Babanne öldü şimdi dedeye kim bakıcak?

Kendi oğulları dururken siz ne alaka?
Dedenin parası varsa, evinden çıkmak istemiyorsa bir yardımcı tutsunlar.
Maddi açıdan bakıyorsunuz ama bu iş bir iki günlük birşey değil ki.
Bugün kendi ihtiyaçlarını karşılar, yarın karsilayamaz duruma gelir. O zaman istemiyorum dediğinizde nankör olursunuz.
Size , evinizin düzenine karışırlar. Biraz dışarıda vakit geçirseniz problem olur, sizi bakıcı diye dedenin başında tutacaklar çünkü.
Öyle dendiği gibi ev falan verdirmezler size, unutun onu.

Ayrıca arkanızdan ne söylenirse söylensin. Genç, küçük çocuklu yeğenlerinin eşine babalarını baktırmayı düşünen amcaları mi düşüneceksiniz hayatınızla ilgili bu kadar önemli bir kararda?

Tabikide maddi yönden bizi rahatlatıcak bunları kendileri söylediler ama herşeyden önce yaşlı birinin hayır duasını almak daha önemli bu bir imtihanda olabilir. Ama bu sorumluluga girebilirmiyim emin değilim dedeye bakarken yetebilirmiyim sorumşulugun altından kalabilirmiyim bana kalsa düzenimi bozmak istemiyorum özgürlüğüm kısıtlanıcak bir yerde. Ama bubseferde istemiyor olucam neler söylicekler kim bilir
Kimin ne dediği önemli değil bence sizin ne istediğiniz önemli. 3 5 gün değil ki idare edin . Kendi ailenize bile rahatça kalmaya gidemezsiniz belki . Artıları var ama eksileri de bir o kadar ağır basıyor

Ne söyleyebilirler ki? Resmen size para karşılığı bir iş teklif etmişler siz de hayır diyorsunuz,gayet normal reddetmeniz. Laf ederlerse siz kendi babanıza bakmayıp bana atıyorsunuz sorumluluğu,o sorun değil de benim bakmamam mı sorun deyiverin
Yani onlara kalsa bakarlar ama dede evi kapatmak istemiyormuş illede o evde durmak istediği için bizi seçmiş dedi eşim🙄

Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum :KK43:
Uzun oldu kusura bakmayın
Erkeklerin toplanip çözüm üretmesi en son da size sorması haksızlık değil mi? Dede henüz elden ayaktan düşmemiştir ayrica anilari icin o duzenini bozmayacak siz tum aile bebekle beraber ona ayak uyduracaksiniz. Size sira gelene kadar yakininda baskalari da varmis ustelik, kadinlar calisiyor olsa ne olur bu dede yatalak mi da evde 7/24 ona bakacak kadin istiyor?

Gerçi olan olmus kararlar verilmis, siz onun evine yerlestiginizde etrafinda cok donmeyin, gereğinden fazla yardimda bulunmayin dengeler bozulmasin. Mesela yemek yiyecegi zaman kendi tabagini catalini alabilir, susadiginda kalkip kendisi alabilir gibi gibi..

Ev bize kalıcak diye bakmak zorunda olmadığınız birine bakmanız bence olmaz
Şuan babanne durumu iyi olabilir sağlığı yani
Ilerde ne olacağını bilmiyorsunuz daha ağır hatta yatalak olduğun da şimdi bakmayanlar o zaman iyiden kaybolurlar
Ve bakmak daha da zor olur
Ev falan görünmez gözünüze
Herşey yolun da dahi gitse mal paylasimi olduğu zaman kardeş kardeşi öldürüyor
Size bir iğne vermeye bilirler
Sizde çektiğiniz emekle kalakalırsınız
Bide bakmasaydınız olur adı

Tabikide maddi yönden bizi rahatlatıcak bunları kendileri söylediler ama herşeyden önce yaşlı birinin hayır duasını almak daha önemli bu bir imtihanda olabilir. Ama bu sorumluluga girebilirmiyim emin değilim dedeye bakarken yetebilirmiyim sorumşulugun altından kalabilirmiyim bana kalsa düzenimi bozmak istemiyorum özgürlüğüm kısıtlanıcak bir yerde. Ama bubseferde istemiyor olucam neler söylicekler kim bilir
Kim ne söylerse söylesin zaten bu akrabalar hep birşeyler söylemiyolar mı? En basitinden akşam eşinle başbaşa sarılıp bi film dahi izlemek zor olacak, herkesin hakimiyeti üstünüzde olacak. Zaten bakımı, özgürlüğünüz vs o konulara girmiyorum bile 🤷🏻‍♀️ ben olsam yapamazdım

