Babanne öldü şimdi dedeye kim bakıcak?

Aman yapmayın. Azıcık aşım kaygısız başım demek lazım.

Karşıda oğlu gelini varmış zaten. Yemeği bakımı yine paylaşılır. Kendi evlatları gerekirse bakıcı tutsun ama sizlik hiç bir şey yok.

Siz bakacaksınız. Adı torunu baktı olacak.
O bakmak istemedikleri babaları bir anda kıymete binecek sürekli size gelecekler.
Sürekli size karışma hakkı bulacaklar.
Gezmeye gitseniz sorun, rahatça çocuğu uyutup eşinizle bir oturma keyfiniz dahi olmayacak.

Ben de çalışacağım çocuk kreşe gidince deyin. Dedeye bakmak demek uzun süre işe gidememek demek. Allah korusun boşansanız, o ev bana dededen miras der adam, size evden zırnık vermez. Boşa geçen yıllara yanarsınız. Yerinizde olsam kabul etmem. Dede sizde olunca gelen giden de çok olur. Bayramlar seyranlar hizmetle geçer. Ayrıca bez takmak vs gerekse ilerde, yapabilir misiniz? Bence hiç uygun değil.

"Böyle bir sorumluluğu almaya hazır hissetmiyorum üstelik kimsesiz değil bana sıra gelene kadar çocukları var" deseniz bile hepsine yeter :)

Bak öncelikle tabiki bir yaşlıya bakıp duasını almak harika ama olumlu yönleri kadar olumsuzluğunu da düşünmelisin.
Öncelikle senin kan bağın olmayan biri. Kayınpeder bile degil dede. Sana gelene kadar üst jenerasyon buna zaten müsaade etmemeli idi ama bence onlarında canına minnet. Şu an maddi imkanlar hoş gözükebilir ama sana şunu söylemek istiyorum. Bu adam aynı ev içinde her zaman aynı uyumda olmayabilir huysuzlasabilir bakıma muhtaç kalabilir i. Yapabilir misin ? Misafirin gelmek ister evde bir adam. Ne özgürce bi yere gidebilirsin ne evine birini cagırabilirsin. Diyelim canın istemedi yemek yapmadın eşini bi şekilde kendine uydururabilirsin ama dedeye akşam pizza söyleyemezsin mesela yemek pişirmek zorundasın. Evde rahat gezemezsin kocanla odanda özgürce sevişemezsin hep bi ses duyar mı korkusu. Bunları düşün taşın kararını ondan sonra ver derim.

Eşimi küçüklükten itibaren anneannesi büyütmüş bildiğin annelik yapmış.Evlendiğimiz günden beri anneanneye bakıyoruz.Dışarıdan konuşması o kadar kolay ki yaşamayan bilmez.Yaşlı insanlara saygım sonsuz asla kırmam ama o kadar zor ki.Evliliğimizden hiç bir şey anlamadık.O durumun yarattığı stres sıkıntı hayat enerjisi bırakmıyor insanda.Baştan kabul etmeyin.Hayatınız tamamen kısıtlanır.Beş dakikada bir yere gitseniz hep yalnız bırakıyor, bakmadan ev sahibi oldu denilir tabi evi verirlerse.Huzur her şeyden önemli.Bir de dede yatalak falan olursa kesinlikle bakamazsınız.

Karşıda oğlu oturuyormuş zaten idare edebilir bir süre direkt topu size atmaları hiç olmamış. Ayrıca kimsenin size minneti de olmaz çünkü ev dedenin. Bedava oturdular diye ne dedenin ne başkasının mahçubiyeti olmaz bence. Ve ömür bu belli olmaz. 20 sene yaşayacak belki.

Yani bakmak güzel Allah rızası için sevap fazladır. Yanlış yönlendirmek istemem ama hiç kötü duygu beslemeyecekseniz kabul edin. Ev vermemeleri ya da bedava oturdun diye laf etmeleri ihtimalini düşünerek Allah rızası için baktım hiçbirinde gözüm yoktu diye içinizden rahatlıkla soyleyebilecekseniz.

Dedeyi ziyarete gelen herkesi de siz ağırlayacaksınız, birnevi aile büyüğü evi olacak eviniz, kayınvalidem annesine bakıyor o kadar zorlanıyor ki, ben kesinlikle kabul etmezdim

Valla dede baya akilliymis. Hem evini birakamazmis hem de 2 hafta sure vermis. Cocuklari dururken torununun bakması çok değişik diyeceğim ama değişik degil çünkü zaten torunu degil siz bakacaksınız. Eşiniz bunu bile soyleyememis ve muhteşem bir teklif almış gibi koşarak size gelmis. Dede isini biliyor. Dededen sonra eşinizin anne babasını alırsınız zaten bitti omur.

