Babam evlenmemi istemiyor mu?

Biraz artık açık konuşmanın zamanı gelmiş karşısına geçin ilki kiziysa sizde kizisiniz sizin hattınıza bir zahmet dünüru de sevecek damadı da bu ne ya böyle miy miy
Vallahi ertelemesine üzüldüm ama bu sözlerine ve tavırlarına bugün daha çok üzüldüm. Söyleyeceğim zaten bugün sinirle kırmak istemedim o yüzden hiç konuşmadım onunla.

Bir ara benimki de yakından birini bulsun diyordu ama annem hep geçiştiriyordu. Farklı biri ya da onun istediği gibi olunca mutlu olacağımızı sanıyorlar sanırım.
Simdiki aklim olsa ilk vermediginde sevdigim kisiyle evlenirdim. O zaman bocalamistim, ayni hatayi yapmayin diyebilirim ancak. Seviyorsaniz kimseyi dinlemeyin.

Simdiki aklim olsa ilk vermediginde sevdigim kisiyle evlenirdim. O zaman bocalamistim, ayni hatayi yapmayin diyebilirim ancak. Seviyorsaniz kimseyi dinlemeyin.
Seviyorum yani mantıken düşündüğümde de olmayacak bir şey göremiyorum. Vermemezlik yapamaz sanırım çünkü yıllardır kimi severseniz ona vereceğim der ama biraz uğraştıracak galiba

24 yaşındayım ben de umarım öyledir içimi rahatlattı kız teşekkür ederiim
💞
Rica ederim canım benim. Babam biz evlenene kadar eşimin ne ismini söyledi ne oğlum dedi. Evlendik tabi şimdi oğlum da oğlum her gün telefon ile görüşurler 😂 beni aramaz eşimi arar sonra hadi ver kızımla da konuşayım der ayıp olmasın der gibi. Senin durumundayken eşimden nefret ettiğini sanardim 😂 adam kabullenememis meğer 😂 alıştı şimdi

Rica ederim canım benim. Babam biz evlenene kadar eşimin ne ismini söyledi ne oğlum dedi. Evlendik tabi şimdi oğlum da oğlum her gün telefon ile görüşurler 😂 beni aramaz eşimi arar sonra hadi ver kızımla da konuşayım der ayıp olmasın der gibi. Senin durumundayken eşimden nefret ettiğini sanardim 😂 adam kabullenememis meğer 😂 alıştı şimdi
Bu zamanları da görürüm inşallah 🥲 ben de aynı şeyi düşünüyorum şuan sorsam bi sıkıntı yok iyi çocuk der de bakalım ne olacak

Vallahi ertelemesine üzüldüm ama bu sözlerine ve tavırlarına bugün daha çok üzüldüm. Söyleyeceğim zaten bugün sinirle kırmak istemedim o yüzden hiç konuşmadım onunla.
Yani şöyle bir yanlışıni görür derim ki baban haklı yanlış yoldasin ama yanlışi yoksa sevgilinin ve ailesinin baban aynı evde yaşamayacak saygı duyması lazım

Yani şöyle bir yanlışıni görür derim ki baban haklı yanlış yoldasin ama yanlışi yoksa sevgilinin ve ailesinin baban aynı evde yaşamayacak saygı duyması lazım
Yok dediğim gibi sorunca ailesi iyi insanlar çocuk da iyi diyor ama işte neden böyle yapıyor anlamadım. Beni kırıyor sadece

Bunu açık açık söyleyin bence artık beni kiriyorsun ablamda böyle yapmadın lütfen evlat ayirmiyorsan damat da ayırma diyin
Yarın diyeceğim zaten bugün kırmamak için hiç konuşmadım tek kelime bile etmedim onunla ben konuşayım diye 2 damat olacak artık felan dedi ağzımı açmadım yarın söyleyeceğim artık

Bu babaların kız olayını yokuşa sürmeleri bana çok itici ve irite edici geliyor. Meslek sahibi olana kadar erkek arkadaşın kötü bir şey olduğuna inandirirlar,meslek sahibi olunca evlen diye baskı yaparlar, evlenmek istersin yokuş yaparlar. Kız babası altında binturlu çile cektirirler

Ay ben burada bi problem göremedim. Kız babası adam sonuçta hadi hemen alın gidin kızı diyecek hali yok. Her baba kızı evlenirken buruk hisseder. bence babanla güzel bir iletişim kurarak ilgi göstererek onu ikna edebilirsin. İstemeseydi net olarak istemiyorum asla olmaz derdi.

