Babanne öldü şimdi dedeye kim bakıcak?

Tabii canım
Şuan herkes baktıda hayrına baktı sanki
Bisürü malı oldu diyorlar
Kafası iyi değildi zaten o hep öyleydi diyorlar
Normal, derler
Allah razı olsun babamıza gül gibi baktı bizim karılarımızla aramız hiç bozulmadımı diyeceklerdi
Kadına kalan parayı hesap ediyorlar, okadar paraya az bile baktı falan
Sanki kadın öldürdü adamı, kaç sene baktı eceli geldi öldü.
Tabii ölmeyede bilirdi hala bakıyorda olabilirdi
Kısacası bu iş yaş konusahibi
Ama senin gönlün var gibi

Bisüreliğine yanımıza alalım dediğiniz babanneniz 7 senedir sizinle ve kimse bunu sorgulamiyormu?

Tabi ki hayır.
Kimi kimsesi olmaz. Amenna.
3 oğlu varmış. Kaldırsınlar totolarını bi zahmet.
Biriyle karşılıklı oturuyormuş. Her gün uğrasınlar yeter.
Aynı ev şart mı?
Gelinimi severim, gelinim de gelinim, size ev veririm vs diyerek psikolojik baskı yapmışlar
İstemiyor değilim, arada uğrarız ama ev ev üstüne olmaz de.
Kendi gelinleri çekinmiyor oğulları çekinmiyor. Sen neden çekiniyorsun hayır demeye?

Eşinizde dahil bence çok güzel plan proje çizilmiş önünüze serilmiş. Karın tokluğuna gidip tüm sorumluluğu alacaksın…. Ama söyleyeyim mal bölüşülürken sana birşey kalmaz araba alırsanız o ve bedava evde oturduğunla kalırsın.

Ama siz gidecek hayır duası alacak gibi duruyorsunuz o zman seçim yap. Ya hayır duası ya da olmeden dede bir evi net olarak size yapsın sözle değil noterle.

Is sadece dedeye bakmakla bitmez. Bayram olur, ozlem olur dedeye ziyarete gelecekler. Yemek, ikramlik, temizlik hersey sizin ustunuzde olacak. Aman evde ne isi var ki yapsin zaten deyip kendilerine hak görecekler.

Ev mev vermezler size. Dedeye bakma bahanesiyle kira odemediler, birikim yaptılar ona saysinlar der gecerler. Yaranamazsiniz.

Allah rizasi icin yaparim diyorsaniz o ayri bir mevzu. Ona yorum yapamam.

Bir süre herkes size iyi davranır hoş tutar .
Ama sonra ?

Kimsesi olmasa, siz bir düzen kurarsınız o düzende yaşar gidersiniz.

Ama bu kadar çok çoluk çocuk varken sizi kendi düzeniniz de bırakmazlar.
Babamızın evi derler isteyen istediği gibi gelir gider karışır.

Yani dedeye bakmak belki işin en kolayı olacaktır, bir tabak fazla koyarım dersin masaya.
Ama arka plan ?
Sürekli gelenler gidenler, sizi kontrol edenler,
Akıl verenler ...
Evinize karismayi hak sanacak herkes.

Çünkü orası sizin değil dedenin evi, onların babasının evi..

Ben işin bu kısmı ile mücadele edemezdim.

Kendi çocukları varken torun ne alaka ?
Yani dede bakıma muhtaç mı ?
Kendi kendine yetemez mi ?
Gün içerisinde sürekli dedeyle siz kalacaksınız.

Kimse bakmak istemeyince yok ev veririz , yok para bilmem ne diye eşinizin gözünü boyamışlar gibi geldi bana.
Ben olsam istemezdim .

Sizi doldurmak istemem ama o birtek dedenin kararı değildir. Ortada bir danışıklı döğüş var sanki. Sizin dışınızda alınmış bir ortak karar var. Size iyi şartlar sunup, sorumluluğu size yüklemek istemişler.

Çocuğunuz hep böyle kalmayacak. Büyüyecek, gürültüsü olacak, oynamak koşmak isteyecek vs. Yaşlı insanlar gürültü kaldıramaz, bir şey demese bile siz tetikte olacaksınız. Bence rahatsız edici bilmiyorum şahsen istemezdim. Size sorulmadan verilen kararlardan sonra arkanızdan ne diyecekleri umurunuzda olmasın bence. Ne ala memleket, evlatları dururken torun gelsin kalsın ailecek. Öyle bir dünya yok. Kendi oğulları halledebilir bence bir şekilde.

Kendi evlatlari dururken ,toruna bu sorumluluk düşmez.

Eşi de dahildir bu ortak karara. Ona sormadan böyle bir fikirle gelmezler.

Eşi de dahildir bu ortak karara. Ona sormadan böyle bir fikirle gelmezler.
Babaannede öleli 3 gün olmuş yalnız
Ne ara böyle karar verdilerde dede torunum baksın dedi, hata naptınız diye sordu
Yas süresi çok sürmemiş
Yada çok önceden vardı bu düşünce, birden çıkmışda olamaz gibi

Ooo, o ballandira ballandira anlattiklari maddi cikarlar, Eve girdigin Anda toz olur ucar.

Ayrıca 3 gün olmuş babaanne vefat edeli.
Böyle şeyleri planlamak için biraz erken değil mi?

Bir süre zaten ev kapatılmaz .. evlatlar idare eder, gelir gider.. dede onlara gider gelir..
O şekilde zaman geçer.

Bu iş böyle olmayacak diye daha sonra karar verilir.
Hemen paldır küldür dedeye sahip çıkalım modu biraz düşündürücü...

Hastalık süreci olduysa daha önce konuşulmuş, düşünülmüş olabilir. 3 günde ortaya çıkmamıştır bu fikir muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…