• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntihar depresyon bunalmışlık

Kreş yazdırdık fazlalık olara görmüyorum annem babam önümde el pençeler incinicem diye laf bile söylemezler ama sen ağır bir bunalımdaym sürekli rüya görüyorum evim düzenim dağıldı tek çocuğum var ikinciyi düşünmedim asla 😭😢bütün hayallerim çöp oldu hayatım berbat yaşayan ölü gibiyim😭

Bütün hayallerin bir kıçı kırık herif mi yani, kendi hayatın yok mu? Gir bir işe, yazıl spora hayat karış. Bütün dünyam dediğin çoğu kadının yüzüne bakmayacağı kumarbaz bir angutyo gözünde amma büyütmüşsün :KK51:

Yeni baslangiclar hep sancılı olmuştur.siz sanslisiniZ.size değer veren bir anne babaya, Cook kıymetli ve size ihtiyacı olan bir evlada sahipsiniz.dunyayi terk etmemek için çok sebebiniz var! Sizi yaradan da kıymet vermiş sizi birilerinin kızı birilerinin evladı yapmış.kocaniz varlık ya da yokluk sebebi olmaz.guclu olun hatta basit bir işe girip para kazanmaya başlayın.bir başlangıç sizi diriltecek.yeni bir şeyler alın,hayatınıza yeni insanlar katın.hayatinizi bir kadir kıymet bilmese heba etmeyin.bu yaşadığınız bosanmadaki YAS süreci red,kendini soyutlama,ofke,kaybedileni geri alma,depresyon ve sonrasında kabullenme gelecek.ve güneş yeniden ufukta belirecek.kaybettiginiz zamana yanacaksiniz yasta.sabirli,dirayetli olun.

Düzenini arıyor, bütün boşanan kadınlar bu dönemi yaşıyor. 1 seneyi atlatsa rahatlayacak
Düzenini arıyorsa bence halleder rahata kavuşur ama intihar düşünmemeli .evet cok zor evinden ayrilmak ama çocuğu var . Ailesi destekmis yarin çalışır daha rahat eder isterse evede cikar

Hanımefendi boşanan gizli gömü bulacak diye birşey yokki sizin koca zaten gönüllü çıkmış yoldan zaten gitmenizi bekliyormuş .Yahu kendine kadersiz diye nick koymuş sizle evlendiği için.Birde bildiğin onu açmış bunu açmış millete Rambo misali yaziyordur tuzağa hangi kuşu çekerse Onuda yolar atar köşeye .Sakin olun iyi baba iyi koca degilmiski .Siz hatayı iş güç dersler okul sonra evlilik olarak yapmalıydiniz gerisi ne alaka.Cocuga anneniz baksın iyi kötü çalışın bı kendinize gelin .Hayatını başkasının üzerine inşaa eden insanin o hayat başına yıkıldı mı geldiği hal bu .Yetiskinsiniz sorumluluk alın isterseniz dönün eve bu koca böyle model kim dedi size evlilik peri masalı diye.Lutfen mantıklı olun bu kadar basit değil hayat sorumluluk almak zorundasınız öyle yetişkin olup güçleniyoruz birden vahiy inmiyorki

Sen niye ölüyosun illa biri ölecekse o narsist sorumsuz kocan ölsün.Adamın ne mal olduğunu yazmışsın zaten.Ona dönmek için mi tüm bu hissettiklerin.Allah seni kurtarmış bence şükretmelisin.Boşanmak başarısızlık değil, dünyanın sonu hiç değil.Çocuğun var annesin sen.Anneler güçlü olur her rüzgara yıkılmaz.Öncelikle tedavi olmalısın.Sonrasında evladınla yaşayacağın güzel günlere odaklanmalısın.Hem bak ailende arkandaymış daha ne olsun.Ailesi arkasında olmadığından çaresizce cehennem hayatı yaşayıp senin yerinde olmak isteyen kaç kadın vardır bir düşün.Umarım kendine gelirsin.

