Babanne öldü şimdi dedeye kim bakıcak?

Şimdi biraz işi ve yaşadıkları gereği miras davalarına hakim biri olarak realist konuşucam lütfen kimse paragöz demesin bana zira gidişatı gayet iyi bilirim.
Birincisi biri dedenin kulağına sizi seçmesi için kar suyu kaçırmış olabilir. zira toplumumuzda erkekler her zaman oğullarının evinde yaşamak ister torununun değil. İkincisi de bu gibi işler dedelerin vefatından sonra şöyle devam eder siz sanki hiç emek vermemişsiniz gib miras para bölüşülür size yallah çekerler. Çok net birşey diyeceğim yapabiliyorsanız dede ile yaşayın : Ölene dek bakım sözleşmesi karşılığı dedenin vefatından sonra ev size devrolacaksa dede ile kalın şayet o öldükten sonra elinizde hem ev hem biraz birikmiinizde olur araba alırsınız. Eğer böyle birşeyin konusunu dahi edemem diyorsanız ki anlarım normaldir hiç bulaşmayın. Miras davalarında ihale her zaman murise emek verenin elinde patlar. Aksini hiç görmedim

Bana da ilginç geliyor zaten ama bir şekilde böyle bir durum oluştu.Kendi memleketimizde yaşamıyoruz biz,tatillerde memlekete giderken onu da götürüyoruz o da kendi evinde kalıyor biz tatil yaparken. Devamlı evinde kalma olayı gündeme gelince beni kim doktora götürür,acil bişi olsa hemen gelemez kimse diyor eşim de çocuğumuzu o büyüttü,bakıcı derdimiz olmadı ,şimdi işleri bitti attılar denir,günah olur vs.diye laf ettirmiyor. Maddi olarak emeklilik yok, yaşlılık aylığı var sadece, her ay eline veririz zaten üç kuruş para kimseye bir faydası dokunmaz.Gittiği yere kadar gidecek bakalım.
Ne diyeyim büyük fedakarlık sizinkisi
Herkes yapamaz
Helal olsun.

Bana da ilginç geliyor zaten ama bir şekilde böyle bir durum oluştu.Kendi memleketimizde yaşamıyoruz biz,tatillerde memlekete giderken onu da götürüyoruz o da kendi evinde kalıyor biz tatil yaparken. Devamlı evinde kalma olayı gündeme gelince beni kim doktora götürür,acil bişi olsa hemen gelemez kimse diyor eşim de çocuğumuzu o büyüttü,bakıcı derdimiz olmadı ,şimdi işleri bitti attılar denir,günah olur vs.diye laf ettirmiyor. Maddi olarak emeklilik yok, yaşlılık aylığı var sadece, her ay eline veririz zaten üç kuruş para kimseye bir faydası dokunmaz.Gittiği yere kadar gidecek bakalım.
Çocuğunuzu büyüttüyse zaten bırakmanız büyük nankörlük olur. Eşiniz haklı.

Bir komşu yıllarca kp baktı. Yatalak adam. Sürekli çarşaf kirletirdi. Toplam 9 kardeşler filan. Kurutma makinesi alın, kurumuyor çarşaflar, kıyafetler dedi. Onu bile söylene söylene aldılar. Kadının çocukların okuluna, hastaneye filan gitmesi gerekirdi görümceler babaların altını bile almazdı. Yemek varsa yer,yoksa yapmazlardı. Gidip de şu geline bir yardım edeyim, az dinlensin, bir ev supureyim diyen olmadı. Adam ölünce en çok kızları ağladı. Ah babam, canım babam diye. Mirasda kardeş sayısına göre bölündu. Babamın evinde bedavaya oturduğuna say dediler. Şu an herkes birbirine girdi, konuşmuyorlar. Bak bunlar öz kardeş. Sizinle amca mirasını bölüsur mü?

dede anladigim kadariyla yatalak vs degil, dinç sanirim elden ayaktan düşmeyen insana neden illa birinin bakmasini ihtiyaç görduler anlamadim ben.
yemegi temizligi vs yapilir tabi ama adam onun disinda bakima muhtaç degil ki.
neden birileri düzen bozuyor.
ben bakarim, kendi dedemede anneannemede babaannemede baktim altindan almalik hastalardi öyle diyeyim.
bu asamaya gelene kadar da kimse elden ayaktan dusmeyene kadar yerinden etmedi kimseyi, donusumlu gittik yemeklerini temizliklerini vs yaptik.
hastalanipda kendilerini idare edemeyecek duruma geldiklerinde benim istegimle bizim (annemin) evimize geldiler yalnız çok zor bilginiz olsun hele birde çocuk var.

