- 12 Ekim 2010
- 243
- 446
- Konu Sahibi hemifrithemperi
Bunlar aslında iyileşmeye giden yolda adımlar, evet beynimiz kötü anıları bizi korumak için derinlere gönderir ama gelişip daha güçlü olduğumuzda iyilestirelim yaralarımızı diye böyle açığa çıkarır. Ne şanslısınız ki hayat size güzel bir baba da çıkarmış.Ben nasıl unuttum gerçekten bilmiyorum bile düşündükçe. liseye geçince şiddet olayları bitti çünkü ben eskisi gibi yaramaz değildim artık. kapandım onun istediği gibi oldum. yani aklıma geldikçe gerçekten kendime şaşırıyorum. çocukluğumu hatırlıyorum içim üzülüyor. ve evet cidden oturdukça şöyle olmuştu böyle olmuştu babam beni şunun yanında dövmüştü diye hatırlıyorum. çok utanıyorum. beni tetikleyen yeğenim değil aslında kayınpederim oldu. sadece bir kere ağzımdan bir şey çıktı ve adam onu unutmadı. filmden bahsediyorduk barbie filmi. ben bratz seviyordum dedim. 1-2 hafta geçti bana hediye kocaman Bratz bebeği almış. sevgilimle konuşurken ifrit alese girdi onu bekliyorum demiş. yüksek lisansa başlayana kadar beni sürekli destekledi. ben yüksek lisans sınavından çıktım dememe rağmen babam bir kere bile sormadı. dayanamadım söyledim. bir kere sormadın bile diye. sonra açıklandı yine merak etmedi. yeğenim 2 tane. onlara bakmaya doyamıyorum ama babam onun yaşındayken beni dövüyormuş. güzel anı hatırlamaya çalışıyorum ama yok. bir tane bile güzel anı yok. fotoğraflara bakıyorum videolara bakıyorum. psikolojik destek almayı düşünüyorum ama nereden başlarım bilmiyorum. sevgilimle ilişkimi de etkiliyor evet. özellikle mesela o çocuk yapmak istiyor yaşı olduğu için. ben istemiyorum. neden diyor mantıklı cevap veremiyorum. ona şiddet hikayemi bile anlatmadım. o bile babamın beni paylaşmak istemedigini düşünüyor
Ben benzer şeyleri annemle yaşadım, ama annem aynı zamanda kendi hayatini da anlatırdı ve malesef onun yaşadıkları yasattiklarindan çok daha kötüydü o yüzden zamanla anladım başka şansı yokmuş. Başka örnek model yokmuş önünde. Evlenince de ilk iş psikologa başladim annemle aynı evdeyken mümkün değildi çünkü. Hazır bu anılarınız aslında hayatta aradığınız destek de bir şekilde çıkmışken bir uzmanla paylaşın. Travmalar konusunda uzmanlaşan hatta EMDR diye bir teknik var geçmiş anılara dönüp şimdiki hali izle o anıları yeniden yazıyorsunuz.
Ben de o yaşlardan beri anne olmamam gerektigine inanmistim ama terapistim bana aksine bu farkındalık ve bilinçle sizden çok iyi anne olur demişti ve de siz aslında kendinizi anne olmaya hazırlıyorsunuz iyileşmek için uğraşarak demişti.
Senin eş seciminde de aslında bunun emareleri var. Nasıl baba olunmamasi gerektiğini çok iyi bildiğin için öyle olamayacak rol modele sahip bir eş secmissin ve bunu otomatik yapmışsın. Çünkü güçlüsün, kendini geliştirmişsin ve kader dongusunu yıkacak kişi senmissin bence.