Yeni baslangiclar hep sancılı olmuştur.siz sanslisiniZ.size değer veren bir anne babaya, Cook kıymetli ve size ihtiyacı olan bir evlada sahipsiniz.dunyayi terk etmemek için çok sebebiniz var! Sizi yaradan da kıymet vermiş sizi birilerinin kızı birilerinin evladı yapmış.kocaniz varlık ya da yokluk sebebi olmaz.guclu olun hatta basit bir işe girip para kazanmaya başlayın.bir başlangıç sizi diriltecek.yeni bir şeyler alın,hayatınıza yeni insanlar katın.hayatinizi bir kadir kıymet bilmese heba etmeyin.bu yaşadığınız bosanmadaki YAS süreci red,kendini soyutlama,ofke,kaybedileni geri alma,depresyon ve sonrasında kabullenme gelecek.ve güneş yeniden ufukta belirecek.kaybettiginiz zamana yanacaksiniz yasta.sabirli,dirayetli olun.
😔😢

Bütün boşanan kadınların içinde de muhtemelen en fazla
evlenip de ancak o zaman kendine ait bir evi düzeni olabilen
ondan önce babasının evinde ya da en fazla KYK yurdunda vs kalmış olan
çalışmayan
boşanıp baba evine dönen kadınlar yaşıyor

yine iyi bari babasıgil kötü davranmıyormuş
Güvenlik görevlisiyim ben işim var ama hayat zor bu ülkede karamsar olmadan yapamıyorum

Canım doğum yapan kadınlar bile depresyona girip intiharı düşünebiliyorlar. Sen o kadar sorunla mücadele edip bunalıma giriyorsun diye bu kadar eleştirilmen akıl alır gibi değil. Kadın kadının düşmanı diye boşuna demiyorlar. Şuraya motive edici sözler duyup azıcıkta olsa hayata tutunmak için konu açıyorsun ama zehirli akrepler hemen sokmaya geliyor. Allah herkesin kalbine göre versin. Ailen yanında destek, çocuğun sağlıklı. Lütfen pozitif kısımları düşün. İlk zamanlar çok acı çekiyor insan ama hiçbir acı kalıcı değil. Hayat o kadar güzel fırsatlar sunacak ki sana toparlanıp bunları değerlendir. Uzman çavuş eşi olan arkadaşlarımın hepsi boşadı kocalarını. Kumar, aldatma, şiddet yok yok adamlarda. İstediği kadar arayıp sormasın. Onu kim ne yapsın? Bulan kapıya koyar üç günde.
Çok teşekkür ederim gerçekten size diğer arkadaşlarda kızmıyorum belki sert üslupla kendime gelmem için yapıyorlar ama herkesin hayatla mücadelesi duyguları çok farklı bunu anlamıyorlar

Saçmalama bu koskacaman dünya 8 milyar insan katili tecavüzcüsü hepsi yaşarken gününü gün ederken sen mi öleceksin bir sen mi hak etmedin bu dünyada yaşamayı.Lütfen herkese inat yaşa güçlü ol hayatta her zaman bir cözüm yolu bulunur bebeğini düşün annesiz bu hayat onun icin ne zor olur .Her şey yoluna girecek merak etme bak ünlüler bile dört beş kez ayrılıp boşanıyor hangisi kendini öldürmüş yinede en son makyajlarını yapıp sahneye çıkıyorlar gülüyorlar eğleniyorlar para kazanıyorlar lütfen sende güçlü dur .Bu hayatta senin suçun değil

Böyle bir adamdan çocuk yaptın, yetmedi şimdi de o çocuğu bırakıp kendini öldürmeyi düşünüyorsun öyle mi? Haram zıkkım olsun sana. Allahım yalvarıyorum sana, bakacak olana ver. Böyle bencillere verme.
Nasıl böyle acımasız konuşabilirsiniz?? Siz kimsiniz ki bir de Allah'ın işine mi karisiyorsunuz? Ne yapmış kadın zor bir süreçten geçiyor ruh hali kötü. Yani bu şekil yaklaşım insanı daha çok intihara meylettirir. İnsanın gönlüne merhem olmak yerine bir de akrep gibi sokacaksaniz rica ederim yorum falan yapmayın!

Depresyondayım, bunalımdayım ama tedavi olmayacağım, ölmeyi düşünüyorumlar gibi şeylerle empati yapamadım. Çok kötüysen gider tedavi olursun. Denersin en azından, doktor kapısı aşındırırsın. Senin yaptığın ne şimdi? Nesini anlayalım bu tavrın? Silkelen kendine gel, hemen psikiyatriden randevu al.

