- 18 Nisan 2008
- 175
- 0
canim öncelikle cevabin icin tsk ederim.Peki söyle bisey yapsam mesala ben 40 dk tempolu yürüyorum ya kosu bandinda,5dk kossam 5 dk yürüsem sence nasil uygunmudur ? Böyle daha fazla yag yakarmi vücudum ? simdiden tsk ederim....a.s.selam hayatım cok tesekkür ederim tabii ki cevaplarım canım interval cardıo bir cıkıs bir inis oluyor yani önce hafifle baslıyorsun diyelim 1 dakika sonra 1 dakıka icinde hızlanabildigin kadar hızlanıyorsun depar atıyorsun sonra tekrar yavaslıyorsun bu sekilde vücut buna alısmıyor 20-25 dakika sürüyor en güzel yönü diger normal cardiolar gibi degil metobolizman uzun bir süre hızlı oluyorsöyle bir örnek daha vereyim canım diyelim normal bir aerobik yapıyorsun orta tempoda 2 dakika olsun sonra tekrar 1 dakika cok hızlı bir sekilde hareket ediyorsun yerinde jog yapmak veya ip atlamak gibi dakikalrı kendine göre ayarlayabilirsin herkesin kondüsyonu cok farklı cünkü haftada 2-3 gün yapmak yeterli eger kilo sorunun varsa fazla mutlaka dene derim arastırmalara göre normal cardılardan 9 kat daha fazla yag yakıyor düsün artık:) evet hayatım cocuklugumdan beri sporun icindeyim ben arastıra arastıra bayagı bir genisledi bilgim:) hayatım kosu bandında da int cardıo yapabilirsin ordan hocalara sölersen yardımcı olurlar sana haftanın 3 günü agırlık calsımak ideal canım haftanın en az 2 günüde mutlaka dinlen unutmaki kaslar calısınca degil dinlenince yenilenir en cok yag yakan sporlar int cardıo ve agırlık calsımaktır hayatım spor 1 saat yeterlidir canım ama ne kadar yogun yaptıgına baglı bu agırlık calsıması icin 30-40 dk yeterlidir bana programını yazarsan sana daha ayrıntılı yardımcı olurum canım her zaman sorabilrisin sorun yok canım :)