Benim rahmetli ananem hastaydı alzheimer annemdeydi tüm yükü annemden başka üç çocuğu vardı hepsininde bahanesi neyse beni çok severdi küçük çocuğum vardı ama yinede yalvardım ben bakarım yanıma getirin diye çünkü ananemi ağlarken gördüm bana yalvardı beni vermeyin onlara diye sonuç olarak annem bırakmadı ananemi son nefesinde bile beni sayiklamis koşup gittim konuştum öptüm kokladım ama ben evime dönünce vefat etti.Daha sonra eşimin dedesi vardı yazın 20 gün köyde benleydi çocuk gibi yemeğini yerdi şimdi napayım derdi bana ellerini yika dede derdim sonra şimdi napayım derdi otur yada bahçeye cik istersen sen bilirsin derdim herşeyi sorarak yapardı ben köyden ayrılırken çok ağladı sen bana çok güzel baktın gitme diye her telefonda gel diye ağlardı gidemedim çok uzaktaydik eşimin iş dolayısıyla gidemedik cenazeye zor yetiştik ve ben bunları düşünüp sürekli ağlıyorum bazen keşke bakma yada yanlarında her an olma şansım olsaydı diyorum.Ama gerçekten sizin içinde zor bı karar düzen ve evde yeni birey ve yaşlı umarım en hayırlı kararı verirsiniz
Dede yatalak duruma gelince işler iyice zorlaşır ,tek kişi sorumlu almamalı herkes sorumluluğu almalı bunu hep savunmuşumdur

• Beğen
Reactions: Cac
Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi)
Bu olay olmayacağına yemin ederim ama ispatlayamam. İmkanı yok böyle bir şey olamaz ya,şimdi sizin ağzınıza bal caliyorlar. Ama oradan yüklü miktarda para gelince hem adamın kendi oğulları, hem onların eşleri hem de diğer torunlari (haklı olarak) hak iddia edecektir.
Demişsin ya, eşimin babası kirada ona yardımcı olamadi diye.
Diyeceklerdir ki; bize ne? Neden biz eşek gibi çalıştık,borç ödedik ev yaptık o yapmadı? O da yapsaymis.
İnsanoğlu böyledir. Minicik arsa meselesinde bile kardeşler kardeşlere düşman oluyor, dededen kalan , ederi belki birkaç sene sonra bir trilyon olacak ev için mi size düşman olmayacaklar?
O evi kesinlikle unut,ona bel bağlama. Herkesle düşman olursun,o evi de kimse size yedirmez.
diğer seylere gelince...olabilir aslında. Güzel bir sitede oturacaksiniz. Diğer oğluyla komşu,yani oraya buraya giderken bırakacağıniz,yükü paylaşacak insanlar var. Gün olup dede elden ayaktan düşunce onun maaşıyla evlatlardan da destek alıp bakıcı tutarsınız ,size destek olacak.
Bence olabilir.
Benim büyükannem/buyukbabam için de kızlardan biri eşiyle o köye döndü. Aslında (bence) şehirde epey borçları vardı, ev kira , eşya borcu,şu bu....on sene oldu , hayatlarından gerçekten çok mutlular. Ekonomik refaha eristiler, onların her türlü imkanindan/arabadan/emekli maaşından/kira gelirinden/ tarladan ekinden faydalandilar, avluda kendi evlerini dayadı dosediler.
Onlar mutlu, onlarla beraber yaşayan yaşlılar mutlu, aklımız köyde kalmadığı için biz mutluyuz...var yani böyle şeyler de

Herkes olacakları yazmış, zaten ev ev üstüne olmaz yarın öbür gün adam yatalak oldu diyelim çocuklarınıza mı bakacaksınız ona mı? İşin ucunda dımdızlak kalmak da var ki olacağu budur size bir şey düşmez mirastan.

Büyük konuşmayayım insanın başına her şey gelir,yapmam dediği şeyleri yapar ama ben maddi bir beklenti karşılığı böyle bir şey yapamazdım. 1 ev değil 3 ev verseler de yapamazdım sanırım. Bu çok farklı bir durum. Bir kere tamam dediğinizde bir daha ayrılmak isteseniz dünyanın en kötü insanı ilan edilirsiniz.

Ben yaşlı insanları severim. Sohbet etmeyi,onlarla gezmeyi. Bu dede de neden illa yanına yerleşmenizi istiyor ki? Haftada 1 gün evine biri gelip temizlesin. Siz de her hafta 1 gün yapın bir kek börek ziyarete gidin. O size gelsin kalsın. Dışarıya gezmeye götürün. Birbirinizle saygı dolu ilişkiniz devam etsin.

Yaşlanınca farklı mı düşünülüyor bilmiyoruö ama bu aynı evde yaşama merakını anlayamıyorum.İnsan bazen eşine kendi anne babasına tahammül edemiyor ayrı odada oturuyor. Eşin dedesi ne alaka yani. Bilmiyorum. Allah yardım etsin size de dedeye de.

