- Konu Sahibi hemifrithemperi
su an çok öfkelisiniz ama ben sizin yerinizde olsamaslında nişanlımın ailesini 2 senedir tanıyorum 1-2 aydır bu haldeyim. evet şuan şiddet yok ortaokulda bıraktı. Ama hala hayatı bana zehir ediyor her gün kavga ediyoruz. mesela bu sabah neden kahvaltı yapmıyorum diye kavga ettik. öğlene doğru yıllardır unuttuğu bir belgeyi bulamadı diye evde terör estirdi. sonra telefonda nişanlımla konuşuyorum diye. nişanlım şuan Şehirdısında. gelince annem ona börek yapacağım dedi ona kavga etti. her gün bana ayrılacaksın diyor. düğünene gelmeyeceğim bu evden çıkış yapamazsın gelinlikle çıkamazsın diyor. diyor da diyor.
nişanlıma ve ailesine gelince şiddet gördüğümü kendime bile yeni yeni itiraf ettim. bu anılsr benim beynimde yoktu uzun süredir. ona asla söylemem söyleyemem. çünkü beni kötü görmesinden bana acımasından çekinirim. ailesiyle de aram çok soğuktur hala onlara bey hanım derim çok konuşmayız. muhattap olmayız. ben babasının çocuklarına karşı olsn davranışını da görüyorum. bu yüzden böyle diyorum. ama şimdi bile bana yaptığı babalığı yıllardır babamdan görmüş değilim. geçen dedim ki hadi diyelim ayrıldım benim arkamda olmayacak mısın bana destek olmayacak mısınn bunu 4-5 kere söylediğim halde bir kere bile bana kızım tabii ki ben senin babanım sen benim evladımsın demedi. hala bunu bekliyorum ya. 26 yaşına gelmişim evleneceğim belki kendi çocuklarım olacak. hala böyle hissediyorum. annem dedi yakında sen anne olacaksın artık anne babana ihtiyacın yok. geçmişe bakma geleceğe bak. ama olmuyor. rüyalarıma giriyor çocukluğum
.
1) mutlaka terapiye başlardım. çünkü su an kaotik sekilde yasadiginiz dyygularinizi ve tetiklenmelerinizi, terapiste gidince kontrollu bir sekilde yasayacaksınız. Tv deyi gibi olmuyor terapiler. Mesela yasadiklarinizin %1ini anlatıyorsunuz, anlattiginiz olayların tetiklediği duygularla nasıl basedeceginizi konuşuyorsunuz
2) Ergen gibiyim diye yazmissiniz, babanızın davranislari yanlış , ama siz de çok tepkisel bir durumdasınız. mesele belge bulunamadı diye sinirlendiyse, siz ortadan kaybolmaya calisin. evden çıkabilirseniz bir bahane ile disarm dikin (market, arkadasla buluşma vs). kızarsa kısa cevaplarla sinirlendirmeden savuşturmaya calisin. su an evlilik arefesinde iseniz, göstermelik de olsa ailenize ihtiyacınız var. düğünde sorun cikarirlarsa bir de onunla uğraşmak zorunda kalirsiniz. o yüzden ben olsam kısa sureli zamanda sen iyisin sen haklisin deyip kendi isimi halletmeye calisirdim.