerelerine taş atmışlar abla sabaha karşı durdular diyor istekleri anca bitmişpislik degil mi resmen
Bizim pazarlığımız değil sandığın pazarlığı. Hatta pazarlık kelimesni “.” tırnak işaretleri arasına almalıydım sanırım. Çok ciddiye almışsınız.Pazarlık mıo nasıl cümle. Mal mıyız biz. Ki şükür bizim ailemizde hiç olmadı.
haklısın canım. benımde nişanlım aynı şeyi söylerdi. aynı tehtid eder gibi bozarım derdi. bende sacma sapan adetler ama aileme yapmayın istemeyın dıyemezdım yanı herkes yapıyor bunu ses etmeden versin 50 lra ne dıyo sinir oluyosa manyak. nitekim bozdu da benmkı nişanı salak. yemedi bi tarafı daha dogru düzgün bı adeti yerine getirmediği halde. bastan bellı edıyrlar kendılerını onceden şaka yapıyodur dıye takmamıstım keske o zaman ayrılsaymısımSevgilimle nişan düğün planları yapıyorduk. Şu damattan para koparma muhabbetine geldi konu. Hani nişanlanırken makas kesmiyor derler, gelini almaya geldiğinde kapıyı tutup para isterler ya, benimki bana bunları yapmasınlar sinirlenirim diyo. Ya dedim ben insanlara nasıl müdahale edebilirim. Konuşursun yapmazlar diyor. Kapıyı tutmayın eşimden para istemeyin mi dicem ben dedim ya millete. Gelin halimle o duruma mi düşüreceksin beni dedim 50 100 lira icin. Ben sevmiyorum yapmasınlar diyor yapan olursa da bozarsam şaşırma diyor. Bu arada sevgilim cimriliginden söylemiyor aksine eli çok acıktır. Akrabandan para isteyen olursa söyle ben sana vereyim ama bana bunu yapmasınlar diyor. Yani bu olayları saçma bulduğu için tepki gösteriyor. Şakayla karışık bak ısrar ederlerse döner giderim bile dedi. Iyice sinirlerim bozuldu. Dedim böyle biseyde beni yarı yolda bırakıp gideceksen hiç evlenmeyelim zaten. Iyice gerildim ya o günlerde başıma neler gelecek acaba diye. Her damadın başına gelen bi olayı neden bu kadar abartıyor anlamıyorum. Böyle durumlarda ters tepki veren eşi olanlar var mı aramızda? Ben bu olayda ne yapabilirim?
Ya işleri varken zahmet etmesinler diye bizde de cetnevir kızarmış tavuk baklava gider kız evinden çiftin evine önceden birde küçük tüp alınırdı kv kp evine evlenince o halde odadan çıkılmasın diye
Bizim köyde damadın arkadaşları damadı gerdeğe kattıktan yarım saat felan sonra tatlı yemeye geliyormuş gelen tatlıdan birde kahve istiyormuş kapının önünde içiyorlarmış şok olmuştum ben
Kız hemde nasıl kardeşim köye gelin gitti pencerelerine taş atmışlar abla sabaha karşı durdular diyor istekleri anca bitmişpislik degil mi resmen
İşte o zaman hepsine rest çekmeli.Taki kuyrugunun basinda dikilmekte ayri bir facia zaten. Bunlar gelenek falan degil bunlar insanlara zorla dayatilan seyler. Kirmizi kusak baglanmasindan tutunda, makas kesmiyor isguzarligina kadar. Hepsi ayri felaket.
nıye yaa :) ınsanlar kendı dugunu ıcın sunu ıstemıyorum bunu ıstemıyorum dıyebılır sonucta dugun evlenecek kısılerın yaptıgı bırsey ısteyen dugununde cıg kofte partısı yapar ısteyen dugununde pıjama partısı yapar ne ıstıyorlarsa oyle yapsınlarİşte o zaman hepsine rest çekmeli.
Geleneksel bir tören yapıyorsanız onu bunu istemem deme hakkımız yok, ha yapmıyorsak zaten kimse de para almak için duvar olmaz önlere.
İşte o zaman hepsine rest çekmeli.
Geleneksel bir tören yapıyorsanız onu bunu istemem deme hakkımız yok, ha yapmıyorsak zaten kimse de para almak için duvar olmaz önlere.
Bana göre de öyle.nıye yaa :) ınsanlar kendı dugunu ıcın sunu ıstemıyorum bunu ıstemıyorum dıyebılır sonucta dugun evlenecek kısılerın yaptıgı bırsey ısteyen dugununde cıg kofte partısı yapar ısteyen dugununde pıjama partısı yapar ne ıstıyorlarsa oyle yapsınlar
dugun aslında gelenek ıcın degıl eglenılsın dıye yapılıyor
ben mesela ceyızımı cıkarırlarken eglence yapıyorlar ya onu ıstemedım kına da yapmadım bana kalsa dugun de olmamalıydı nıkah ıstemıstım aslında cunku ahanda nasıl evlenıyorum bak dıye şıkıdık şıkıdık oynamakta komık gelıyor bana kalsa nıkah sonrası sadece yakın arkadas ve kuzenlerımle bır mekana gıtmek ısterdım yanı
bu para koparma gelenegını hangı ac gozlu cıkardıysa allah gozunu doyursun dıyesım gelıyor :) ınsan utanır ıstemeye bence yanı utanmalı
sankı o parayı vermese gelın evden cıkamayacak :) yanı bır 50 tl lık mı gelının cıkıs kapısı mesela , bence tamamen gelını asagılayan seyler boyle seylere alet olmak ıstemedıgım ıcın bılmıyorum cunku belkı ıcımızde cıkar tuhaf kımlıkler dıye bırcok seyı yapmadım bana gore bunlar eglence degıl mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?