babamla bu sorunu nasil asariz

Yani, simdi kizanlar olabilir ama bn cidden bir sey soyleyecegim.

Evlilik oncesi cinsel iliskiye karsi falan degilim, hic de ilgilenmem. Umursamam. Ama sen yetistigin aileyi biliyorsun sonucta ve onlarin bu tur konulara bakis acisini da biliyorsun. Kizacaklarini elbette tahmin etmissindir. Kaldi ki, anlattigin kadariyla ekonomik ozgurlugun de yok; eyvallah deyip gidebilesin.

E ne diye, boyle bi sey yapiyorsun ki? Karsi falan degilim ama gercekten bazen, aileye de hak vermiyor degilim.

Ailenin anlayisi, zihniyeti belirli ise zorlamanin ne anlami var ki? Sozlun de neyse yaptigi karaktersizlikmis.

Ayrica evet annen ve babanin hele kardesinun yaptigini hic tasvip etmiyorum ama sen de butun bunlarin olabilecegini bilirkn, kendini bile bile atese atmissin. Hicbir sey diyemiyorum.

tabıkı helal senin namusn gitmis sonucta bi sekıld eolmus yani hocalardan hic duymadın mı o altınlar bekaret icin ailen seni istemez esin bosanmak ister o altınları bozdurup kendine ev vs almak icin
kişisel düşüncelerinizi fetva verir gibi anlatmayın lütfen!
ortada bi evlilik yok eşin demişsiniz ama?

tabıkı helal senin namusn gitmis sonucta bi sekıld eolmus yani hocalardan hic duymadın mı o altınlar bekaret icin ailen seni istemez esin bosanmak ister o altınları bozdurup kendine ev vs almak icin
altınlar ''bekaret için mi''.
kaynanalar yaşadı o zaman ,kız bakire değil altın takmam demek onların hakkı
Şaka mısın sen?

kişisel düşüncelerinizi fetva verir gibi anlatmayın lütfen!
ortada bi evlilik yok eşin demişsiniz ama?
hocalar es yada sözlü nisanlı olsa bile aynısını söylüyo cnm ki onla birlesme bile yok sırf nisanlandı onunla adı duyuldu diye burde bide birlesme var kızın en degerli varlıgı namusu gitmis o altınlar bi kenara dava bile acabılır

Altinlari vericeklermis ama bu yaptıklarınida oduceklermis annem oyle dedi onlarinda bi sekilde cani yanmaliymis bana gelince suan degisik bisey yok henuz is basvurusunda bulunucaktim ama disarda cok acayip bi kar var cikmama izin vermiyolar bi komsumuzun okul kantininde enazindan daha duzgun is bulana kadar gel dedi yan komsumuz soylemis onada elaman lazimmi diye kadin gelsin evinde gorusucem artik

altınlar ''bekaret için mi''.
kaynanalar yaşadı o zaman ,kız bakire değil altın takmam demek onların hakkı
Şaka mısın sen?
yavrum zaten bu zamanda bekareti olmayan kızı pek normal aileler istemez yani ne kadar modern oldugumuzuda söylesek sen bırak onu kız evlenmis bosanmıs davullu zurnalı ama ayrılıp cocuk bekar kız daha ince evlenmis onu bile kabul etmiyolalrda ayrıca tv deki tüm hocalar yusuf kavaklı nihat hatipoglu hepsindne duydum kac kisi sordu bu soruyu nisanlıydım ama nısanı attım altınları vermem gereklimi diye eger cinsel bisey yasanmadıyla yarısı yasandıysa tamamı senindir dedi ki öylekdirde o bekaretin asla getirisi degildir 7 degil 1007 versen nafile onu yerine koyamazsn ama evlenirken bile mehir neden sorulur bu yüzdne kızlar hıcmı bisey bilmiyosunuz allah askına yaa rol mü yapıyosunuz

Benim bildiğim nişan bozuldu mu erkek tarafının aldıkları geri verilir...

Bekaret parayla mı satılıyor?