Dede evinde kalsın, yatalak değilse gündüz birkaç saat yalnız durmasında ne gibi sakınca olabilir karşı dairesinde oğlu oturuyorken.
Çok saçma size düşmesi.
Eşiniz de evde olmayacak gündüz siz ilgileneceksiniz o halde.
Sebep?
Şu teklifi yaptıran kayınpederiniz de mi utanmıyor size baktıracaklar?

Her şeyi enine boyuna düşünün.
Kendi ailenizi, arkadaşlarınızı bile davet edemeyeceksiniz gönlünüzce.
Siz de gidemeyeceksiniz tabii, yalnız kalmasın diye.
Sere serpe giyinmeyi zaten unutun.
Bilemiyorum...
Eşim gün boyu evde yokken ben onun dedesi ile gün geçiremezdim.
Bunun sevapla iyilikle alakası yok.
Zaruret yok çünkü.
Hiç sizi maddiyat oyunları ile kandırmalarına da izin vermeyin.

Bence sizin
Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum :KK43:
Uzun oldu kusura bakmayın
Bence sizin tek isteğiniz kiradan kurtulmak ama hiç rahat olamayacaksınız. Hem çocukları dururken bakmak size düşmez ki. Uzaktan davulun sesi hep hoş gelir yakında durunca her şeyi anlıyorsun. Boşuna düzenini bozma. Hem kadındansa adama bakmak daha zor. Kayınpederin olsa neyse çok yabancı gibi. Kimseye güven olmuyor. Gece gündüz bir yabancı adamla ne kadar da yaşlı olsa durulmaz. Ayrıca yarın bir gün ben evlenmek istiyorum derse hoopp eski düzene geri dönmek zorunda kalacaksın. Sonuçta karısı ölmüş şimdi vicdan yapar 6 ay sonra evlenme derdine düşer

Ben olsam kabul etmem
Ayrıca adamın kafası yerinde,muhtaç değil. Pekala kendi başına yaşayabilir.Çocukları ortaya para koysun bir yardımcı tutsunlar yemeğini temizliğini yaptırsınlar. O kadar insan varken size kalmamalı bu iş.
Kesinlikle bakıcıdan çok daha karlı olacağını düşündükleri için bu teklifle geliyorlar.
Şimdi kira vermiyorsunuz diye yardım yapmayacaklar, diğer gelinlerin her biri el çekecek ne yemek yapmaya ne temizlik yapmaya yardım edecekler evde gelin var diyecekler.
Yaşlı tek olduğunda geleni gideni çok olmaz ama yanında birileri olduğunda sürekli ya yemeği geleni ya uğrayıp çaya geleni bitmez.
Dede rahmetli olduğundada kimse söz verdikleri evi vermeyecek.
Çoğu kişinin yazdığı gibi gider maaşlı işte çalışırım ne aldığımı ne kadar çalıştığımı bilirim.

Yorumların çoğunu okudum ve katılıyorum arkadaşlara. Ne güzel insanın bazen aklına gelemiyor ama çatır çatır yazmış hanımlar. Bir gün değil iki gün değil. Kimse niye gelin bakmıyor desin size gelene kadar kaç tane gelin var

Sadece dedenin sorumluluğunu değil tüm çocuk gelin torun tombalak sorumluluğu alacaksınız. Bayramda seyranda gelen giden haddi hesabı olmaz. Hele yaşlıya bakan genç insan bulunca insanlar da bı dede sevgisi hasreti peydah olur tek dedeye değil herkes sizden hizmet bekler
+100000
Dede tekken gelip bir çay demleyen bulunmaz. Yanında birileri varken gelen giden bitmez. Uygun musunuz diye arayıp soran bile olmaz.

Bana hiç masum gelmedi bu teklifleri. ben olsam kesinlikle kabul etmezdim.
aileniz ne diyor bu duruma ?
tüm mirasını bile bırakacak olsa yine de kabul etmezdim şahsen.
bir iki günlük iş değil bu iyi düşünün.
ne özel hayat kalır ne de yaşam alanı.
bu liste böyle uzaaar gider.....

Dede kac yaşındaymış.
Ne kadar ömrü kaldı kimbilir.
Allah yardımcısı olsun 😔

Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum :KK43:
Uzun oldu kusura bakmayın
Gözünüzü maddiyatla süslemişler de bir tane çocuğu, karşı dairesinde oturan dahil rahatını bozup bakmıyor. Dede vefat edince de öküz öldü ortaklık bozuldu der hiçbir şeyi size yedirmezler. Kenara attığınız o üç beş kuruşu biz yaptık diye böbürlenirler. Ev 5+1 dubleks falan olsa bi nebze diycem de evde sere serpe gezemiyceksin bunaldığında, ufak çocuk ev bakımı yemekti temizlikti aksatamıycaksın, +1 sorumluluk alacaksın, dışarıdan herkes iyidir aynı evde yaşayacaksın, özel hayat sıkıntıya girecek vs vs. Kaldı ki insan eti ağırdır derler.
Ben üç beş kuruş için bu topa girmezdim, girer işe çalışırım.

X