Konu baba olunca kayitsiz kalamadim. Sanki bir cehennem azabidir bu aci. Once yanarsin yanarsin izdirabin bitince de icin icin yanarsin. 1 yil 7 ayyyyy kolay mi gel yuregime sor. Kolay mi gozlerim neler anlatir aglamaktan. Odada resmi duruyor surekli kullanmadigim bir oda ama her girisimde yuzumu baska yere cevirerek giriyorum 1 defa bile unutup dalmadim iceri ne ordan kaldirabiliyorum ne de bakabiliyorum. Aslinda yazacak o kadar cok seyim var ki yaralarim kaniyor hergunnnn. Unuttugum tek bi an yok. Senin yine evlendigini gormus benim babaciim hic bi evladinin muradini alamadi torun sevemedi. Anneme derdi bizim de torunumuz olsun da sevelim diye derken bile cocuk gibi sevinirdi babam. Ama olmadi Gecen gun annem namaz kilarken onu seyrettim o an annem olarak degilde babamin sevdigi kadin onun yadigari bana diyerek baktiiiiimmm durdum. İste anneni bile an gelio yabanci yapiyor bu aci. Ben hep hanimlarin seslerini yukselterek aglamalarini eshefle karsilardim ama aylarca sesim kisilana kadar babaaaamm diye bagirdim aglarken.. Acinin siddeti boylece ysul adimlarla gitti. Kolum olsa agriyan keser atardim kokunden disim olsa kendi elimle cekerdim ama elimin ulasamadigi yerde kaldi hem acim hem babam. Allah herkese sabir versin.
Başınız sağolsun, toprağı bol mekanı cennet olsun inşallah, sizin rahmetli babacığınızın ve tüm babaların ve ennelerin.
Ben de babacığımı bir başka severim. Yazdıklarınızı okuyunca duygulanmamak, üzüntünüzü ve rahmetli babacığınızın sizdeki yerini anlayamamak mümkün değil zaten.
Öyle güzel dillendirmişsiniz ki, yine de bu satırlara aksettirebildiğiniz kadarı eminim ki içinizdekilerin tamamının yanında belki de zerrecik bile değildir.
Benim canım anneciğim ve canım babacığım hayattalar ve Allah herkesin anne ve babasına uzun ömürler versin. Sizin de sevgili anneciğinize ve aynı zamanda babanızın sevdiği kadın, babanızdan emanet, babanızın hayat arkadaşı kimlikleriyle de ayrı bir ehemmiyeti olan sevgili anneciğinize uzun ve sağlıklı ömürler versin inşallah.
Belirttiğiniz gibi, bazı insanlar çocuklarının mürrüvetlerine tanıklık edemiyorlar, torunlarını dizlerine alıp sevmeye yetmiyor hayatları, o insanlara nasip olmuyor, bu dünyadan erken ayrılabiliyorlar.
Bu noktada hiçbirimizin elinden bir şey gelmiyor ne yazık ki? Bu durumları değiştirebilmek mümkün olamıyor. Gerçi, her ölüm erken ölümdür diye bir söz vardır ya, galiba bu söz işin özünü en iyi tanımlayan söz olsa gerek. Çünkü sözkonusu olan sevdiklerimiz olunca, paylaşmayı ve görmelerini istediğimiz süreçlerin biri bitse biri başlıyor.
Mesela, diyelim ki siz evlenmiş olsaydınız, diyelim ki bebeğiniz olsaydı sevebilseydi, inan o zaman da eğer erkek çocuksa sünnetini göremedi gibi bir şey alacaktı yukarıda belirttiğinizin yerini.
Olsun, ahirette inşallah sonsuza dek sevdiklerimizle birlikte olabileceğimizin müjdeleri veriliyor bizlere,Yüce Rabbim tarafından.
Söylediğim gibi, inşallah Allah anneciğinize uzun ömür versin, inşallah önce sizin muradınızı görsün, ardından da torununu veya torunlarını sevmek nasip olsun.
İleride, inşallah sizin çocuğunuz, bakamadığınız o fotoğrafıyla ve sizin anlattıklarınızla, aynı sizin gibi elimizin erişemediği o güzel yüreğinde yaşatacaktır dedesini. Görüşmek üzere, iyi akşamlar, Allah üzüntünüzü hafifletsin.