babamı kaybettim

Başın sağolsun canım.Anne baba acısını yaşamayan anlamaz.
Acının tarifi yok.Annemi kaybedeli 2 sene olacak.Derin bir sızıdır artık içimizde anan babamızın yokluğu.
Demişsin ya hayatın tadı kaçtı bir kere.
Evet öyle oluyor, artık hiçbirşey eskisi gibi olmuyor.
Yaşamaya devam ediyorsun elbette.Her ölenin arkasından kalanlar da gitmediğine göre.
Yaşıyoruz ,yaşıyoruz ama nasıl.
Yüreğinde çooook derin bir acı,keskin bir yalnızlık duygusu.Bazen büyük bir boşluk, bazen büyük bir çaresizlik
Bazen de bastırmaya çalıştığın bir isyan.
Aylardır durup durup bir o duygudan bir bu duyguya savruluyoruz.
Yüklendiğimiz acılarla yolumuza devam ediyoruz.
Yüzler gülse de yürekler ağlıyor.
Annecim diyen insanlar bile bazen dokunuyor içime.
Oysa ben çocuk değilim 36 yaşındayım.
Ama işte anneme ihtiyacım var, başımı yaslayıp annemle konuşmaya ihtiyacım var
Dertleşmeye ihtiyacım var,
Annem kolum kanadımdı.Kollarım kanadım kırıldı benim.
Köksüz bir ağaç gibi hissediyorum bazen de...

aslında bunları yazmak için girmemiştim ancak öyle döküldüler.
Silmedim silemedim canım seni de tekrar üzmek istmezdim aslında.
Ancak paylaşmak istedim acını....

bende bir nisan akşamı aniden kaybettim babamı . .
elimin arasından kaydı gitti sonsuza.
öldüğü hiç bir zaman kabullenmedim sanki her akşam kapıdan içeri sessizce girecekmiş .
acı hala ilk günki gibi.
o gittikten sonra hiç bir bayram bayram tadında geçmedi.
hiç bir özel gün değerli olmadı.
içimde hep koca bir eksikliğim oldu.
baba kelimesini ufacık bi çocuktan duysam dahi içim burkuldu.
etrafımda babam kkadar değerli kimsem olmadı.
ama Allah ın taktiri buymuş dedim .
Allah sevdiği kulunu erken alırmış yanına dedim.
teselli bulmaya çalıştım.
bende ölmeliyim diye düşünmedim.
ölüm acısı iliklerime kadar işlemişken ,
ben ardımda bıraktıklarıma aynı acıyı nasıl verebilirim .
Baban için ayakta dimdik durmalısın ,
onun için onun istediği bi kız olarak yaşamalısın .
Allah bu acıyı kimseye vermesin çok zor. .

Böyle şeylerin teselliside olmazki..üzülme geçer tabiki diyemem ..rabbim sabrını artırsın..babanın mekanı cennet olsun...

olcay maalesef özel mesaj atamıyorum istersen farklı bir şekilde ulaşmaya çalışalım birbirimize sana deva olamam belki ama brz olsun rhtlarsın belki konuşunca

Allah rahmet eylesin, başın sağolsun. En büyük acılardan bir tanesi. Allah anne, baba, evlat acısı ile sınamasın.

Ayyy beni cok uZdun. Zaten kendimi bilmz bir haldeyim. Zaten acilari butuuun olan gucumle bir kenera atmak icin ugrasiyorum.. Zaten gozlerim de yuregim gibi gozden irak agliyor. İnsanin kendini baskasindan dinlemek. Herkes ayni mi hissediyor Allahim sabirrrrr.

