bundan 2 bucuk ay önce ansızın bir anda kaybettim babamı.oysa yıllarca ona bişey olursa ben ne yaparım korkusuyla yaşardım hep.gitti.inanamıyorum.kabullenemiyorum.gitmiş olamaz bizi bırakıp bir yere gitmemeli.dayanamıyorum.2 bucuk ay oldu zamanla unutursun diyorlar ama ggün geçtik daha kötü oluyorum.bende yaşamak istemiyorum
evet acıların dili aynı..evrensel yaşananlarda hislerde..babammm...duymak istemiyrum bu kelimeyi.nefret ettim.bir baba dese otomatik olarak yüzüm yere bakıyor...başım önüme eğiliyor ...utanıyorum..üzülüyorum..isyan ediyorum..özlüyorum.kalbim sızlıyor..ve bunun gibi bir çok duyguyu aynı anda yaşıyorum..ölümü düşünmemek olurmu.her an aklımda artık.babam öldü,annemde ölecek ,bende öleceğım .ve etrafımdaki herkes ölecek.anneme bakarken her yüzüne baktığımda anne bir gün sende öleceksin senide göremeyeceğim diye hasretle bakıyorum.yani yanındayken bile anemi özlemeye başladımölümü düşünmemek olur mu kendime kızıyorum ki neden şimdiye kadar hiç aklıma gelmemiş,yada ölüm bizim aileye gelmez sanmışım..acıların tarifi yok aslında dilimin anlatabildikleri sadece bunlar ,yüreğim daha neler okuyor ahh anlatabilsem ...bizler için HAYATIN TADI KAÇTI BİR KERE...birdaha hiç birşey eskisi gibi olmayacak,hiç bir mutluluk yada hiç bir tebessüm eskisi gibi olmayacak...esra senin annecğinin mekanıda cennet olsun..allh bizleri onlarla cennetinde tekrar buluştursun inşallh...
benim aynı acıyı paylaşan ve konuma yazı yazan arkadaşlarım allh sizin anne ve babalarınızın mekanınıda cennet eylesin..ortak acılar ortak duygular yarattığı gibi ortak bir yerdede topluyor işte hepimizi.bu tür konulara kayıtsız kalamıyoruz artık.önceden bir arama motoruna hiç babası ölenler yazmamıştım,hç aklıma gelmemişti böyle birşey arattrımak ama işte artık sadece formlarda bunları okuyp paylaşıyoruz.ve ne kadar üzücü ki zamanla şu an bu duyguları yaşamamış,hatta bu gün bu tarih itibariyle en mutlu günün yaşayan insanlar da gelecek aramıza katılacak.yaşamayan anlamıyor bilmiyor.
gün içerinsde unutmuş oluyorum babamı ve yokluğunu (ölüm diyemiyorum hala babam öldü diyemyorum hala) sonra bir muhabbet esnasında gülüyorum,ve tam ağzım açık dişlerim görünüyorken birden donuyorum öyle çünkü gülmemle beraber babam ve yokluğu geliyor aklımaanlatamıyorum ben şu an dilimin döndüğü şekli bu ama sizlerin ne demek istedğimi anlayacağınızdan eminim.
birde şeyi merak ediyorum kendinizi nasıl teselli ediyorsunuz.mesela ben işte allh sevdiği için erken yanına aldı.ölüm herkesin başına bir gün herkes ölecek diyorum.avunmaya çalışıyorum.başka ölümle ilgili ne düşünmeliyiz ki ölümün soğuk yüzü değilde sıcak yüzü görsün bizi.
derdimi anlatcak birilerini arıyordum içim öyle dolu ki
2 yaşındayken taşınmışız kendimi bilerek oturduğum ilk baba ocağına.ben babamlarla alt üst dairelerde oturuyorum.yakın olmak hep tuhaf gelmişti evimden 10 küsür merdiven inerek gelin olucağım eve girmiştim.7 sene oldu evleneli.32 yaşındayım.bir kız bir erkek ikizlerim var Allah bağışlarsa zaten önce Allah sonra rahmetli babam sayesinde.
22 kasım 2012 perşembe gecesi ,aşure gününden bir gün önce...
babam 72 yaşındaydı ama zannetmeyin bastonlu tonton ihtiyar birini... her gün yollar yürüyen...işinin gücünün peşinde koşturan biriydi...
o akşam saat 6 da kapim çalındı eşim işten geldi zannettim ama babammış çocuklarımın ilacını getirmiş verdi konuştuk ama ben kapıdan onun merdivenleri çıkmasını seyrederken birden içime bişey düştü hep gülerek bana takılan babam sanki üstünde bir kötü hal varmış gibi merdivenleri zorlanak çıkıyordu...
sonra evimizde akşam yemeğimizi yedik ve çocuklarımla her akşam yaptığımız gibi yemek sonrasına çayına çıktık babam biraz gripti ama dolaşıyordu ayaktaydı işte ablama takılmış gelir şimdi bizimki çayı yapmamışınız diye...