Bundan 1 buçuk ay önce evden çıktım eşimle tartıştık diye normalde ne yaşarsam yaşayayım evimden çıkmazdım annemlere geldim bi buçuk aydır hiç aramadı çocuğunda sormadı bende aramadım num bile değiştim evlilikteki sorunlar pubg para yatırmış Snapchat kullanmıyo sanıyordum dün 4 tane hesabını gördüm kadersiz diyede nick koymuş bide 6 yıllık evliliğimde bitmeyen borç maaşını gizlerdi söylemezdi uzman çvştu maaşıda ıyıydı tatil yapmadık bize kısıtlı para verirdi şiddete eğilimli narsist biriydi hep kendini düşünür özür dilemez pişman olmaz dı ne kadar körmüşüm 6 yılım çöp oldu ama annemlerde de emanet gibiyim ailem bişe demiyo annem önümde el pençe babamda ama ben evimi özledim devamı açtım çekişmeli ama pişman olsun gideyim istiyorum risk alıp çıktım o evden nerden bileyim hayatın böyle olduğunu ışıldayan gözlerim soldu iyice çirkinleştim özgüvenim de yerlerde sürekli ağlıyorum herkes bi şekilde yol aldıda ben yerimde saydım mutlu olamadık hayata çok karamsar bakıyorum bişe yapmak istemiyorum artık bıktım napsam bilmiyorum amacım hedefim yok psikolojik destek de almayacam acı çekiyorum ölüyorum boşan rahatlarsın diyorlardı hani nerde diplerdeyim böyle pis bir dünyaya bide çocuk getirdim o çocuğun günahı neydi baba desen zaten yok çok dengesiz gel gitlerim var mutlu insanları görüyorum iyice ağlamam geliyo çok şansszm acı çekmeden ölmeyi planlıyorm 😭😭ben yaşamak istemiyorum herkes yaşamak zorunda değil
Hayat öyle ki kalp grafiği gibi.. inişler çıkışlarla dolu. Bir çöküş bir yükseliş oluyor. Bu hayatın kanunu gibi bir şey.. gece gündüz gibi. Hep gece kalmıyor hep gündüz kalmıyor. Değişiyor. Siz şu an geceyi yaşıyorsunuz, sanıyorsunuz hep böyle karanlık olacak ama hayır. Bekleyin. Gerçekten gunesiniz doğacak. Yani görünüşte birşeyler değişmezse bile sizin ruh halimiz bakış açınız değişecek. Daha iyi hissedeceksiniz. Bende cok zor durumlar yaşadım ama geçti. Düzeldi. Kahroldugum zamanlar geride kaldı. o zamanlar yapamıyorum diyip hayatıma son verseydim ne kadar da boş birşey yapmış olacaktım. Hayat güzel. Herşeye rağmen yaşamaya deger. Bir başkası kim oluyorda onun için aldığım nefesten vazgeçeceğim. Allah'ın gazabını ne diye üzerime çekeceğim. Ağlarım evet.. acımı dibine kadar yaşarım ama asla bir başkası için kendime zarar vermeyi düşünmem.
Geçmesini beklerim. Çünkü zorluklar geçicidir. Bu Allah'ın kanunu..

Nasıl böyle acımasız konuşabilirsiniz?? Siz kimsiniz ki bir de Allah'ın işine mi karisiyorsunuz? Ne yapmış kadın zor bir süreçten geçiyor ruh hali kötü. Yani bu şekil yaklaşım insanı daha çok intihara meylettirir. İnsanın gönlüne merhem olmak yerine bir de akrep gibi sokacaksaniz rica ederim yorum falan yapmayın!
Boş ver canım, herkesin doğrusu kendisine. Ben çocuk için üzüldüm. İnşallah kendisi doğru yolu bulur. Zor süreçten herkes geçer elbet, evladını geride bırakıp gitmek çözüm değil. Umarım bunu farkeder en kısa zamanda. Yazık ki kendisi de biz bu çocuğu haketmedik diyebiliyor. Her şeyi kabul edebilirim ama intihar düşüncesi, benim kabul edebileceğim bir şey değil. Allahım en doğrusunu bilir. Birbirimizin fikrine saygı duyarsak sevinirim.

Bundan 1 buçuk ay önce evden çıktım eşimle tartıştık diye normalde ne yaşarsam yaşayayım evimden çıkmazdım annemlere geldim bi buçuk aydır hiç aramadı çocuğunda sormadı bende aramadım num bile değiştim evlilikteki sorunlar pubg para yatırmış Snapchat kullanmıyo sanıyordum dün 4 tane hesabını gördüm kadersiz diyede nick koymuş bide 6 yıllık evliliğimde bitmeyen borç maaşını gizlerdi söylemezdi uzman çvştu maaşıda ıyıydı tatil yapmadık bize kısıtlı para verirdi şiddete eğilimli narsist biriydi hep kendini düşünür özür dilemez pişman olmaz dı ne kadar körmüşüm 6 yılım çöp oldu ama annemlerde de emanet gibiyim ailem bişe demiyo annem önümde el pençe babamda ama ben evimi özledim devamı açtım çekişmeli ama pişman olsun gideyim istiyorum risk alıp çıktım o evden nerden bileyim hayatın böyle olduğunu ışıldayan gözlerim soldu iyice çirkinleştim özgüvenim de yerlerde sürekli ağlıyorum herkes bi şekilde yol aldıda ben yerimde saydım mutlu olamadık hayata çok karamsar bakıyorum bişe yapmak istemiyorum artık bıktım napsam bilmiyorum amacım hedefim yok psikolojik destek de almayacam acı çekiyorum ölüyorum boşan rahatlarsın diyorlardı hani nerde diplerdeyim böyle pis bir dünyaya bide çocuk getirdim o çocuğun günahı neydi baba desen zaten yok çok dengesiz gel gitlerim var mutlu insanları görüyorum iyice ağlamam geliyo çok şansszm acı çekmeden ölmeyi planlıyorm 😭😭ben yaşamak istemiyorum herkes yaşamak zorunda değil
Dipteyim sanıyorsun ama Allah seni bulutlarin üzerine cikaracak once ki eşimden ayrilirken bende öyle sanmıştım inanın hersey cok guzel olacak bu bi surec hepsi geçecek eski alıştığın hayatı özlemen normal mutsuzluga dönme umutsuz olma bu dünyaya bir kere geliyorsun

