Babanne öldü şimdi dedeye kim bakıcak?

B Beyabaann geri adım atmak mı ? aklımı kaçırmadım henüz 🙄
Yapayin zaten.
B Beyabaann geri adım atmak mı ? aklımı kaçırmadım henüz 🙄
Ne diye yapasiniz. Hayat ne getirir bilinmez. Bakarsın birsey olur sizden bilirler haliniz harap olur. En iyisini yaptınız. Azcık aşım ağrısız başım diye boşa dememişler. O kocada baksaydınız elim rahatladı diye olmadık şeylere harcar dururdu siz yine ne birikim yapardınız nede bisey alırdınız. Olan sizin hayatınıza olurdu. Angarya tum işler size biterdi. Yarin hastalanma hastane köşelerinde siz bakacaktiniz çocuğunuzla rezil bir halde. Kimsede yardım edelim yazık demezdi.

ya çok çirkin değil mi bir aile babasının bu lafı söylemesi. okey dedeye bakmıyorsan geçim sıkıntımızla hayatımıza devam ederiz ne demek? sen bir koca, bir baba olarak çözüm bulacağına bunu nasıl söylersin? bunun çözümü karını ömrü boyunca dede bakıcısı yapmak mı? bizim babalarımız ek iş yapardı da bizi kimseye muhtaç etmezdi, noluyor bu erkeklere ben anlamıyorum. adam ol da kendin bak ailene ulan primat! diyeceksin aslında böylelerine.
Cidden bu yeni kuşak erkeklere ne oluyor böyle?
Yok aile yanına tekrar taşınalımlar, yok karısı çalışırken kendi işten ayrılıp üç sene evde oturmalar, karısı ücretsiz izin aldı yada işten çıktı diye söylenen adamlar gibi gibi

Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum :KK43:
Uzun oldu kusura bakmayın
Arkadaşım dediklerinde olumlu olumsuz düşüncelerinde özellikle maddi anlamda çok haklısın. Kayınvalidem yıllarca baktı babanneye ki ayni bahce evler ayrı, bir sene olmadı öldü babanne, kadinin yüzüne bakmıyor halalar amcalar. Öküz öldü ortaklık bitti hesabi. Evi falan verir diye asla düşünme sana kalmaz o is. Ayrıca şimdi eli ayağı tutuyor ama Allah korusun ilerde yatalak olsa kendi ihtiyacını gideremez olsa napacaksin. Koca adam, eti ağır olur. Genç kadınsın yılların heba olur. Kendi baban olsa kardeşin olsa bi yere kadar ama eşimin dedesi .. zor. Hic o topa girme derim yolun başındayken yok de. Ne aile hayatınız kalır ne cinselliginiz ne senin özgürlüğün. Yazık olur

X