Ne zaman canim melek sesine hasret kaldigim babami gorsem ardin coooookk mutlu mujdeler aliyorum. Bundan bikac hafta once gordum enson ve hamile kaldimm. Babam erkenden gelip mujdeyi verdi. Biz bulusuyoruz hasret bitmiyor ama iletisimimiz var. Allah butun olmuslerimize rahmet eylesin. Bizlere en kisa zamanda sabiiiiiiirrrr diliyorum. Bende dayanamiyorum artik. 17 ayyy 70 yilima bedel geldinnn

benim aynı acıyı paylaşan ve konuma yazı yazan arkadaşlarım allh sizin anne ve babalarınızın mekanınıda cennet eylesin..ortak acılar ortak duygular yarattığı gibi ortak bir yerdede topluyor işte hepimizi.bu tür konulara kayıtsız kalamıyoruz artık.önceden bir arama motoruna hiç babası ölenler yazmamıştım,hç aklıma gelmemişti böyle birşey arattrımak ama işte artık sadece formlarda bunları okuyp paylaşıyoruz.ve ne kadar üzücü ki zamanla şu an bu duyguları yaşamamış,hatta bu gün bu tarih itibariyle en mutlu günün yaşayan insanlar da gelecek aramıza katılacak.yaşamayan anlamıyor bilmiyor.
gün içerinsde unutmuş oluyorum babamı ve yokluğunu (ölüm diyemiyorum hala babam öldü diyemyorum hala) sonra bir muhabbet esnasında gülüyorum,ve tam ağzım açık dişlerim görünüyorken birden donuyorum öyle çünkü gülmemle beraber babam ve yokluğu geliyor aklıma anlatamıyorum ben şu an dilimin döndüğü şekli bu ama sizlerin ne demek istedğimi anlayacağınızdan eminim.
birde şeyi merak ediyorum kendinizi nasıl teselli ediyorsunuz.mesela ben işte allh sevdiği için erken yanına aldı.ölüm herkesin başına bir gün herkes ölecek diyorum.avunmaya çalışıyorum.başka ölümle ilgili ne düşünmeliyiz ki ölümün soğuk yüzü değilde sıcak yüzü görsün bizi.

mesajını okuduğum zaman gözlerim doldu...
öncelikle babanın mekanı cennet olsun. bol bol dua et arkasından...
aslında şanslısın biliyo musun.. baban sana sevdirmiş kendini.. arkasından üzülebiliyosun, o sevgiyi yaşamışsın..
benim de babam var... ama ben hiç baba sevgisi görmedim...
benim için öldü.. kardeşlerim annem için öldü.. bize yaptıklarını, anneme yaptıklarını unutmamız mümkün değil...
beni en çok zorlayan şey ne biliyo musun...
evliyim 4 yıldır, eşimin babasına baba derken o kadar zorlanıyorum ki, olmuyo, zorla çıkıo o kelime ağzımdan..
hani bana deseler ki, kızım sen söylemiyosun, kötü oluyosun yemin ederim başka bi şekilde hitap edecem...
çünkü ben 15 yıldır baba kelimesini kullanmamışım...
insan öz babasına doya doya babamm diyemedikten sonra, yabancı birine söylemek zorunda olmak çok sahte, çok acı

Son düzenleme:
derdimi anlatcak birilerini arıyordum içim öyle dolu ki

2 yaşındayken taşınmışız kendimi bilerek oturduğum ilk baba ocağına.ben babamlarla alt üst dairelerde oturuyorum.yakın olmak hep tuhaf gelmişti evimden 10 küsür merdiven inerek gelin olucağım eve girmiştim.7 sene oldu evleneli.32 yaşındayım.bir kız bir erkek ikizlerim var Allah bağışlarsa zaten önce Allah sonra rahmetli babam sayesinde.

22 kasım 2012 perşembe gecesi ,aşure gününden bir gün önce...

babam 72 yaşındaydı ama zannetmeyin bastonlu tonton ihtiyar birini... her gün yollar yürüyen...işinin gücünün peşinde koşturan biriydi...

o akşam saat 6 da kapim çalındı eşim işten geldi zannettim ama babammış çocuklarımın ilacını getirmiş verdi konuştuk ama ben kapıdan onun merdivenleri çıkmasını seyrederken birden içime bişey düştü hep gülerek bana takılan babam sanki üstünde bir kötü hal varmış gibi merdivenleri zorlanak çıkıyordu...

sonra evimizde akşam yemeğimizi yedik ve çocuklarımla her akşam yaptığımız gibi yemek sonrasına çayına çıktık babam biraz gripti ama dolaşıyordu ayaktaydı işte ablama takılmış gelir şimdi bizimki çayı yapmamışınız diye...

