kendi kızlarını değil gelinini tercih eden kayınvalide

benzerini biz anneannemle yaşıyoruz.bugün diğer kızının yanına yolcu ettik kadıncağız ağlayarak gitti..

sen o kadar çocuk doğur bak büyüt ama içlerinden sadece biri seni istesin,çok fena bir durum.

İçim sızladı okurken. Siz yakın zamanda evleneceksiniz anladığım kadarıyla.
Sizin gibi bakmayacağını söylemişsiniz diğerlerinin. Sabredin derim. Hiç başka çocuğu ve geliri yokmuş gibi düşünmek daha iyi olur bu durumda.
Yoksa tabii babanızın da kardeşlerine söyleyecek lafı çoktur, ama sonuçta alıp onların bakmalarına gönlü razı gelmeyecekse hiç bu olayı konuşmasın bile onlarla. Asıl burada iki erkek kardeşin meselesi oluyor bu. El oğlu istemiyor deyip halalarınız kocalarını öne sürerek işin içinden çıkabilir, genelde böyle oluyor maalesef ki toplumumuzda.
Amcanın da para durumu ayrı sinir bozucu ama yıllardır böyle kabullenilmiş, dediğim gibi parası kesilse yada annesine bakması söylense yine sorun olacak, yine siz üzüleceksiniz.

Annenizin çalıştığı yere taşınma ihtimaliniz yok mu acaba çok mu uzak?

zaten sıkıntı da buradan doğuyor. babamın kardeşlerinin uslubunu ve babaanneme davranışalrını görseniz neden durumun bu hale geldiğini anlardınız. babaannem 87 yaşında. yaş itibariyle biraz -nasıl desem- alıklaşmış durumda. paranın kendisinin olduğunun bile farkında değil, sanki o paralar oğlununmuş da ona harçlık veriyormuş gibi davranıyor. nitekim öyle fiiliyatta. yazın mesela, gelip gittikçe, babaannemin büyük alışverişini süpermarketten alıp haftalık meyve sebze ekmek alışverişi için de babaanneme 20 lira veriyormuş. tek kişi ya, yeter diye düşünüyor. ne yiyecek diye düşünüyor. kadın onunla beraberken istediği gibi davranamıyor. mesela izlediği bir kadın programı vardı sabahalrı, hafta içi de 3 tane dizisi vardı. bu sene baktık onları izlemiyor. neden dedik, amcam yazın ona izletmemiş, aptal kutusu bunlar demiş, buna bakacağına kapat televizyonu kuran oku demiş.şimdi biz açmazsak bütün gün boş evde televizyon kapalı elinde dantel oturuyor. artık verilen emirleri yerine getirir gibi bir hale dönüşmüş anlayacağınız. evde otursa kaloriferi yaksa atıyorum ayda 500 lira geldi doğalgaz. hem amcam hem üstüne vazife olmadığı halde halam söyleniyor mesela anne 500 lira gelmiş az yak küçük odada otur diye. az harcasın ki oğluna daha çok para kalsın, benim anladığım bu. kadının kafasına işliyorlar böyle böyle. bizde bile yorum yapıyor bazen. sizin elektrik ne kadar geliyor? benimki 50 lira geliyor hiç de fırını çalıştırmıyorum ama gene 50 lira geliyor falan diyor ben çok üzülüyorum. babaannem çoluğuna çocuğuna torununa yedirmeyi içirmeyi cebine harçlık koymayı çok seven çok gururlanan bir insandı. halam da sağlığında onu hiç parasız bırakmazdı. şimdi amcam kışı geçireceği yere cebinde 100 lira ile gönderiyor. yazık böyle bazen evde su söyleyeceğiz mesela, kardeşime sesleniyorum 10 liran var mı diye, hemen atlıyor benim cüzdanımdan al kızım diye, yine eskisi gibi olmak istiyor aslında ama ekonomik gücünü elinden almışlar. her sene bana para verirdi yılbaşında git bana piyango bileti al diye, bu sene istemedi, anladım ki piyango bileti alacak parası da yok. tabii ki bize gönderirken para vermeleri gerekmez biz 5 kuruş harcatmıyoruz ama neden bu böyle? kadın yoksul değil ki? biten dantel ipini bile rica minnet bizden istemek zorunda kalıyor, öyle üzülüyorum ki, biten şeylerini o söylemeden ben farkedip almaya çalışıyorum. düşünün, kadına senelerdir ne bir kıyafet ne bir iç çamaşırı almıyorlar. annem takip ediyor eriyip lekelenenleri o alıyor. bu bir insanın gelinine düşecek iş midir? insan annesinin çamaşırını takip etmez mi?herşey çok pahalı diye diye kafasına işlemişler. bişey alıp verdiğin zaman kızım neden buna masraf ettiniz diyor, ben zaten öleceğim bana masraf etseniz ne olur etmeseniz ne olur falan diyor.
babamın bişey söylememesine gelince. hem kızları hem torunları hem de oğlu sistematik bir biçimde anne sen kışın burada rahat edemezsin X'lere gidersin, X'ler kışın sıcak muhabbeti yapıyor, gelen gidenin yanında annem burada durmuyor kış oldu mu hemen oğlunun yanına gidiyor veya X'le gelin annemi bırakmıyorlar kışın alıp götürüyorlar muhabbeti yapıyorlar. Hatta yalandan "annem bizde durmaz o oğluyla gelinin sever" diyip kıskanmış numarası yapıyorlar. Bu tabloda babamı bişey dese annesini istemeyen evlat durumuna düşürecek konuma getiriyorlar lafı hemen oralara çekiyorlar. Biz de zaten huzursuz edeceklerini bile bile onlarda bırakmak istemiyoruz. Babam diyor ki bizim gibi bakmayacaklarını bildikten sonra ne diyeyim ille alın desem anneme karşı ona bakmak yük geldi bıraktım olacağım, kardeşlerim de güzel bakmayacak huzurumuz gene kaçacak, varsın salak yerine koysunlar muhatap olmayın diyor.
Diğer yorumları okumadım. Sadece aklıma takıları düşündüğümü yazıyorum.

