Tabii canımEvet dedeyle de iş bitmeyecek kesinlikle.
Ben de benzer bir duruma şahit oldum. Maddi durumu iyi olmayan çocuk babanın evine geçip baktı eşiyle. Sadece kira ödemediler onlar, işin sonunda babamızın parasını yediler sözlerine muhatap oldular. Bakmaya gelince kimse iki gün evinde bakamadı ama. Eve gelen gidenin haddi hesabı da yoktu dediğiniz gibi.
Birde burada konu sahibi ve ssininu uaslri küçük olduğu için hiç kaale alinmama durumları var.
Bisüreliğine yanımıza alalım dediğiniz babanneniz 7 senedir sizinle ve kimse bunu sorgulamiyormu?Kendi durumumdan örnekle anlatayım tam olarak aynısı değil ama benzer nitelikte.Babaannemle oldum olası çok iyi anlaştık ve dedem vefat edince ona da değişiklik olsun benim de küçük bebeğim vardı o zamanlar onunla da ilgilenmek istedi diye bir süreliğine yanımıza aldık eşimle,7 yıl oldu hala bizimle yaşıyor ve yaş ilerledikçe iyice çocuklaşmaya başladı. Şu an çocuğumla çocuk oluyor resmen,inatlaşıp çocuğu sinir krizlerine sokuyor. Sürekli ne yaptığımızı en ince ayrıntısına kadar anlattırıyor,markete gidiyoruz mesela ne alacaksınız,geç kalmayın,gezmeye gideriz,nerde kaldınız çok geç kaldınız. Arkadaşlarım gelir çocuklu diye onlara laf eder,kafası kaldırmaz.Yaşlı insanlarla uğraşmak çok zor üstelik şu an eli ayağı tutuyorken,kendi canımdan ve çok severken üstelik ben kendi evimdeyken bunu söylüyorum.Boşverin maddi olanakları,zaten size vaat edilen o evde size gelene kadar daha kimlerin kimlerin hakkı olacak,zannediyor musunuz ki feragat edecekler? Yerinizde olsam hiç bulaşmam düşününce bile sizin yerinize içim sıkıldı. Tüm gün hiç bir ortak noktanız olmayan bir insanla sizin için bir yabancı sonuçta bir arada olmak zorunda olmak başlarda rahatsız etmese bile sonradan ciddi anlamda psikolojinizi zorlayabilir.
Babaannem gitmek istemiyor,eşim de aşırı vicdan yapıyor kalsın bize ne zararı var diyor soranlara haliyle herkes memnun bu durumdanBisüreliğine yanımıza alalım dediğiniz babanneniz 7 senedir sizinle ve kimse bunu sorgulamiyormu?
Allah AllahBabaannem gitmek istemiyor,eşim de aşırı vicdan yapıyor kalsın bize ne zararı var diyor soranlara haliyle herkes memnun bu durumdan
Sizi doldurmak istemem ama o birtek dedenin kararı değildir. Ortada bir danışıklı döğüş var sanki. Sizin dışınızda alınmış bir ortak karar var. Size iyi şartlar sunup, sorumluluğu size yüklemek istemişler.Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum
Uzun oldu kusura bakmayın
Kendi evlatlari dururken ,toruna bu sorumluluk düşmez.Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum
Eşi de dahildir bu ortak karara. Ona sormadan böyle bir fikirle gelmezler.Sizi doldurmak istemem ama o birtek dedenin kararı değildir. Ortada bir danışıklı döğüş var sanki. Sizin dışınızda alınmış bir ortak karar var. Size iyi şartlar sunup, sorumluluğu size yüklemek istemişler.
Babaannede öleli 3 gün olmuş yalnızEşi de dahildir bu ortak karara. Ona sormadan böyle bir fikirle gelmezler.
Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum
Hastalık süreci olduysa daha önce konuşulmuş, düşünülmüş olabilir. 3 günde ortaya çıkmamıştır bu fikir muhtemelen.Babaannede öleli 3 gün olmuş yalnız
Ne ara böyle karar verdilerde dede torunum baksın dedi, hata naptınız diye sordu
Yas süresi çok sürmemiş
Yada çok önceden vardı bu düşünce, birden çıkmışda olamaz gibi