çıktık oturduk insanın aklına gelmiyor işte... sonra benim oğlan biraz yaramaz dedesinin dizine vurdu sert bişeyle babamda gelme bi daha evime dedi şakayla karışık ama nedense gücüme gitti bende grip herhalde çekemiyor dedim alıyım çocuklarıda banyo yaptıryım dedim saat20:40 tı indik kızımı binbir eziyetle soktum istemedi yıkıycam suyu kafasına verdim

ablam geldi saat21:03 annem aradı babam fenalaşmış dedi duşun içinde öyle kaldım çocuk önümde ıslak ben desen aynı yukarıda koşuşturmaca ayak sesleri Allahım napıcam dedim hemen bornozu sardım kıza koltuğa bıraktım ben ne bulursam giydim oğluma bekle dedim daha 3 yaşında bile değiller gelen ambulaslara bakıyormuş zaten

koştum hemen yukarı önce balkonda zannettim hava alsın diye dışarı çıkardılar zanettim ama boştu balkon sonra işte sonra o an oturduğumuz odaya gittiğimde babamı o halde görünce dünyam yıkıldı babam mosmordu annem çekyata uzatmış anladım ama konduramıyordum babam dedim gitme ne olur gitme aklıma çocuklar geldi koşarak eve indim küçükler yanlız bırakamazdım doktorlar merdivenlerden çıkıyorlardı ben inerken eve indiğimde oğlum pencereden ambulanslara bakıyordu ağlayarak oğlum deden gitti dedim hala da onu söylüyor pis ambulans dedem götürdü içim acıyor her söylediğinde

duramıyordum evde herkez yukarıdaydı kızımı annemlerin karşı komşusu aldı korkmasın diye oğlumla biz evde kaldık bırakmadı beni teleştan korktu babamı görmek istiyordum. odaya giriyordum ,kucağımda oğlum .eşim beni kovuyordu odadan herkez müdahale ediyordu babam yerde yatıyordu bensürekli soruyordum nasıl nasıl ama herke z koşturuyor bana cevap veren yoktu bende mecburen evime indim Allahım o 25 dakika nasıl geçti bilmiyorum sinirden heyecandan mutfağa girdim bulaşık yıkadım ortalık topladım ya ama bişeyler yapmalıydım yoksa kafayı yerdim sonra kapı çalındı eşim kapı da kurtamadık diye ağlarken ben sadece babam diye feryat ettiğimi hatırlıyorum ve 3 apartman uzaktan duyulan sesimi yanımda oğlum korkudan kusmuş ama gözüm hiç bişey görmedi gittim yanına babamın sevdim öptüm kokladım bir anda saniyeler içinde bana bişey oluyor deyip ruhunu teslim eden babamı sevdim ama alt kattan üst kata son nefesine yetişemedim
HTML:
offffffffffffffffffffffffffffffffff çok zor

sabaha kadar başında bekledim ağlayamadım biliyormusunuz bir tuhaf oldum şok buymuş galiba ama açtım yüzüznü hep sevdim bir daha göremiyeceğimi bilerek bembeyazdı o mosmor yüz öyle güzeldi ki anlatamam bakmaya doyamıyordum ama rahatsız edrim diye kapatmak zorunda kalıyordum