Yani işte buraya bu yüzden seviyoejm kendi içimde olan itiraf edemediklerimi blat pat yazılıyor ve evet bende böyle düşünüyorum aslında diyorum. Yaşım genç ve bir yaşlı bir bebek bakmak gerçekten kolay bir iş değildir. Nekadar yıpranıcam allah bilir. Dedrnin evini bırakma olayını eşime bastıra bastıra sordum. Neden bananne ölünce bırakıyor yani bunda al beni ben sana ev veriyorum mesajımı var?
Hayır dedi geridönüşüme giricekti eve toplanılmışken konuda konuştuk denildi tabi nekadar doğru..
Ben evlenırken kvdemın alt katı bostu,gelın oturun dedıler.Ben altlı ustlu oturamam dedim 10 senedır kiradayım.Babannesı vardı esımın yatalak ,donusumlu olarak bakıyorlar kızı ve ogullarrı(esimin halası ve amcası)ama kvdem kızında cocuk bakıyor,kpderim bakıyordu sıra onlara gelince.Gıtsem diceklerdı gelin sen de yardım et.
Evlenırken soyledım ben orda oturamam,26 yasında evde camasr makınası calıstırmayı bılmezken evlenmısım,bide yatalak hasta bakamam diye esime.10 sene bakacaktım gitsem,93 yasında vefat ettı Allah rahmet eglesın.Kesın esımle sorun yasardık.

Dedeye torunu degil Sen bakacaksin !
Ben biraz fazla merhametli oldugum icin bakarim, tabii getiriside olacak oda cok güzel.
Söyle düsün insanlar yasli kisilere bakicilik yapip para kazaniyor, Siz bunu kendi dedenizde yapacaksiniz. Amcalardan ev icin yazili kagit al, Dede vefat ettiginde garantin olsun, Malum para tatli…

Yani onlara kalsa bakarlar ama dede evi kapatmak istemiyormuş illede o evde durmak istediği için bizi seçmiş dedi eşim🙄
Başınıza piyango vurmuş edalarına girdirmeye çalışıyorsunuz eşiniz.
Dedenin evine gidecekseniz, bir yaşlının evinde yatılı bakıcılık yapıyor gibi göreceksiniz kendinizi. Öyle kendi hayatım, düzenim falan unutun onları. Başınızda yorum yapan bir sürü kişi olacak. Yarın birgün elden ayaktan düşebilir, orada mecburen yine siz bakacaksınız. Eşiniz değil siz ayrıca. Bakıcı olan siz olacaksınız.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum :KK43:
Uzun oldu kusura bakmayın
Ne yaparsanız bilmem ama o topa gireceksiniz eğer garantili girin madem ev sonunda size kalacak evi üstünüze versin dede sonra dede ölür verilen sözler unutulur size diğer çocuklar kuruş koklatmaz.

Annemler 9 kardeşler, dedem vefat edince annanem felç geçirdi yatalak üstelik hem alzheimer hemde şeker hastası. Sürekli annemin adını tekrarlar gidince bişey söylemez sanki otomatiğe bağlamış kendi bile niye çağırdığını bilmiyor ama yapıyor. Ve annem bakıyor kimseye bırakmıyor, ben evladı iken bazen dayanamıyorum psikolojik olarak gelinler nasıl baksın diye guvenemiyor. Ayrıca aile büyüğü olduğu için bütün çocukları ve torunları o eve geliyor gidiyor kalabalık hiç bitmiyor. Siz dedeyle yaşamayı kabul edince sadece o olmayacak emin olun. Evde büyük olunca herkes bayram seyran demeden size toplanacak ve kendi düzeniniz yok olacak. Tamam yaşlıya bakmak sevap ama o yaşayacağını yaşamış siz daha gençsiniz kendi hayatınızı yasamalisiniz. Evinizde asla eski özgürlüğünüz kalmayacak, kafanıza göre misafir davet edemeyeceksiniz, yemekleri bile yaşlı bir insana göre yapacaksınız (tuzsuz, baharatsiz) gibi. Dedenin şuan eli ayağı tutuyor ama hep böyle kalmayacak. Yani velhasıl kelam çok zor bir karar çok iyi düşünün.

Başınıza piyango vurmuş edalarını girdirmeye çalışıyorsunuz eşiniz.
Dedenin evine gidecekseniz, bir yaşlının evinde yatılı bakıcılık yapıyor gibi göreceksiniz kendinizi. Öyle kendi hayatım, düzenim falan unutun onları. Başınızda yorum yapan bir sürü kişi olacak. Yarın birgün elden ayaktan düşebilir, orada mecburen yine siz bakacaksınız. Eşiniz değil siz ayrıca. Bakıcı olan siz olacaksınız.
Benim eşimin amcası daha doğrusu karısı eşimin dedesine bakıyordu.
Biz dahil dede ölene kadar bütün sülale o eve gidiyorduk bayramlaşmaya
Büyüğü küçüğü herkes ordaydı
Dede hastalanıyordu yine herkes orda
Dede banyo yapcak 2-3 oğlu orda
Dede dr.a gidip gelecek yine öyle
Kadının evinde devamli birileri dolanıyordu
Adamın kardeşleri abi ziyaretine gelip günlerce kalıyordu bide kendilerine baktırıyorlardı
Evi yol geçen hanı gibiydi kadını
Her kafadan ses
Dedeye yemek verdinmi
Dedenin yemeği tuzlu olmuş
Dedenin nevresimini değişsene
Dedenin yastığı iyimi böyle
Herkes gelip birşey söyleyip sonra evine gidiyordu
Dede rahmetli oldu
Yenge sinir hastası
Kadının kendi çocuklarına ve torunlarına tahammülü kalmadı
Dedenin 7 evladı var bitek o yenge baktı
Neden peki?
Çünkü onada mal kaldı
Şimdi onunda hayrını göremiyor çünkü hep hasta

