Ogulları dururken torun ne alaka?Karsılıklıymıs evler zaten.Goz kulak olsunlar,ne bilim kendı basına yetemıcek durumda mı dede?Evını derlemeye toplamaya gıdılr,yemek yapılır bırakılır.Ama karsısında oglu otururken,torun niye duzenı bozup yanına tasınsın?Bıde esinz sabah gidecek aksam gelecek,dedeyle tüm gün evde kalacak olan sizsiniz,ama erkekler oturup karar verıyor oldu.Maddı tarafı tabı sızın bılecegınız ıs,ben manevı olarak hem bebek hem dede ustlenemezdım bakımını.(eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Ş
Bunu bende sordum dibinde oğlu var gelini var neden biz? Bizi istedi diyor eşim ve karşındairedekş gelini çalışıyor gün içinde ilgilenemez yanlız kalırmış. Çok zor bir karar olucak benim için yaşlı birinin sorunlulugunu almak korkutuyor gözümüOgulları dururken torun ne alaka?Karsılıklıymıs evler zaten.Goz kulak olsunlar,ne bilim kendı basına yetemıcek durumda mı dede?Evını derlemeye toplamaya gıdılr,yemek yapılır bırakılır.Ama karsısında oglu otururken,torun niye duzenı bozup yanına tasınsın?Bıde esinz sabah gidecek aksam gelecek,dedeyle tüm gün evde kalacak olan sizsiniz,ama erkekler oturup karar verıyor oldu.Maddı tarafı tabı sızın bılecegınız ıs,ben manevı olarak hem bebek hem dede ustlenemezdım bakımını.
Durup dururken torunum gelip baksın dememiştir adamBunu bende sordum dibinde oğlu var gelini var neden biz? Bizi istedi diyor eşim ve karşındairedekş gelini çalışıyor gün içinde ilgilenemez yanlız kalırmış. Çok zor bir karar olucak benim için yaşlı birinin sorunlulugunu almak korkutuyor gözümü
Çok doğru söylüyorsunuz gerçekten kolay değil ve korkutuyor gözümü bir yanım üzülüyor kendisine bir yanım neden biz diyorum bu topan giren kişi. Amcalara sorsak maddi yönden sizi rahatlatsın diye diyorlar ama gerçekte öyle mi allah bilir..Yani kendi çocukları dururken torunun ve sizin bakmanız bana doğru gelmedi
Ev bize kalacak demisşiniz ama çocukları o evi size yedirmez
Babama baktılar ev onların olsun demezler
Hadi dediler diyelim
Siz bu genç yaşta neden o topa giriyorsunuz?
Konu maddiyat anliyorum
Ama işe girer çalışırım yinede eşimin dedesine bakmam
Yaşlı bakmak öyle kolay değil
Bebeğinize bakımla karıştırmayın
iyilik yapayım derken kötü olursunuz
Üstüne para göz gelin olursunuz
Sızı ıstedı cunku bosta olan gelin sizsiniz muhtemelen.DIgerleri kabul etmemıstr.Maddı olrak ıse gırıp calısırım gerekırse ama ustlenemem .Bunu bende sordum dibinde oğlu var gelini var neden biz? Bizi istedi diyor eşim ve karşındairedekş gelini çalışıyor gün içinde ilgilenemez yanlız kalırmış. Çok zor bir karar olucak benim için yaşlı birinin sorunlulugunu almak korkutuyor gözümü
Zaten dıgerlerı de kabul etmemıskı sıra toruna gelmıs.Istemeyen gelin denırse siz nesiniz peki derim gflşglşflşo dedenin kira parası kazandığı daireden beş kuruş bile vermez çocukları size, boşuna beklemeyin.
ben olsam kabul etmem, dedeyi istemeyen gelin de olurum kimse kusura bakmasın. neden gencecik insan düzenini bozup dedenin yanına yerleşiyor? erkeklere göre ne var ki adamlar bütün gün dışarıda çalışıyor. bebeği bahane et eşinle de açık açık konuş, o ev bize kalmaz falan deyip aklına gir ve kabul etme bence.
Tabikide maddi yönden bizi rahatlatıcak bunları kendileri söylediler ama herşeyden önce yaşlı birinin hayır duasını almak daha önemli bu bir imtihanda olabilir. Ama bu sorumluluga girebilirmiyim emin değilim dedeye bakarken yetebilirmiyim sorumşulugun altından kalabilirmiyim bana kalsa düzenimi bozmak istemiyorum özgürlüğüm kısıtlanıcak bir yerde. Ama bubseferde istemiyor olucam neler söylicekler kim bilirÇok ciddi bir karar . O kadar evlattan sıra size gelmemeliydi . Sanırım maddi yönden dolayı Sizinde bakasınız var.
Amcaların sizi maddi durumunuzu önemsediğini düşünmüyorum.Çok doğru söylüyorsunuz gerçekten kolay değil ve korkutuyor gözümü bir yanım üzülüyor kendisine bir yanım neden biz diyorum bu topan giren kişi. Amcalara sorsak maddi yönden sizi rahatlatsın diye diyorlar ama gerçekte öyle mi allah bilir..
Ne söyleyebilirler ki? Resmen size para karşılığı bir iş teklif etmişler siz de hayır diyorsunuz,gayet normal reddetmeniz. Laf ederlerse siz kendi babanıza bakmayıp bana atıyorsunuz sorumluluğu,o sorun değil de benim bakmamam mı sorun deyiverinTabikide maddi yönden bizi rahatlatıcak bunları kendileri söylediler ama herşeyden önce yaşlı birinin hayır duasını almak daha önemli bu bir imtihanda olabilir. Ama bu sorumluluga girebilirmiyim emin değilim dedeye bakarken yetebilirmiyim sorumşulugun altından kalabilirmiyim bana kalsa düzenimi bozmak istemiyorum özgürlüğüm kısıtlanıcak bir yerde. Ama bubseferde istemiyor olucam neler söylicekler kim bilir
Zaten dıgerlerı de kabul etmemıskı sıra toruna gelmıs.Istemeyen gelin denırse siz nesiniz peki derim gflşglşflş
Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor
yani.. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış
Yani işte buraya bu yüzden seviyoejm kendi içimde olan itiraf edemediklerimi blat pat yazılıyor ve evet bende böyle düşünüyorum aslında diyorum. Yaşım genç ve bir yaşlı bir bebek bakmak gerçekten kolay bir iş değildir. Nekadar yıpranıcam allah bilir. Dedrnin evini bırakma olayını eşime bastıra bastıra sordum. Neden bananne ölünce bırakıyor yani bunda al beni ben sana ev veriyorum mesajımı var?Amcaların sizi maddi durumunuzu önemsediğini düşünmüyorum.
Babaanne ölüncemi sizin maddi durumunuz akıllarına gelmiş
Hiç iyi niyet aramam böyle birşeyde
Hepsini geçtim
Gencecık kadınsınız, küçük çocuğunuz var. Eşinizin dedesiyle aynı evde ne işini var?
Rahat edebilecekmisiniz gerçekten
Burda 3 günlük misafirliğe kayınlar geliyor diye evlerde huzur kalmiyor okuyoruz, siz kendinizi bile bile niye ateşe atmak istiyorsunuz?