çok uzun oldu ama bunları anlatmam lazımdı babam benim herşeyimdi canımdı bitanemdi kıymetlimdi ve öyle güzel bir 3 kız babasıydıki herkez onun kızı olmak isterdi
evlatlarıma onun sayesinde kavuştum maddi manevi hep arkamdaydı

ya ne biliyim onu anlaatmaya kalksam sanal ortam yetmez nerdeyse 40 gün olucak ama daha kabuk bile bağlamadı yara

ve en acısı babam ölmeden bir gece önce yatağım da
içimde doğdu beynimden bir an babamın öldüğü geçti benki anamm babama asla konduramazdım gerçeği bilirdim ama konduramazdım şu ankaralı namık ah babam sağ olsaydı şarkısı daha babam sağ ken beni salya sümük ederdi içim daralırdı
çok zor arkadaşlar Yüce Rabbim insanı bir şekilde avutuyor ama hiç bişey eskisi gibi olmayacak Allah anneme uzun sağlıklı ömürle versin onu başımımzdan eksik etmesin

...............BABAM ahhhhhhhhhhhh BABAM.......................
seninde yattığın yer nurlarla dolsun Rabbim sana azap vermesin orda inşallah biz senden razıydık Rabbimde senden razı olsun

ALLAH IM bütün ölmüşlerimize rahmet etsin, sıkıntı vermesin,ahiretlerini iyi etsin,günahlarını af etsin.... AMİN

Benonun baska yerde yasadigina inandirdim kendimi. Yasadigim sehiri degistirdim. Unutmaya calisiyorum buna mecburum cunku her hatirladigimda cok aci cekiyorum hersey aklima geliyor tek tek. Ama ne kadar unutabilirsem kucucuk bir kiz ve babayi gorene kadar yada baba kelimesini duyana kadar biraz basarili oluyorum.

Enn onemlisi dualar yasinler okuyorum gozyaslariyla gun olur gunde 5 Tane gun olur hic okumam ama her okudugumda oyle bi rahatliyorum ki o kelimeler tektek icime su dokuyor. Birde biliyorum ki babama bundan baska yapabilecegim hicbisey yok.

Ewet bende soka girmistim babamin oldugunu bildiren telefonu aldigimda agladim yirttim kendimi ve babamin yanina gittigimde aglayamadim bir tuhafti hersey aldigim nefes bi baska kokuyordu ayakkabilarimi cikardim elime aldim neden yaptigimi da bilmiyorum ama hersey cok farkliydi hersey herseyyyy sanki bilgisayar oyununda bi karakterdim ve beni biri yonetiyordu hicbiseyi bilincli yapmiyordum cogu seyide hatirlamiyorum

yeni yıla anne babası ve sevdikleri ile bir arada giren insanları kıskanıyorumbabamsız ilk yılbaşımız.2012 bizim kıyametimiz oldu..yeni bir yıla girmek bir tek duygu uyandırıyor bendebakalım 2013 te kimler ölecek..özlüyorum öyle çok öyle çokkk...düğümleniyor boğazım..

2011 bitti 2012 ye girerken yeni yili hic kutlamadim saat 11 gibi uyudum. Dun de 9-10 gibi uyudum. Hic yeni yili kutlamadim babamdan sonra. Kutlayacagimida sanmiyorum. Ama babam geldi rutama uzanmisti yataginda uzun boylu oldugu icin her zamanki gibi yorgani ayaklarini ortmemisti canimin. Bende ayy babamin da hep ayaklari acikta kaliyor yaa dedim ama oldugunu de biliyorum sonra yoksa geri mi geldi dedim icimi inanilmazzzzzz bi mutluluk sardi ama tarifi mumkun degil, sonra babami opmek istiyorum rahatsz edermiyim ki diyorum ama opuyorum oyle bi optum ki ohhhhh icime su serpti suan kurum baglamis gibi degil yuregim bu bi sure bana gider. Sonra uyaniyor boncuk gozleri aciliyorrr simsiyah biyiklari dikkatini cekiyor sonra tasinalim birdan benim gitmem lazim diyor sonra annem ve biz can bas ustune diyip yukumuzu topluyoruz ama bi ara sunu diyorum anne 12 saatlik yol orasi nasil gidicz tekrar ank. Ya gelmeyiz butun akrabslr ankarada diyorum annem hic umursamiyor cok ozlemis diyorum icimden. Rabbim hayirlara vesile etsin ruyami.