Kendi durumumdan örnekle anlatayım tam olarak aynısı değil ama benzer nitelikte.Babaannemle oldum olası çok iyi anlaştık ve dedem vefat edince ona da değişiklik olsun benim de küçük bebeğim vardı o zamanlar onunla da ilgilenmek istedi diye bir süreliğine yanımıza aldık eşimle,7 yıl oldu hala bizimle yaşıyor ve yaş ilerledikçe iyice çocuklaşmaya başladı. Şu an çocuğumla çocuk oluyor resmen,inatlaşıp çocuğu sinir krizlerine sokuyor. Sürekli ne yaptığımızı en ince ayrıntısına kadar anlattırıyor,markete gidiyoruz mesela ne alacaksınız,geç kalmayın,gezmeye gideriz,nerde kaldınız çok geç kaldınız. Arkadaşlarım gelir çocuklu diye onlara laf eder,kafası kaldırmaz.Yaşlı insanlarla uğraşmak çok zor üstelik şu an eli ayağı tutuyorken,kendi canımdan ve çok severken üstelik ben kendi evimdeyken bunu söylüyorum.Boşverin maddi olanakları,zaten size vaat edilen o evde size gelene kadar daha kimlerin kimlerin hakkı olacak,zannediyor musunuz ki feragat edecekler? Yerinizde olsam hiç bulaşmam düşününce bile sizin yerinize içim sıkıldı. Tüm gün hiç bir ortak noktanız olmayan bir insanla sizin için bir yabancı sonuçta bir arada olmak zorunda olmak başlarda rahatsız etmese bile sonradan ciddi anlamda psikolojinizi zorlayabilir.

evlatların büyüklerine yapacakları en büyük kötülük yerinden yurdundan etmek
keşke önce bunu bir anlasalar
göya iyilik yapıyolar
adamın durumu var anlaşılan
o zaman bakıcı tutsunlar dursun adamın yanında isteyen de gider kontrol eder
size yapacağı maddi şeyleri bakıcıya yapsın
tey allam yaa

Benim eşimin amcası daha doğrusu karısı eşimin dedesine bakıyordu.
Biz dahil dede ölene kadar bütün sülale o eve gidiyorduk bayramlaşmaya
Büyüğü küçüğü herkes ordaydı
Dede hastalanıyordu yine herkes orda
Dede banyo yapcak 2-3 oğlu orda
Dede dr.a gidip gelecek yine öyle
Kadının evinde devamli birileri dolanıyordu
Adamın kardeşleri abi ziyaretine gelip günlerce kalıyordu bide kendilerine baktırıyorlardı
Evi yol geçen hanı gibiydi kadını
Her kafadan ses
Dedeye yemek verdinmi
Dedenin yemeği tuzlu olmuş
Dedenin nevresimini değişsene
Dedenin yastığı iyimi böyle
Herkes gelip birşey söyleyip sonra evine gidiyordu
Dede rahmetli oldu
Yenge sinir hastası
Kadının kendi çocuklarına ve torunlarına tahammülü kalmadı
Dedenin 7 evladı var bitek o yenge baktı
Neden peki?
Çünkü onada mal kaldı
Şimdi onunda hayrını göremiyor çünkü hep hasta
Evet dedeyle de iş bitmeyecek kesinlikle.
Ben de benzer bir duruma şahit oldum. Maddi durumu iyi olmayan çocuk ortak kararla babanın evine geçip baktı eşiyle. Sadece kira ödemediler onlar, işin sonunda babamızın parasını yediler sözlerine muhatap oldular. Bakmaya gelince kimse iki gün evinde bakamadı ama. Eve gelen gidenin haddi hesabı da yoktu dediğiniz gibi.

Birde burada konu sahibi ve ssininu uaslri küçük olduğu için hiç kale alinmama durumları var.

Biraz kaba bi tabir olacak ama, sizi maddi vaatlerle kandirip basbaya dedeyi size kitlemeye calisiyorlar. Akliniz yerinde mi bilmiyorum da , insanlar gun gelir anasi babasi elden ayaktan dusunce bakar ama dedeye de bakilmaz ona da kendi cocuklari baksin. Gencliginizi mi tuketeceksiniz hasta bakarak. Cok sacma bir durum

X