RAB, öncelikle annene sonra size yardım etsin. Size bereketini ve esenliğini versin.

Ben yaşadığınıza bir benzerini yaşadım. Üstelik biz öyle 4 kişilik bir aile değildik 2 kişiydik. Bu sebepten, okulumu bir yıl normal dondurarak, 2 yıla yakın da harç parası verip uzatarak gidememiştim.
Çok zor zamanlardı, yaşamından 3 yıldan fazlasını götürdü.
Ama şimdi düşünüyorum da iyiki yapmışım...

Babaannen eğer ki orada rahat edebileceğini düşünseydi kızına gel beni al yada ben evime gitmek istiyorum derdi. Demek ki orada kalınca sizde duyduğu huzuru bulamayacak. Varsın oğulları kızları sizi kandırdığını düşünsün, kadıncağız orada iyi bakılmadıktan sonra gitse ne olur. Bu seferde aklınız onda kalacağı için huzurunuz kaçacak.

AMA bu arada eliniz armut devşirmesin!

Fatura yatırmak, alış veriş falan demişsiniz. Hangi çağda yaşıyoruz. Bu gün migrostan kipadan nerede olursanız olun eve sipariş veriliyor. Erzakdı vs eve bedavadan teslim ediyorlar. Fatura desen internetten otomatik ödeme talimatı veriyorsun tamam. YANİ
Bir kere küçük amcanın yaptığı haksızlığı önlemeniz gerek. Sizin gözünüz yoktur ama yaptığına hak yemek denir!
Durum ortada, maaş kartının ve kiraların babaannenize geri gelmesini sağlayın . Ne o öyle RAB korusun ölmeden kadının maaşına konmak. Ayıptır! Bırakın ayıbı günahtır!
Madem babaanneniz sizde, o zaman sizde sorumlusunuz. Sonra kadın maaşını isterse yine oğluna istediği kadar o ayrı.
Ama şuan ki durum, kabul edilebilir değil!
Bir düşünün isterseniz...

Allah anneciğinizden razı olsun maşallah size

Allah sizden razı olsun. Bu konular gerçekten sıkıntılı. Kendi hayatımdan biliyorum. İnsanlar sen doğuyu onların yüzüne resmen çarpmadıkça üç maymunu oynuyorlar. İşlerine gelmiyorsa yine seni hayırsıza çıkarıyorlar. Allah yardımcınız olsun.

Babaanneniz muhtaç bir insan değil. Maaşı var ve maaşıyla kendine bakılması parasını yemek değil. Maaşını siz alsanız en azından bir yardımcı tutarsınız ve işler sizin ve onu için kolaylaşır. Önce meseleleri burada anlattığınız gibi ama daha kısa çözüme dönük toparlayın kafanızda. Netleştirin sebeplerinizi. Evin içinde sıkışık olmak biraz sorun olsa da para bir miktar işlerinizi kolaylaştırır. Siz nişanlısınız, evlenince zaten odanızda kalabilir babanneniz. Hafta içinde annenizin aklı evde kalmaz. Evde sıcak yemek hazır olur.

Siz ailecek bu konuyu kendi aranızda konuşun. Sonra bütün kardeşlerle aile meclisini toplayın. İsterseniz ailede sözü geçen ya da aklı ve dili iyi çalışan birini de yanınızda bulundurun. Onlar laf kalabalığı yapmaya kalkarsa, onlara kral çıplak diyebilecek biri. Maaş meselesini ve bekar erkek kardeşin annenizin maaşıyla annenize harçlık vermesinin ayıp olduğunu, gidip kendine iş bulması gerektiğini , yoksa onun sizin babanızdan harçlık alması gerekeceğini belirtin. Ya da başka çözümler bulabilirsiniz.

Siz bir şey yapmadıkta sömürülürsünüz. Bekar erkek kardeş her türlü saçmalama hakkını, şımrıklığı kendine hak görür. Siz çok güzel bir şey yapıyorsunuz babaannenizi onların eline bırakmayarak. Fakat hakkını istememek ne siz ne de babaanneniz için iyi sonuçlar doğurmaz. İnsanları sorunlarla bambaşka bırakmazsanız, asla çözüm yoluna gitmezler.

Bizim bir komşu var kadının kaynanası oda bundan şikayetçiydi sadece kendisinin bakımından sorunlu olduğunu ki yazın çalışması gerektiğini ve kızında söylediği halde alıp annesini götürmediğini kaynanası alzheimer hastası olduğunu altını bezlediğini ve gençliğinde kendisinede çok kötülükte bulunduğuna rağmen baktığını bende o zaman alın götürün ve annesini ona bırakın dedim onun keyfini beklemeyin dedim ve aynen öyle yapmışlar bizim annemizse seninde annen deyip oracıkta kadını bırakıp gelmişler ama kızı iyi bakmadığından kısa zaman sonra kadın öldü

X