Babanne öldü şimdi dedeye kim bakıcak?

o daireyi yedirmezler ölsün derlerik para karşığılı baktın bide dairemi verecez madem öyle şimdiden yapsınlar tapuyu üstünüze

sayet dedeye tasinmaya karar verirseniz elinizde belge olsa ileride size kimbilir zirnik koklatmazlar simdi sesleri cikmayislarina bakmayin yapmayacaginiz bir isede atilmayin iyice düsünün dedenin hayalleri onuru vs yazik olmasin

Çocukları dururken torun ne alaka
Ben anneme 'anneannemle buyukbabamla niye ilgilenmiyosun ' demiştim iki ay bı ilgilenmeyijce heyheylenmistim
Bana 'sen baksaydin' demişti
Banane ay ben niye bakıyorum evladı ben miyim demiştim bana küsmüştu
Haklıyım ama

Evladi dururken size ne ?
Ayrıca ben rahatım bozulur diye Muğla'da lüks ve konfor içerisinde gerine gerine yaşamayı bile reddediyorum
Hiiiiic başımı agritamam üstelik bende anne oluyorum, bende evladımi dusunmeliyim o zaman taşınıp gideyim di mi ama ?

Bence yapmayın
Niyetiniz iyilikse amenna da ben pek yapamam öyle saf iyi niyetle kendimi feda etmeler filan

Bence kızlar diyorsunuz ama hanımefendinin aklına yattı bu iş
Yok hayır aksine eşimle akşam konuşucam olumsuz oldugunu söyleyeceğim. Yazılanlar okadar doğru ki benim düşünemediğim bir çok konuya değinmiş yazan arkadaşlar, ileriye dönük çok fazla problemle karşılaşocağız ve ben cocugumu 3 4 yaşına geldiğinde kreşe verip iş hayatıma devam etmeyi planlıyorum normalde de, ekonomik özgürlüğümü tamamen bitirip sadece kocamın eline de bakmak fikri bana sıcak gelmiyor. çok sağolun kızlar. 7 si Cuma günü olucak bakalım bana tavırları değişicek mi?.. pekte umrumda olmaz. Sonuçda oğul olarak siz bakmıyorsunuz el kızı olarak benden medet ummaları ve kendi aralarından konışup planlamaları bana sadece olur yada olmaz diye söz hakkı bırakmaları hiç etik değil.

Mesajların hepsini okuyamadım . Aileniz ne diyor bu duruma ?
Bu konu dün gece konuşuldu bu sabah buraya konuyu açtım hemen arkasından Anne ve babam ile görüştüm telefonda. Onlat ağır bir sorumluluk bizce kabul etme dediler ama çokta karışmak istemiyorlar

Birde şunu eklemek istedim. Neden bizim kültürümüzde geline illa birilerini baktırma isteği var acaba? Dıdısının dıdısı bile olsa hemen gelin baksın diye ortaya bir fikir atılıyor. Çok ilginç ya.

Anne,baba,kayınbirader,görümce bitti artık dedeler,babaanneler başladı. Yakında erkeğin amcasına,dayısına,halasına da gelin baksın diyecekler heralde.

Çok güzel fikir bence.

Madem ev karşılığı dedeye bakmanız isteniyor. Amenna. Hemen şimdi dede sağlığında evi size bırakacağına dair bir belge bi vasiyetname vs imzalasın. Bugünün işi yarına kalmasın.

Ama dikkat buyurun. Torununun değil sizin üzerinize. Neticede torunu tüm gün çalışıyor dedeye siz bakacaksınız daha ev sizin hakkınız oluyor bu durumda.

Siz bunu açıkça dile getirin bi hele. Ev nasılsa sizin olacak. Size vaad edilmiş. Ha şimdi ha sonra dimi.... siz agzinizla söyleyin bunu bi kerecik. O zaman göreceksiniz evi size yedirirler mi yedirmezler mi diye.

Bunu dediğiniz an dedeye bakmanızı talep etmekten kendi rızaları ile vazgeçerler. Hem de sizi aç gözlülükle suçlayarak.

Ortada bir ev yok ki. Geri dönüşüme girecek olan ev yerine verilecek evlerden bir tanesini vermeyi teklif etmiş. O ev geri dönüşüme girecek mi, girse de 20-30 yıl sonra mı girecek bilinmez.

Maximum 7-8 yıl yatılı bakıcılık yaparak ev ve araba sahibi olabileceksiniz. Eğer size verilen sözler tutulursa ve hepsinden önemlisi siz en başından verilen sözlerin tutulmasını garanti altına alırsanız bence avantajlı durumdasınız.

Şöyle söyleyeyim, evet düzenli yaşlı bakımı inanılmaz zor ve yıpratıcı bir iş...bunda hemfikiriz. Ancak dışarıda yine zor ve yıpratıcı şartlarda çalışarak ve kira ödeyerek Max. 7-8 yılda ev ve araba sahibi olabileceğinizden emin misiniz?