çıktık oturduk insanın aklına gelmiyor işte... sonra benim oğlan biraz yaramaz dedesinin dizine vurdu sert bişeyle babamda gelme bi daha evime dedi şakayla karışık ama nedense gücüme gitti bende grip herhalde çekemiyor dedim alıyım çocuklarıda banyo yaptıryım dedim saat20:40 tı indik kızımı binbir eziyetle soktum istemedi yıkıycam suyu kafasına verdim
ablam geldi saat21:03 annem aradı babam fenalaşmış dedi duşun içinde öyle kaldım çocuk önümde ıslak ben desen aynı yukarıda koşuşturmaca ayak sesleri Allahım napıcam dedim hemen bornozu sardım kıza koltuğa bıraktım ben ne bulursam giydim oğluma bekle dedim daha 3 yaşında bile değiller gelen ambulaslara bakıyormuş zaten
koştum hemen yukarı önce balkonda zannettim hava alsın diye dışarı çıkardılar zanettim ama boştu balkon sonra işte sonra o an oturduğumuz odaya gittiğimde babamı o halde görünce dünyam yıkıldı babam mosmordu annem çekyata uzatmış anladım ama konduramıyordum babam dedim gitme ne olur gitme aklıma çocuklar geldi koşarak eve indim küçükler yanlız bırakamazdım doktorlar merdivenlerden çıkıyorlardı ben inerken eve indiğimde oğlum pencereden ambulanslara bakıyordu ağlayarak oğlum deden gitti dedim hala da onu söylüyor pis ambulans dedem götürdü içim acıyor her söylediğinde
duramıyordum evde herkez yukarıdaydı kızımı annemlerin karşı komşusu aldı korkmasın diye oğlumla biz evde kaldık bırakmadı beni teleştan korktu babamı görmek istiyordum. odaya giriyordum ,kucağımda oğlum .eşim beni kovuyordu odadan herkez müdahale ediyordu babam yerde yatıyordu bensürekli soruyordum nasıl nasıl ama herke z koşturuyor bana cevap veren yoktu bende mecburen evime indim Allahım o 25 dakika nasıl geçti bilmiyorum sinirden heyecandan mutfağa girdim bulaşık yıkadım ortalık topladım ya ama bişeyler yapmalıydım yoksa kafayı yerdim sonra kapı çalındı eşim kapı da kurtamadık diye ağlarken ben sadece babam diye feryat ettiğimi hatırlıyorum ve 3 apartman uzaktan duyulan sesimi yanımda oğlum korkudan kusmuş ama gözüm hiç bişey görmedi gittim yanına babamın sevdim öptüm kokladım bir anda saniyeler içinde bana bişey oluyor deyip ruhunu teslim eden babamı sevdim ama alt kattan üst kata son nefesine yetişemedimoffffffffffffffffffffffffffffffffff çok zorHTML:
sabaha kadar başında bekledim ağlayamadım biliyormusunuz bir tuhaf oldum şok buymuş galiba ama açtım yüzüznü hep sevdim bir daha göremiyeceğimi bilerek bembeyazdı o mosmor yüz öyle güzeldi ki anlatamam bakmaya doyamıyordum ama rahatsız edrim diye kapatmak zorunda kalıyordum
çok uzun oldu ama bunları anlatmam lazımdı babam benim herşeyimdi canımdı bitanemdi kıymetlimdi ve öyle güzel bir 3 kız babasıydıki herkez onun kızı olmak isterdi
evlatlarıma onun sayesinde kavuştum maddi manevi hep arkamdaydı
ya ne biliyim onu anlaatmaya kalksam sanal ortam yetmez nerdeyse 40 gün olucak ama daha kabuk bile bağlamadı yara
ve en acısı babam ölmeden bir gece önce yatağım da
içimde doğdu beynimden bir an babamın öldüğü geçti benki anamm babama asla konduramazdım gerçeği bilirdim ama konduramazdım şu ankaralı namık ah babam sağ olsaydı şarkısı daha babam sağ ken beni salya sümük ederdi içim daralırdı
çok zor arkadaşlar Yüce Rabbim insanı bir şekilde avutuyor ama hiç bişey eskisi gibi olmayacak Allah anneme uzun sağlıklı ömürle versin onu başımımzdan eksik etmesin
...............BABAM ahhhhhhhhhhhh BABAM.......................