rabbim sana sabır versin canım benim okurken bende ağladım bende çok seviyorum babamı ona bir şey olursa naparım bazen durduk yere düşünüp ağlıyorum
başka söylencek söz yok ki ölüm acısı biz burdan saa sadece sabır dileriz ama asıl içi yanan sensin canım benim offffffffffffff

allh hayırlara vesile etsin cnm.ne güsel rüyana gelmiş öpmüşsün.benim rüyalarıma bile gelmiyor.her gece dua ediyorum yok gelmiyor.yani 2 ayda bir filan görüyorum.onuda hayal meyalhatırlıyorum.

allh hayırlara vesile etsin cnm.ne güsel rüyana gelmiş öpmüşsün.benim rüyalarıma bile gelmiyor.her gece dua ediyorum yok gelmiyor.yani 2 ayda bir filan görüyorum.onuda hayal meyalhatırlıyorum.

Gelmiyor dedigin zamn gercekten gelmiyor kafaya takiyorsun ya. Ama sen persembe aksamlari yasin yada bildigin dualari okuyup hediye edersen mutlaka geliyor ruyana bi arkadasim da denedi o da goruyor. Hos bilimsel kanitlanmis degil de . Artik yapacak bisey yok bunu soylemek bile cok agir ama malesef oyle tek sey dualar..

vuslat allh mekannı cennet etsin babacığının.

amin canım benim amin hepimizn inşallah

ben anlızdım çocuklarımla eşimde yoktu
sabahtan temizliğe başladım daha bugünün farkına varmak istemedim çünkü her sene ama her ser sene beraberdik hiç ayrı hatırladığım yok eşimle bile çalıştığı için olmadığımız oldu ama babamsız ilk ne diyeyim sadece aklıma ilk gelen şey bayramlarda ne olucak babasız artık dedim evimizin direği yok babası yok hiç bişeyin tadı yok

çOK KOYUCAK ÇOK ÇOK ZORLANICAZ

Allah evlat sahibi sahibi olanların yavrularını yavrularımızı bize
olmayanlarının da en sevdiklerini kendilerine bağışlasın sağlıklı uzun ömür versin Rabbim bu acıyı bize arattırmasın beterin beteri vamış

ben her akşam yatmadan önce yasin okuyorum zaten,gittiği günden bu yana .aybaşı hallinde olduğum günler haric diğer günler hergece okudum.okumadan uyumuyorum kiama vardır rabbimin bildiği birşey bunda da vardır bir hayır diyorum.ben zaten onu dua etmek için yaşıyorum artık.öleceğim güne kadar allh nasip ederse her akşam okuyacağım yasini babacığıma.o benim yeryüzündeki herşeyimdi..bilmiyorum ama bana öyle geliyorki bir kız çocuğu babasını ,babası kızını ancak bizim kadar sevebilirdi.annemle tartıştıkları zaman haklı yada haksız hemen babamı destekler anneme kızardım.o kardeimle kavga ettğim zaman haklı yada haksız beni desteklerdi.ailede herkes bana babasının kızı derdi...onu canımdan çok seviyordum çokk.şimdi ona sadece perşembe günleri yasin okumak yetermi bana kardeş..hergece okuyorum...

başın sağolsun..bende 2 ay önce annemi kaybettim..hissettiklerini her zerresine kadar anlıyorum ve üzüntünün şiddetini anlıyorum..sevdiğini kaybedince insan ölmek istiyor ama geride yine ailenden sevdiklerin vardır..onlar için yaşıycaz..üzüntün yerini hasrete özleme bırakacak, ben 4 gündüe hastaydım annem rüyama geldi konuştum çok özlamişim rabbim bana gösterdi biraz hasretim hafifledi ama yine hasret ateşi yanmaya devam ediyor..hiç bir zaman unutulmayacak ruhları şad olsun...acıyla yanmayı yaşamayı öğrenicez,ama çok göz yaşı dökme ona da acı verirsin...biz mutlu olursak onlarda bu mutluluğu hisseder...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…