Karşıda oturan oğulları tasinsin. Gelin çalışıyorsa da sorun degilki. İllaki ise güce gitmeden evin yemeğini hazır ediyordur. Akşam hep birlikte oturur yer içerler. Çalışmasını bile bahane etmişler. Bu bile daha mantıklı. Sanki villa ya bakıcı yatılı aile alır gibi muamele çekmişler. Kimse bakmaya yanasmamis iş size patlamış. Ben olsam kabul etmezdim. Ozaman ne çalışmanıza ne aile hayatınıza ne de sosyal hayatınıza çeki düzen veremezsiniz.. zor durumda misiniz bilemiyorum ama resmen durumunuzu kullanmışlar. Çok istiyorlar sa bakıcı tutsunlar

Bu konuda yaşadığım tecrübeleri aktardığımda kötümser hatta fesat biri olarak değerlendirebilirsiniz beni ama samimi olarak söylüyorum gidip iş ilanı ile bakıma muhtaç birisini bulun onun evine yerleşip maaşla ona bakın ama bu şekilde "dost" işi dedeli torunlu ,bilmem kaç amcalı ..bir o kadar yengeli bir olaya asla girmeyin.Hepsi size yukarıdan bakacak,herkes evinize gelip dedeye iyi bakamadığınızı ima edecek..sizi denetlemeye çalışacaklar..hatta bir araya gelip sizin dedikodunuzu yapacaklar çünkü siz dedeyle kan bağı olmayan kişisiniz ..eşinizle bile aranız bozulacak.Üstüne sizin kendi aileniz asla sizin evinize gelemeyecek

en zayif hala sizi sezmisler gecmis olsun. boyle isler beklentiyle yapilmaz. ayrica kendi babasina bakmayip toruna sorumluluk atan o 3 amca, o evleri size birakir mi?

kesinlikle kabul etmeyin.

baskalari da demis, bakim bence isin en kolay kismi, bir tabak daha koyarsin masaya,

zor olan kismi

1) dedemin cocuklari torunlari arakdaslari size gelecek ve sizin onlara hizmet etmeniz gerekecek
2) evde her hareketinizi takip eden birisi olacak, elestiri vs cunku adamin bos vakti var
3) tatile gitmek ya da eve arkadaslarinizi cagirmak problem olur, aileniz bile rahat rahat gelemez

illa sevap almak istiyorsaniz, yakinda bir ev tutun, ilgilenin.

merhametinize oynuyorlar, cok safsiniz, dikkat edin

geçmiş olsun ve başınız sağolsun öncelikle, ben size kendi hayatımdan örnek vereyim babam (ki organ nakli gerek deseler bir an düşünmem sevgimi anlatacak kelime yok) 3 yıl önce prostat kanseri ameliyatı oldu ve sonrası zincir gibi geldi ve kabus olup hayatımıza çöktü şu an yürüyemiyor 2 kişi zor kaldırabiliyoruz annemle ben tek başımıza bakmaya çalışıyoruz her şeyi o kadar zor ki kalkması, tuvaleti, banyosu, traşı, inadı, bazen muhabbet kuşuyla kavga ediyor. anlatmakla bitecek gibi değil yaşadığımız zorluk ben öğretmenim refakatçi raporu almayı düşünüyorum 3+3 ay veriliyor iyice ağırlaşırsa peki? ya sonra ne yapacağım diye düşünüyorum ne yemeğimiz yemek gibi ne uykumuz uyku ne de huzurumuz var inanın kiii çok severek gözünün içine bakıyoruz bir dediğini iki etmiyoruz ama zorluk konusu gerçekten belimizi büküyor gezmeyi çok severdim şimdi arkadaşlarımın sosyal medyalarına bakmakla yetiniyorum param var ama harcayamıyorum evden çıkamıyorum hayatımı babamın tuvaletine, yatıp kalkmasına göre ayarlamak zorunda kaldım 3 yılı geçirdik böyle daha kaç yılımız var bilmiyoruz ama Allahım çektirme diye dua ediyoruz hem kendimiz için hem onun için bu benim babam sizde bir de dede yani zamanla yatalak olursa ne yapacaksınız 2 gün çekirdek ailenizle tatile gitmeniz bile dert olacak ileride ve arkadaşların dedikleri var bir de herkes sizde toplanacak biz öyleyiz şu an sürekli temizlik yapıp mutfak işlerine bakıyoruz insanlar ziyarete gelip üzülüp gidiyor sadece bazen o kadar anlayışsızlar ki inanamazsınız yani hastaları var rahatsız etmeyelim demiyorlar herkes kendi havasından gezmesinde başınıza gelecekler bunlar en iyi ihtimal dede vefat ederse sizin için bu ihtimaller çürüyecek kararınızı çok dikkatli verin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…