İyi kötü demeden iş bulup kendinize yeni bir hayat kurmanız gerekiyor hem de çok acil. Bismillah işe girdiniz daha ilk haftadan şikayete başladınız, yanılmıyorsam bıraktınız da. En kötü iş de olsa bir yerden başlayın yavaş yavaş iyisini arar bulursunuz. Aylardır buraya günlük gibi her şeyinizi yazıyorsunuz. Adli tatil diye diye oyalandınız, boşanmaya bile eriniyorsunuz. Eski eş okuyor diye buradan atar gider yaptınız ettiniz... Yeter artık, bir dur deyin ve kendinizi sorgulayın. Ne aile ne arkadaş ne iş ortamınız var. Babaanneden çocukları sorumlu, niye böyle her şeyin içindesiniz? Babanızla bile devamlı kavga ediyorsunuz. Ben buradan boğuluyorum sizin konularınıza. Elinizden ayağınızdan zincirle bağlı değilsiniz. Ama onu dedi bunu şunu yaptı... Şikayeti bırakın artık. Gençliğiniz gidiyor hem de daha bir şey yaşamadan. İleride çok pişman olursunuz, milletin derdi hep beni germiş dersiniz.
Bilginiz olan olmayan her konuya müdahil oluyorsunuz, kalkın da gerçek hayata karışın biraz. Evlilik tazminatı alıcam diye işten ayrıldığınız an başladı her şey. Demek ki bazen planladığımız gibi gitmiyor işler. B planı hiç yapmamışsınız, zararın neresinden dönsen kardır. Bir silkinin de hayatınızın kontrolünü tekrar elinize alın.