seninde yattığın yer nurlarla dolsun Rabbim sana azap vermesin orda inşallah biz senden razıydık Rabbimde senden razı olsun
ALLAH IM bütün ölmüşlerimize rahmet etsin, sıkıntı vermesin,ahiretlerini iyi etsin,günahlarını af etsin.... AMİN
allh hayırlara vesile etsin cnm.ne güsel rüyana gelmiş öpmüşsün.benim rüyalarıma bile gelmiyor.her gece dua ediyorum yok gelmiyor.yani 2 ayda bir filan görüyorum.onuda hayal meyalhatırlıyorum.2011 bitti 2012 ye girerken yeni yili hic kutlamadim saat 11 gibi uyudum. Dun de 9-10 gibi uyudum. Hic yeni yili kutlamadim babamdan sonra. Kutlayacagimida sanmiyorum. Ama babam geldi rutama uzanmisti yataginda uzun boylu oldugu icin her zamanki gibi yorgani ayaklarini ortmemisti canimin. Bende ayy babamin da hep ayaklari acikta kaliyor yaa dedim ama oldugunu de biliyorum sonra yoksa geri mi geldi dedim icimi inanilmazzzzzz bi mutluluk sardi ama tarifi mumkun degil, sonra babami opmek istiyorum rahatsz edermiyim ki diyorum ama opuyorum oyle bi optum ki ohhhhh icime su serpti suan kurum baglamis gibi degil yuregim bu bi sure bana gider. Sonra uyaniyor boncuk gozleri aciliyorrr simsiyah biyiklari dikkatini cekiyor sonra tasinalim birdan benim gitmem lazim diyor sonra annem ve biz can bas ustune diyip yukumuzu topluyoruz ama bi ara sunu diyorum anne 12 saatlik yol orasi nasil gidicz tekrar ank. Ya gelmeyiz butun akrabslr ankarada diyorum annem hic umursamiyor cok ozlemis diyorum icimden. Rabbim hayirlara vesile etsin ruyami.
allh hayırlara vesile etsin cnm.ne güsel rüyana gelmiş öpmüşsün.benim rüyalarıma bile gelmiyor.her gece dua ediyorum yok gelmiyor.yani 2 ayda bir filan görüyorum.onuda hayal meyalhatırlıyorum.
vuslat allh mekannı cennet etsin babacığının.
2011 bitti 2012 ye girerken yeni yili hic kutlamadim saat 11 gibi uyudum. Dun de 9-10 gibi uyudum. Hic yeni yili kutlamadim babamdan sonra. Kutlayacagimida sanmiyorum. Ama babam geldi rutama uzanmisti yataginda uzun boylu oldugu icin her zamanki gibi yorgani ayaklarini ortmemisti canimin. Bende ayy babamin da hep ayaklari acikta kaliyor yaa dedim ama oldugunu de biliyorum sonra yoksa geri mi geldi dedim icimi inanilmazzzzzz bi mutluluk sardi ama tarifi mumkun degil, sonra babami opmek istiyorum rahatsz edermiyim ki diyorum ama opuyorum oyle bi optum ki ohhhhh icime su serpti suan kurum baglamis gibi degil yuregim bu bi sure bana gider. Sonra uyaniyor boncuk gozleri aciliyorrr simsiyah biyiklari dikkatini cekiyor sonra tasinalim birdan benim gitmem lazim diyor sonra annem ve biz can bas ustune diyip yukumuzu topluyoruz ama bi ara sunu diyorum anne 12 saatlik yol orasi nasil gidicz tekrar ank. Ya gelmeyiz butun akrabslr ankarada diyorum annem hic umursamiyor cok ozlemis diyorum icimden. Rabbim hayirlara vesile etsin ruyami.
Gelmiyor dedigin zamn gercekten gelmiyor kafaya takiyorsun ya. Ama sen persembe aksamlari yasin yada bildigin dualari okuyup hediye edersen mutlaka geliyor ruyana bi arkadasim da denedi o da goruyor. Hos bilimsel kanitlanmis degil de . Artik yapacak bisey yok bunu soylemek bile cok agir ama malesef oyle tek sey dualar..
bundan 2 bucuk ay önce ansızın bir anda kaybettim babamı.oysa yıllarca ona bişey olursa ben ne yaparım korkusuyla yaşardım hep.gitti.inanamıyorum.kabullenemiyorum.gitmiş olamaz bizi bırakıp bir yere gitmemeli.dayanamıyorum.2 bucuk ay oldu zamanla unutursun diyorlar ama ggün geçtik daha kötü oluyorum.bende yaşamak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?