Babamın "evde kaldığımı" ima eden birtakım lafları?

Esasen bunlar evde kalma iması olmayabilir

Biz de görümcene deriz kırk yaşında kadın tencerenin tepesinden yemek yiyor diye

İnsanlar anne baba ile yaşayınca evin küçük çocuğu modunda oluyor ama dışarıdaki görüntü öyle değil

baban da belki sevgilinden ayrıldığın için üzgündür senin de bir an önce yuva kurmanı istiyordur onu unutup

13 yasindan beri amerikadayim bu amerikalilarin sevdigim hayat tarzlaro resit olduktan sonra baba evinden ayrilmalari. Daha henuz biriyle evlenmediniz diye calistiginiz halde hala onlarla kalmanin bi anlami yok ki. 27 yasinda artik kendi kurallariyla yasama zamaniniz. Hala anne babanin kurallariyla yasamak bana ters geliyor. 30 yasini beklemeyin evden cikmak icin derim.

ben ailelerin sürekli kızlarına evlen demesini asla anlamam nedir yani evlenenleri görüyoruz er yada gec kızına bagrıyolar benim babamla anlasamayız ama ne benim evlendigimi kabul etti esime bana sürekli hakaret etti neden kardesime ki od a 30 oldu asla demez hatta bende 31 yasındayım biz evde hic damat gelin ceyiz muhabbeti yapmazdık babam kızardı öyle seylere

Yemegi masada yeme olayina hicbir sey demiyorum. Sofra adabina uymuyo bu kabul ediyorum. Ama tepside yememin bi sebebi var. Masada gercekten yiyemiyorum yani. Ben orda yasimi yuvarlayip vurgulamasina takildim. Hadi yasimi vurgulamadi orda bugun soyledigi sey?
Kotu niyetli degil eminim. Iletisim kurmayi bilmez. Ama insanin fikri neyse zikri de odur.
Iliskimin bitmesinin uzerinden 3 ay gecti kimse de nasilsin durumun nasil demedi annem dahil. Ben kendim basa cikmaya calisiyorum

Eve cikayim desem eminim istemezler. Olur muymus hic oyle ayni sehirde farkli evlerde. Insanlar ne der sonra ayni eve sigamadiniz mi bla bla...geleneksel turk aile yapisi. Evlenince evine cikar mantigi.

Ne bu böyle 30dan önce evlendirme sevdası yahu. Bi kadının eğlence açısından en verimli yaşları 25-35 arası bence. Parası var enerjisi var güzelliğinin zirvesinde vs. Niye böyle yaşlarda kadınları manipüle edip sırf evlenmiş olmak için evlenmeye zorluyolar anlamıyorum

Biraz alınganmısınız

İlkinde birşey yok.
İkincisinde de takıldığını düşümüyorum.
Siz biraz buluttan nem kapmışsınız

Ya bu kadar lafa takılma. Ailen onlar senin.
Ben evlenmeden önce odama dolap yaptırmıştım. Kendim diyordum öyle "iyice yerleşiyorum eve gitmeye niyetim yok diye" :)
Başınıza kaldım diye takılırdım ara ara.
Yalnız gidemeyeceğim bir yer olurdu annemi takardım peşime. "Aman be bıktım artık evlen de kocanla git nereye gidiyorsan derdi"
Evlenmemi mutlu olmamı istiyorlardı ama bu diyologları hiçbiri beni gıcık etmek için veya üzmek için denmiyordu. Ne alındım ne kırıldım. Dediğim gibi onlardan önce ben yapardım zaten bunun şakasını.
Sonuçta evlilik ha deyince olacak birşey değil. Nasip kısmet meselesi. Zamanı gelince oluyor.

Hahaha sizinkisi ima etmiş benim babam direk geldi oturdu gözleri dolu dolu ben torun sevmek istiyorum senin yaşın gidiyor kızım dedi. Yaşın gidiyor farkında değilsin senin yaşında etrafta kimse kalmadı dedi.

Zaten babamin normal bi baba olmadigini hep dusunmusumdur.
Benim babam da abim ablam gec evlendi diye tavir alan, dusman olan bi babaydi.
Simdi de sira bana geliyo saniirm
Babanızın gec evlenmezine takıntı olacagina hayirli biri ile evlenmezine evlensinler düşüncesinde olması lazim
Eskiler gec olsun ma iyi olsun derler

Eve cikayim desem eminim istemezler. Olur muymus hic oyle ayni sehirde farkli evlerde. Insanlar ne der sonra ayni eve sigamadiniz mi bla bla...geleneksel turk aile yapisi. Evlenince evine cikar mantigi.

Insanlar ne der? Bi suru cocuk evden cikiyor universite caginda. Problem, geri donmeleri

“Kendi duzenini kurmak istiyordu. Kendi ayaklarinin ustunde durmak istiyordu” bence gayet gurur duyulacak aciklamalar

Canimm fazla takiyon eminimm baban art niyetle dememis sakaya vurmuş yoksa 27 yaş yolu yarilamak anlamina gelmezki ama. Insan oglu acisi nerede olursa oraya denk geliyor sozler canink yakıyor bizde evlenelim evde kaldik diye strese girirdik simdi ise çocuk olmayinca keske hic evlenmeseydik diyoruz yorma guzel yüreğini stresle

Maddi durumun elveriyorsa ayrı eve çıkmanı tavsiye ederim. Kendi düzenini kurman için, eve gönlüne göre eşya alman için illa evlenmen gerekmiyor, tabi aile bunu anlamıyor.

Siz hayatınızdaki her kötü şeye alışır mısınız? Dear Captain Price?

öncelikle seni anladığımı bilmeni isterim. benm üstümde de aynı baskı vardı benimki neden çalışmadığıma yönelikti.
evlilik yoluna girdiğin kişiden ayrılmışsın kendini üzme lütfen bunu deme çok zor biliyorum bende 3 hafta önce ayrıldım sevgilimden ama ben seninyerinde olsaydm kendi düzenimi oluştururdum artık. Babana da cok takılma eminimki dedkten sonra pişmanda olmuştur bence sen şimdiden evden ayrılmaya bak.

Tabiki o evden ayrılıp bir ev kiralamam gerekecek çoktan birey olmuşsun ona göre beslenmek süslenmek gezmen sosyalleşmek olacak madem ki parada kazanıyorsun ayrılmazsan şikayetler artacak senin onlara onların sana

Babana de ki evlenmemi çok istiyorsan bul o zaman şöyle yakışıklı zengin birini, anca öyle bu evden giderim. Evlenince nolcaksa tam bi eski kafa zihniyeti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…