Sen onsuz da mutlu günler yaşadın . Onlayken mutsuz günler gecırmıssın ne güzel arkanda bi ailen var çok şanslısın bence sende bebegının şansı olabilirsin ♥️

İpe ipe yaşayacaksınız çocuğunuz için bunu kafanıza sokun. Hatta annelerin uzun uzadıya depresyona girme lüksü bile yok, gideceksiniz doktora, ne gerekiyorsa verin, yağdırın üzerime kaldırın beni ayağa diyecek ve tedavi olacaksınız. Anne babanız da arkanızdaymış daha ne istiyorsunuz?

Sizden daha kötü halde olan, anası babası arkasında olmayan kadınlar iki üç çocukla ortalarda kalıyor da devam ediyorlar tutunmaya. Siz napıyorsunuz? "Vay hayatım çöp oldu" diye tüm ömrünüzü 6 yıllık bir yaşanmışlığa kurban ediyorsunuz. 6 yıl nedir ya? 28 yaşındaymışsınız. Hadi size 90 yıllık ömür biçelim; 60 yıllık daha yaşanacakların potansiyeli yanında 6 yıl nedir? 6 yılın lafı mı olur?

Daha da oyalanmadan gidiyorsunuz iyi bir psikiyatra ve "Doktorcuğum, benim saçma sapan intihar düşüncelerim var, gönderin oradan antidepresanları, yazın bi şeyler" diyorsunuz, ilaçlarınızı, terapinizi alıyor yolunuza bakıyorsunuz. Dediğim gibi, annelerin depresyon, intihar lüksü yok hiiiç kusuru bakmayın.

Götü boklu herifin teki için insan çocuğuna böyle bir anneliği reva da görmez, canına da kast etmez.

Çok teşekkür ederim gerçekten size diğer arkadaşlarda kızmıyorum belki sert üslupla kendime gelmem için yapıyorlar ama herkesin hayatla mücadelesi duyguları çok farklı bunu anlamıyorlar
Ama lütfen bu düşünceler varsa doktora basvur. Senin çocuğun var onu ortada bırakamazsin

Boş ver canım, herkesin doğrusu kendisine. Ben çocuk için üzüldüm. İnşallah kendisi doğru yolu bulur. Zor süreçten herkes geçer elbet, evladını geride bırakıp gitmek çözüm değil. Umarım bunu farkeder en kısa zamanda. Yazık ki kendisi de biz bu çocuğu haketmedik diyebiliyor. Her şeyi kabul edebilirim ama intihar düşüncesi, benim kabul edebileceğim bir şey değil. Allahım en doğrusunu bilir. Birbirimizin fikrine saygı duyarsak sevinirim.
Saygı duyarım. Kırıcı bir yaklaşımınız olmuş diye kayıtsız kalamadım ama saygısızlık yapmak istemem tabiki. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Bende 3 yıldır bekliyorum daha bir hafta önce hamileligim sonlandı. Çok üzüldüm zor oldu. Tam o sıralar kürtaj olacağım diye bir konu okudum. Bugün de bu konu.. Bu tarz şeyler duygularımızı elbette zorluyor ama karşı tarafında düşünce ve duygu dünyasını hesaba katarak davranmak gerçekten çok önemli diye düşünüyorum..

Lütfen böyle dudunmeyin şuan bende sizinle aynı durumdayım ama çok güzel günler sizi bekliyor siz dik durun ki cocugunuzda güçlü olsun sizin bir çocuğunuz var benim iki çocuğum var babamın evindeyim ilk isim su adamdan kurtulup çalışmak sizde aynı şeyleri düşünün lütfen

Back