Sevgilimle 1 yıldır birlikteyiz. Babam erkek arkadaşım olduğunu ve asker olduğunu biliyordu. Olmaz vs demedi. Geçen ay erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldiler ve gelmeden bir hafta önce felan gelmeyi düşünüyorlar felan dedim. O zaman gelmesinler ben bu iş olmaz demiştim zamanında felan dedi. Annem de öyle diyince kaç zamandır kız konuluyor öyle bir şey demedin şimdi ne oldu dedi. Geçiştirdi. Neyse akşam annem tekrar sormuş şaka yaptım demiş. Neyse geldiler tanıştılar ailesi iyi damat iyi dedi. Bana takılmak için sanırım 6. Hislerim devreye girsin bir düşüncem olur mu olmaz mı felan dedi.

Biraz geçti aradan asker olduğu için sürekli taşınacak bu iş olmasın demiş. Ablam annem de taşınacak olan kendisi kendi kararı demişler. Neyse zar zor ikna oldu. Karşı taraf aradı çocuklar anlaşmış zaten felan dediler.

Şimdi nişan zamanı düşünüyorduk. Erkek arkadaşımın ailesi uzakta olduğu için isteme söz nişan aynı gün yapmayı düşünüyoruz. Onlar da 15 20 kişi gelecekmiş. Biz Ocak'ta sömestr tatilinde olsun dedik. Annem de tamam olur dedi ama babama sormayı akıl edemedik sanırım ya da bir şey demeyeceğini düşündük. Erkek arkadaşım da ailesine o tarihi söyledi onlar da tamam dedi. Bugün babam Ocak olmaz bana sormadan iş yapıyorsunuz demiş Mayıs olsun diye diretiyor. Ocakta olmama bahanesi de çok soğuk olması o kadar insan o soğukta nerede kalacak diye düşünüyor. Bizim merkezde evimiz var ilçede evimiz var ikisine de yerleştiriniz diyoruz ama ısrarla ben Mayıs dedim Mayıs olacak diyor. Benim fikrimin bir önemi yok galiba.

Ablam evli konuşmalarda da sürekli benim dünürüm gibi değiller. Benim damadım gibi olamaz. Şöyle böyle sürekli bu şekilde konuşuyor. Annemler sana takılıyor diyorlar fakat ben artık ciddiye almaya başladım. Sürekli ben ısınamadım vs demesi artık bir olur iki olur ama bir yerde ciddiye alıyorum. Sizce işi uzatmaya mı çalışıyor?

Ha bu arada ya bu sene gelsinler ya Mayıs'ta dedi. Ama bu sene gelemeyeceklerini biliyor erkek arkadaşımın ve babasının izni yok. Tanışmaya bile mazeret izniyle geldi. Bu sene olmayacağını bildiği için mi tarihi sallıyor ileriye anlamadım. Ağustos'ta düğün düşündüğümüzü de biliyor. Onun hakkında daha yorum yapmadı onu da mı ileri tarihe atar? Böyle birşey yaşayan oldu mu ne yapmaya çalışıyor anlamadım. Ben mi çok karamsar düşünüyorum acaba?
Yani adama sormamışsınız benım babam daha sert tepkı verırdı

Aynı şeyleri yaşadım. Babam şehir dışına evleneceğim için istemedi. Eşimi kıskandı. O zaman çok ağlamıştım. Şimdi anlamaya çalışıyorum.
Sonuç, 9 yıllık evlilik,babam hala eşimi kıskanır😊

Son düzenleme:
Bence baban nazlaniyor :) Benimki de sürekli emin misin diye soruyordu tanışana kadar . Nikah günü bile içine sinmediyse vazgeç dedi 🤷 Normal geldi bana birkaç gün geçsin tarihte ayarlama yaparsınız . Mayıs olmasın Mart ,Nisan olsun Ocaktan iyidir sonuçta :)

Valla ben kızıyla evlenmek isteyen erkeğe olur olur hemen evlenin diyen bir baba hiç görmedim. Başta mırın kırın ediyorlar sürekli. Yok maaşı az, yok şu davranışı hoş değil, yok neden pilavı kaşıkla yiyor vs vs. Yani sadece sizin başınıza gelmiyor, kız anneleri evlilik için daha istekliyken babalar sürekli bahane buluyor. Eğer kesin bir dille olmaz diyorsa istemiyordur ama ya uzakta nasıl yaparsın, olur mu, biter mi vs bir tarzda konuşuyorsa ikna edilebilir. :)

X