Bahşiş vermek istemeyen damat

Inanın benim de hiç hoşuma gitmiyor. Ben de sinir oluyorum. Ama bunu hep yapıyorlar. Yapan olursa da onun huzursuzluk çıkarmasını istemiyorum.

gerçekten çok saçma şeyler ya.saçmalığının yanında düşüncesiz de bi mevzu.bir ton masraf et o düğüne yandan dayı gelsin 100'lük daha kopartmaya çalışsın ehe ehe diye.

Usulüne göre düğün dernekse mevzu, usulde o da var.
Yok ya işine gelene tamam, gelmeyene eyvallah.
Evden kız almayı biliyorsa o kapı açılmayacak!
Katiliyorum aynen, evden gelin cikarma gibi bir adeti yaparken kapi kapatma falan da buna dahil. Zaten kucuk cocuklar kapatir genel olarak. Bizde apartmanda engelli bir cocuk vardi onun yakinlari kapatmisti, gulduk eglendik verdik. Damadin yakinlarindan veren dahi oluyor oyle durumlarda amcasi, dayisi varsa kardesleri.
Buna da cemkiren insan o rituellere hic girmek istemiyorsa eve gelip almayacak. S streshanim

Kesinlikle.
Bahşiş damadı yolmak değildir, mutlu bir şey için verilen sadakadır.
Başkalarını mutlu etmek, güzel bir şekilde evliliğe başlamaktır.
Hadi çok moderniz, aşırı banal şeyler bunlar diyelim de, o zaman onca insan kızı niye alıyor, gelin niye evden falan çıkıyor yani?
Düğünde takı kuyruğunun başında dikilirken iyi, çoluk çocuk gence 3 kuruş para verirken kötü.
Yok devenin nalı:)

Annenize ve guvendiginiz kuzen, akraba varsa bir iki kişiye tembihleyin yapmak isteyene yaptirmasinlar illa tek tek sizin uyarmaniza gerek yok.

Benim de hiç hoşuma gitmiyor insani her kıstırdıklari yerde para para diye tutturmak. Bunun nesi gülünecek, eglenilecek birsey anlamiyorum. Eger cocuklara harclik verilcekse onceden ayarlansin verilsin sagda soldu para diye adamin onunu kesmesinler.
Eşime öyle şeyler yapan olmadi, dumduz birlikte ciktik evden.

Vallaha burda bir gelin almada kapıyı açmak için erkek tarafından 2000 Euro (!) isteyen kız tarafı oldu. Ilk önce şaka zannettiler ama iş baya ciddiye bindi orda. Sonra damatın babası laf attı ortaya. Nerdeyse kavga çıkmış. Biz düğüne geldik. Baktık milletin suratı beş karış. belki nisanliniz birinin böyle b* cikartacagindan korkuyordur

Boyle adetler çok saçma işguzar gelıyo bana insanlar parayı begenmeme mevzuusu var bide damat olsam heralde zor dayanırım. Usulen verılenıde kabul et yani resmen iişguzarlık. Bence yapabılcek kısılerle konusmak gerek.
Celal ile ceren filminde adam kurdele kesmıyo diye diye celali kusturmuştu eline hahaha

Bence sevgiliniz son derece haklı çok saçma bir adet, bana göre adet bile değil.. bu bahşiş olayının o kadar çok suyunu çıkaran oluyor ki damadı yoldukca yoluyorlar bence gelin almadan uyarinizi yapın ve kimse durmasın kapıda bu sizin elinizde..bizde böyle bir şey istemediğimiz için öncesinden hep söyledik yani ayıp değil asıl kapıda durup para dilenin ayıbı..
Bir akrabamizin düğününde bu bahşiş olayı yüzünden karga çıktı düğün dağılıyordu yani damattan 500 lira para isteyip bir kasada alkol istediler.. sizin düğününüzde de böyle şeyler olmamasi için önceden önleminizi almanız gerekiyor damatlar yolununacak kaz değil hiç doğru bulmuyorum

Ailenizde bu konuyu abartmayacak kim varsa ona anlatıyorsunuz durumu, adet yerini bulsun diye düğün günü o tutuyor kapıyı, damat bey de gelince hiç mesele uzamadan kapıyı açıp sizi salona uğurluyorlar.