Bak kadınlar günlerdir ne için yürüyüş yapıyor kadına mal gözüyle bakılmasın diye. Sen kalkıp bekaretimin bedeli dersen mal olursun...

olan olmus canım bekaretin bedeli tabiki o degil ama bak kız nerdeyse ortada kaldı ailesi sahi cıksa zaten allaha bırak ver derdim ama o altınlarla en azında kız bi ise girene kadar idae etsin belki yurt dısına cıkar cebinde para olsun ayrıca mehir olayı bu yüzden var hoca nikahı olurken kac gr altın istedigi sorulur kı bosanma oldugunda kadın onları alır babası sahıp cıkmasaa esindne bosandıgında kendie bi ev yuva kursun diye

erkek arkadaşın ne ş.zmiş ya. nasl seni düşünmeden böyle bir şey söyler. sen bu adamla gelecek planlıyormusun peki?

Desenki ''bu şerefsiz aileye ne altını vericen'' anlarım ,ama kadını bir eşyaymış da satın alınacak bişeymiş gibi görüp ''bekaretin bedeli'' dersen olmuyor işte. Burda tüm kadınları aşşağılıyorsun.

Boşanırsa bir güvencesi olsun, kendine ev kursun vs desen neyse de bekaretin bedeli demek ne demek ?
Parayla ilişkiye girmek oluyor o zaman bu. Te Allah'ım..

Konu sahibi inşallah hayatın yoluna girer bir an önce, amin.

Arkadaslar dusunceleriniz icin tesekur ederim net yoktu oyuzden yeni giriyorum yazamadim suan altinlar icin sesleri cikmiyo gunlerdir bende saskinim o kadin gr altin birakmamak icin elinden gelini yapicak zihniyetteydi yoksa bakalim olaylar nasil gelisicek inanin bende nolucagimi merak ediyorum caresizlik icinde kimse ne bi kelime konusuyo ne bisey diyo bugun kantin isi icinde gorustum suan eleman ihtiyaclari yokmus olursa soylerim merak etme dedi birinden bisey duyarlarsada haberdar edicekler galiba calismaya basladiktan sonra bi eve cikicam tek ve son care bu baska turlu bu evde tutmazlar beni biliyorum belkide hakkimda bu daha hayirlidir diyorum artik olanlar cok kotu ama yapicak tek biseyim yok sabredicem bi muddet acta kalsam acikta kalsam sesim cikmicak illaki bu yokusun duzu olucak bakalim

Of çok üzücü. Laf getirmiş namuslarini kirletmis oldun işte. Senin duygularinin ne önemi varki hem eski sevgilinden hemde ailenden darbe yemissin.İşte sen kendi çocuğuna boyle davranma bu düzen değişsin.

ben mi paranoyagim? yine inanmadim ya la konunun gercekligine
Paranoya olabilirsiniz ben burda ne haldeyim bide bunu yazmissiniz gercekten sagolun kimseyi inandirmak gibi bi cabam yok basima bi olay geldi ve gercekten hayatima mal oldu onu burda paylastim akil akildan ustundur diye sizlerinde fikirlerini alim diye caresizim cunku sagolsun herkeste aklina geleni dusundugunu yazdi enazindan su an saglikli dusunemedigim icin destek oldular bana dualarim onlarla ins onlarda dualarini eksik etmez benden

yurt dısı isin ne oldu pekii

yurt dısı isin ne oldu pekii
Biraz once annemi cagirip konustum nolucam ben dedim sizde sokaga birakirsniz nasil bi hayat bekliyo beni bilmiyorm dedim insanlar kotu istanbul gibi yerde naparim dedim bende gunlerdir uyuyamuyorum zaten dusunuyorum cok kizginiz sana ders al bu olaydan falan dedi yurtdisina git 1 ay kal uzaklas bende babani yumusatmaya calisim dedi yumusamazsada calismaya baslicak zaten kendine bakar kendi parasiyla gelsin yatsin gitsin ise derim dedi baktik oylede olmuyo ozaman dusunuruz biseyler simdilik bi gitte surdan uzaklas kimse gormesin seni tahammul edemiyoruz yoksa dedi bende tamam dedim

ay trip mi bu simdi? bu benim fikrim, inanmak zorunda dglm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…