Babamın "evde kaldığımı" ima eden birtakım lafları?

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
35
27 yaşındayım
Ailemle yasiyorum
Çalışıyorum
Evlenmezsem 30 umda eve cikmak gibi bir istegim var. Ailemin buna ne tepki verecegini bilmiyorum esasen.

Evlen tepkisi dillendirilmiyor evde. Ama eminim artik yasimin geldigini dusunuyorlar. Babamin bikac agzinin icinde konusmasi dışında dillendirilmiyor en azindan.
Son iki hafta icinde iki sey soyledi

Ben yemegimi tepside tv karsisinda yerim. Anneme "30 yasinda kiz ne oyle tepsi fln dedi"
Yasimi vurguluyor burda

Ikincisi de odama gardrop aldim. Eskisi kucuk geliyordu. Yine agzinin icinde anneme "sen evden kovacagin yerde iyice yerlestiriyosun" dedi.

Babam normalde iletisim kurmayi bilmez. Aksi konusur, ama ben o zaten oyle biri diyip takmadan duramiyorum.

Aglamak istemiyorum ama gozum doluyor sinirden

Belki büyütuyorum. Ama zaten kalbim kırık. Evlilik yoluna girdigim kisiden ayrildim. Ki aileleri de tanistirmistik. Ben cok mu istiyorum bu evde onlarin kurallariyla yaşlanmayı.
Kaldi ki evlilik gercekten istedigim bir sey degil.

Napim iste burdan baska anlaticak kimsem de yok. Sinirim bozuldu durduk yere

zaten ters biriymiş ne bekliyosunuz ki. yani 27 yıldır aynı baba, alışsaydınız keşke.

iki lafta da pek bişey yok. tv karşısında tepside yemek yemek eski usul insanlar için hoş değil.

ikinci lafı ben de duydum annemden. hiç umursamadım. kötülüğünüzü düşünmüyolar nihayetinde.

kendi kiranı faturalarını ev masraflarını karşılayabileceksen çık yeni bir eve.

bu kadar rahatsız oluyorsanız ayrı eve çıkayım rahat edin artık laf sokmayıp direk yüzüme söyleyin de tepkilerine göre sende ya taşın yada artık laf sokmayı keserler.

açıkçası bana batardı zaten evlen evlen denmesi sürekli .

ilk lafta birşey yok.
ikincisi fena gözüküyor evet ama kötü niyetle söylenmiş gibi gelmedi bana.

Eminim iyiligimi dusunmustur. Anne baba her zaman cocuklarinin iyiligini dusunur cunku. Ac degilse acikta degilse iyidir cunku. Ruhunun iyi olmadigi da gorunmuyorsa disardan sorun yoktur tabi

Ikincisi cok kalp kırıcı olmus. Neden 30 yasinizi bekliyorsunuz bence simdiden cikin ayri eve.

Eminim iyiligimi dusunmustur. Anne baba her zaman cocuklarinin iyiligini dusunur cunku. Ac degilse acikta degilse iyidir cunku. Ruhunun iyi olmadigi da gorunmuyorsa disardan sorun yoktur tabi

babanızla konuştunuz mu bu konuda hiç?
baba arada böyle takılıyorsun ama biliyorsun evliliğe giden ilişkim bitti bu yüzden yeteri kadar üzgünüm senin bu şakaların beni daha çok yaralıyor dediniz mi?
yoksa bunu kendisinin mi anlamasını beklediniz?

bende sizin yasindayim ... sanirim.biraz alinganlik oluyor cunku gelen giden soruyor artik batmaya basliyor..birde evlenmemeyi cok buyuk eksiklik , beceriksizlik olarak goruyorlar ...vah vahlayan tuh tuhleyen dolu.. resmen kendine guvenin onlara batiyor... kotulugunu istediklerinden degilde niye evlenmyr evini kursun dye diyrlardir ... ama batyr iste

Bilmem. Ikinci lafinin hos olmadigi gercegi gibi ben de alinganlik yapiyo olabilirim. Benim ruh halimde kim olsa alinirdi galiba

Ben hiç kızına evlenme baskısı yapan baba görmedim çünkü.Anneler yapar da babalar kızlarına karşı daha hassas olur evlilik konusunda..

Ben hiç kızına evlenme baskısı yapan baba görmedim çünkü.Anneler yapar da babalar kızlarına karşı daha hassas olur evlilik konusunda..

Zaten babamin normal bi baba olmadigini hep dusunmusumdur.
Benim babam da abim ablam gec evlendi diye tavir alan, dusman olan bi babaydi.
Simdi de sira bana geliyo saniirm

Her isteyen istedigi anda evlenebiliyorsa ne ala da iste oyle olmuyor ki
Evlenirim insllah ben de. Ama bu icinde es olmasini gerektirmez heralde. Evimi almak esyalarimi koymak istiyorum.
Es nasip kismet
Olmazsa napabilirim ki yalnizligima uzulurum o kadar.

Kusura bakmayin güldüm. Babama nasilsin baba deseniz noldu da der:)
Ne anlamasini bekliyorum ne de bunlari konusabilirim

eskiden anlatmaya calisirdim ay yazik bulamadinmi dyrlar bazen avazim ciktigi kadar bagirmak istiyorum. allah hayirlisi neyse onu versin .. inşallah gonlunuzce olur hersey

Canım benim anlıyorum zoruna gitmiştir ama boşver takma hem birçoğumuzun babası öyledir tersler aksiler işte. Yaşında bişey yok evlenmek için daha çoook zamanın var. Ayrı eve taşınma konusu bence de iyi fikir ben 23 yaşındayım elimde olsa şimdi çıkarım ayrı eve ama şartlar işte. Artık özgür olma vakti ne annenin ne babanın bu konuda imalarını ciddiye bile alma. Sen evlilik yolunda giden ilişkin bittiği için hassasın bu konuda sanırım o yüzden çok dokunmuş zoruna gitmiş ama zamanla bunu aşmaya çalış. Evlenmek zorunda da değilsin istemiyorsan. Bazen benim bile kafama yatıyor tek başıma yaşıyım çalışıyım kafama göre takılıyım evlenenleri de görüyoruz mutlu olan çok ama pişman olan da çok.

Babanızın ilk söylediği doğru aile demek aynı sofrada hoş sohbet ederek birlikte hazırlayıp yemektir tv kaçmıyor ya bakmayiverin 10 dk
Evlendiginizi düşünün eşin sofrada yanlız yada sen yanlız tv karşısında yemek hic hos bi örnek değil

2.söylediği de hos olmamış ama yinede kötü niyetli değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…