Benim düğünümde sırf adet yerini bulsun diye abim tutmuştu kapıyı. Eşim abimin direteceğini sanmış. Miktarı hatırlamıyorum ama eşimin verdiği ilk parada açmıştı kapıyı abim. Eşim de sonradan "abin süründürür sanıyodum insaflı çıktı" deyip gülmüştü o konuyla ilgili konuşutuğumuzda.

En gıcık olduğum adetlerde ilk üç’e girer şu bahşiş zamazingosu.
1-düğünde gelinin anası damadın bacısı anonsu
2-tuzlu kahve
3-bahşiş

Ben de eşim de bu tip şeyleri sevmediğimiz için en baştan söyledik herkese, düğünümüzün yapıldığı yere varana kadar. Sizin herkese tek tek söylemenize gerek yok zaten. Bir kardeşiniz, kuzeniniz falan vardır heralde bu tip durumlara müdahale edebilecek.

Bu adete kızıyorsa.
Düğün bitiminde gelin ile damat kendi evlerine geçtiklerin de ilk gece kız tarafı eve tatlı, yemek ve çerez gönderir..
O zaman bunu da kabul etmesin aç kalsın ...
Bakıyımmm bence mantıklı

Adam sevmiyor demek ki rahatsız oluyor. Ki çok saçma adet zaten..Bana yapılsa böyle sulu şakalar ben de bozulurdum. Sizinkilere tembihleyin yapmasınlar siz üzerinize düşeni yapıp eşinize söylerseniz o da bir sey demez.

Düğün yaklaştıkça saçma sapan konular konuşulup böyle gereksiz tartışmalar olabiliyor. Tamam bakarız de geç, nasılsa düğün telaşı varken ikinizde bu ayrıntıları düşünmeye fırsat bulmayacaksınız. Sonra sana neden demedin bir şey derse de unutmuşum telaştan, aklıma gelmedi hiç dersin. Eşimle düğünden önce küçük şeyler için bile tartışma yaşadık. Ama düğün zamanı her şey olacağına vardı. Hatta dedim ne gereksiz konuları dert etmişim, su akar yolunu bulur derler ya o hesap tam. Sizde şimdiden her şeyi irdeleyip birbirinizi boş yere bunaltmayın.

Taki kuyrugunun basinda dikilmekte ayri bir facia zaten. Bunlar gelenek falan degil bunlar insanlara zorla dayatilan seyler. Kirmizi kusak baglanmasindan tutunda, makas kesmiyor isguzarligina kadar. Hepsi ayri felaket.

Bizim aile de kapı kapatma vs olarak alınan paralar takıda geri takılıyor , amaç işin gırgırın da . Ama herkes aynı şekilde mi düşünür orasını bilemem tabi. Sonuçta bana da saçma geliyor adetler.

Ben ailemde bunu yapabilecek herkese 'artık bizim onunla kesemiz bir, onun size vereceği para benim kesemden çıkıyor olacak sakın duymayayım böyle birşey, düğünü de biz yaptık ztn bi de üstüne para veremem' diye uyarmıştım

adam istemiyorsa zorla yaptirin mi diyecegiz.

konisun kapiyi tutacak akrabanizla, yapmasinlar. zaten bellidir kimin kapiyi tutacagi, uyarin, istemiyoruz diyin, yapilmasin.

yani su kadarcik sey icin de sizin adami sikmanizi hic anlamadim. bunun icin tartismam bile esimle, istemiyorsa istemiyordur. herkes yapiyor diye biz de yapmak zorunda degiliz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…