- 29 Mayıs 2021
- 13.034
- 84.377
- 36
Kimin ne dediği önemli değil bence sizin ne istediğiniz önemli. 3 5 gün değil ki idare edin . Kendi ailenize bile rahatça kalmaya gidemezsiniz belki . Artıları var ama eksileri de bir o kadar ağır basıyorTabikide maddi yönden bizi rahatlatıcak bunları kendileri söylediler ama herşeyden önce yaşlı birinin hayır duasını almak daha önemli bu bir imtihanda olabilir. Ama bu sorumluluga girebilirmiyim emin değilim dedeye bakarken yetebilirmiyim sorumşulugun altından kalabilirmiyim bana kalsa düzenimi bozmak istemiyorum özgürlüğüm kısıtlanıcak bir yerde. Ama bubseferde istemiyor olucam neler söylicekler kim bilir
Yani onlara kalsa bakarlar ama dede evi kapatmak istemiyormuş illede o evde durmak istediği için bizi seçmiş dedi eşimNe söyleyebilirler ki? Resmen size para karşılığı bir iş teklif etmişler siz de hayır diyorsunuz,gayet normal reddetmeniz. Laf ederlerse siz kendi babanıza bakmayıp bana atıyorsunuz sorumluluğu,o sorun değil de benim bakmamam mı sorun deyiverin
Erkeklerin toplanip çözüm üretmesi en son da size sorması haksızlık değil mi? Dede henüz elden ayaktan düşmemiştir ayrica anilari icin o duzenini bozmayacak siz tum aile bebekle beraber ona ayak uyduracaksiniz. Size sira gelene kadar yakininda baskalari da varmis ustelik, kadinlar calisiyor olsa ne olur bu dede yatalak mi da evde 7/24 ona bakacak kadin istiyor?Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum
Uzun oldu kusura bakmayın
Evi kapatmaları şart değil ki,bulsunlar bir bakıcı, yemek temizlik yapsın,dedeyle de ilgilensin tamamdır.Yani onlara kalsa bakarlar ama dede evi kapatmak istemiyormuş illede o evde durmak istediği için bizi seçmiş dedi eşim
Kim ne söylerse söylesin zaten bu akrabalar hep birşeyler söylemiyolar mı? En basitinden akşam eşinle başbaşa sarılıp bi film dahi izlemek zor olacak, herkesin hakimiyeti üstünüzde olacak. Zaten bakımı, özgürlüğünüz vs o konulara girmiyorum bileTabikide maddi yönden bizi rahatlatıcak bunları kendileri söylediler ama herşeyden önce yaşlı birinin hayır duasını almak daha önemli bu bir imtihanda olabilir. Ama bu sorumluluga girebilirmiyim emin değilim dedeye bakarken yetebilirmiyim sorumşulugun altından kalabilirmiyim bana kalsa düzenimi bozmak istemiyorum özgürlüğüm kısıtlanıcak bir yerde. Ama bubseferde istemiyor olucam neler söylicekler kim bilir
Ben evlenırken kvdemın alt katı bostu,gelın oturun dedıler.Ben altlı ustlu oturamam dedim 10 senedır kiradayım.Babannesı vardı esımın yatalak ,donusumlu olarak bakıyorlar kızı ve ogullarrı(esimin halası ve amcası)ama kvdem kızında cocuk bakıyor,kpderim bakıyordu sıra onlara gelince.Gıtsem diceklerdı gelin sen de yardım et.Yani işte buraya bu yüzden seviyoejm kendi içimde olan itiraf edemediklerimi blat pat yazılıyor ve evet bende böyle düşünüyorum aslında diyorum. Yaşım genç ve bir yaşlı bir bebek bakmak gerçekten kolay bir iş değildir. Nekadar yıpranıcam allah bilir. Dedrnin evini bırakma olayını eşime bastıra bastıra sordum. Neden bananne ölünce bırakıyor yani bunda al beni ben sana ev veriyorum mesajımı var?
Hayır dedi geridönüşüme giricekti eve toplanılmışken konuda konuştuk denildi tabi nekadar doğru..
Başınıza piyango vurmuş edalarına girdirmeye çalışıyorsunuz eşiniz.Yani onlara kalsa bakarlar ama dede evi kapatmak istemiyormuş illede o evde durmak istediği için bizi seçmiş dedi eşim
Ne yaparsanız bilmem ama o topa gireceksiniz eğer garantili girin madem ev sonunda size kalacak evi üstünüze versin dede sonra dede ölür verilen sözler unutulur size diğer çocuklar kuruş koklatmaz.Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum
Uzun oldu kusura bakmayın
Benim eşimin amcası daha doğrusu karısı eşimin dedesine bakıyordu.Başınıza piyango vurmuş edalarını girdirmeye çalışıyorsunuz eşiniz.
Dedenin evine gidecekseniz, bir yaşlının evinde yatılı bakıcılık yapıyor gibi göreceksiniz kendinizi. Öyle kendi hayatım, düzenim falan unutun onları. Başınızda yorum yapan bir sürü kişi olacak. Yarın birgün elden ayaktan düşebilir, orada mecburen yine siz bakacaksınız. Eşiniz değil siz ayrıca. Bakıcı olan siz olacaksınız.
Evet dedeyle de iş bitmeyecek kesinlikle.Benim eşimin amcası daha doğrusu karısı eşimin dedesine bakıyordu.
Biz dahil dede ölene kadar bütün sülale o eve gidiyorduk bayramlaşmaya
Büyüğü küçüğü herkes ordaydı
Dede hastalanıyordu yine herkes orda
Dede banyo yapcak 2-3 oğlu orda
Dede dr.a gidip gelecek yine öyle
Kadının evinde devamli birileri dolanıyordu
Adamın kardeşleri abi ziyaretine gelip günlerce kalıyordu bide kendilerine baktırıyorlardı
Evi yol geçen hanı gibiydi kadını
Her kafadan ses
Dedeye yemek verdinmi
Dedenin yemeği tuzlu olmuş
Dedenin nevresimini değişsene
Dedenin yastığı iyimi böyle
Herkes gelip birşey söyleyip sonra evine gidiyordu
Dede rahmetli oldu
Yenge sinir hastası
Kadının kendi çocuklarına ve torunlarına tahammülü kalmadı
Dedenin 7 evladı var bitek o yenge baktı
Neden peki?