Şu anda önemli olan , aile bireylerinin tümünün bu zor hizmeti size yıkmaya çalışırken ve size ihtiyacı varken sizin doğru şartları yasal olarak garantiye alarak bu "işi" kabul etmeniz ve onlara da kabul ettirmeniz.

Önce bir avukata danışın, miras hukukunda uzman olsun. Şartları ve yasal sözleşmeyi avukatla hazırlayın. Önce eşinize sonra aile bireylerine sunun. Her mirasçı ok diyip imza atarsa işi kabul edin. Kabul edilmezse bırakın, gündüzlu ayrı yatılı ayrı olmak üzere 2 bakıcı tutulup kardeşler ortak ödesin. İş oraya gelince zaten hepsi hesapta haklı olduğunuzu kabul edeceklerdir.

Ama belki de 3-4 yıl bile sürmeyecek bir sıkıntı sonunda emeğiniz ev araba ve birikim olarak odenecekse bu fırsatı degerlendirmelisiniz.

Hemen reddetmeyin derim.

Son düzenleme:
Zor bence. Gelen giden dr olur buyuk evi sonucta. Simdiki esyalariniz ne olacak. O evde misafir olacaksiniz. Brnim aklima yatmadı

Madem parası var ve yalnız kalmak istemiyor, bir yardımcı tutulur. Yaşlı bakımı çok zor, herşeyi geçtim evde asla yalnız kalamayacaksınız dedeyle tüm gün birliktesiniz. Ev kalacak diyorsunuz ama o evi amcalar size asla yedirmez. Çok iyi düşünün, bakıp kötü olacağınıza bakmayıp kötü olun daha iyi

Yahu bunun bayramı var geçmiş olsunu var
Birde arsızlarsa her işi sizden beklerlerse 1 seneye evinizde arabızda batsın konumuna düşmeyin
Onun dışında her hafta biri temizliğe gitse
Sadece parasıyla sabah akşam yemeğini yapacak birinide ayarlayabilirler
Tabi sizin bileceğiniz iş ama kolay olmaz

Tam olarak aynisi olmasa da biz evlenmeden önce eşimin annesinin halası tek yasayan bir kadın ve yaşi 70 civarlarında, evinin üst katında kiracısı varmis, eşimi çok sevdiği için "çıkarayım kiracıyı gelsin taşınsınlar kira da almayacağım." demişti. Bir vazife yükleme yoktu bana bakar gelin gibi ama ben yine de işin iç yüzünde bu olduğunu da düşündüm. Çünkü kızı var ama uzağında oturuyor, kadın tek kalıyor. Üst katını ücretsiz kira almadan oturmamiz icin bize verecek beklentisi hic mi olmayacak? Kimse kimseye ücretsiz is yapmaz dedim o zaman eşime. Erkekler pek bunlari dusunemiyorlar. Bende calisan kadinim evimi kendi kendime bile temizleyemiyorum,bazen pratik bir seyler yiyip gecistiriyorum. Halaniz temizlik bekler, yemek bekler. Cocuklari ucretsiz kaldigimiz icin konusur. Kira vermiyorlar bi yemek yapıversin denir, asla kabul etmem demistim esime. Ustelik ev esimin isine de yakindi ama istemedim.
Şimdi bunama ve unutkanlık başlamış bile halada. Muhtemelen para için kabul etseydim su an ben ilgilenmek durumunda kalicaktim. Şimdi oturmuş kitabımı okuyorum , ara verip foruma bakiyorum. Dinleniyorum bu özgürlüğü seviyorum ben şahsen para için böyle bir şeyi kabul etmezdim.
Ayrıca ne derlerse desinler sorumluluk size ait değil ki kendinizi kötü hissedeceğiniz bir durum yok.

Yani kusura bakılmasın da.
Bu kadar çocuk varken, karşı dairede otururlarken ve dedenin de aklı başında yerindeyken buldukları çözüm bebeği olan torunu taşımak mı?

Herkes pamuk ellerini cebine atacak, düzgün bir bakıcı tutulacak, haftada 2-3 gün gelecek.

Bedava kira/araba denmesi boşuna değil, dedeye bakınca kariyerinizden tamamen vazgeçmiş olacaksınız, o kadar yıldan sonra iş hayatına geri dönemezsiniz. Özel yaşamınız kalmayacak.

Dersiniz ki ben ömür boyu çalışmayacağım, asla geçinemiyoruz olabilir derim.

Tabi dedenin yatalak olması durumunda kaldırıp bakımını yapmanız çok zor, bunun için ileride yardımcı tutmak durumumda kalabileceğinizi ve aile büyüklerinin yardım etmeyebileceğini hesap edin. Bütçenizi tamamen harcamayın, daima birikmişiniz olsun.

Boşanma aşamasına bile gelebilirsiniz hiç kafanızda kurmayın plan yapmayın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…